Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

VÝRON KOTNÍKU DOMÁCÍ RECEPT

OBSAH

Otok kotníku levé nohy

Otok kotníku může mít mnoho příčin, a to úraz, může se vyskytnout otok kotníku bez úrazu. Ovšem nejčastější příčinou je úraz a otok jedné nohy je na světě.

Zdroj: Otok jednoho kotníku

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Musím říci, že výron v kotníku díky aktivní sportovní kariéře jsem měla hned několikrát a nejrychlejší ústup otoku byl vždy po Wobenzymu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym

Otok kotníku

Nemocného k lékaři ve většině případů přivede akutně vzniklý otok kotníku. Je ale důležité vyšetřit i postupně a pomalu vznikající otok, ať už je jednostranný, nebo oboustranný, či s nepravidelnými bolestivými projevy. Jen tak lze zabránit rozvoji následných komplikací.

Zdroj: Příčiny otékání kotníků

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Efektivní domácí recept na bělení zubů je založen na směsi tvořené z těchto surovin:
- půl čajové lžičky prášku zvaného jedlá soda,
- půl čajové lžičky kyselé tekutiny - ocet
- a ještě na bělení zubů nesmí chybět sůl, stačí jí jen špetka.
Směs by měla vypadat jako pasta, kterou si potřete své žluté a ošklivé zuby a po chvíli z nich směs smyjte. Procedura ze zubů odstraní hnědý povlak na zubech, dále pak ze zubů smyje bakterie a ochrání chrup před kazem. Vtipné levné a jednoduché a navíc jde o velmi efektivní nápad na domácí bělení zubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka Špílová.

Tahle očista je tak agresivní, že časem zničí sklovinu!

Zdroj: diskuze Domácí recept na bělení zubů

Co je to výronkotníku

Při výronu kotníku se poruší cévy a z nich se vyhrne krev a vznikne následně krevní výron – modřina. Pro podvrtnutý kotník je charakteristický otok a došlápnutí je velmi těžké. Ze zkušeností (zkušenosti) se doporučuje co nejdříve zaujmout klidovou polohu a kotník zajistit stahovacím obvazem. Tato forma pomoci se uplatňuje při mírnějších formách podvrtnutého kotníku.

Zdroj: Výron v kotníku

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA NÁPOJ Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babička.

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce krasojizda.

Dobrý den, domácí výroba nápoju z aloe se obecně nedoporučuje, protože aloe obsahuje také látky, které ve vyšším množství způsobují průjmy, připadně dávení. Těchto látek je aloe prodávaná v obchodech již zbavena. Druhým a důležitějším důvodem je skutečnost, že aloe ztrácí účinné látky již několik hodin po sklizni. Nejdůležitější z nich jsou polysacharidy, které určují biologickou aktivitu aloe vera - jinými slovy její kvalitu. Zachování těchto látek při domácí výrobě je zcela nemožné. Zpracováním doma v hrnci by jste sice měla šťávu z aloe, ale zbavenou všech účinných látek, které jsou organismu prospěšné. Jedním z dalších důvodů je náročnost pěstování aloe, která potřebuje hodně slunce a tepla, jedině tak je schopna nabídnout požadovanou kvalitu. To bohužel v našich podmínkách není možné. Pokud tedy chcete pro sebe udělat něco dobrého, doporučuji zajít do lékárny a pořídit si některý z již hotových výrobků, např. Activ aloe od značky Barnys je nepochybně tím nejlepším, co trh nabízí. Jako jediný výrobek garantuje více než 10% účinných látek ve svém obsahu. Ve srovnání s jinými výrobci, kteří uvádějí max. 5% nebo dokonce neuvádějí nic. Active Aloe je garantovaná kvalita s nejvyšší biologickou aktivitou, více informací o této aloe najdete na www.activaloe.cz. To samé se týká i pro aloe mast výroba doma. Účinnou mast z aloe vera si sami svépomocí prostě doma nevyrobíte.
Hezký den, Jana

Zdroj: diskuze Recept na nápoj z aloe

Výronkotníku a trombóza

Trombóza může nastat jako komplikace při přetržení či silném natržení vazu, kdy je nutná i sádrová fixace. Tento stav vždy patří do rukou lékaře. Délka doby léčení je individuální, pokud jde o kombinaci podvrtnutého kotníku a trombózy, je samozřejmě prodloužená.

Zdroj: Výron v kotníku

Diskuze

V diskuzi OTOKY KOLEM KOTNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Vyzkoušej kompresní punčochy na oblast kotníku. Spi na zádech s nohama výš než tělo. Častá masáž od kotníků ke kolenům také pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka.

To jsem také zkoušela a žádná změna Mobivenal jsem našla ještě na internetu tak jestli o tom něco víte díky za info nebo doporučte nějaký přípravek klidně i na recept.

Zdroj: diskuze Otoky kolem kotníků

Výron kotníku anglicky

Anglicky se vyvrtnutý kotník řekne sprained ankle.

Zdroj: Výron v kotníku

Diskuze

V diskuzi FRAXIPARINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor P.

Měl jsem výron v kotníku (asi přetržené vazy).
Nejprve jsem Frax. aplikoval denně, pak ob den, teď po 6 týdnech mi to dr. stále nutí pod hrozbou smrti (otok tam stále je).
Nicméně dělají se mi velké tvrdé modřiny a proto už jsem to vysadil. Tak snad neumřu, ale řeknu vám, je to blbý pocit. Nejen z léku, ale i z některých doktorů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fraxiparine

Domácí recept

Domácí léčba spočívá zejména v dodržování klidu na lůžku a v zafixování nohy stahujícím obvazem. Bezprostřední pomocí je ledování nohy a její zvednutí nad úroveň těla. Ke zmírnění bolesti se používají masti s octanem hlinitým a také protizánětlivé masti (například Ibalgin mast). Při velkých modřinách je dobré užívat masti s heparinem (například Heparin AL).

Zdroj: Výron v kotníku

Tejpování

Tejpování je vhodný postup po výronu kotníku. Praktickou ukázku můžete vidět zde.

Zdroj: Výron v kotníku

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA VYROBU DOMACI BYLINNE MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thomas.

poradte postup pri vyrobe masti z kostivalu.predem dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je podrobný návod a recept na výrobu kostivalové masti www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Recept na vyrobu domaci bylinne masti

Pojistka na výronkotníku

Každá pojišťovna má jiný produkt. Nedá se říct, že jeden je špatný a jiný dobrý. Ze zkušeností nejvíce lidé vyhledávají denní odškodnění za léčbu úrazu, ale jde o relativně drahé připojištění, a navíc některé pojišťovny mají tabulkově danou léčbu, přes kterou opravdu nejede vlak. Mnohem důležitější je pojistit si trvalé následky, ty mohou člověka zlikvidovat finančně. Také se dnes dají pojistit speciálně například horní i dolní končetiny, protože po úrazech může mnoho lidí přijít o svou práci. Některé pojišťovny mají předem danou dobu léčení u jednotlivých úrazů, která koresponduje s obvyklou dobou léčení takového úrazu. Tento přístup má zamezit neúměrnému protahování léčení klientem a podvádění.

Zdroj: Výron v kotníku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ SÉRA/OLEJE/MASKY NA ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris.

Dobrý den, neznáte nějaký domácí recept na sérum, olej či masku na prodloužení a zhuštění řas ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí séra/oleje/masky na řasy

Jak na výronkotníku u dětí

Výron je natažení nebo přetržení vaziva (vláknitá tkáň, která spojuje kosti kloubů). K natažení nebo přetržení vaziva může dojít po náhlém otočení, natažení nebo úderu do kloubu, obvykle při sportu. Výrony postihují nejčastěji kotníky, výjimkou však není ani výron kolene nebo zápěstí. Podle závažnosti a podle toho, zda je vazivo natržené částečně nebo úplně, hodnotí lékaři výrony stupni I, II a III. Výronkotníku se projeví krutou bolestí a prasknutím v kloubu. Kloub začne otékat a bolest se při pohybu zhoršuje. Je-li vazivo jen natržené, zůstane kloub pevný. Jestliže se však utrhlo úplně, neudrží kosti kloubu pohromadě. Lékař prohlédne kloub a nechá provést rentgenový snímek, aby mohl určit rozsah zranění. Počáteční léčba zahrnuje klid, led, obklady a zvýšenou polohu. Ke zmírnění otoku přikládejte dítěti na zraněný kloub ledové sáčky nebo led zabalený v ručníku. Lékař ováže kloub elastickým obinadlem a předepíše léky proti bolesti. Dítě má mít končetinu ve zvýšené poloze nad úrovní srdce, aby se kloub méně prokrvoval. Pravděpodobně bude potřebovat berle a dlahu, která bude chránit kloub před dalším zraněním. Hojení trvá 6 až 8 týdnů. Při vážném poškození vaziva je nutná operace.

Zdroj: Výron v kotníku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA OTEKLÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda.

Ahoj, mohli byste mi prosím poradit jak se zbavit oteklých víček očí? Včera jsem trochu přehnala vánoční tah a dneska ráno mám obrovské vaky pod očima. Jsem z toho nešťastná. Prosím pomožte někdo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já používám proti oteklým očím černý čaj. Používají se pytlíky od vyluhovaného černého čaje, které se nechají vychladnout a vlhké se přiloží na zavřené oteklé oči. Nechá se to působit asi tak 20 minut. Pak se to sundá, oči se ošetří krémem na oční okolí, který kruhy pod očima projasní. Tohle zaručeně funguje jako domácí recept proti oteklým očím a je to levné, rychlé a účinné!

Zdroj: diskuze Domácí recept na oteklé oči

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VÝROBA RUMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

Neznáte někdo recept na domácí výrobu Rumu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Náš domácí Český rum tuzemák se vyráběl a dosud vyrábí z jemného konzumního lihu, vody a tresti z kyseliny mravenčí. Jde vlastně o dochucený jemný líh rumovou esencí - trestí z kyseliny mravenčí. Jemný konzumní líh pro domácí rum musí být vyroben z melasy nebo z obilí a je na to třeba při jeho nákupu dát pozor! Z brambor, jak je ve společnosti hojně rozšířeno, se rum ani líh nevyrábí. Jemný konzumní líh 80% jde koupit běžně v internetových obchodech, anebo ho lze pořídit vlastní výrobou domácí pálenky z melasy nebo obilí. Kyselina mravenčí, respektive její tresť se dá koupit běžně v supermarketu, jako rumová esence v malé hnědé lahvičce. Jedna taková malá lahvička stačí na ochucení asi 300 ml jemného lihu. Síla domácího rumu se pak dotvoří přidáním pitné vody. Při použití jemného 80% lihu se domácí rum zředí 1 díl ochuceného domácího rumu, ku dvěma dílům vody. Rychlé levné a chytré! :-)

Zdroj: diskuze Domácí výroba rumu

Léčba

Na oteklý podvrtnutý kotník okamžitě přiložte ledové obklady. Je dobré si dávat při chůzi pozor, často se příčinou úrazu stává špatné našlápnutí v botách, které mají vysoký podpatek. Pokud trpíte na časté výrony kotníku, preventivně s sebou noste stahovací obinadlo. Chcete-li zmírnit bolest výronu kotníku, zkuste použít speciální mast proti bolestem. Výron kotníku se při nesprávné léčbě může vymstít. Někdy je nutná i operace. Pokud se podvrtnutí špatně zahojilo, mohou se úrazy opakovat anebo dochází k častému návratu bolesti a otoků.

Každopádně je nutný rentgen kotníku, zafixování a následně další léčebný postup. Poškození vazů určuje stupeň poranění, přičemž u nejhoršího, třetího stupně dochází k vážnému narušení kotníkové funkce. Hojení kotníku mohou urychlit injekční aplikace kyseliny hyaluronové, které se vpravují rovnou do místa, kde byly vazy postiženy. Pokud dojde k natržení nebo přetržení vazů, musí se přistoupit ke znehybnění pomocí sádry. Sádra se aplikuje asi na dobu tří až šesti týdnů. Jakmile se sádra sundá, bývá nutná rehabilitace. Plná zátěž kotníku je možná až za deset týdnů od zranění. Pokud došlo k úplnému přetržení vazů, je na řadě operace.

Zdroj: Výron v kotníku

Otok pravé nohy

Otok jednoho kotníku (otok pravého kotníku) může být způsoben úrazem nebo poúrazovým stavem, zánětem či trombózou. Vždy je důležité, zvláště pokud jsou obtíže dlouhodobějšího rázu, zjistit příčinu, proč se objevil otok právě daného kotníku.

Zdroj: Otoky nohou kolem kotníků

Rehabilitace

Pokud se výron stane ojediněle, není se třeba stresovat. Jestli k výronu dochází během běžné chůze, lze hovořit o patologii pohybu. Prvotním krokem je odborné vyšetření fyzioterapeutem a podiatrem. Fyzioterapeut zhodnotí celkový tělesný stav a navrhne možnosti cvičení, například metodou DNS. Podiatr vyhodnotí postavení kostí nártů a zatížení jednotlivých kostí. Za pomoci přístrojového vyšetření zaznamená dráhu odvalu chodidla včetně přetěžovaných partií. Dle výsledků vyšetření fyzioterapeuta a podiatra je navržena terapie. Terapie může obsahovat cvičení nebo korekci stélkou. V některých případech dochází k využití cvičení a korekce do obuvi. Cvičení se staví přímo na míru každému pacientovi zvlášť. Případná tvorba ortopedické stélky je prováděna pouze individuálně! Žádná korekce není stejná, tak jako obtíže jsou u každého pacienta jiné.

Zdroj: Výron v kotníku

Otok pravého kotníku

Otok jednoho kotníku může mít cévní příčinu (ucpaná céva může být závažný stav, tudíž je vhodné toto konzultovat s lékařem) nebo mohl vzniknout jako reakce na nějaký proces v kloubu (ortopedická nebo revmatologická příčina).

Zdroj: Příčiny otékání kotníků

Otok kotníku levé nohy

I zde platí to, co bylo popsáno výše, otok jednoho kotníku může způsobovat ucpaná céva (nutná konzultace s lékařem) nebo otok vznikl jako reakce na nějaký proces v kloubu (ortopedická nebo revmatologická příčina).

Zdroj: Příčiny otékání kotníků

Recept na domácí nápoj z aloe vera

Zde je několik různých postupů, které ukazují, jak lze z aloe vera doma připravit chutný nápoj: aloe vera nápoj video recept.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP