Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

RYCHLOSŮL KDE KOUPIT BRNO

OBSAH

Kde ji koupit

Rychlosůl je dostupná na internetu i v kamenných obchodech a občas i v řetězcích, jako je Kaufland, Tesco, Albert či Billa. Na internetu naleznete zde.

Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Poradna

V naší poradně s názvem KDE SE DÁ KOUPIT RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Koutný.

Kde se dá koupit Pragandu. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Rychlosůl Pragandu běžně objednáte přes internet a do druhého dne ji máte u sebe v nejbližším výdejním boxu. Nabídky na prodej můžete vidět zde: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Co je to rychlosůl Praganda

Rychlosůl Praganda je solicí řeznická nakládací dusitanová směs pro domácí uzené masné výrobky.

Další informace

Obsah dusitanu sodného: max. 0,3 %.

Přípustná hmotnostní odchylka: -3 %.

Složení

Jedlá kamenná sůl 98 %, cukr, dusitan sodný, dextróza, škrobový sirup.

Skladování

Skladujte při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Kde se dá Praganda koupit

Rychlosůl Praganda se dá koupit v některých drogeriích, prodejnách Albert, Tesco, Kaufland a v internetových obchodech. Cena za malé balení (250 g) se pohybuje kolem 12 korun. Na trhu jsou k dostání i větší balení, a to o váze 1 kg, 5 kg, 10 kg a 50 kg.

Zdroj: Rychlosůl Praganda

Diskuze

V diskuzi KDE SE DÁ KOUPIT RYCHLOSŮL PRAGANDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslav Weiss.

Je tu nejaka moznost nechat si pragandu zaslat do Australie?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Koutný.

Kde se dá koupit Pragandu. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Kde se dá koupit

Růchlosůl je možné zakoupit v řetězcích Albert, Tesco, Kaufland, na internetových portálech, ale i v prodejnách určených pro řeznické potřeby.

Zdroj: Rychlosůl

Diskuze

V diskuzi DESTILOVANÝ BÍLÝ OCET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LIbovicka IvANA.

Dobrý den,
prosím , četla jsem, že 20 % octem se dá hubit plevel, ale nebylo tam napsáno, kde se tak vysoká hodnota dá koupit. V obchodech prodávají myslím nejvýše 8% ocet. Kde ho prosím mohu objednat či koupit. A pomáhá to skutečně na hubení plevele. Děkuji moc za odpověď.
Srdečně zdraví
Ivana Libovická

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondřej.

Dobrý den, podrobné info k tomuto tématu najdete zde.
www.aromka.cz/blog/k…

V eshopu Aromky Brno pak můžete koupit jak 10% bílý ocet, tak Kyselinu octovou 25%

Zdroj: diskuze Destilovaný bílý ocet

Domácí šunka a rychlosůl

Rychlosoli se přidávají do uzenin. Rychlosůl je označení pro dusitanovou směs, která se používá k nakládání masa určeného k dalšímu zpracování (na výrobu salámů, klobás, konzerv a tak dále). Rychlosůl stabilizuje chuťové vlastnosti a vůni výrobků a je zodpovědná za růžové zbarvení uzenin. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Poradna

V naší poradně s názvem RYCHLOSŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VIT.

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rychlosůl

Otec Pleskač v Českém rozhlasu Brno

V pořadu Apetýt uváděným Českým rozhlasem Brno, byl hostem i otec Pleskač. Zde je k dispozici záznam k online poslechu tohoto rozhovu s otcem Pleskačem.

Pravidelné vystupování otce Pleskače v pořadu Apetýt si můžete poslechnout zde: Český rozhlas Brno otec Pleskač.

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi RYCHHLOSUL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlach petr.

Zdravim potreboval bych vedet jaky je nazev pro rychlosul v USA.diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Vlach.

Diky za radu Cempirku,hned se na to mrknu.zdravim.

Zdroj: diskuze Rychhlosul

Recept na maso

Uzené maso: Kusy masa se nasolí směsí Praganda (20–30 g na 1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr se použije 100 g Pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2–3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.

Recept na domácí klobásy

Domácí klobásy: K 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi Praganda, promícháme a necháme v chladnu proležet 1–2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek a podobně), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.

Zdroj: Kde se dá koupit rychlosůl Praganda

Veterina Brno nonstop pohotovost

Veterinární pohotovost v Brně poskytují vybrané kliniky, jednotlivé ordinace a rovněž Veterinární a farmaceutická univerzita Brno. Jejich ordinační hodiny jsou zpravidla od 20:00 do 8:00 hodin. Ošetření je vždy za příplatek a pacienti většinou musí přijet za lékařem.

V Brně můžete využít i veterinární záchrannou službu Pet a Horse Emergency, služba je dostupná 24 hodin denně. Náplní práce je poskytování odborné první pomoci, převoz s odbornou posádkou a předání pacienta na kliniku (většinou na Veterinární a farmaceutickou univerzitu Brno). Veškeré činnosti na sebe plynule navazují. Tato záchranná služba je poskytována i pro koně.

Zdroj: Veterina Brno

Diskuze

V diskuzi ČESKÝ ROZHLAS BRNO POŘAD S OTCEM PLESKAČEM ZE DNE 20 3 2019 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Krejčí.

Prosím jestli někdo ví: na konci pořadu ve středu 20.3. mluvil otec Pleskač o tom, že se něco nasype do ponožek a pomáhá to na klouby? Neslyšela jsem to celé. Můžete mi sdělit o co šlo? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

lékárenská síra

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Složení rychlosolí

Existuje mnoho typů rychlosolí, které jsou často specifické pro určitou zemi nebo region. Hlavní složku vždy představuje kuchyňská sůl (vzorec NaCl), pak dusitan sodný (vzorec NaNO2) a v některých případech dusičnan sodný (vzorec NaNO3) nebo dusičnan draselný (vzorec KNO3).

Nejznámější je rychlosůl Praganda

Obsahuje 6,25% dusitanu sodného a 93,75% kuchyňské soli. Doporučuje se pro maso, které vyžaduje krátkou nakládací procedůru a bude vařeno / uzeno a konzumováno relativně rychle. Dusitan sodný poskytuje charakteristickou chuť a barvu.

Rychlosůl pro masokombináty

Obsahuje 6,25% dusitanu sodného, 4% dusičnanu sodného a 89,75% kuchyňské soli. Dusičnan sodný se časem postupně rozpadá na dusitan sodný a až od té doby je potravina připravena ke konzumaci. V konzumovaném výrobku nesmí zůstat žádný dusičnan sodný. Z tohoto důvodu je tato rychlosůl určena pro maso, které vyžaduje dlouhou dobu nasolovací procedůry (týdny až měsíce), patří sem tvrdý salám a šunka.

Ledek

Ledek je zažitý název pro dusičnan draselný. Ledek je po staletí běžnou složkou některých druhů soleného masa, ale jeho používání bylo většinou zastaveno kvůli nekonzistentním výsledkům ve srovnání s dusitany KNO2, NaNO2, NNaNO2 atd. Přesto se ledek stále používá v některých uzeninách.

Zdroj: Rychlosůl

Poradna

V naší poradně s názvem BRNO PAN MGR OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Skoupá.

chci se zeptat pana mgr Pleskače, co mohu užívat, nebo který čaj pít na potíže se střevy

(mám průjmy, křeče, v roce 1992 jsem prodělala gyn. operaci, chemoterapii a
ozařování, v roce 1976 jsem prodělala operaci žlučniku, nyní vyšetření
jater ultrazvukem bylo v pořádku) jsem nar. v roce 1946

děkuji Vám za odpověď

Jarmila Skoupá, Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Problémy se střevy, jako je průjem a křeče, mohou souviset s absencí žlučníku. Po takové době od operace žlučníku se může ve střevech vyvinout nerovnováha střevní flóry a ta pak způsobuje tyto obtíže. Jako první volbu bych doporučil koupit si probiotika na 30 dní a pravidelně je každý den užívat. Pokud po měsíci nepocítíte žádné zlepšení, tak další volbou by měla být návštěva gastroenterologie. Tam vám pak řeknou další možnosti léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brno pan mgr otec pleskač

Použití

Rychlosůl se používá k nakládání uzených mas a předúpravě masa určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.

Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solicí dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení.

Dávkování: 20 až 22 g na 1 kg díla do výrobků tepelně opracovaných, 22 až 24 g na 1 kg díla do výrobků připravovaných studenou cestou. Před použitím se doporučuje promíchat.

Zdroj: Rychlosůl

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZA DEFLEX BRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír Ulrich.

Prosím o adresu - telefon a jméno v Brně,t. kde by mě mohli opravit horní protézu, která se mi zlomila uprostřed horního kovového oblouku v místě kde neni zub.
Protože jsem již v důchodovém věku = rok narození 1934 byl bych velice potěšen jen možností protézu opravit, nikoliv nechávat zhotovit novou.
Děkuji předem za potěšující informaci. Jsem t.č. po čerstvé operaci pravého kyčelního kloubu
S pozdravem Radomír Ulrich

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní laboratoř DENTUM

PROVOZNÍ DOBA
Po-Pá: 8.00 – 15.30
Polední přestávka:
13.00 – 14.00

KONTAKT
Telefon laboratoř:
532 232 868
Mobil:
732 230 426
E-mail:
info@dentum.cz

ADRESA
Areál FN Brno
stará zástavba – PAVILON C
Jihlavská 20,
625 00 BRNO

Pro případ, že nepochodíte v Brně, tak přikládám kontakt na rychlé opravy snímacích zubních náhrad v Praze tel. 777 744 996, adresa Werichova 1145/23, Praha 5, 152 00. Můžete jim to tam poslat poštou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protéza deflex brno

Brno-Vinohrady

Veterinární ordinace Vinohrady poskytuje veterinární péči všem domácím zvířatům a nabízí i nonstop pohotovost.

Zdravotní tým tvoří pouze MVDr. Boris Seman.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči domácím zvířatům. Poskytuje dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii a porodnictví, endokrinologii a hematologii, urologii a nefrologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Brno-Vinohrady, Pálavské náměstí 3A, 628 00 Brno-Vinohrady, tel.: 777 478 007, e-mail: veterina-seman@email.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 8:00 do 12:00 hodin a od 14:00 do 18:00 hodin

• sobota od 8:00 do 11:00 hodin

• neděle od 17:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Brno-Kohoutovice

Veterina Kohoutovice poskytuje kvalitní služby chovatelům psů, koček, drobných savců, plazů a exotických ptáků. Pohotovostní ošetření provádějí po telefonické dohodě.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Martina Sosnara, MVDr. Evy Atanasovové a MVDr. Tomáše Baňocha.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči psům, kočkám, drobným savcům, plazům a exotickým ptákům. Poskytují vakcinaci, preventivní zákroky, odstraňování zubního kamene, čipování, europasy, klinické vyšetření, diagnostiku, USG vyšetření měkkých tkání, cytologické a histologické vyšetření, léčebné zákroky, chirurgické zákroky, porodnictví, eutanazii.

Veterina Kohoutovice Brno, Libušina třída 10, 623 00 Brno-Kohoutovice, tel.: 608 911 493, e-mail: info@avetum.com, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 16:00 do 19:30 hodin

• sobota od 9:00 do 11:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Brno-Židenice

Veterinární ordinace Pitr v Židenicích poskytuje veterinární péči pro malá zvířata a koně. Tato ordinace nabízí i mobilní služby, takže přijedou až k vám domů.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Vratislava Pitra a MVDr. Petry Smorojové.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči malým zvířatům a koním. Poskytuje preventivní medicínu, dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii, urologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Pitr – Židenice, Bělohorská 42, 636 00 Brno-Židenice, tel.: 602 228 739, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 18:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Brno-Komín

Veterinární klinika Komín se zaměřuje na všechna domácí zvířata a na rehabilitační i fyzioterapeutickou činnost těchto zvířat.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Igora Beneše, MVDr. Renáty Mléčkové, MVDr. Veroniky Benešové a MVDr. Aleše Brychty.

Klinika je vybavena operačními sály, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Klinika nabízí ambulantní veterinární péči domácím zvířatům. Zaměřuje se na vakcinaci, ošetření kolapsu průdušnice, kardiologii, dermatologii, alergenodiagnostiku, desenzibilizaci, chirurgii, ortopedii, traumatologii, gynekologii, porodnictví, radiofrekvenční identifikaci, endoskopii.

Veterinární klinika MVDr. Igora Beneše, Bystrcká 28, 624 00 Brno-Komín, tel.: 604 752 593, e-mail: veterinakomin@gmail.com, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 8:00 do 19:00 hodin

• sobota od 8:00 do 10:00 hodin

• neděle od 19:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Kam poslat žádost o radu

Prodejnu otce Pleskače najdete v obci Veverská Bítýška, což je zajímavá turistická lokalita severozápadně od Brna. Specializací prodejny jsou bylinné čaje z bylin jednoho druhu, ale i směsi určené pro každodenní pití či přímo na pomoc při různých zdravotních obtížích. Čaje jsou sypané nebo porcované. Dále se zde vyrábějí a prodávají sirupy, oleje a bylinné tinktury, které slouží jako doplněk stravy. Veškerý sortiment pochází výhradně z přírodních zdrojů a neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.

Kontakt na provozovatele:

  • ROSA CANINA
    V Brance 292-3
    664 71  VEVERSKÁ BÍTÝŠKA
  • Tel.: 549 420 289
  • E-mail: rosa.canina1@seznam.cz

Bylinné produkty otce Pleskače můžete koupit v celé České republice ve vybraných prodejnách zdravé výživy, potravin, v čajovnách či lékárnách nebo přímo v jeho prodejně, která se nachází v Brně na ulici Poříčí 21 (poblíž Mendlova náměstí).

Prodejna:

  • Poříčí 21
    639 00  BRNO
  • Tel.: 543 214 184
  • Po−Pá 9:00−17:00 hod.
  • Od 13. března 2017 platí nová prodejní doba:
  • Po–Pá 10:00–18:00 hod.
  • Út, St, Čt – ZAVŘENO

Zdroj: Rady otce Pleskače

Brno-Řečkovice

Veterinární a rehabilitační ambulance LuckyVet se zaměřuje na psy a kočky, kterým poskytuje rehabilitaci, fyzioterapii, přírodní medicínu a wellness.

Zdravotní tým tvoří MVDr. Tereza Zerhau.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace poskytuje ambulantní veterinární péči psům a kočkám. Nabízí vakcinaci, základní klinické vyšetření, prevenci, diagnostiku, terapii, preventivní prohlídky, krácení drápků, čištění análních žláz, čištění zvukovodů, základní vyšetření kůže, odstraňování zubního kamene, vyšetření moči, výživové poradenství.

Rehabilitační a fyzioterapeutická činnost je prováděna Bowenovou metodou, Dornovou metodou, magnetoterapií, elektrostimulací, masážními metodami, posilováním s balóny, protahováním kloubních spojů.

Přírodní medicína se zaměřuje na aromaterapii, Bachovy esence a bahenní zábaly.

Veterinární a rehabilitační ambulance LuckyVet, Měřičkova 15, 621 00 Brno-Řečkovice, tel.: 705 000 800, e-mail: luckyvet@luckyvet.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až úterý od 10:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 19:00 hodin

• čtvrtek až pátek od 10:00 do 12:00 hodin a od 16:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP