Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

SVRAB LÉČBA BEZ RECEPTU

OBSAH

Svrab člověka – fotografie

Zde můžete vidět, jak vypadá svrab u člověka.

Zdroj: Léčba svrabu octem

Diskuze

V diskuzi MAST NA SVRAB BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Pavlů.

Mám pocit že jsem chytnul kočičí svrab na chalupě od naší kočky která ho evidentně má

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast na svrab bez receptu

Jak použít ocet na svrab

Pokud použijete ocet, tak ten jen tlumí svědění. Zákožky nezabíjí. Neosvědčil se!

Zdroj: Léčba svrabu octem

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Infectoscab je nejúčinnější zbraň na svrab. Lékař vám předepíše recept, mastí se namažete a do týdne máte po problémech. Babské rady na svrab neúčinkují a jen se budete zbytečně trápit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Jak léčit svrab doma

Léčba svrabu doma bez jakékoliv lékařské pomoci je neúčinná, a navíc toto onemocnění spadá do kategorie pohlavně přenosných nemocí a podléhá hlášení. Existuje množství babských rad, které ovšem nefungují a slouží pouze jako podpůrná léčba. Pokud máte podezření na svrab, navštivte raději lékaře, který nasadí vhodnou léčbu a od svrabu vám pomůže.

Zdroj: Léčba bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,
je možné nakazit "lidským" svrabem zvířata? Je možné, aby se pak na nich zákožka množila?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab je společný pro lidi i pro zvířata. Svrab může přejít z člověka na zvíře i naopak. Svrab se může množit v kůži zvířete i v kůži člověka. Nejúčinnější léčba svrabu je pomocí masti Infectoscab, kterou se namaže veškerá kůže na těle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Svrab video

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVRABU OCTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet dokáže zabít svrab, který se právě pohybuje na pokožce. Ovšem svrab je po většinu času zalezlý v komůrkách hluboko v kůži a tam se ocet nedostane a svrab se tak vůbec pomocí octa nevyléčí. Ocet je na svrab nedostatečně účinný. Jediný osvědčený lék na svrab je sírová mast, infektoscab a nebo pak orálně podávaná antiparazitika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Svrab foto

Jak vypadá svrab u člověka, se můžete podívat na těchto fotografiích: svrab foto.

Zdroj: Mast na svrab

Svrab na genitáliích

Svrab se může vyskytnout kdekoli, tudíž i na genitáliích. Zde můžete vidět, jak vypadá svrab nejen na intimních místech.

Zdroj: Svrab u lidí

Diskuze

V diskuzi LÉČBA BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek.

Prosím o radu k rychlé léčbě jsem z toho nestastny

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba bez receptu

Jak se svrab léčí?

Léčba se provádí farmaky - léky, které se podávají v jednodenní, nebo při značném výskytu, třídenní terapii. Znamená to, že boj se svrabem dokážeme velice dobře a rychle zvládnout, ale je třeba začít včas. Léčba probíhá nejčastěji speciální sírovou mastí nebo insekticidním přípravkem Infectoscab, oboje je na lékařský předpis. Neléčený svrab nikdy sám samovolně nezmizí. Neléčený svrab bude svého hostitele provrtávat do nekonečna! Svrab je třeba léčit, jinak se ho nedá zbavit!

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Diskuze

V diskuzi SVRAB DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svrabem nakažená rodina .

Nakazili jsme se svrabem v Psychiatrické léčebně v Praze 8 - Bohnicích návštěvami u příbuzných v pavilonu s demencí, Alzheimerem ! Primářka ze Slovenska léčí pacienty se svrabem sedativy, aby svědění zaspali, a nasazením rukavic, aby se neškrábali ! Svrab se na nás přenesl doteky, tj. podáním ruky nemocnému. Tuto nakažlivou nemoc způsobuje mikroskopická zákožka svrabová. Je těžce rozpoznatelná pro všechny, i pro kožní lékaře. Na tmavé kůži není často nic vidět. Celá naše rodina se nakazila. Příznaky : červené skvrny, hlavně po škrábání, sem tam velké pupeny a abnormálně důkladně zkoumejte místa na těle s nejjemnější kůží, např. prsty, vnitřní i vnější lokty, podpaží, prsa, břicho, u genitálií, hýždě, vnitřní stehna, spodek stehen, kotníky, pod koleny …. všude můžete na světlé kůži vidět mini-pidi-dírky menší než 1 mm a ty jsou ucpané vaší sraženou krví jako špuntem. Zákožky se totiž občas prokoušou na povrch kůže ze svých chodbiček, v nichž kladou vajíčka a kálí. Nemoc je provázená bodavým, úpěnlivým, nesnesitelným svěděním. Když se postavíte k topení, kamnům, nebo vlezete pod peřinu, začnou zákožky řádit jako čerti. Většinou nejsou na krku a na hlavě. Ještě po vyléčení máme stále sekundární nemoc – vyrážku malých pupínků, nikoli těch velkých pupenů od zákožek. Svědí to stále dost nepříjemně a téměř po celém těle, ale ne tak neskutečně intenzivně bodavě. Máme ale pocit, že nejsme vyléčeni (avšak dírky na kůži už nemáme). Také se nám po léčbě hned udělali malinké bradavičky (jako ty virové) na různých místech těla, asi rovněž sekundární projev. K léčbě svrabu jsme použili hlavně mast na recept INFECTOSCAB (výrobce BRD) za doplatek 84 Kč (338 Kč). Bez receptu nelze nic koupit, vše údajně zakázali, aby byla infekční choroba evidována v evropské statistice. Pak jsme použili SOLFATAN – prášek se sírou na koupele z lékárny volně prodejný (65–69 Kč), se sírou prý je ještě pudr – asi tekutý, a pak i speciální mýdlo se sírou, tak to by bylo dobré zkusit. Dále jsme použili SAVO a jiné dezinfekční prostředky na tělo (slabý
roztok) a na dezinfekci všeho, tj. včetně oděvů. A rovněž Genciánovou violeť, Hypermangan, manganistan draselný (protibakteriální), kterou jsme natřeli nejvíce napadená místa, koupele v roztoku. Ze zoufalství jsme na postižená místa lili i ústní vody s alkoholem a jiné alkoholy. Nejlepší je dát vše, včetně bot, do igeliťáků, nastříkat na věci uvnitř dezinfekci, insekticidy, a uzavřené pytle dát na mráz na balkon, na dvůr, do mrazáku, do auta stojícího v mrazu. Zákožka nepřežije zmrznutí. Nebo zavázané, zalepené igelitové pytle aspoň postavit stranou a nechat je v tomto stavu 3 dny. Zákožka odumře bez vašeho tělního moku za 2–4 dny i bez mrazu. My vše navíc stále větráme a čekáme, až ta mrcha chcípne Nejlepší je vše vyprat a vydezinfikovat, postele ničím nezakrývat, ani prostěradlem, postříkat dezinfekcí (SAVO, též prodávají přímo různé roztoky na veterině, nemusíte sami ředit SAVO) a pak odjet mimo domov, třeba na chatu, k příbuzným. A vrátit se za 3–4 dny, kdy by měly být zákožky mrtvé. A v zimě nechat byt vymrznout, netopit, nechat otevřená okna, pokud můžete. Léčba trvá dlouho, několik týdnů i měsíců, jelikož asi většina lidí má po mastičce na svrab zase jinou vyrážku, o níž píše na IN další vyléčená osoba, že si vyrážku maže namíchanou mastí z lékárny. My sekundární vyrážku zatím ničím nemažeme, ale asi budeme muset, neboť nás to svědění tak obtěžuje, že se nemůžeme na nic soustředit.
Závěr : Dost šílená infekční nemoc a dlouho trvající následkem těžké diagnostiky a sekundárních chorob. Rychlé šíření nemoci následkem nevykonávání léčby nakažených pacientů, zejména ve státních zařízeních, jako je Psychiatrická léčebna v Praze 8 - Bohnicích, 3 pavilony spadající pod údajně samolibou, neochotnou a prolhanou slovenskou primářku Barboríkovou. Neadekvátní medikamenty v 21. století jsou nyní většinou z dovozu. V ČR
evidentně nemáme tablety, o nichž se píše na IN, zřejmě jsou drahé.
Na sekundární vyrážku a svědění údajně mast nebo zásyp
Framykoin. Zachránil nás známý, pan primář, v jiné čtvrti než v PLB, v Praze 8, kde odmítli léčit i své bezbranné, dementní pacienty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kvetuše Klecandová.

Zabírá lék SCABICID. léčba je náročná,Přeji trpělivost

Zdroj: diskuze Svrab diskuze

Neléčený svrab

Na těchto fotografiích můžete vidět, jak vypadá neléčený svrab.

Zdroj: Jak poznat svrab

Diskuze

V diskuzi LÉČBA SVRABU BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

My bydlíme na vesnici a občas se stává, že nějaké dítko dostane svrab. Léčíme je normálně permethrinem. Permethrin je v masti Infectoscab, ale ta je jen na lékařský předpis a my to máme k doktorům daleko. Proto používáme Permethrin, který se dá volně koupit jako postřik proti mouchám. Je to vodný roztok 10% permethrinu. Já to vždycky naředím jedna ku jedné s tělovým mlékem a potom s tím natřu celé tělo. Funguje úplně stejně jako Infectoscab a je to bez lékařského předpisu volně prodejný přípravek. Tady je vidět cena a obchody, kde to mají www.zbozi.cz/hledani…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Mast na svrab bez receptu

Bez receptu se na léčbu svrabu od nepaměti používá sírová mast. Sírová mast je „silná“, ale zároveň bezpečná, takže se nemusíte bát ji použít i u dětí, kojících matek a těhotných. Je citlivá k pokožce a je bez předpisu.

Použití:

  • Vykoupejte se, osušte a naneste mast rovnoměrně na kůži těla i na obličej, a to i u dětí.
  • Mast natírejte po celém těle po 3 dny a teprve 4. den se vykoupejte.
  • Po 3denní přestávce kúru opakujte až do úplného zmizení příznaků.
  • Použité spodní a ložní prádlo vyperte minimálně na 60 °C, vyžehlete a 3 dny nepoužívejte, ostatní prádlo či obuv nepoužívejte alespoň 5 dní (déle parazité svrabu mimo kůži nepřežijí).
  • Po přeléčení sirnou mastí může nějakou dobu přetrvávat svědění, ale nesmí se tvořit nové pupínky, příznaky do několika dní samy odezní. Kůži poté promazávejte běžnými tělovými mléky nebo přípravky na snížení pocitu svědění.
Složení:
  • ambiderman, síra (3,3 %), olivový olej.
Balení:
  • PS kelímek se šroubovým uzávěrem a vnitřní vložkou z PP. Objem 50 ml.

Zdroj: Léčba bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Rada bych se zeptala, jakému chladu je potreba vystavit textil a boty na desinfekci. Stačí balkon pres noc, když je v noci napr. 10°C?

Dekuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Teplota +10°C svrab nezabije. Pouze teplota -10°C a nižší po dobu alespoň 8 hodin svrab spolehlivě zabije. Stejné účinky má i izolace předmětů (matrace) od lidí a všeho živého na dobu 5 dnů při libovolné teplotě. To taky svrab nepřežije.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Léčba svrabu octem

Léčba svrabu octem je neúčinná. Nebylo prokázáno, že ocet je účinný při léčbě svrabu. Může pouze pomoci jako podpůrný prostředek proti svědění.

Zdroj: Léčba bez receptu

Diskuze

V diskuzi BACTROBAN BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Václavek.

Dobrý den.
Nějak jsem nepochopil článek "Bactroban bez receptu", kde se dočtu, že mast
je pouze na lékařský předpis.
Co tím chtěl básník říci?
Václavek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

No a cos čekal? Dozvěděl ses, že Bactroban bez receptu sehnat legálně nejde. A nelegální nabídky na prodej léku bez receptu nemůžeš od seriózních webů očekávat. Obchodování s léky mimo síť lékáren je v ČR zakázané a porušení zákazu se považuje za trestný čin.

Zdroj: diskuze Bactroban bez receptu

Svrab a bylinky

Pokud se nemůžete dostat z nějakého důvodu k lékaři, tak vám zde nabízíme alternativní léčbu svrabu pomocí bylinek.

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Diagnostika svrabu

Lékař diagnostikuje svrab podle příznaků. Někteří lékaři potvrzují diagnózu tím, že hledají stopy roztočů ve vzorku kůže. Lékař jemně seškrábne suchou pleť z postižené oblasti a zkontroluje ji pod mikroskopem. Tento test není bolestivý.

Fotogalerie svrabu

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět svrab: svrab fotogalerie.

Zdroj: Co způsobuje svrab

Opakované napadení

Pokud jste již prodělali svrab a dojde k opakovanému napadení, dochází k téměř okamžitému svědění – alergická citlivost způsobuje okamžitou reakci na roztoče. Léčba je nutná, aby došlo k usmrcení veškerých roztočů a jejich vajíček. Jen ve vzácných případech může dojít k usmrcení roztočů díky alergické reakci.

Zdroj: Jak poznat svrab

Svrab u člověka fotografie

Fotografie s nákazou svrabem u člověka můžete vidět na těchto webových stránkách:

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Jak Infectoscab koupit

Infectoscab bez receptu není možné koupit v lékárně a nelze jej tedy ani zakoupit online na českém trhu.

Zdroj: Infectoscab bez receptu

Úspěšnost

Úspěšnost léčby je vysoká, když je psu diagnostikován ušní svrab včas a nasadí se patřičná medikace. V některých případech je potřeba medikovat antibiotika. Pozor, neléčený svrab může způsobit až uhynutí psa, proto neváhejte v případě zpozorování výše popsaných příznaků tohoto onemocnění vyhledat veterinárního lékaře, který u vašeho psa stanoví diagnózu a zvolí správnou léčbu.

Zdroj: Ušní svrab u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP