Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

PREDNISON A POCENI

OBSAH

Je lepší Medrol nebo Prednison

Léky Prednison a Medrol se podávají systémově, a to buď jako tablety, nebo v injekční formě. Prednison (například lék Prednison) a metylprednisolon (například lék Medrol, Metypred, Methylprednisolon a Solu-Medrol).

Metylprednisolon je silnější než prednison a platí, že 4 miligramy metylprednisolonu se vyrovnají účinku 5 miligramů prednisonu.

Zdroj: Lék Medrol

Poradna

V naší poradně s názvem PREDNISON A SLABÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jar.Najč.

Dotaz odborníkovi: je možno vyléčit tzv.slabou kůži/pokožku/ po vysazení léku Prednison? Za odpověd předem díky.J.N.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prednison je syntetický kortikosteroid, který mimo své léčivé účinky má i nežádoucí účinky na pokožku, kterou ztenčuje. Obvykle se pokožka vrátí do původního stavu za jeden až dva měsíce po vysazení Prednisonu. Existují však i podpůrné látky na její posílení. Je to vitamín C, tretinoin a vitamín E.

- vitamin C se použije zevně přímo na kůži. Vitamín C při místní aplikaci rovnou na pokožku podporuje tvorbu kolagenu, vaše pokožka se stane silnější při pravidelném používání. Vitamín C najdete v různých pleťových vodách, krémech a sérech.

- promluvte si se svým lékařem o účinné látce tretinoin. Tretinoin podporuje tvorbu kožních buněk, pomáhá výrazně zahustit kůži. K jeho získání budete potřebovat lékařský předpis. Je k dispozici v masti, krému a ve formě séra.

- propíchněte kapsli vitaminu E a vymačkněte obsah na kůži. Vitamin E je nezbytný pro zdraví pokožky. Při místní aplikaci, podporuje silnější a zdravější kůži.

- denně masírujte pokožku. Masáž zvyšuje krevní oběh, pomáhá rozproudit krev a živiny se snadněji dostanou na celou plochu tenké pokožky. Jakmile bude vaše pokožka lépe živená, začne houstnout. Pevným tlakem masírujte oblast dvakrát denně po dobu nejméně 90 sekund.

- jeste vyváženou masitou stravu. Vaše pokožka potřebuje zdravou stravu plnou kolagenu a všech ostatních aminokyselin, aby se regenerovala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prednison a slabá kůže

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Prednison 20 mg.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PREDNISON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý večer
prosím o radu,chtěla bych vědět jestli lék prednison pomůže mému pejskovi,nedovírá tlamičku,nemůže pořádně pít,jíst.


Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli máte svého pejska ráda, tak mu uštědřete chvilku a zajděte s ním k veterináři. Experimentování s léky jako je Prednison je velmi riskantní a mohlo by to pejskovi způsobit větší utrpení než má teď. Veterinář zmůže víc a budete to mít bez rizika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Prednison

Prednison a alkohol

Není vhodné během léčby přípravkem Prednison Léčiva pít alkoholické nápoje, protože zde hrozí riziko vzniku vředů a krvácení v žaludku a ve střevech.

Zdroj: Lék Prednison

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PREDNISON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

To mi dal veterinář,takže jsem u lékaře byla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Původně jsem si myslel, že chcete použít vlastní Prednison, ale když ho máte od veterináře, tak je vše v pořádku. Dávkujte ho podle pokynů veterináře. Lék Prednison tlumí reakce imunitního systému a tím by mohl pejskovi ulevit. Bohužel jeho onemocnění nevyléčí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Prednison

Prednison pro psa

Prednison, ač je humánním lékem, se také používá ve veterinární praxi. Steroidy by se měly brát, až když je to nezbytně nutné. Mějte na paměti, že tento lék zatěžuje při dlouhodobém užívání játra. Prednison je silné imonosupresivum, které reguluje v organismu obranné pochody. Prednison je v ČR ve veterinární praxi užívaný a někdy je jeho užívání opravdu nezbytné.

Zdroj: Lék Prednison

Cena kortikoidů

Prednison, ač je humánním lékem, se používá i ve veterinární praxi. Steroidy by se však měly brát, až když je to nezbytně nutné. Mějte na paměti, že tento lék zatěžuje při dlouhodobém užívání játra. Prednison je silné imonosupresivum, které reguluje v organismu obranné pochody. Prednison je v ČR ve veterinární praxi užívaný a někdy je jeho užívání opravdu nezbytné.

Cena přípravku Prednison 5 Léčiva:

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 68,09 Kč

Cena přípravku Prednison 20 Léčiva:

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 163,21 Kč

Zdroj: Prednison pro psa

Diskuze

V diskuzi PREDNISON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich Paulík.

Pes 4 roky dostal Prednison 20 mg 2krát denně po 1apůl tableta na týden.

Dlouhodobě kulhá na zadní nohu. Dle veterináře hrozí přetržení křážového kolrního vazu Je to dobře,¨. Tato léčba??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prednison pro psa

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Prednison.

Zdroj: Lék Prednison

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Cena přípravku Prednison 5 Léčiva

  • maximální úhrada pojišťovny: 21,92 Kč
  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 68,45 Kč
  • nejvyšší možný doplatek pacienta: 43,53 Kč
  • průměrná aktuální cena v lékárně: 66,64 Kč
  • výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 14,95 Kč

Zdroj: Lék Prednison

Cena přípravku Prednison 20 Léčiva

  • maximální úhrada pojišťovny: 87,67 Kč
  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 163,84 Kč
  • nejvyšší možný doplatek pacienta: 76,17 Kč
  • průměrná aktuální cena v lékárně: 154,74 Kč
  • výše doplatku započitatelného do ročního limitu: 59,79 Kč

Zdroj: Lék Prednison

Diskuze

V diskuzi POCENÍ DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karoli.

Také jsem řešila pocení dlaní. A vyřešila ho díky používání Antipe. Je to výborný přístroj a báječně pomáhá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katy.

Mam vyzkouseny antiperspirant sweatstop instant. Konecne jsem se prestala stydet za sve mokre ruce protoze tento krem vyresi tento problem staci namazat a je hotovo. Viz na www.stop-potu.cz

Zdroj: diskuze Pocení je pryč

Prednison a slunce

Při užívání Prednisonu nesmím na slunce?

Oficiální odpověď: Ne, během užívání Prednisonu se nemusíte vyhýbat pobytu na slunci, protože nemá zvýšenou citlivost na slunce jako uvedený vedlejší účinek. Měli byste se však řídit každodenními technikami bezpečnými při pobytu na slunci, jako je používání opalovacích krémů a zahalování, abyste snížili poškození pokožky sluncem, ať už užíváte Prednison nebo ne.

Zdroj: Lék Prednison

Diskuze

V diskuzi VITAMIN B PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtěch.

Pocení je záludná věc, tak prostá a přesto tak strašná. Kdo tím netrpí jen pokrčí rameny a když mi řeknete ať zobu vitamíny a přestanu se potit tak mám chuť se smát a brečet. Každopádně, pocení jsem se již zbavil díky electro antiperspirantu, za mě doporučuji jej zkusit: www.electroantipersp…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamin b proti pocení

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na pocení nohou jsem vyzkoušela různé věci, ale nejvíce mi pomohla Iontoforéza. Mám ji doma něco málo přes rok a pocení nohou je pryč. Nejdřív jsem ji používala 3x týdně, pak jsem intervaly prodlužovala a teď to stačí jednou za měsíc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dávám Alici za pravdu. Manžel i syn měli velké problémy s pocením nohou. Vyzkoušely spoustu přípravků. Pak se někde dověděli o Intoforéze. Vážně jim to pomohlo.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Babské rady proti pocení

Proti pocení celého těla pomáhá pití čaje ze šalvěje. Šalvějový čaj je třeba připravit vždy čerstvý maximálně na jeden den. Šalvějový čaj proti pocení se popíjí během dne v celkovém množství asi jeden až dva litry za den. Důležité je věřit, že šalvěj skutečně proti pocení pomáhá, protože po ní se budete potit buď stejně a nebo míň, ale nikdy ne více.

Zdroj: Léky proti pocení

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Zdroj: Lék Prednison

Interakce s jinými léky

Prednison tlumí účinky léků snižujících srážení krve, léků snižujících hladinu krevního cukru, snižujících krevní tlak a hladinu vitamínu D, zvyšuje nežádoucí účinky digoxinu, fenytoinu, protizánětlivých léků a močopudných látek vyplavujících draslík z organismu. Účinnost Prednisonu zvyšují hormonální antikoncepční přípravky a sulfonamidy. Bez porady s lékařem tedy neužívejte současně s Prednisonem žádné volně prodejné léky.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Léky

Nespavost a pocení bez zjevných příčin bývají vedlejším účinkem užívání léků, a to především antidepresiv. Pocení vyvolávají též hypoglykemické látky či hormonální terapie, přičemž se obvykle projevují i další vedlejší účinky v závislosti na konkrétním léku.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP