Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

VOLNĚ PRODEJNÁ ANTIBIOTICKÁ MAST

OBSAH

Cena

Višněvského balzám je ve většině případů dostupný v kamenných lékárnách. Například lékárna Dr. Max jej má volně prodejný. Cena se pohybuje okolo 140 Kč.

Zdroj: Višněvského mast

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na suché kolem nosu je dobré použít mast Borosan. Mast Borosan je volně prodejná v lékárně. Mast Borosan je také vhodná na odřený nos od smrkání. Spotřebovává se velmi pomalu, takže na dlouho vydrží.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché kolem nosu

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Venofarmaka volně prodejná

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDENÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie .

dobrý den. už 3 týdny mě každý večer hrozně svědí ruce víc a víc nevím jak se toho zbavit dekuji za radu Lucie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mazat, mazat a mazat. Zkuste krémy s heřmánkem, popřípadě můžete zkusit promazávat kalciovou mastí, která je volně prodejná v lékárně. Když to nepřejde, tak bude potřeba vyšetření u kožního lékaře, který určí příčinu a zvolí vhodnou léčbu.

Zdroj: diskuze Svědení rukou

Sírová mast bez předpisu

Sírová mast 50 ml je nejstarším prostředkem léčby svrabu.

Používá se na kůži se silně zánětlivými, ekzémovými projevy. Je možné ji použít i u těhotných, kojících matek a dětí. Sírová mast je přes svou „sílu“ citlivá k pokožce.

Použití: Mast se aplikuje na postižená místa po koupeli rovnoměrně do suché kůže těla, i na obličeji, a to i u dětí.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem COAFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Cejthamrová.

Dobrý den,mám dotaz,jsem kojící matka,léta užívám ráno jednu tabletku Euthyroxu a měsíc teď kostičku Colafitu.Teď poslední tři dny se mi udělaly na hřbetu obou ruk i prstech nepatrné pupínky,které svědí,bolí a jsou červené.Myslíte,že by to mohla být reakce úžíváni ??děkuji Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nepatrné červené pupínky na rukách, které svědí a bolí určitě nezpůsobil Colafit. Může je způsobit lék na štítnou žlázu Euthyrox. Měla byste s tímto výsevem zajít na endokrinologii, aby se zhodnotila role léku Euthyrox. Další příčiny můžou být například gumové rukavice při úklidu. V nich se můžou ruce zapařit a taktéž se pak často vytváří tento druh vyrážky. Zkuste to mazat mastí Hydrocortison, která je volně prodejná v lékárnách. Tato mast je bezpečná i v době kojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Coafit

Cena

Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Například v lékárně Dr.Max je ichtyolová mast běžně dostupná a můžete ji koupit zde.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Volně prodejná hnojiva

Chcete-li vytvořit co nejlepší kombinaci půdy v co nejkratším čase nebo bez zakládání vlastního kompostu, naleznete ve specializovaných prodejnách velký výběr volně prodejných schválených hnojiv. Tyto produkty obvykle obsahují krev, kostní moučku, řasy, rybí prášek a granulované kuřince, tyto složky vám poskytnou dostatečný zdroj dusíku, fosforu i draslíku a obohatí vaši zahradní zeminu. Jejich nevýhodou ale je, že za jejich snadné použití zaplatíte vyšší cenou.

Zdroj: Nejlepší substrát pro zeleninovou zahradu

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASŤ. FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Prosím Vás potrebujem masť flucinar táto masticka mi pomoze. Ja som to už raz mala a tie masticky čo mi predpisala2 kozna lekárka mi nepomohli.
Veľmi pekne vás prosím. Chcem si kúpiť masticky Flucinar
DAKUJEM.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Flucinar nelze volně koupit. Mast Flucinar je k dostání pouze na lékařský předpis. Domluvte se se svým lékařem a získejte od něj předpis. Pak tuto mast dostanete v kterékoliv lekárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Látky chránící cévní stěnu - venofarmaka

Rostlinné látky

  • rutin,
  • hesperidin,
  • aescin (z jírovce),
  • ženšen,
  • vilín, extrakt z listů vinné révy.

Polosyntetické látky

  • oxerutin,
  • troxerutin,
  • diosmin (modif. hesperidin).

Syntetické látky

  • dobesilan vápenatý,
  • tribenosid,
  • analgetika a antiflogistika.

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Poradna

V naší poradně s názvem MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobrý den, poslední dobou mam problémy v třiskach. Svědění a vlhkost kolem varlat. Můžete mi poradit co s tím mohu dělat.
Dekuj

Zdenek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To jsou přesně podmínky pro vznik "vlka". U toho pak nesnesitelně svědí pokožka, a když to k uspokojení poškrábete, tak to začne pálit, jako když se do toho zakousne vlk - proto také ten název. Nejlepší péče je pravidelné mytí mýdlem a dobré vysušení - nikoliv drhnutí ručníkem. Ideální je vysušit to fénem a pak hned nanést tekutý pudr nebo dětský zásyp. Do dvou dnů je to pryč. Se zásypem ale ještě pokračujte, obzvláště když se hodně potíte ve vedru nebo při zátěži. Zásyp aplikujte ráno i večer před spaním. Kdybyste již vlka měl tak použijte mast Hydrocortisone, která je volně prodejná v lékárně. Pomůže vám do jednoho nebo dvou dnů se toho zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Léková forma

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast je mast k desinfekci očí bílé až nažloutlé barvy. Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast je k dostání v lékárně jako hliníková tuba zabalená v kartonové krabičce. Velikost balení je 5 g oční masti. Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast se dá koupit volně v lékárně bez lékařského předpisu. Jak se pohybuje její aktuální cena se je vidět tady: Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast cena. Doba použitelnosti je 3 roky, ovšem po prvním otevření je třeba obsah spotřebovat nejdéle do 4 týdnů. Nejlepší způsob uchování je při teplotě od 5 do 25 °C.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Poradna

V naší poradně s názvem DYSHIDROTICKÝ EKZÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý je to ekzém ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na obrázku je vidět rozsáhlá infekce kůže. Tento stav se nazývá "atletická noha" (tinea pedis). Většina těchto infekcí je způsobena jedním ze tří druhů hub zvaných dermatofyty. Často bývá doprovázena plísní nehtů nebo meziprstí. Co s tím dělat? Užitečné jsou koupele v roztoku epsomské soli (volně prodejná sůl v lékárně). Další pomocníci jsou topické protiplísňové léky, například Clotrymazol (volně prodejný v lékárně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dyshidrotický ekzém?

Domácí recept na antibiotickou mast

Ingredience:

  • 1 lžička strouhaného včelího vosku (2 lžičky v případě, že je kokosový olej kapalný, nebo když nepoužijete žádný kokosový olej)
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 3 lžičky mandlového oleje
  • 1 lžička oleje ze semen šípku
  • 8 až 10 kapek tea tree esenciálního oleje
  • 5 kapek levandulové silice
  • 5 kapek esenciálního oleje z libavky polehlé (Wintergreen)
  • 1 kapsle vitamínu E

Postup:

Přidat všechny přísady do kastrůlku ve vodní lázni a počkat, než se roztaví včelí vosk a kokosový olej, následně vše důkladně promíchat. Nalít do sterilizované nádoby a nechat úplně vychladnout.

Zdroj: Antibiotická mast bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKUM FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karol.

Nevíte prosím, pod jakým názvem se dá objednat Framykoin na zahraničních internetových obchodech?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin obsahuje v 10 gramech masti dvě účinné látky:
- bacitracinum zincicum 2500 m. j.
- neomycini sulfas 52 mg (což odpovídá neomycinum 1000 m. j./33 mg).
Obě účinné látky jsou antibiotika. S Framykoinem byly v poslední době problémy s jeho dostupností v lékárnách. Pro udržení dostupnosti tohoto léčiva lékárníci umožnili přípravu masti přímo v lékárně smícháním těchto dvou antibiotik, ale musí to být na receptu napsáno - rozpis magistraliter. Takže pokud chcete dostat Framykoin nebo jeho ekvivalent, dohodněte se svým lékařem na předpisu. Je to nejjednodušší způsob k získání tohoto léčiva. Další řešení je objednat si podobnou mast ze zahraničí. Ve Spojených státech je volně prodejná mast Neosporin, která obsahuje také tato dvě antibiotika, jako Framykoin, a navíc ještě třetí antibiotikum s názvem Polymyxin B. Je možné ji objednat na internetu na této adrese:
www.amazon.com/s?k=n… Zásilka půjde z USA, takže musíte počítat s vyšší cenou za poštovné a platbou předem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotikum Framykoin

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M Černíková.

Manželovi se včera večer objevila vyrážka na krku a trupu, lehce na pažích. Přes noc se rozšířila i na nohy a přibyla na pažích. Nejvíce se podobá zarděnkám, ale nemá nic na obličeji, ani ve vlasech, je bez teploty, nemá problémy dýchacích cest. Vyrážka je červená, vypadá jako velká husí kůže a místy je hustější a zhoršuje se. Nesvědí. Může někdo poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Aplikujte po dobu několika dní volně prodejnou mast Hydrocortisone a mělo by se to zklidnit. Také učiňte opatření, aby nedocházelo k nočnímu pocení. Takže snižte teplotu v místnosti a oblečte bavlněné pyžamo.

Zdroj: diskuze Vyrážka

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Kalciová mast na obličej

Kalciová mast se na obličeji používá na kriticky suchá místa ve větší vrstvě a na zbytek obličeje poskrovnu. Kalciová mast vůbec neucpává póry a pěkně vyhladí pleť. Pokud máte různé kožní problémy nebo jen citlivou suchou pleť, doporučuje se používat právě kalciovou mast.

Zdroj: Kalciová mast

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Mast na fimózu

Fimóza se léčí v první řadě mastí. Lékař by vám měl nabídnout takovou léčbu, která není bolestivá a nevyvolává ve vás strach nebo úzkost. Při léčbě se používají kortikoidní masti, například Triamcinolon. Vůbec se nelekněte, když vám lékař předepíše nějakou estrogenovou mast, tedy mast obsahující ženské hormony. Přestože jsou tyto masti původně určeny pro ženy nebo dívky, mohou také dobře účinkovat při problémech s předkožkou. Předepsané masti používejte pravidelně, 2x až 3x denně po dobu přibližně 4 až 6 týdnů. Podrobnosti vám určitě sdělí váš lékař. Všechny uvedené masti jsou na lékařský předpis, tudíž v lékárnách nejsou volně prodejné. Úspěch této léčby se dostavuje přibližně v 60–70 % případů.

Zdroj: Fimóza u dospělých


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP