Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

NACHOVÁ BARVA JAK VYPADÁ

OBSAH

Purpurová barva online

Zde můžete vidět, jak vypadá purpurová barva, která je opravdu impozantní.

Zdroj: Nachová barva

Diskuze

V diskuzi LYSINY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera Karaskova.

Mam dotaz.
Nas mopsik ma po tele lysiny na kuzi.Barva kuze je tmava a srst kremova,takze vypada trochu jako dalmatin.Neskrabe si to a nijak ho to neobtezuje,ale nevim,jestli je to standartni linani nebo nejaky jiny problem.Stari mopsika je 7 mesicu.
Za radu predem dekuji.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lysiny na kůži

Jak vypadá nachová barva

Purpurová barva má několik synonym, nejčastěji se označuje jako purpurová. Jedná se o červenofialovou barvu. Červenofialová byla barvou plášťů římských císařů a šatů bohatých (nach či purpur) a získávala se z výměšků mořského plže ostranky. Bylo to velice drahé barvivo, a proto se purpurové pláště staly symbolem urozeného stavu. Ve starověku a středověku se toto barvivo získávalo také z lišejníku Rocella tinctoria, který se sklízel především na pobřeží Kanárských ostrovů.

Nachová barva je symbolem elegance, důležitosti a citlivosti. Ve své nejčistší formě je vyhrazena vladařským a duchovním účelům.

Zdroj: Nachová barva

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Bezinkový květ v těstíčku, smažený, snědla jsem větší množství - jednorázový průjem, barva ostře žlutá, jako kanár.
Nejsem alergická ani nemívám zažívací potíže, ale na tuto příhodu nezapomenu,
ta barva byla opravdu velmi výrazná.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Zápis nachové barvy

  • HEX #800080
  • RGB rgb(128, 0, 128)
  • HSV hsv(300°, 100%, 50%)
  • HSL hsl(300°, 100%, 25%)
  • CMYK cmyk(0%, 100%, 0%, 50%)

Zdroj: Nachová barva

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Význam

Vytvořit tuto sytou, tmavou barvu bylo odjakživa složité a drahé, následkem čehož začala být ve světě spojována s vladaři, s králi i císaři, kteří si takové zboží mohli dovolit. Kromě toho vyvolává představy ctností, které si vladaři vždy přáli v očích svých podřízených mít, moudrosti, moci, ale i zdraví a přepychu.

V posledních letech se nachovou barvou vznikající splynutím červené a modré často označuje splynutí, kompromis, směsice a v širším smyslu také homosexualita. Vedle celosvětově rozšířeného spojení s vladařstvím je nachově červená a purpurová v křesťanském myšlení barvou pokání, v Thajsku zase představuje symbol vdovství.

Zdroj: Nachová barva

Diskuze

V diskuzi DÝNĚ HOKAIDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divišová Vladimíra.

ahoj mám přerostlé hokaido dýně a jsou ještě pořád žluté, semínka jsem měla z lonské dýně usušené.Zkusila jsem je zasadit vyrostly krásně máme plantáž,ale nevím kdy je sklidit a hlavně jjestli mi nezmutovali s okurkama ,které mám hned vedle.Jsou pořád žluté a hlavně jsou velké poradte děkuji Vladka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Toto jsou žluté dýně, je to jejich konečná barva, mám je také. Oranžové ani dalším zráním nebudou.

Zdroj: diskuze Dýně hokaido

Fuchsiová látka

Fuchsiová barva se někdy zaměňuje s jinými barvami. Fuchsiová barva je velmi jasná, spíše studená růžová barva. Purpurová je vlastně takovým přechodem z fialové do červené. Provedení látek ve fuchsiových odstínech naleznete v metráži od bavlny, organzy, hedvábí až po pleteniny. Záleží jen na vaší volbě. Výborná kombinace fuchsiové barvy je s barvou šedi, tmavě modré, černé a pro odvážné i jasně zelené.

Zde můžete vidět fuchsiové odstíny látek.

Zdroj: Fuchsiová barva

Diskuze

V diskuzi KETOPHAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lil.

Když si udělám test, tak mi vyšla vínová barva -15/156. Znamená to, že jsem v ketoze nebo ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ketophan

Srovnání tyrkysová versus petrolejová

Petrolejová barva je tmavší odstín modrozelené barvy. Je podobná tyrkysové nebo barvě teal. Na rozdíl od nich v petrolejové barvě jednoznačně převažuje tón námořnické modré. Samotná modrá barva je ovšem čistý a studený odstín. Petrolejová barva je taková o něco teplejší modrá. Každý vnímáme barvy jinak, pro někoho jsou všechny odstíny prostě modré.

Ukázka petrolejové barvy

Ukázka tyrkysové barvy

Zdroj: Petrolejová barva

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Poznám, zda je barva nehtu na noze projevem plísně nebo něco jiného?
Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na vaší fotografii je vidět, ce se stane s nehtem na palci v úzkých botách. Rozhodně to není plíseň. Váš palec je tak moc utlačován, že nehet na něm změnil směr růstu - odklonil se doleva. Následkem tohoto tlaku je obrovský hematom, který zbarvuje váš nehet do tmava. Je potřeba, abyste co nejdříve navšťívila ortopéda a společně jste našli řešení, jak to napravit. Pokud se situace bude dále prodlužovat, tak krví odchlípnutý nehet bude otevřenou branou pro usídlení plísně a ve finále přijdete o celý nehet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Jakýkoliv odstín hnědé

Odstíny hnědé, šedé cihlové či žluté odstíny jsou způsobené potravou, nápoji, které konzumujeme. Barva stolice v těchto odstínech může být způsobena rovněž stresem.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYPADÁ KOUSNUTÍ OD PAVOUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Synek Michal.

Dobrý den, chci se zeptat je možné, že by mě mohl kousnout pavouk ??? V noci při spánku mě něco dvakrát kouslo do ruky. Relativně jsem reagoval poprvé tak ze mě něco bodlo do ruky a mírně probralo. Na což jsem cukl rukou. Po nějaké době to bylo znovu kdy jsem už v procitnutí něco rozmačkal neboť mě znovu něco kouslo do prstu téže ruky. Na horní straně ruky kde bylo první kousnutí to začalo svědet. A nateklo a cca 4-5 dnů bylo nateklé. Prst byl o něco horší. Tam se mi udělala malá ranka která chvílemi i krvácela. Ale relativně bolelo to méně než první kousnutí. Na ruce mí zůstal dva vpichy vedle sebe s rozpětím cca 3,8mm od sebe. A na prstu také, ale díky tomu že to byla "otevřena" ranka, která se léčila cca týden není to už tak zřejmě vidět. Celou dobu uvažuji vlastně co mě to potkalo ??? Tak se chci zeptat zda fakt to mohl být u nás na Severní Moravě pavouk .... ????
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíše to byl pavouk. Na téhle fotografii goo.gl/images/ReWZ4H je vidět kousnutí od pavouka a vypadá úplně stejně jako to vaše.

Zdroj: diskuze Jak vypadá kousnutí od pavouka

Původ petrolejové barvy

Původ petrolejové modré není jasný, jedna teorie říká, že je pojmenována po modrozeleném odstínu nezpracovaného petroleje. Petrolej je produkt získaný frakční destilací ropy, s teplotou varu 150 až 275 °C (uhlíkové řetězce od C12 do C15). Petrolej byl poprvé připraven roku 1846 Abrahamem Gesnerem. Jindy je petrolejová modrá barva popisována jako šedší modrá s kapkou zelené. Anglicky se petrolejová barva řekne petrol color. Petrolejová barva je modřejší, blíží se tmavé námořnické modré, ale je v ní trocha zelené a může být i trochu „špinavá“.

Zdroj: Petrolejová barva

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Žlutá stolice

Žlutá barva je způsobena obsahem tuku ve stolici a střevní peristaltikou. Světle žlutá až bílá barva stolice je zapříčiněna nedostatkem žluči při trávení potravy, což může být způsobeno obstrukcí žlučových cest. Žlutý odstín stolice však mohou zavinit i drogy nebo průjem. Dlouhodobější žluté zabarvení stolice byste neměli podceňovat, jelikož obstrukce žlučových cest může být varovným signálem u zákeřné rakoviny.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Petrolejová barva na zeď

Pod pojmem petrolejová barva v interiéru narazíte i na odstíny například mnohem modřejší. Tato barva pronikla prostě všude. Pokud nemáte dostatečnou odvahu na to, pustit se do petrolejové přímo na nábytku nebo barvě stěny, můžete začít drobnými doplňky. Třeba takovými polštáři. Pokud se vám to nebude líbit, velice snadno se jich zbavíte. Pokud jste trochu odvážnější, můžete zvolit nábytek všeho druhu. Což takhle křesílko nebo stolek, či dokonce skříň. Tyto prvky obzvláštní váš okoukaný interiér. Nabídka je široká, jen si vybrat.

Petrolejová je poměrně tmavá barva. Její umístění na zdi tedy rozhodně není pro každého. Ale pokud jste odvážní, i na zdi to jde. Jen musíte použít vhodné doplňky, které tento odstín projasní. Zde vidíte interiér s touto barvou.

Zdroj: Petrolejová barva

Diskuze

V diskuzi RAJSKÉ NAPADENÉ KROUCENÍ LISTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Polák.

růst byl velmi dobrý mám je ve skleníku ale spodní listy jsou dobré a vrchní se mi začal stáčet jako by kroutit .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava Drahoňovská.

Vrchní korunní listy se kroutí,barva je stejná,jako u spodních

Zdroj: diskuze Rajské napadené kroucení listů

Fuchsiová kabelka

Fuchsiová barva je spojena s komunikací srdcem. Vyzvedává činy na spirituální úroveň a přivádí je na vyšší frekvenci, do oné vibrační oblasti nepodmíněné, všeobjímající jednoty. Tak proč nemít třeba fuchsiovou barvu kabelky, která ozvláštní váš outfit. Vždyť v této barvě i světové značky, jako je Guess, Tamaris, Lydc, Gessy, Gola, Moriow a další, mají tyto kabelky v nabídce.

Zde můžete vidět kabelky ve fuchsiové barvě.

Zdroj: Fuchsiová barva

Okrová stolice

Okrová barva stolice, takzvaná jílová, může být způsobena krvácivými stavy v zažívacím traktu. Taktéž může být signálem u rakoviny.

Touto stručnou charakteristikou barevného spektra stolice můžete rozlišit závažné stavy od banální konzumace potravin. Pokud si nebudete jistí, tak tím nejjednodušším způsobem, jak zjistit, zda se jedná o krvácení, či dokonce o rakovinu, je test na rakovinu tlustého střeva.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Jak vypadá obřezaný penis

Zdroj: Obřízka

Jak Reparex funguje

Princip fungování přípravku Reparex proti šedinám spočívá v tom, že oxidovaný melanin, který je v šedivých vlasech, je redukován enzymem alfa-reduktázou, obsaženým v přípravku, čímž se melanin zbarví a šedivé vlasy nabudou ze svého vnitra původní barvu. Získaný kyslík enzym naváže na dusičnan stříbrný, který se v malých částkách z vlasů vymyje anebo vyčeše. Jiné barvy na vlasy barví šedivé vlasy zvenčí, kdežto Reparex zevnitř.

Reparex:

  • obnovuje původní barvu vlasů, která vypadá opět jako přírodní;
  • je snadno použitelný, není nutná žádná pomoc s jeho aplikací;
  • nanáší se lokálně pouze na šedé vlasy, je velmi efektivní;
  • barva vlasů je obnovena zevnitř, proto jsou všechny vlasy obarvené stejně;
  • šetří peníze, jedna láhev Reparexu vydrží téměř 2 měsíce;
  • nikdo si nevšimne, že ho používáte.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Zelená stolice

Pro normální peristaltiku střeva je charakteristická zelená barva. Pohyby střevního ústrojí začínají zbarvovat stolici do zeleného odstínu, čímž vzniká takzvaný zelený chvost na vaší stolici. Zelené potraviny a zelená zelenina taktéž zbarvují stolici do tohoto odstínu. Patří sem například listový salát, okurky, papriky a další. Rovněž potravinové doplňky a doplňky stravy se železem mohou při rychlé distribuci stolice způsobit zelený odstín. Rychlá peristaltika střeva navíc neposkytuje dostatek času k rozkladu žluči, čímž zůstává charakteristická zelená barva stolice. Toto jsou tedy hlavní příčiny zeleného zbarvení stolice.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP