Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

MAST NA OTOKY PO OPERACI NOHY

OBSAH

Oteklé nohy v těhotenství

V těle maminky koluje během vývoje dítěte větší množství tekutin, a to vede k otokům především ve vyšších fázích těhotenství. V tomto období za otoky zpravidla může i rychlý nárůst váhy. Otoky se umocňují, pokud nastávající maminka dlouho stojí nebo sedí. V těchto polohách se totiž podporuje ukládání tekutiny mimo krevní oběh. Ideálním řešením je polohovat nohy a podnikat malé svižné procházky. Také je nutné regulovat příjem tekutin.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem MĚSÍČKOVÁ MAST A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Markovicova@seznam.cz.

Dobrý den,měla jsem zlomený kotník a v pondělí mi sundali sádru,ale stále nesmím chodit.Dělám si masáže s měsíčkovou mastí,ale nevím zda tato mast nemá vliv na účinek Warfarinu.|Ten mi nasadili,když jsem dostala plicní embolii na základě zlomené nohy.Děkuji Jana Suržinová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měsíčková mast se může v klidu používat na masáže zlomené nohy, i když se současně užívá Warfarin na ředění krve. Masáže vždy provádějte ve směru od prstů nohy, přes kotník ke kolenům. Tím podpoříte správný krevní oběh i oběh lymfatického systému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Měsíčková mast a warfarin

Co dělat, když otékají nohy

Léčba otoku nohou spočívá v léčení příčiny. Moderní medicína nabízí diuretika na odvodnění, venofarmaka na lepší kondici cév. K podpoře léčby je klíčová změna pohybových návyků, pravidelný sport, procházky, cyklistika, plavání.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem TINKTURA NEBO MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Mitrusová.

Dobrý den

Mám dotaz Prodělala jsem jiiž 3x trombozu, mám křečové žíly, natékají mi nohy.Mohu použít pouze kaštanovou tikturu,nebo je lepší kaštanová mast.


Děkuji Mitrsová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast se v tomto případě bude lépe a šetrněji nanášet. V rámci mazání se kaštanovou mastí také provádějte masáž lítek od kotníků směrem ke kolenům. Nejdříve namasírujte lýtka a pak stehna od kolen k hýždím. Tuto masáž provádějte tak, že obejmete dlaněmi svoji nuhu a pomalu s ostatečným tlakem posunujte ruce od kotníků nahoru. Nejlépe se to dělá v sedě s pokrčenýma nohama.

Zdroj: diskuze Tinktura nebo mast

Co způsobuje oteklé nohy od kolen dolů

Při dlouhém stání tuhnou nohy, zpomaluje se průtok krve v dolních končetinách a objevují se otoky od kolen dolů, jež jsou doprovázeny bolestí. Pokud máte zaměstnání, při kterém musíte dlouho stát, protahujte si pravidelně nohy. Máte-li možnost se projít, využijte ji. Ani dlouhé sezení nohám neprospívá. Také v tomto případě se zpomaluje průtok krve a vznikají otoky nohou, zejména pak v horkém počasí a u obézních lidí. Opět se tedy doporučuje protáhnout si nohy a využít každé možnosti k pohybu.

Zdroj: Otoky nohou kolem kotníků

Diskuze

V diskuzi PROBLÉM S OTOKEM NOHY PO OPERACI KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda Pomahačová.

Před půl rokem jsem prodělala operaci levé kyčle. Jizva i otoky kolem jizvy se nádherně vstřebaly během dvou týdnů. Hned po operaci jsem musela užívat tabletky na ředění krve a to víc jak měsíc. Bylo vše v pořádku až do doby asi 5 měsíců po operaci. Levá tzn. ta operovaná noha mi začala otékat a to nejdříve v noci když jsem byla v klidu a později též i přes den. Snažila jsem se víc pít, nohu jsem si zatahovala elestickým obinadlem ale cítila jsem stále tlak od prstů levé nohy přes lýtko až nad koleno jak mám nohu napjatou. Nikdy dříve jsem tohle nepoznala a to jsem v práci bývala na nohou i 12 hodin. Prosím co mám dělat. Nechci užívat spousta léků které mají beztak vždy nějaké vedlejší účinky. Díky za info, zkusím i nějaké bylinkářské rady. Naďa

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problém s otokem nohy po operaci kyčle

Otok levé nohy

V podstatě platí vše výše uvedené. Tento otok (otok jedné nohy) může také souviset s chybou v lymfatickém systému, což poznáte tak, že kromě kotníku máte oteklé i prsty a nárt. Často se jedná o vrozenou vadu nebo o poškození mízních cév (například po prodělané infekci, traumatu, operaci), v krajních případech může nemoc způsobit až sloní nohu. Lymfedém poznáte tak, že když na něj zatlačíte, zůstane v místě doteku důlek. V tomto případě zamiřte co nejdříve k lékaři, který doporučí vyšetření, vhodnou léčbu, případně lymfatické masáže.

Zdroj: Otoky nohou kolem kotníků

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Mám oteklé kotníky, hlavně když dlouho sedím. Někdy mě nohy při chůzí neposlouchají musím odpočívat. Ráda bych alternativní léčbu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na bolavé a oteklé nohy vyzkoušejte přípravek Mobivenal Micro, který je volně prodejný v lékárně. Prospěšné je jednou až dvakrát týdně si dopřát lymfodrenáž respektive lymfomasáž. Také pomáhá často procvičovat lýtka prostřednictvím výponů na špičky. Výpony je vhodné dělat několikrát v průběhu dne. Také opírání nohou v leže o stěnu, aby směřovaly vzhůru. Takto je potřeba vydržet 15 až 30 minut. Také střídání teplé a studené koupele je prospěšné při takto bolavých nohách. Dělá se to tak, že ponoříte po kolena nohy do nádrže s velmi teplou vodou, necháte je tam 5 minut a potom je ponoříte do stejné nádrže, ale se studenou vodou a zase je zde necháte 5 minut. Takto to vystřídáte dokud bude voda dostatečně teplá a bude vám to příjemné.
Pokud byste chtěla profesionální pomoc, tak ji najdete u lékaře internisty - kardiologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit otoky nohou

Octový zábal na oteklé nohy

Otékají-li vám nohy, pak vyzkoušejte octový zábal, ten vám asi po měsíci každodenního používání sníží otoky nohou, odbourá pocit únavy, tíhy a bolesti a končetina bude prokrvenější.

Vložte oteklé nohy do vany se studenou vodu tak, aby voda dosáhla kolen. Nalijte litr jablečného octa a promíchejte. Nohy udržte ve vodě 2–3 minuty. Poté je neotírejte, ale hned si navlékněte na nohy bavlněné ponožky. Následně si lehněte s nohama na podlaze. Musíte ležet tak dlouho, dokud v nohou neucítíte teplo.

Nebo si každý den před spaním namočte bavlněný tampon do nezředěného jablečného octa a namažte si jím jednotlivé žíly. Na noc můžete použít mast z jablečného octa, kterou si oteklé nohy pečlivě namažete.

Další radou je směs, na kterou budete potřebovat 1 syrový žloutek, 1 čajovou lžičku terpentýnu a 1 lžíci přírodního jablečného octa. Vše smícháte a následně si vzniklou směsí musíte potírat oteklé nohy až po koleno.

Zdroj: Octový obklad na otok

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Fabičovič.

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na otok nohy.Moje přítelkyně má oteklou nohu od lýtka po kotník a nevíme si rady jak ten otok dostat pryč.
děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte kompresní punčochy. Běžně se dají koupit ve zdravotních potřebách. U punčoch je návod na použití, popřípadě vám poradí obsluha v prodejně. Když to nepomůže, tak budete muset navštívit praktického lékaře a požádat ho o doporučení k odbornému vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Babské rady na otoky nohou

Oteklé nohy, teče z nich voda

Generalizované otoky mohou být venostatické, hypalbuminotické, toxické a angioneurotické. Klinicky se rozlišují otoky kardiální, renální, jaterní, hypalbuminemické, alergické, otoky při preeklampsii a nepravý otok typu myxedému. U generalizovaných otoků je vlivem sníženého objemu cirkulující tekutiny vždy aktivována osa renin–angiotensin–aldosteron.

Zdroj: Z oteklých nohou teče voda

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darja.

Dobrý den, prosím maminka užívá Eliquis na ředění krve a každý den má otecene nohy a dělají se jí červené skvrny na rukách, domnívám se, že ji praskají žilky, pravděpodobně hodně naředěná krev. Může jí to ublížit? Děkuji za odpověď. Řehořková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Eliquis a otoky nohou

Cena

Zde naleznete cenu masti.

Zdroj: Octanová mast otoky

Poradna

V naší poradně s názvem OTOKY TRHÁNI ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindra.nouzecka.

Byla mě operována uzdička a pravá pulka dásně.Bolí to i když to bylo provedeno25.10.Otok se zvětšuje.Mám dělat výplachy a ledovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co máte dělat po operaci dásně vám může nejlépe říci váš ošetřující lékař, protože zná váš stav a okolnosti kolem vašeho problému v ústech. Ledování je na otoky dobré. K udržení zdravého hojení se doporučují výplachy pomocí odvaru z heřmánku. Zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a průběžně s ním konzultujte svůj stav na pravidelných kontrolách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otoky trháni zubu

Co může způsobit oteklé kotníky

  • Cestování – například dlouhodobé sezení v letadle nebo v autobuse bez pohybu.
  • Oteklé nohy v těhotenství – u těhotných žen se velmi často objevují oteklé nohy, a to zejména ke konci těhotenství.
  • Po porodu – oteklé nohy se někdy objevují také po porodu.
  • Před menstruací – u žen nezřídka dochází k otokům nohou před menstruací.
  • Vysoký krevní tlak – u hypertoniků.
  • Nadbytek soli v potravě – nadměrné solení může také způsobovat otoky nohou.
  • Křečové žíly neboli varixy.
  • Lymfedém – porucha odtoku lymfy.
  • Sedavé zaměstnání – má také vliv na rozvoj otoků.
  • Úrazy a poúrazové stavy.
  • Tetování – i po tetování se někdy krátkodobě objevují otoky.
  • Dlouhodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným vaskulárním systémem.

Zde můžete vidět, jak vypadají otoky okolo kotníků.

Zdroj: Oteklé nohy kolem kotníků

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Měla jsem oteklé nohy a pořád pocit těžkých nohou.. Kámoška mi doporučila ať si koupím nějakou mast, která obsahuje kaštan koňský.. Tak jsem googlila a nejlepší recenze jsem našla na právě zmíněný Priessnitz žilní. Koupila jsem si mazání na žíly a ulevil mi :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Dobrý den,
Posledních 14 dní mě trápí brnění a otékání končetin (rukou i nohou)..
Trpím panickou poruchou,cronovou chorobou v tenkým střevě,exémem a nízkým tlakem.
Již třetí menstruační cyklus mám hodně bolestivý (bolest v kříži a beder)...
Tento týden mám zablokované lopatky a před měsícem se mi stalo, že jsem čůrala dvakrát krev.
Za prášky nyní beru /Sertralin 50mb (beru od 4,1, 2016) ,Pentasa 2x,Omeprazol (když ho neberu, tak mě pálí žáha),B-komplex a když je mi hůř, tak zobnu Rivotril...
Podotýkám, že mi je 26let a letos plánujeme miminko..
Nevíte co mi může způsobovat to otékání ?

Moc děkuji za odpověď...
Veronika

Zdroj: diskuze Oteklé nohy

Jak zastavit tečení vody z nohy

Pokud se otoky týkají obou dolních končetin, příčina bude v onemocnění vnitřních orgánů – selhávání srdce, ledvin, jater. Pokud se otoky dále zhoršují, je nutné co nejdříve upravit dávky podávaných léků na odvodnění, případně přidat další. Proto neodkládejte návštěvu lékaře.

Zdroj: Z oteklých nohou teče voda

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÉ NOHY PO CHEMOTERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Můj příbuzný prodělal chemoterapii a nyní se mu rozbolavěli nohy - lýtka. Nohy má oteklé, dělají se mu otvory do lýtek, neustále mu z těchto ran něco teče a ničím se to nedá zahojit.Nohy mu stále ošetřujeme, přebalujeme, mažeme ruznými mastmi a k ničemu to nevede. Velmi prosím o radu, co by bylo dobré použít k ošetření.
Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je potřeba, abyste tyto problémy konzultovali s onkologem, který vedl chemoterapii vašeho příbuzného. Otevřené nohy mohou být následkem rozkolísané hladiny krevního cukru, ale také následkem chemoterapie. Než konzultaci s onkologem provedete, tak nohy pečlivě převazujte a udržujte bez zánětu. Proti zánětu otevřených nohou je dobrá mast na záněty - Triamcinolon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavé nohy po chemoterapie

Co na oteklé nohy od srdce

Oteklé nohy mohou být známkou počínající srdeční nedostatečnosti. Zrovna tak ale může být daný stav způsoben onemocněním žilního systému nohou, onemocněním ledvin, nebo prostě jen zadržováním tekutin.

Na oteklé nohy od srce, tedy na otoky nohou způsobené srdeční nedostatečností, je vhodná Epsomská sůl, která působí jako kouzlo na bolestivě oteklé nohy. Rozpuštění několika skleniček soli ve vodní lázni vám poskytne opravdovou úlevu. Pokud nechcete plýtvat vodou, můžete si připravit solnou lázeň pouze pro nohy – v menším lavoru.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ NOHY KOLEM KOTNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtech.

manzelka ma porad otekle nohy dole kolem kotniku hodne nevime si rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohdan Metyš.

Dobrý den,Otíkají mně obě nohy dole.Nárt ,prsty,kolem kotníků.Levá noha víc.
Furon už vůbec nepomahá.Podaďte co by mohlo pomoci.
Děkuji Metyš

Zdroj: diskuze Oteklé nohy kolem kotníků

Octový obklad na opuch

Na opuchy (otoky) pomáhá octový odvar z kořene jehlice trnité. Jde o starý recept, který se používá na obklad z octu či octový zábal.

Recept č. 1:

Na 3 dl octa dejte 1 polévkovou lžíci kořene jehlice trnité. Poté 5 minut vařte a zchladlé použijte na obklad.

Recept č. 2:

Vložte oteklé nohy do vany se studenou vodu tak, aby voda dosáhla kolen. Nalijte litr jablečného octa a promíchejte. Nohy udržte ve vodě 2–3 minuty. Poté je neotírejte, ale hned si navlékněte na nohy bavlněné ponožky. Následně si lehněte s nohama na podlaze. Musíte ležet tak dlouho, dokud v nohou neucítíte teplo.

Octový zábal asi po měsíci každodenního používání sníží otoky nohou, odbourá pocit únavy, tíhy a bolesti a končetina bude prokrvenější.

Zdroj: Obklady na otoky nohou

Co na oteklé nohy v těhotenství

U těhotných žen před porodem je vhodné na otoky nohou použít chladicí nebo hřejivé ponožky. Ponožky obsahují gelové polštářky, které se dají buď zchladit a použít jako chladivý obklad, nebo ohřát a zlepšit tak krevní oběh studených nebo bolavých nohou. Gelové polštářky lze umístit kolem paty, pod chodidlo nebo na nárt. Vaše oteklé nohy ucítí okamžitou úlevu.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Oteklé nohy od srdce

Otoky kolem kotníků mohou být varovným příznakem selhávání čerpací práce srdce. Lidské srdce pracuje jako pumpa, jejímž základním úkolem je čerpat krev do orgánů v celém těle. Pravá polovina srdce čerpá krev do plic, kde se okysličuje a je hnána levou polovinou do celého organismu. Za normálních okolností je srdce schopné zvýšit svou čerpací práci a tím i zásobování kyslíkem při zátěži až pětinásobně oproti klidovému stavu. U nemocného srdce tomu tak není a nedostatečná čerpací funkce vede k srdečnímu selhání. Nejprve se nedostatečné prokrvení projeví při tělesné zátěži, kdy je poptávka po kyslíku vyšší než v klidu. Podle rychlosti vzniku se rozlišuje náhlé (akutní) a pozvolné (chronické) srdeční selhání.

Pravostranné srdeční selhání se projeví otoky dolních končetin, nárůstem tělesné hmotnosti, hromaděním tekutiny v břišní dutině až podkoží celého těla. Řešením jsou mimo jiné dietní a režimová opatření – vyrovnaný příjem a výdej tekutin, strava s omezením většího množství soli a přiměřená fyzická zátěž a podpůrná léčba pomocí krémů či mastí na dolní končetiny.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Proč otékají kotníky

Otoky dolních končetin ve většině případů vznikají tím, že žíly dolních končetin nedokážou dostatečně rychle odvádět krev z nohou zpět k srdci. Z těchto důvodů se část krve hromadí v končetinách, kde způsobuje otoky, bolest nebo pocit tíhy. Dochází tak ke zhoršenému žilnímu návratu směrem k srdci, což má za následek vyšší žilní tlak. Nedochází k odchodu tekutin, které se hromadí v okolních tkáních, a objevují se oteklé kotníky a nárty. Dále dochází ke zhoršení výživy buněk, špatné obnově a regeneraci tkání, poruchám na kůži.

Otoky se rovněž objevují při cestování. Při běžném cestování dochází k tomu, že člověk dlouhodobě strnule sedí se svěšenými končetinami, často v omezeném prostoru. V důsledku zemské přitažlivosti proto dochází k většímu hromadění krve v dolních končetinách. Tím, že jsme při cestování v klidu, dochází navíc k oslabení funkce takzvané svalové pumpy, která normálně při chůzi podporuje návrat krve k srdci. Proudění krve také zhoršuje ohnutí v oblasti kolen a třísel, kde okolní tkáně tlačí na žíly. Důsledkem jsou oteklé kotníky a lýtka.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Co na oteklé nohy u starých lidí

Na otoky nohou u starých lidí je vhodná masáž chodidel, která je jedním z nejlepších léků na oteklé nohy a kotníky. Když stojíte na nohou po celý den, tok krve je často omezen. Pravidelná masáž této oblasti tak může přispět k lepšímu prokrvení dolních končetin a tím i k ustoupení otoků. Přidání protizánětlivých esenciálních olejů, jako je máta, eukalyptus, citron nebo levandule, do masážního oleje nebo do koupelové vody poskytne neskutečnou úlevu od bolesti a otoků vašich nohou a kotníků.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Mast na otoky nohou

Varikoflex je mast na oteklé nohy, otok kolene či kotníku. Pomáhá zmírnit problémy nejen s otoky, ale i s bolestí, případně pocit těžkých nohou.

Aktivní přírodní složení Varikoflexu s vysokým obsahem pakaštanu koňského pomáhá při problémech systematicky a efektivně. Použitá bylinná kombinace pomáhá snížit tvorbu otoků zejména v oblasti nohou a působí i preventivně.

Účinky:

  • eliminuje otoky nohou;
  • zbavuje pocitu napětí v nohou;
  • pomáhá redukovat pocit těžkých nohou;
  • zesiluje žilní membrány a působí proti křečovým žilám;
  • má protisvědivý a protizánětlivý účinek;
  • zrychluje proces stahování otoku nohou;
  • uvolňuje případné bolesti nohou.

Použití

Přímá povrchová aplikace umožňuje působit na otoky (edémy) nohou okamžitě a pomáhá tak pronikání výživných látek. Lehká konzistence proniká hloubkově a pomáhá odbourat nahromaděnou tekutinu v mezibuněčném prostoru, čímž se stahuje otok (edém).

Varikoflex použijte nejen v případě potřeby eliminace otoku nohou, ale použijte ho i jako efektivní prevenci. Varikoflex má navíc chladivý efekt, který přispívá k tlumení bolesti a pomáhá při problémech s křečovými žilami.

Složení

Varikoflex je vhodný na problémy s otoky díky přítomnosti cenných látek a bylin. A to vše bez syntetických příměsí, konzervačních látek a bez parabenů. Tím Varikoflex nezatěžuje organismus a působí čistě přírodní, tělu přirozenou cestou.

Přírodní složení se opírá o bylinky jako pakaštan koňský, aloe vera, kostival lékařský nebo měsíček lékařský. Tyto rostliny tlumí otoky, a navíc působí i jako efektivní prevence.

Kostival lékařský a pakaštan koňský vytvářejí absolutně unikátní kombinaci koncentrovanou do Varikoflex masti, jsou totiž pokládány za jedny z nejúčinnějších léčivých bylin v přírodní medicíně vůbec.

Zdroj: Co na otoky nohou


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP