Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

VISNAK DOBA POUZITELNOSTI

OBSAH

Inkubační doba

Inkubační doba u spalniček je zhruba deset až čtrnáct dní. Člověk je infekční již několik dní (5 – 7 dní) před vznikem vyrážky a ještě zhruba 5 dní poté, co se vyrážka objeví. V tuto dobu je potřeba, aby nemocný byl v izolaci a nemohl šířit spalničky dále.

Zdroj: Spalničky - obrázky

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

ítala som sa v článku ako uchovávať Višňovského balzám.Či v chladničke alebo pri izbovej teplote,a tiež dobu expiracie po pripravení v lekárni.Za odpoveď vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višňák nejdéle vydrží v chladu a temnu. Takže chladnička je optimální místo, kde se dá višněvského balzám skladovat. Doba použitelnosti bývá obvykle 3 měsíce od namíchání v lékárně.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Co je to višňová mast

Višněvského balzám, někdy také Višňovského balzám, višňová mast, višňák, nesprávně černá mast, je produkt dostupný ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a výsledkem je tekutá varianta vonící po třešních a ta druhá je s pixem, což je bukový dehet, takže výsledný produkt je mnohem hustší, spíše už jako Višněvského mast, a má charakteristickou vůni po uzeném mase. Obvykle tužší a více aromatická forma je více preferovaná, i když je účinnost obou variant srovnatelná. Často záleží na volbě lékaře. Někdy se také můžete setkat s názorem, že správný „višňák“ je vždy tekutý, ale není to pravda.

Složení Višněvského balzámu:

  • Bismuthi tribromphenolas (sloučenina bizmutu a bromu) 3 g
  • Pix fasi (bukový dehet) 5 g
  • Oleum ricini (ricinový olej) 100 g

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi ZARUCNI DOBA WELLION GOLD TEKUTY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Fikáček.

Zajímá mne záruční doba tohoto výrobku.Hypoglikemii nemívámm často a proto mne zajímá doba jeho použitelnosti. Děkuji za odpověď.J.F.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johan.

Na dobu použitelnosti se musíte zeptat prodejce. Tady je odkaz: www.wellion.cz/cs/Ko…

Zdroj: diskuze Zarucni doba wellion gold tekuty cukr

Jaká je inkubační doba rýmy

Inkubační doba je 1–3 dny, a to nejen u dětí. Prevencí je otužování a vyvážená strava s dostatečným přívodem vitamínů.

Zdroj: Inkubační doba rýmy

Diskuze

V diskuzi SULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Pavelková.

Jak dlouhá je doba použitelnosti u Sulky extra?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sulka

Višněvského balzám složení

Višňák se dělá ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a ve výsledku je tekutá a voní po třešních a ta druhá varianta je pak s pixem (bukový dehet), je mnohem hustší, spíše už jako mast a „voní“ po uzeném. Obvykle ta tužší a smradivější varianta je více oblíbená. Někdy se také můžeme setkat s názorem, že správný višňák je vždy tekutý, ale není to pravda.
Hlavní složky višněvského balsámu (složení višňáku):

  • Bismuthi tribromphenolas, což je sloučenina bizmutu a bromu 3 gramy.
  • Pix fasi neboli bukový dehet 5 gramů.
  • Oleum Ricini, ricinový olej 100 gramů.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA DOBA POUŽITELNOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leontina Stoklasová.

Prosím našla jsem po matce, která již zemřela balení chlorelly pyrenoidosa, na kterém je minimální trvanlivost do 17.6.2010. Mohu to po 3 letech ještě užívat? Není to na závadu? Skladována byla krabička myslím dobře v temnu do 30°C. Děkuji za odpověď.
Leontina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Přičichněte si k tabletám jestli nejsou zatuchlé a zkontrolujte jestli na nich není píseň. Pokud je to v pořádku, tak bez obav to můžete užívat. Přeji hezký den.

Zdroj: diskuze Chlorella doba použitelnosti

Inkubační doba HIV

Inkubační doba HIV po nakažení je 3–8 týdnů, kdy přibližně u 50 % infikovaných dochází k příznakům primoinfekce, to znamená akutní HIV infekce. Ta obvykle vypadá jako chřipkové onemocnění.

Zdroj: Infekce HIV

Nakažlivost a inkubační doba

Inkubační doba u pásového oparu je 7−14 dní, u planých neštovic 13−14 dní. Období nakažlivosti u pásového oparu bývá zhruba 1−2 dny před prvními příznaky a maximálně 5 dní po objevení puchýřků.

Zdroj: Pásový opar

Diskuze

V diskuzi VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

ítala som sa v článku ako uchovávať Višňovského balzám.Či v chladničke alebo pri izbovej teplote,a tiež dobu expiracie po pripravení v lekárni.Za odpoveď vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Uchovává se do 25 °C. Do doby pouzitelnosti.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Nakažlivost a inkubační doba

Svrab je nakažlivý! Pokud trpíte svrabem, můžete být přenašečem roztoče na jiné lidi. Po prvním napadení roztočem svrabu se mohou objevit prvotní příznaky během několika týdnů. Tato doba je známá jako inkubační doba. Pokud však dojde k opětovnému nakažení, objeví se příznaky během několika dní.

Zdroj: Jak se bránit nákaze svrabem

Poradna

V naší poradně s názvem PURINY TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Klimeš.

Zbyly mě po manželce Purinol 100mg. Já beru 300mg. Mohu ty její prášky sloučit do hodnoty 300mg t.j. 3x100 mg abych docílil těch mých 300 mg ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sloučením tří tablet Purinol 100mg se dosáhne stejná dávka, jako u jedné tablety Purinol 300mg. Nezapomeňte, že u každého léčivého přípravku by měla být zkontrolována doba použitelnosti uvedená na obalu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puriny tabulka

Inkubační doba

Spálová angína se vyskytuje většinou u dětí ve věku od 3 měsíců do 3 let a poté nad 10 let. Inkubační doba u spálové angíny je asi 1–5 dní.

Zdroj: Spálová angína

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Mohu použít višnák na zanícenou odřeninu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To spíše ne, višňák se nehodí na otevřené rány. Ve vašem případě doporučuji ránu ošetřit 3% peroxidem vodíku a udržovat ji v suchu, v čistotě a chránit ji před sluncem po dobu 3 měsíců. Kdyby se to nelepšilo, tak s tím zajděte do většího města na ambulanci na chirurgii, tam to vyřeší nejrychleji. Počítejte s tím, že odřenina bolí intenzivně po dobu pěti dní, ačkoliv se hojí normálně. Pro utišení těchto bolestí je vhodné ránu ledovat ledem v igelitovém sáčku a uklidnit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák

Višňák versus černá mast

Višňák je suspenze ke kožnímu podání. Podává se k léčbě růže, červenky, postupujícího neohraničeného kožního zánětu, nežitu, hlízy, hnisavého zánětu nehtového lůžka, zánětu podpažních žláz, zánětu povrchových křečových žil a na sekundárně infikované vředy jiného původu.

Višněvského balzám obsahuje jako léčivou látku bismuthi tribromphenolas (zásaditý tribromfenolát bismutitý). Bismuthi tribromphenolas působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Urychluje ohraničení zánětu a vyhnisání. Podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a regeneraci tkáně.

Ošetřené části kůže je třeba chránit před slunečním zářením obvazem nebo oděvem, a to vzhledem k látkám obsaženým v bukovém dehtu, které jsou citlivé na UV záření.

Pokud nemáte k dispozici černou mast, tak je možné ji nahradit právě Višněvského balzámem, který obsahuje léčivý dehet z buku a několik různých olejů.

Zdroj: Ichtyolová mast

Višněvského balzám dávkování

Višňák se nanáší na gázu, která se pak přikládá na postižené místo. Toto se provádí jednou denně po dobu několika dnů, až se v zánětlivé oblasti uleví. Pokud by do tří dnů nenastalo zlepšení nebo by se situace ještě zhoršila, tak je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc a zánět řádně vyšetřit.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem INKUBAČNÍ DOBA CHLAMYDIE TRACHOMATIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ante.

Dobrý den, zajimalo by mě z jak dlouho po sexu s člověkem, který má chlamydie trach. se stávám také infekční? Až po inkubační době nebo okamžitě?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Po styku s osobou nakaženou chlamydií se můžete stát infekční do několika týdnů. Doba nelze přesně určit, protože záleží na mnoha okolnostech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Inkubační doba chlamydie trachomatis

Impetigo – obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá impetigo.

Zdroj: Impetigo – inkubační doba

Pozor na višňák v létě!

Višněvského balzám pokud páchne po uzeném, tak obsahuje bitumózní dehet, nejčastěji bukový dehet. Tento dehet je fotocitlivý a na slunečním záření, vlivem UV paprsků, velmi často podráždí pokožku v místě aplikace. Podráždění se projeví výrazným zčervenáním. Nevystavujte višňákem namazanou kůži slunci!

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Inkubační doba

Inkubační doba je 8 hodin, maximálně 48 hodin, to znamená, že onemocnění se projeví přibližně po 8 hodinách od konzumace infikované potraviny nebo tekutiny. Některé druhy enterobakterií mohou způsobit salmonelu, jejíž projevy trvají několik dní až týdnů a jsou nespecifické, nejsou tedy typické pro salmonelu. Mezi tyto projevy patří horečky, návaly potu, bolest svalů, nechutenství.

Zdroj: Salmonela


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP