Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

MAST NA LIPOM

OBSAH

Odstranění tukové bulky

Lipomy nepředstavují výrazné nebezpečí, léčba se provádí především z kosmetických důvodů a pochopitelně ve chvíli, kdy lipom vadí například v pohybu nebo utlačuje okolní nervy. Odstranění lipomu probíhá chirurgicky, většinou ambulantně, při místním znecitlivění.

Zdroj: Tukový vřídek pod kůží

Diskuze

V diskuzi BOULE POD KŮŽÍ NA BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Mikulec.

boulička na břiše psa- může to být také lipom- tzn. nezhoubný tukový nádorek, pokud je bulka pohyblivá pod kůží. Mám vlastní zkušenost, mám již 3.labradora a všichni to měli. Pokud se odoperuje, většinou narůstá pomalu znovu. Ale mám vyzkoušenou vynikající mast přímo na lipomy. Je to krušinová mast- můžete vyrobit snadno doma. Natírali jsme psovi velký lipom na zádech a po měsíci už úplně zmizel. Už je to rok a zatím nikde. chtělo by to ale trochu vyholit srst, aby se mastička dostala přímo na kůži a mazat 3x denně. Bylinky na mast koupíte buď v .bylinkářství nebo na internetu. Skládají se z: krušina, měsíček,třezalka a k tomu potřebujete dobré domácí sádlo. Návod k vaření vám zdarma pošlu na mail.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobrý deň vedeli by ste mi prosím poradiť ako sa varí masť na lipom? Veľmi pekne ďakujem

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Léčba lipomů.

Lipomy obvykle nevyžadují žádnou léčbu, protože většina z nich nakonec zastaví svůj růst a zůstanou neomezeně dlouho bez problémů. Občas se může lipom vytvořit v místech, která interferují s pohybem sousedních svalů, a pak takový stav vyžaduje chirurgické odstranění.

K dispozici je několik metod:

  • Lipom se dá odstranit jednoduchým chirurgickým vyříznutím. Obvykle stačí naříznout kůži a přes tento malý otvor lipom vytlačit, jako akné.
  • Lipom se dá také odstranit pomocí liposukce, kdy se provede jeho odsátí tenkou kanylou, zavedenou do podkoží.


Zdroj: Lipomy

Diskuze

V diskuzi PŘÍPRAVA KRUŠINOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tamara.

Dobrý den,
naše fenka má taky lipom, veterinář řekl zkusit mast a potom se uvidí. Tak jsem se ji snažila vyrobit, ale když jsem přidala 17g měsíčku, tak se sádlo úplně "vcuclo" a skoro nic jsem zpátky nepřecedila, jen mi zůstala hromada hodně mastných bylin. Je správně těch 17 g měsíčku? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alzbeta.

Dobry den,
Tez se mi stalo, ze po pridani 17g mesicku nezbyla temer zadna tekutina. Mozna bylo sadlo prilis horke, klasicky delam masti spise ve vodni lazni. Vyresila jste to nejak? Diky.

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Lipom obrázky

Fotografie, na kterých jsou vidět lipomy, jsou zde: lipom foto.

Zdroj: Lipomy

Diskuze

V diskuzi LIPOM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Ulrichová.

Dobrý večer, dnes mi na MR zjistili - rozsáhlý lipom vpravo v m.gluteus medius a minimus. Můžete mi prosím napsat o co se jedná ? Něco jsem si přečetla, ale nevím, jestli tomu chápu dobře. Děkuji Andrea.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lipom

Aterom versus lipom

Aterom se nachází v horních vrstvách kůže a jeho obsah je viditelný přes průsvitnou kůži, takže má určitou barvu, zatímco lipom, který se nachází v hlubších vrstvách kůže, má stejnou barvu jako tělo. Lipom je nezhoubný nádor skládající se z tukových buněk, díky tomu je někdy mylně označován jako tuková cysta. Lipom roste pomalu pod kůží v podkožní tkáni. Nejvíce se vyvíjí v dospělosti, nejčastěji se pak objevuje ve středním věku. U obou pohlaví je četnost výskytu stejná, přičemž u žen se více vyskytují osamělé lipomy a u mužů zase převažují shluky lipomů.

Zdroj: Aterom

Diskuze

V diskuzi OBRÁZEK LIPOMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den,poradíte mi kde si můžu nechat chirurgicky odstranit lipom?Jedná se o intramuskulární lipom levého stehna.Nález na UZ a MRI mám k dispozici.Zkušený ortoped mi kdovíproč řekl že mě asi pošle po konzultaci na Bulovku.To jsem odmítla ,Bulovka má hodně špatnou pověst.Podle diskuze tady je to jednoduchá operace tak nevím proč mi to ortoped komplikuje.Hledám tedy kde by mi lékař odstranil tento lipom v rámci jednodenní chirurgie.děkuji za radu Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Dobrý den, četla jsem Váš příspěvek a ráda bych Vam poradila,doufám,že dobře. Měla jsem delší dobu bolesti v levém třísle. Gynekolog řekl,že jsem v pořádku. Měla jsem podezření na tříselnou kýlu. V nemocnici v Benešově mě doktor ujišťoval,že to kýla není. Bolesti přetrvávaly a vytvořila se mi nad tříslem boule. Našla jsem si jednodenní chirurgii v Palase Athena, kde mě vyšetřil p.primář, poslal na sono a zjistli mi tříselnou kýlu. Po jednodenním zákroku,ktery hradí pojišťovna a jedné noci jsem v pohodě a odstranili mi zároveň i prý objemný lipom-to byla ta boule. Palas Athenu v Praze 4 mohu jen doporučit. Držím palce J..P.

Zdroj: diskuze Obrázek lipomu

Lipom, jak vzniká?

Příčina tvorby lipomů je zatím neznámá. Z dlouhodobého sledování těchto jevů je patrné, že lipomy mohou být ovlivněny genetickou predispozicí, protože mnoho pacientů s lipomy pocházejí právě z rodin, kde se tyto nádorky vyskytovaly. Někdy může lipom vyprovokovat i zranění, jako je tupý úder do některé části těla, a to pak může vyvolat růst lipomu.

Zdroj: Lipomy

Diskuze

V diskuzi BOULE POD KŮŽÍ NA BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim Lůbal.

Dobrý den, buďte tak hodný a pošlete mi návod na přípravu mastičky na lipom. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Mikulec.

Zakoupíte krušinu olšovou-kůra/ latin.frangula alnus/,třezalku a měsíček , 1/2 kostky vepřového sádla cca 125g. Na pánvi rozpustíme sádlo na mírném ohni, aby se nepřepálilo, do něho nasypeme 34 g krušiny a toto pomalu vaříme na mírném ohni 1 hod.tak, aby sádlo s bylinou jen mírně probublávalo, pomalu jemně mícháme, když by se vám zdálo, že je sádla málo můžete malinko přidat, tak aby se krušina v sádle vařila a ne smažila.!! 1 minutu před koncem vaření přisypete 17g třezalky a 17 g měsíčku, a mícháte a vaříte 1 min. Pak odstavte a pánev přikryjte poklicí a nechejte stát přes noc/ asi 12hod./ Druhý den opět zahřejete tak, aby toto vše bylo tekuté a přecedíte přes nějaké plátno nebo hustý cedník do uzaviratelné nádobky- nejlépe skleněné/ např. od přesnídávky nebo od krému,od džemu./ Po vychládnutí a ztuhnutí je mast hotová.Skladujte v chladnu ale nemrazit, nejlépe dole v lednici. Vtírejte 3x denně do kůže.,/ přímo na bulku/ nejlépe jemně oholené, aby se mast dobře vstřebala. Vtírejte tak dlouho až uvidíte znatelné zmenšování bulky, až do úplného vymizení - u nás to trvalo asi 1 měsíc a už je to rok a nic dalšího se neobjevilo.

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Poradna

V naší poradně s názvem LIPOM ODSTRANĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Dobrý den,
mám lipom v oblasti žaludku. Slyšela jsem, že jeho odstranění není nic závažného, ale že je pod ním kilní jamka, kterou je potřeba zašít.
Chtěla jsem se zeptat, zda musím být potom na neschopence, jelikož mám namáhavou práci nebo jde jen o jednodenní zákrok.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná excize lipomu - jeho chirurgické vyjmutí je jednoduchý jednodenní zákrok, ale rekonvalescence rány trvá minimálně týden, kdy je nutné ránu nijak nenamáhat, aby se mohla utvořit jizva. Když tuto fázi podceníte, tak by se rána mohla hojit i delší dobu a k tomu byste dostala jako odměnu nepěknou jizvu. Minimálně do vytáhnutí stehů byste se měla zdržet fyzické námahy břišních svalů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lipom odstranění

Recept

Ingredience: 1 díl tmavého (například lesního) medu, 1 díl celozrnné mouky, obvaz nebo gáza

Postup: Promíchejte stejné množství medu a mouky. Následně naneste 5 až 10 mm silnou vrstvu směsi na lipom. Celé místo pak překryjte obvazem nebo gázou. Směs by měla na lipom působit minimálně 36 hodin. Po této době obvaz odstraňte, místo omyjte vodou a proceduru znovu opakujte. Celkově byste měli postup zopakovat alespoň 5krát. Po skončení kúry začnete pozorovat, jak se tuková tkáň zmenšuje.

Zdroj: Tuková bulka

Diskuze

V diskuzi BOULE POD KŮŽÍ NA BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Mikulec.

Zakoupíte krušinu olšovou-kůra/ latin.frangula alnus/,třezalku a měsíček , 1/2 kostky vepřového sádla cca 125g. Na pánvi rozpustíme sádlo na mírném ohni, aby se nepřepálilo, do něho nasypeme 34 g krušiny a toto pomalu vaříme na mírném ohni 1 hod.tak, aby sádlo s bylinou jen mírně probublávalo, pomalu jemně mícháme, když by se vám zdálo, že je sádla málo můžete malinko přidat, tak aby se krušina v sádle vařila a ne smažila.!! 1 minutu před koncem vaření přisypete 17g třezalky a 17 g měsíčku, a mícháte a vaříte 1 min. Pak odstavte a pánev přikryjte poklicí a nechejte stát přes noc/ asi 12hod./ Druhý den opět zahřejete tak, aby toto vše bylo tekuté a přecedíte přes nějaké plátno nebo hustý cedník do uzaviratelné nádobky- nejlépe skleněné/ např. od přesnídávky nebo od krému,od džemu./ Po vychládnutí a ztuhnutí je mast hotová.Skladujte v chladnu ale nemrazit, nejlépe dole v lednici. Vtírejte 3x denně do kůže.,/ přímo na bulku/ nejlépe jemně oholené, aby se mast dobře vstřebala. Vtírejte tak dlouho až uvidíte znatelné zmenšování bulky, až do úplného vymizení - u nás to trvalo asi 1 měsíc a už je to rok a nic dalšího se neobjevilo. Držíme vám palce!!! Mikulcovi z Opavy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Šedivcová.

Dobrý den,
pro svojí 14,5 letou anglickou kokru jsem udělala mast podle návodu p. Mikulce (moc děkuji za zveřejnění receptu), mažeme bouli na hrudníku u pravé přední končetiny. Chtěla jsem se zeptat, kdy přibližně lze zaznamenat nějaký první efekt? A také jak bouli mazat, zda tenkou nebo silnější vrstvou masti?
Anglické kokry mám více jak 40 let, každý z nich ve stáří lipom měl, ale spíše v přední části hrudníku, na přední končetině, u všech jsme to nechali být, ale v současném případě, by boule mohla vadit v pohybu.
Děkuji za odpověď. S pozdravem Věra Šedivcová

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Příznaky a projevy lipomů

Lidé si často vůbec ani neuvědomují, že se u nich vyvíjí lipomy, dokud se nerozrostou do dostatečné velikosti, aby byly vidět nebo cítit hmatem. Růst lipomů probíhá pomalu v průběhu několika let.

Nejčastější projevy lipomů:

  • Lipomy mohou mít kopulovitý nebo vejčitý tvar o průměru od 2 do 10 cm. Některé lipomy mohou růst i do ještě větších rozměrů.
  • Lipomy bývají měkké a hladké a snadno se přemísťují pod kůží při zatlačení prstem.
  • Některé lipomy mají gumovou nebo těstovitou konzistenci.
  • Lipomy se nejčastěji objevují jako tukové pupínky na rameni, krku, trupu a na pažích, ale mohou se objevit kdekoliv na těle, kde je tuková podkožní tkáň. Zde pak bývají lipomy na čele, lipomy na hlavě, lipom na obličeji.
  • Většina lipomů bývá bez příznaků, ale některé lipomy jsou bolestivé při stlačení. Takový bolestivý lipom bývá obvykle angiolipom. Angiolipom je tukový lipom, který je navíc ještě prorostlý malými krevními cévkami.

Zdroj: Lipomy

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Koňská mast versus kaštanová mast

Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast

Poradna

V naší poradně s názvem BULKA V PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Novak.

Dobry den, nasel jsem si na leve strane pod kuzi pred zaludem nebolestivou bulku velikosti maleho hrasku, je pruzna a neni tedy moc tvrda. Potreboval bych poradit o co by mohlo jit. Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše půjde o neškodný lipom - tukovou bulku. Ale pro jistotu si to nechte vyšetřit v ordinaci kožního lékaře, který může pomocí různých vyšetření zjistit více.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka v penisu

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Kde koupit krušinovou mast

Krušinovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Krušinová mast

Smrková mast – kde koupit

Smrkovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Kaštany a nebezpečí

Plody kaštanů jsou pro člověka jedovaté, proto ani mast a ani takto vyrobenou kaštanovou tinkturu nikdy nekonzumujeme!

Zdroj: Kaštanová mast

Pryskyřičná mast

Tradiční receptura masti je jen z pryskyřice, bez jehličí. Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Smolová mast z pryskyřice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP