Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

PROTIZÁNĚTLIVÉ MASTI

OBSAH

SPC

Zde můžete vidět SPC masti s ketazonem.

Zdroj: Mast s ketazonem

Poradna

V naší poradně s názvem LUPÉNKA NA PRSTECH RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Slámová.

Dobrý den, trpím lupénkou již řadu let a v nynější době se mi vyskutuje na polštářcích prstů rukou. Projevy jsou velmi bolestivé, polštářky hluboko rozpraskané až do živé tkáně a zánětlivé. Prosím o radu jak teto problém léčit, zkouším hypermangan koupele prstů, různé masti, na noc zábaly s mastmi v rukavicích, efekt nulový.

Děkuji za odpověď - Slámová Jitka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jitko, tohle sama nevyléčíte. Je třeba, abyste zašla k lékaři a ten provedl vizuální kontrolu Vašeho stavu. To co popisujete nemusí být nutně lupénka na bříškách prstů, ale spíše doprovodný jev, který lupénku může doprovázet. Zároveň to ale může být následkem i nějakého jiného onemocnění, které je třeba zjistit. Ke správné diagnóze bude potřeba odběr krve a někdy i odběr vzorku napadené kůže. Výsledky bývají do týdne a pak asi týden bude ještě trvat léčba. Když to budete sma patlat doma, tak se to povleče a může se z toho vyvrbit i pěkný zánět, který to celé ještě více zkompikuje. Jděte s tím k doktorovi!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lupénka na prstech rukou

Výroba protizánětlivé masti

Ingredience: 5 g kořene kostivalu, 5 g jinanu dvoulaločného, 5 g rozmarýny, 3 g arniky, 100 g bambuckého másla

Postup: Sušené bylinky rozdrtíme, vložíme do porcelánové nebo skleněné misky, přidáme bambucké máslo, vložíme do vodní lázně a zahříváme po dobu 5 hodin. Voda nesmí vřít, maximálně může perlit. Je nutné vodu stále kontrolovat, aby se neodpařila. Potom se macerát přefiltruje přes plátýnko, nalije do 100ml dózy a nechá vychladnout. Mast se používá k promazávání postižené části. Díky kombinaci bylinek má mast protizánětlivé a protirevmatické účinky. Mast však nenahrazuje lékařskou péči.

Zdroj: Protizánětlivá mast

Diskuze

V diskuzi CRP -5 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šromová Kateřina.

crp -5 je zvýšený je to virové onemocnění

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

CRP >5 je naprosto v normě, o virovém onemocnění mluvíme tehdy, když CRP vystoupne od 10 do 20 a výš nad 40 se jedná už o zánětlivé onemocnění

Zdroj: diskuze CRP -5

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma

Domácí výroba mastí je pro vás určitě populární téma, proto zde přinášíme návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny bolestí kloubů nepřináší aplikace kortikoidů nebo léků a mastí na bolest trvalé výsledky. Ve skutečnosti jsme nemocní a otrávení z jídla, které jíme, a jen užíváme léky na potlačení příznaků takovéto otravy. Pro trvalé vyléčení je nezbytné odstranit příčinu této bolesti. Příčinou vzniku bolesti kloubů jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující chronické zánětlivé autoimunitní reakce těla, které poškozují naše vlastní tkáně, což se projevuje právě bolestí. Používám testy a měření, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto záněty v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste se bolestí kloubů sami trvale zbavili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Dubová kůra mast v těhotenství

Hlavička miminka v těhotenství tlačí na střeva a ty tak často reagují výskytem hemoroidů. Aplikace dubové kůry v těhotenství nepoškodí plod ani placentu, neboť se tyto přípravky používají pouze zevně. Může se používat po celou dobu těhotenství.

Dubová kůra v těhotenství je vhodná k ošetření hemoroidů. Působí velmi hojivě. Má stahující účinky, které jsou známy již od pradávna, působí protizánětlivě a pozitivně posiluje sliznice těla. K dostání je buď gelový přípravek, nebo sušené rostlinky pro přípravu sedacích koupelí. Použít se samozřejmě může i čerstvá kůra dubu.

Zdroj: Výroba dubové masti

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Malíková.

Prosím poraďte, je lepší použít kořen, nebo listy k výrobě masti?? Děkuji za odpověď Malíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu kostivalové masti je nejlepší kořen kostivalu. Pozor ale při jeho zpracování, nesmí přijít do styku s ocelí takže použijte keramický nůž.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Dostupné výrobky s kostivalem

Perorální výrobky z kostivalu byly zakázány, ale stále jsou k dispozici výrobky pro použití na kůži. Kostivalové masti obsahují 5 až 20 % kostivalu, jedná se o krémy, zábaly a masti vyrobené z čerstvé nebo sušené byliny. Zejména se vyrábí z listů a kořenů kostivalu. Doporučuje se používat výrobky vyrobené jen z listů kostivalu. Ujistěte se, že jste si koupili kostivalovou mast od společnosti, která má dobrou pověst.

Zdroj: Rizika u kostivalové masti

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU JE TRIANCINOLON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím vás je tahle mast na mykozu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Dávkování kostivalu

Kostival u dětí

Dítě bylo nemělo brát kostival perorálně. Neměly by se používat krémy nebo masti obsahující kostival na dětskou pokožku.

Kostival pro dospělé

  • Neužívejte kostival perorálně, protože může způsobit závažnou jaterní otravu a dokonce i smrt.
  • Při použití této byliny a listové masti, krému a jiných lokálních produktů, je důležité dodržovat následující bezpečnostní doporučení:
    • Nikdy nepoužívejte kostival na porušenou kůži.
    • Používejte jen malé množství masti, ve které je obsažen kostival po dobu 10 dnů.
    • Nepoužívejte žádný kostivalový produkt po dobu delší než 4 až 6 týdnů do roka.

Zdroj: Rizika u kostivalové masti

Mast na fimózu

Fimóza se léčí v první řadě mastí. Lékař by vám měl nabídnout takovou léčbu, která není bolestivá a nevyvolává ve vás strach nebo úzkost. Při léčbě se používají kortikoidní masti, například Triamcinolon. Vůbec se nelekněte, když vám lékař předepíše nějakou estrogenovou mast, tedy mast obsahující ženské hormony. Přestože jsou tyto masti původně určeny pro ženy nebo dívky, mohou také dobře účinkovat při problémech s předkožkou. Předepsané masti používejte pravidelně, 2x až 3x denně po dobu přibližně 4 až 6 týdnů. Podrobnosti vám určitě sdělí váš lékař. Všechny uvedené masti jsou na lékařský předpis, tudíž v lékárnách nejsou volně prodejné. Úspěch této léčby se dostavuje přibližně v 60–70 % případů.

Zdroj: Fimóza u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA VYROBU DOMACI BYLINNE MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thomas.

poradte postup pri vyrobe masti z kostivalu.predem dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je podrobný návod a recept na výrobu kostivalové masti www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Recept na vyrobu domaci bylinne masti

Kostival a kovový nůž

Důležité upozornění!
Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem! Takže při sběru a čištění použijte keramický nůž a keramickou škrabku.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

dobry den dřive se s ichtiolovou masti mazali kravičkam vemena při zanětu. jemožno touto masti mazat po porodu vyhřezlou plotenku. prosim o odpověd. děkuji .iva

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Co znamená protizánětlivá mast

Mast s protizánětlivým účinkem je zcela přírodní produkt vyráběný podle tradičních lidových receptur. Jejím základem je pravý včelí vosk a kvalitní čištěné vepřové sádlo, které je vynikajícím nosičem aktivních látek obsažených v bylinách. Alergie na vepřové sádlo nejsou známy, navíc se sádlo svým složením značně podobá lidskému tuku, a proto se dobře vstřebává do kůže. Kvalitu mastí zaručuje také vyvážené složení bylin, které jsou cíleny na různé zdravotní problémy.

Důležité zásady při aplikaci mastí: Před použitím přípravku opláchněte postižené místo teplou vodou bez použití mýdla a dobře osušte. Používejte pouze malé množství masti, aby se neucpaly póry. Masti aplikujte jemně a vtírejte 2x denně 2–3 minuty na postižené místo.

Zdroj: Protizánětlivá mast

Diskuze

V diskuzi VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Musil.

Jakým poměrem mohu smíchat kostivalovou mast ma kaštanovou a konopnou mastí.
Používám sádlo a včelůí vosk.
Děkuji.
Jiří Musil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Účinky a použití

Konopné masti jsou skvělým pomocníkem při mnoha kožních problémech, jako jsou alergické reakce na bodnutí hmyzem, na potraviny a podobně. Konopné masti pomáhají rovněž při léčbě s různými druhy ekzému, při lupénce. Masti lze použít i při drobných spáleninách či na malé ranky. Používají je také mladí lidé při problémech s akné – konopná mast pleť zbavuje nečistot a pleť se stává hladší. Výrazným pomocníkem je konopná mast pro ty, kdo často trpí opary, zde jsou ještě účinnější konopné masti s bylinkami. Starším lidem pak konopné masti hojí bércové vředy a tlumí problémy s křečovými žilami, artritidou a revmatismem. Pro sportem aktivní lidi je pak vhodná konopná mast Chilli, která namožené svalstvo díky obsahu chilli rychleji zregeneruje. Konopná mast či konopná mast s bylinkami působí proti stárnutí pleti, pleť regeneruje a hydratuje. Konopná mast se včelím voskem je výrazným pomocníkem na slunce opálenou či spálenou pokožku. Konopná mast s dubovou kůrou je pak skvělým a osvědčeným produktem pro pomoc s hemoroidy.

Zdroj: Konopná mast

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A POUŽITÍ MASTI A OBKLADŮ Z KONOPÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Molinová.

Dobrý den prosím o popis výroby a použivání mastí a obkladů z konopí na bércové vředy.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a použití masti a obkladů z konopí

Nežádoucí účinky kostivalu

Vzhledem k tomu, že může zvýšit riziko poškození jater, by se kostival neměl používat s jinými léky, které mohou také ovlivnit funkci jater, jako je například Paralen nebo léky obsahující paracetamol . Pokud užíváte jakékoli léky, ať už jsou na předpis nebo volně prodejné, zeptejte se svého lékaře, zda můžete použít kostivalové produkty. Také se nedoporučuje užívání bylin, které způsobují problémy s játry, jako je káva, šišák bočnokvětý a kozlík lékařský, při použití kostivalové masti nebo krému, protože zvyšují riziko poškození jater.

Zdroj: Rizika u kostivalové masti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP