Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

SALICYLOVÝ OLEJ

Cena

Salicylový olej je k dostání pouze v lékárnách, a to na lékařský předpis. Na běžném trhu je k dostání salicylový líh https://www.zbozi.cz/hledani/?q=Salicylov%C3%BD%20olej, jehož cena se pohybuje kolem 70 korun za 260 ml.

Zdroj: Salicylový olej

Diskuze: hřebíčkový olej v lékárně

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně
Počet odpovědí: 0

Recept a příprava

Salicylový olej se připraví tak, že se jojobový olej nalije do šálku a ohřeje ve vodní lázni na teplotu 73 °C. Pak se přidá prášek ze tří acylpyrinů, což je kyselina salicylová, která se dobře rozpouští v teplém jojobovém oleji. Za stálé teploty se olej míchá až do rozpuštění prášku. Po vychladnutí se vzniklý salicylový olej aplikuje na pleť, kterou jsme si těsně před tím napařovali deset minut nad hrncem s vařící vodou.

Zdroj: Salicylový olej

Diskuze: dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Prosím - jaký je rozdíl Ricinový olej technický - Ricinový olej z lékáren ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?
Počet odpovědí: 1

Salicylový olej na vlasy

Salicylový olej se používá při onemocnění seboreickou dermatitidou. Olejem se doporučuje napouštět ložiska se šupinami vždy alespoň 3 hodiny před mytím vlasů. Poté změkčené šupiny nenásilně vyčesáváme jemným dětským kartáčkem a vymýváme dětskými šampony.

U kojenců a malých dětí se tato léčba provádí pouze 2krát týdně, protože salicylová kyselina snadno proniká i do neporušené pokožky a riziko kožní resorpce toxických látek je u takto malých dětí značné. U mladších kojenců (i při každodenním ošetřování) je vhodné následné používání krémů a lotií (mléka) s ureou (například Excipial U Lipolotio). Při mírných formách seboreické dermatitidy ve vlasech i jako doplněk léčby závažnějších forem je u dětí a mladistvých účinné a pro snadnou aplikaci oblíbené dlouhodobé používání šamponů s antiseboreickými přísadami (dehty, kyselina salicylová, organické sloučeniny síry, antimykotika, antimikrobiální látky, zinkpyrithion, oktopirox a další).

Výsledek této léčby lze očekávat až po 6−8 týdnech pravidelné aplikace zmíněných přípravků. Při opakovaném zhoršení onemocnění je vhodné typy šamponů měnit. Při závažnějším ložiskovém postižení vlasové oblasti doplňujeme léčbu šampony intervalovým ošetřováním lokálními kortikoidními preparáty ve formě roztoků, gelů a lotií, které často obsahují kyselinu salicylovou. Tyto šampony vám předepíše ošetřující lékař.

Na intertriginózní zapářkové lokality se u kojenců i dospělých nejlépe osvědčuje dlouhodobá aplikace antimykotik v pastách. Na ostatní oblasti těla se předepisují lokální kortikoidy v kombinaci s antibakteriálními látkami, dehtovými přísadami ve formě měkkých past nebo krémů − většinou magistraliter připravovaných v lékárně.

U zánětlivějších lézí a při úpornějším svědění se používají hromadně vyráběné lokální kortikoidy. Výběr třídy účinnosti a galenické formy záleží na tíži, rozsahu a lokalizaci projevů. Terapie bývá účinná, nevýhodou jsou však možné nežádoucí účinky dlouhodobé kortikoidní léčby a vyšší procento recidiv brzy po jejím ukončení. Tuto léčbu musí vždy indikovat zkušený dermatolog.

Zdroj: Salicylový olej

Diskuze: Re: přírodní kosmetika

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze
Počet odpovědí: 5

Salicylový olej na akné

Spolu s benzoyl peroxidem je i kyselina salicylová, také známá jako beta-hydroxy kyselina neboli BHA, prokazatelně jedním z nejúčinnějších způsobů léčby mírného až středně závažného akné. Na rozdíl od benzoyl peroxidu, kyselina salicylová méně vysušuje pokožku a je velmi účinná při exfoliaci kůže, na otevření pórů a zabraňuje budoucím pupínkům akné. Salicylový olej se připraví tak, že se jojobový olej nalije do šálku a ohřeje ve vodní lázni na teplotu 73 °C. Pak se přidá prášek ze tří acylpyrínů, což je kyselina salicylová, která se dobře rozpouští v teplém jojobovém oleji. Míchá se to za stálé teploty až do rozpuštění. Po vychladnutí se to aplikuje na pleť, kterou jsme si těsně před tím napařili na deset minut v páře nad hrncem s vařící vodou. Salicylový olej se vmasírovává do pokožky a tím se rozpouštějí usazeniny v pórech. Po skončení se pokožka omyje studenou vodou. Tento salicylový olej obsahuje 2 procenta kyseliny salicylové a je skvělý pro prevenci černých teček a budoucích pupínků akné. Salicylový olej má vyšší pH, takže je účinný jako exfoliant. Ale pozor na přecitlivělost na sluneční záření! Kyselina salicylová, jak je známo, zvyšuje citlivost na sluneční záření. Je nezbytné po každé aplikaci kyseliny salicylové na pleť, aby člověk používal opalovací krém SPF 30 nebo vyšší.

Zdroj: Hydratace pro suchou a citlivou pleť

Diskuze: domácí lis na olej

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej
Počet odpovědí: 0

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Diskuze: ricinový olej kojení

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení
Počet odpovědí: 0

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze: petrkličový olej

Prosím o radu hladam petrkličový olej koncentrovaný viete mi poradiť súrne.

Zdroj: diskuze Petrkličový olej
Počet odpovědí: 0

Olej z krillu cena

Zde je uveden seznam prodejen, kde se dá olej z krillu koupit: olej z krillu cena.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Diskuze: Re: olej s citronem

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem
Počet odpovědí: 1

Účinky mátového oleje

Mátový olej zmírňuje příznaky divertikulitidy a syndromu dráždivého tračníku; pomáhá rozpouštět žlučové kameny, osvěžuje dech. Mátový olej také utišuje svalové bolesti, zmírňuje kašel a slizniční městnání způsobené nachlazením nebo alergií.

Zdroj: Mátový olej

Diskuze: dýňový olej

Dýňový olej mohu jen doporučit, lisování je pro mě zbytečně náročné, dýňový olej kupuji zde: www.siladoteku.cz/si… Proč čekat až na podzim? Oblíbili jsme si ho i v kuchyni, žena ho má spojený s péčí o vlasy a nehty, já jsem zase zjistil, že je užitečný pro muže, které trápí prostata...

Zdroj: diskuze Dýňový olej
Počet odpovědí: 0

Prodej

Hřebíčkový olej lze zakoupit i přes internet. Pokud jste milovníky DM drogerie, tak ta hřebíčkový olej nenabízí.

Zdroj: Hřebíčkový olej na svrab

Diskuze: konopný olej

Konopný olej koupíte v každém obchodu se zdravou výživou. Největší a nejlepší zelená lékárna v Praze je Urtica-metro C-Budějovická, východ z metra v levo, při příjezdu z centra.Mají tam úplně všechno!!!

Zdroj: diskuze Kde koupit konopny olej v praze
Počet odpovědí: 2

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Diskuze: Růžový olej eshop

Růžový olej kupuji tady www.siladoteku.cz/si… pochází od českého výrobce, je v BIO kvalitě, v dostání v několika druzích balení.

Zdroj: diskuze Růžový olej eshop
Počet odpovědí: 0

Šípkový olej na jizvy

Šípkový olej se používá neředěný na oděrky, hojící se rány, jizvy, popraskané rty i na ošetření v ústní dutině. Pravidelné používání přírodního šípkového oleje se doporučuje při psoriáze, ekzémech i proleženinách. Pomůže i při drobných jizvičkách, popáleninách, stařeckých skvrnách a striích. Kromě toho šípkový olej chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením.

Zdroj: Šípkový olej

Růžový olej saloos

Obličejový olej Růže Saloos obsahuje oleje lisované zastudena, a to bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. Dále pak 100% esenciální oleje – růži bulharskou, růži marockou a další. K tomu navíc vitamíny A, E, F a lecitin. Olej má sytě žlutou barvu. Na celý obličej stačí několik kapek. Roztírá se lehce a dobře se vstřebává. Olej je balen v krásné lahvičce s kapátkem, aplikace je jednoduchá a příjemná.

Zdroj: Růžový olej

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Co je jojobový olej?

Jojobový olej je ve skutečnosti tekutý vosk, který je zlatavé barvy v čisté organické formě. Rafinovaný jojobový olej je téměř čirý. Jojobový olej je bezbarvá kapalina bez zápachu, která je široce uznávaná pro své úžasné hydratační vlastnosti. Jojobový olej je jedním z nejdůležitějších přírodních produktů v kosmetickém průmyslu. V současné době je tento olej nepostradatelnou součástí mnoha šamponů, kondicionérů a řady výrobků pro péči o pleť. Používá se pro ochranu před slunečním zářením, stejně jako pro boj s příznaky stárnutí. Příznaky stárnutí se míní vrásky a jemné linky. Tento olej je především prospěšný pro vlasy a vlasovou pokožku.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Mrkvový olej použití

Domácí mrkvový olej se používá na jakékoliv suché skvrny na kůži, zaměřte se především na drsné oblasti, jako jsou kolena a chodidla. Mrkvový olej v sobě taktéž přináší důležitý přírodní beta-karoten, který regeneruje pokožku a mírně ji tónuje do bronzova. Mrkvový olej obarvuje do bronzova úplně vše, nejen pokožku, takže pozor, při styku mrkvového oleje s jakýmkoliv porézním materiálem po něm zůstávají neodstranitelné skvrny.

Zdroj: Mrkvový olej prodlouží letní opálení

Nežádoucí účinky

Oreganový olej nevytváří škodlivé kmeny v těle a nemá negativní vedlejší účinky jako farmaceutická antibiotika. Kromě toho, že je účinný proti nebezpečným, a dokonce i smrtícím bakteriím neprodukuje žádné biologické změny v těle. Oreganový olej vyživuje tělo a nezpůsobuje nedostatek živin jako konvenční antibiotika.

Zdroj: Oreganový olej - výroba

Jaký olej z krillu koupit?

Dávejte pozor, abyste nekoupili sporné výrobky, jelikož ne všechny výrobky s olejem z krillu si jsou rovny. Pravý olej z antarktického krillu není levná záležitost, takže když uvidíte olej z krillu, který bude levný, tak bude velká pravděpodobnost toho, že se nejedná o 100% čistý olej z Antarktidy. Levný olej „z krillu“ zároveň nemusí obsahovat ani správnou rovnováhu omega 3 mastných kyselin a ani základní vitamíny jako je vitamín E.
 

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Použití Emu oleje

Emu olej má protizánětlivé účinky, které zmírňují bolest, svalové potíže a bolesti kloubů s otoky. Emu olej je široce používán ve sportovní medicíně, stejně jako pro fitness nadšence, kteří mají bolesti kloubů a svalů. Tento olej může snížit bolest, otoky a ztuhlost a může být aplikován na kůži na rukou, nohou, kolenou a loktech.

Zdroj: Emu olej

Šípkový olej na strie

Šípkový olej je známý svými skvělými účinky již dlouhá staletí a kromě toho, že pomáhá potlačit nástup vrásek, zjemňuje ty, které se již stihly objevit. Navíc pomáhá i proti striím či různým jizvičkám.

Zdroj: Šípkový olej

Použití mátového oleje

Mátový olej má dva účinky, uklidňující a otupující. Z tohoto důvodu, je účinný při zmírnění syndromu dráždivého tračníku, který způsobuje průjem, bolest, plynatost a nadýmání. Mátový olej také zabraňuje zácpě v souvislosti s nachlazením nebo chřipkou, snižuje křeče během gastrointestinálních lékařských postupů a při léčbě neulcerózní dyspepsie. Při lokální léčbě mátový olej zmírňuje svědění a podráždění.

Zdroj: Mátový olej na diabetes

Šípkový olej na akné

Šípkový olej se hodí na akné a smíšenou pleť. Pleť je hydratovaná, vláčná, neucpává póry. U smíšené pleti jsou suchá místa hydratována a mastná místa se hojí od pupínků.

Zdroj: Šípkový olej

Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP

NABÍDKA OBCHODU