Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

ODČERVENÍ LIDÍ

OBSAH

Odčervení lidí bylinkami

Protiparazitní čaj: Smíchejte ve stejném poměru nať pelyňku pravého, lékořice, zeměžluč, saturejku, kopřivu, vratič a vyloupaná dýňová jádra. Asi patnáct jadérek rozdrťte a nechte ve vodě povařit. Přidejte polévkovou lžíci ostatní směsi, chvíli povařte, odstavte, nechte pět minut louhovat a pak nápoj sceďte. Polovinu neslazeného čaje vypijte večer před spaním, druhou polovinu si nechte na ráno nalačno.

Zdroj: Odčervení lidí

Diskuze

V diskuzi ODČERVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Co vím, tak na odčervení jsou nejlepší od parazitex.cz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pojka.

To jsou nějaké tablety?

Zdroj: diskuze Paraziti

Česnek na odčervení

Česnek kuchyňský je i v našich končinách nejen oblíbenou kulinářskou ingrediencí, ale také součástí lidového léčitelství. Díky obsahu allicinu je česnek považován za přírodní antibiotikum. Dokáže si poradit s bakteriemi, ale také viry nebo plísněmi. Česnek účinně působí proti nepřátelským mikroorganismům a má rovněž protizánětlivé vlastnosti. V neposlední řadě povzbuzuje činnost imunitního systému, přičemž podporuje tvorbu bílých krvinek.

Česnek je účinný při detoxikaci organismu, protože stimuluje činnost jater. Je také užitečný pro kardiovaskulární systém. Údajně dokáže pročistit krev. Dokonce má krev pročistit natolik, že se stává nepříjemná pro hmyz, jako jsou komáři nebo blechy. Pomáhá také jako podpůrná léčba u parazitů, zvláště roupů.

Zdroj: Odčervení lidí

Diskuze

V diskuzi ODČERVENÍ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Fuj fuj... je to hnusné. Proto jednou za rok si celá rodina odčervujeme organismus. Používáme na to wurm-ex. Já osobně se po něm vždycky cítím tak nějak lépe a u syna jsme spozorovali, že se mu dokonce vyhnuly určitě zdravotní problémy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivulka.

já jsem o tom tedy nikdy neslyšela, teprve minulý týden, kdy jsem se kdesi dočetla o přírodním doplňku stravy na odčervení-Červexu od firmy Swiss.. navíc můj muž miluje tatarák, takže u nás nejspíš není co čekat..

Zdroj: diskuze Odčervení!

Kdy začít odčervení koťat

Koťata se odčervují podobně jako štěňata, což znamená brzy po narození společně s matkou. První odčervení se provede ve věku 14 dní odčervovací pastou, další odčervení vždy po 14 dnech a od 3 měsíců věku koťat se odčervuje každé 3 měsíce.

Harmonogram odčervení kotěte:

  • 1. odčervení: 14 dnů po porodu
  • 2. odčervení: 4 týdny po porodu
  • 3. odčervení: 6 týdnů po porodu
  • 4. odčervení: 3 měsíce po porodu

Zdroj: Odčervování koček

Diskuze

V diskuzi ODČERVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Ano ano parazitex jsou tablety na odčervení. Já jedla jednu kůru měsíc a myslím, že mi pomohly hodně, protože nejsem tak unavená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pojka.

Takže podle únavy jsi to poznala?

Zdroj: diskuze Paraziti

Reakce na odčervení

Přípravky na odčervení jsou u psů velmi dobře tolerovány. Jen v ojedinělých případech mohou vyvolat příležitostné zvracení nebo průjem. Nákaza vnitřními parazity se může projevovat dlouhodobějšími trávicími obtížemi a může být spojena i se zvracením a průjmem. V tomto případě je nejlepší navštívit veterináře a nechat udělat koprologii. Velmi častými parazity způsobující průjmy jsou škrkavky, ale také giardie.

Cena za odčervení psa.

Zdroj: Odčervení psa

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Šebesta.

dobrý den,
chci se jen zeptat,zda tablety pro odčervení CANIVERM dávat psovi před jídlem nebo po jídle ,případně během jídla.
Děkuji za odpověď
Milan Šebesta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky je vhodné podat současně s pamlskem nebo krmivem, protože jídlo zlepšuje dostupnost léku v organismu. Před aplikací by měla být zjištěna přesná hmotnost psa nebo kočky. Štěňata a koťata by měla být odčervována pastou nebo tabletami Caniverm mite tak, aby nebylo třeba tablety dělit a mládě dostalo odpovídající dávku v celku. V případě nízké dávky léku nemusí být účinek dostatečný, štěně nebo kotě se tak parazitů nezbaví a ti naopak získají vůči přípravku tohoto složení odolnost. Při použití pasty je třeba nastavit správnou dávku na jedno štěně nebo kotě a před každou další aplikací nastavení aplikátoru zkontrolovat. Po aplikaci je třeba zkontrolovat, zda štěně nebo kotě pastu nebo tabletu spolklo. Oba přípravky, pastu i tablety, lze vmíchat do krmiva, ne však do mléka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze ODČERVENÍ

Odčervení psů přírodní cestou

Na českém trhu najdeme dnes i alternativy slibující odčervení psa bez chemikálií. Fungují na principu zelené lékárny. Dávkou bylinných výtažků ochromí červy a výběrem naordinované zeleniny nastartují peristaltiku střev. Paralyzovaní škůdci tak putují z těla ven ve chvíli přirozeně vyvolaného vyprázdnění. Přírodní odčervovadla však nepodléhají kontrole účinnosti, a tak ani tak oblíbené odčervení psa česnekem nemusí být účinné.

Zdroj: Odčervení psa

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO LIDI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím je možné použít Alavis pro lidi ,u Bechtěrevovy choroby?Nebo doporučíte něco jiného?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glukosamin a chondroitin, které jsou obsaženy mimo jiné i v Alavisu, jsou vhodné pro každého, protože stravovací návyky v mnoha případech nepřinášejí lidskému tělu tyto potřebné látky v potřebném množství. Budou tedy prospěšné i pro pacienta s Bechtěrevovou chorobou, ale nijak zvlášť ji nevyléčí. Běchtěrevova choroba, respektive její léčba, vyžaduje cílený a soustavný pohyb protahováním a rehabilitačním cvičením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.

Jak často odčervovat

Odčervení psů je pro chovatele nepsanou povinností, doporučuje se provádět u dospělého zvířete pravidelně v intervalu 3–6 měsíců, v případě štěněte je to pak pouze v nutných situacích nebo preventivně. Pokud dojde k začervení štěněte ve vrhu, může za to zpravidla infikované mléko fenky, proto je nutné provést odčervení neboli dehelmintizaci u celého vrhu.

Zdroj: Odčervení psa

Diskuze

V diskuzi KONEC BABIŠE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel --.

Babiš zasel myšlenku změny vedení a ztělesňuje touhu lidí, kteří si přejí lepší budoucnost. Myšlenka a touha tolika lidí se do vězení zavřít nedá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Fuko.

Teď už je to jedno jestli ANO povede Babiš nebo Stropnický. ANO dalo jasně najevo, jak to vypadá, když se stát řídí jako firma - lepší výběr daní, férový přístup, stavba dálnic, atd. To oslovilo hodně lidí, kteří se na ANO přilepili a teď ho povedou k transformaci na politickou stranu. Mít politické hnutí svázané pouze s jednou osobou zakladatele se ukazuje jako nebezpečné pro hnutí i pro osobu samotnou. V současné předvolební době se ukazují konkurenti ANO ve svém pravém světle a očividně dávají najevo svou snahu zničit konkurenta namísto zájmu o voliče.

Zdroj: diskuze Konec Babiše

Čím odčervit kotě

Kotě by mělo být poprvé odčerveno, když je mu cca 14 dnů. Poté se odčervuje každých 14 dnů až do věku 3. měsíců. Od 3. do 6. měsíce věku se interval prodlužuje na jedno odčervení za měsíc. Další odčervení by mělo být nastaveno podle životního stylu kočky. Záleží vždy na tom, zda kočka žije pouze v bytě, nebo je venkovní, zda jsou přítomné malé děti, jestli chytá myši nebo je krmena syrovým masem. Interval odčervení u dospělých koček je každého čtvrt až půl roku. Kočky se odčervují nejméně 10–14 dnů před očkováním. Dávkování záleží na druhu odčervovacích přípravků a váze kočky.

Zdroj: Odčervování koťat

Poradna

V naší poradně s názvem ODČERVENÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli bychom měli s pejskem zajet na veterinu když omylem pozřel dvě tabletky za pět dní. Je to krysařík a má dva roky. Myslím, že má větry a bolesti břicha.
Je nutné ho neprodleně dopravit na pohotovost nebo si s tím pejsek poradí sám?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dvě tablety léků na odčervení během pěti dnů nepředstavuje výrazné riziko. Bezpečné množství je až pětinásobek normální dávky v jednom okamžiku. Váš pejsek na to měl pět dní. Ovšem pro vaši jistotu a za zjevných zažívacích potíží, by bylo vhodné nechat psa zkontrolovat veterinářem. Pejsek může mít skryté problémy s ledvinami nebo játry, které by mohly být tímto předávkováním aktivovány.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odčervení psa

Odčervování štěňat

U štěňat se provede odčervení nejčastěji kolem věku 14 dní za pomocí šetrné odčervovací pasty. Dále se odčervuje ve 14denních intervalech až do věku 3 měsíců (tedy 4., 6., 8., 10. a 12. týden věku štěňat). Opakované odčervování je velmi důležité, aby se postupně zachytily všechny dozrávající škrkavky z transplacentárního a galaktogenního přenosu. Od 3. měsíce věku štěňat se odčervuje každé 3 měsíce, tedy 3., 6., 9. a 12. měsíc věku štěňat.

Zdroj: Odčervení psa

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Červená.

Kde koupit tento lék

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin je jed, je tedy nebezpečné, aby byl volně k dispozici. Přístup k tomuto léku je možný jen prostřednictvím předpisu od veterináře a nebo kožního lékaře pro lidi. Nově je Ivermectin k dispozici jako experimentální léčba onemocnění COVID-19 i pro lidi. Lék s obsahem Ivermectinu pro lidi distribuuje Nemocnice u sv. Anny v Brně pro celou ČR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin

Na co je lék Wurm-Ex

K odčervení lidského organismu je na českém trhu k dispozici jediný volně dostupný a vysoce účinný přípravek Wurm-Ex. Nabízené balení obsahuje speciální tablety, které při postupném uvolňování současně s kombinací účinných látek radikálně redukují životaschopnost nechtěných parazitů v lidském těle. Přednostmi přípravku Wurm-Ex jsou 100% účinnost, šetrnost ke střevní mikroflóře a nekompromisnost vůči všem parazitujícím organismům.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Poradna

V naší poradně s názvem RECENZE NA ALAVIS BARNY'S se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den ,
chci si u vás objednat BARNY' TRIPLE EXSTRA SILNÝ ALAVIS PRO LIDI a hledám kde je formulář na Internetu na objednávku a vidím , že je tu jen pro koně , kočky, psi, ale pro LIDI , nejde si Alavis objednat.
Můžete mi poradit, jak si ALAVIS pro LIDI objedna ?
Děkuji .
J.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Alavis pro lidi můžete objednat v tomto internetovém obchodě za nejlepší cenu. Zde je odkaz do obchodu: www.prozdravi.cz/ala…

Zdroj: diskuze Recenze na Alavis Barny's

Dávkování

Normální dávkování je 1 tableta večer, hodinu před lehkým jídlem, po dobu 10 dnů. V případě, že vaše tělesná hmotnost překračuje 70 kilogramů, používejte 10 dnů tablety 2 (tedy 2 balení). Při hmotnosti nad 100 kg doporučujeme po čtrnácti dnech detoxikaci zopakovat. Tablety vždy zapijte dostatečným množstvím vody.

Detoxikaci a odčervení doporučujeme provádět 1–2x ročně. Nepřekračujte doporučené dávkování. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Výrobek není náhradou pestré stravy.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Diskuze

V diskuzi IVERMECTIN PRO LIDI - VYJÁDŘENÍ LÉKAŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Pavel.

Dobrý den, jaké je dávkování pro lidi tohoto léku ivermectin 3mg, děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobry den,
Chci se zeptat, ktery lekar muze Ivermektin predepsat? Muze praktik, internista... nebo ktery?
Dekuji L.P.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi - vyjádření lékaře

Tasemnice

Echinokokózu způsobují tasemnice Echinococcus. Definitivním hostitelem tasemnice Echinococcus granulosus je pes, mezihostitelem jsou přežvýkavci, ale také člověk. Rizikem pro přenos nákazy na člověka jsou například domácí porážky, kdy se nejdříve nakazí psi. Ti pak vylučují v trusu vajíčka parazita, a tak se může nakazit i člověk. U lidí způsobuje parazit cystickou echinokokózu. Především v játrech a plicích vznikají veliké cysty, boubele typu alveokok, které utlačují ostatní tkáně a způsobují různé zdravotní obtíže (bolest, kašel, dušnost). Zapotřebí je chirurgický zásah. Tasemnice Echinococcus multilocularis má jako své definitivní hostitele psy, kočky, ale i lišky. Mezihostitelem jsou hlodavci i lidé. Člověk se může nakazit například od své kočky, která loví myši, kontaktem se zamořenou půdou, ovocem a zeleninou potřísněnou výkaly zvířat nakažených tímto parazitem. U lidí způsobuje alveolární echinokokózu, při které také vznikají v těle cysty připomínající nádor. Cysty se vyskytují obvykle v játrech, i zde je nutné chirurgické řešení.

Zdroj: Odčervení lidí

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst příbalový leták produktu Wurm-Ex.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Lidský parazit

Parazit je organismus, který pro svůj život potřebuje jiný organismus, takzvaného hostitele, kterého svým způsobem života poškozuje. Tělo hostitele slouží jako zdroj potravy a jako ochrana před vnějším prostředím. Podle prostoru, který parazité obývají, se rozlišují na ektoparazity nacházející se vně organismu (například komár, veš) a endoparazity žijící uvnitř svého hostitele (například škrkavka, tasemnice).

Hostitelem řady parazitů může být i člověk. Lidský organismus v našich podmínkách nejčastěji sužuje nákaza roupem dětským, škrkavkou nebo tasemnicí. Setkat se však můžeme i s dalšími nemocemi. Vlivem stále častějšího cestování u nás přibývá případů nákaz exotickými parazity, kteří se u nás běžně nevyskytují.

Zdroj: Odčervení lidí

Svalovci – Trichinelóza

Původcem onemocnění zvaného trichinelóza je intracelulární parazit Trichinella. Existuje několik druhů trichinel, v mírném pásmu se vyskytuje Trichinella spiralis a Trichinella britovi. Člověk se může nakazit konzumací nedostatečně tepelně opracovaného masa. Na jatkách je maso důsledně kontrolováno. Riziková tak může být konzumace masa divočáka nebo jiné zvěře, které neprošlo hygienickou prohlídkou. Určitým rizikem mohou být i domácí zabijačky. U lidí se jedná o závažné onemocnění. Průběh infekce záleží na tom, kolik původců trichinelózy pacient zkonzumoval. První příznaky se objevují už za pár hodin – nevolnost, únava, slabost, bolesti břicha. Později vznikají rozsáhlé otoky a bolesti svalů. Vše může končit smrtí. Když pacient přežije, bývá dlouhodobým následkem chronický únavový syndrom. Problém je, že lze léčbou pouze mírnit příznaky trichinelózy. Trichinely tvoří ve svalech útvary, ve kterých mohou zůstat životaschopné déle než 10 let.

Zdroj: Odčervení lidí

Je Iveremectin pro lidi bezbečný?

Léčba Ivermectinem představuje v současnosti (tj. ke dni 22.2.2021) experimentální léčbu bez dostatečného množství důkazů získaných metodami medicíny založené na důkazech a nelze ji považovat za součást náležitě odborné péče v léčbě pacientů s covidem-19.

Zdroj: Ivermectin pro lidi - vyjádření lékaře

Je svrab u psa nakažlivý pro lidi

Svrab se výjimečně může vyskytnout i u člověka při blízkém kontaktu s postiženým zvířetem. Může způsobit lokální kožní reakci, která však vymizí po přerušení kontaktu s nemocným zvířetem.

Zdroj: Prašivina u lidí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP