Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

LÉK MOBIVENAL

OBSAH

Nežádoucí účinky

Těhotné a kojící ženy by neměly užívat Mobivenal. Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře. Mobivenal není určen dětem do 3 let. Jedná se o doplněk stravy.

MOBIVENAL micro Simple má stejné účinky jako Mobivenal micro, jen neobsahuje aescin (je tedy vhodný pro jedince, u nichž aescin vyvolává nežádoucí účinky).

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Diskuze

V diskuzi MOBIVENAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Swobodová.

Dobrý den,mám sníženou průchodnost cév v dolních končetinách,levá noha 3.stupeň,pravá noha 1.stupeň.Užívám ráno 2 tablety léku Detralex a nosím vysoké kompresní punčochy.Mohu a je vhodné k tomu užívat ještě Mobivenal?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olina.

Přesně stejnou věc jsem řešila se svou doktorkou taky. Řekla mi, že mám užívat buď jedno nebo druhé. Jak Mobivenal tak i Detralex obsahují stejné množství účinné látky s tím rozdílem, že Detralex je schválen jako lék a Mobivenal jako doplněk stravy s volným prodejem bez předpisu. Takže se rozhodni buď pro ověřený Detralex nebo Mobivenal a nebo současně, každý v poloviční dávce.

Zdroj: diskuze Mobivenal

Mobivenal na hemeroidy

Mobivenal léčí hemoroidy a je k této léčbě přímo indikován výrobcem. Správná formulace odborného názvu onemocnění hemoroidy (řecky Haimorrhoides flebes, alternativní český název je zlatá žíla, píštěl, případně zkomoleně hemeroid) říká, že jde o otok nebo zánět cévní struktury za řitním otvorem, která napomáhá při kontrole vyprazdňování. Ve svém původním fyziologickém stavu slouží jako polštářovitá výplň skládající se z arteriovenózních kanálků a vazivové tkáně.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Diskuze

V diskuzi MOBIVENAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin .

Já si myslím, že jednodušší a levnější řešení je koupit si Mobivenal Micro, protože co se účinných látek týče, obsahuje stejné a navíc je bez předpisu. Navíc je s aescinem, což jak známo je koňský kaštan a ten zabírá na otoky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mobivenal

Mobivenal = doplněk stravy

Mobivenal je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky, nejedná se tedy o lék. Doplňky stravy nelze považovat za náhradu pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

ANO-Mobivenal na doporučení lékaře beru od února (před tím 8 let Detralex) - Mobivenal je dobrá náhrada !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindriska.

muzete napsat jaky rozdil pozorujete? nevi se pry jestli je stejne ucinne latky v nem. dobre by to bylo, moci si lek koupit bez rp.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek

Mobivenal micro simple − cena

Cenu přípravku Mobivenal micro simple naleznete zde.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobrý den beru eliquis po plicní embolii a tromboze je možné brát ještě mobivenal na varixy děkuji Ladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mobivenal obsahuje léčivé látky Diosminol a Hesperidin. Obě tyto látky jsou přírodní flavonoidy a s lékem Eliquis nijak neinteragují. Je tedy možné společně užívat Mobivenal i Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis - dieta

Mobivenal simple cena

Na českém trhu jsou momentálně tato balení:

  • 30 tablet za cca 83 Kč
  • 60 tablet za cca 234 Kč
  • 100 + 20 tablet za cca 299 Kč

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Mobivenal nežádoucí účinky

Mobivenal není určen jako náhrada pestré stravy. Není určen dětem do 3 let. Vždy jej skladujte mimo dosah dětí. Těhotné a kojící ženy smějí užívat Mobivenal pouze po konzultaci se svým lékařem. Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Poradna

V naší poradně s názvem MOBIVENAL MICRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Mohu brát Mobivenal micro současně s lékem Warfarin 5 mg,který beru 1x denně.Warfarin beru protože jsem měl zánět žil na PDK.
Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mobivenal Micro v sobě obsahuje diosminol, hesperidin a aescin. První dvě látky se s warfarinem nijak neovlivňují, ale aescin - výtažek z koňského kaštanu má účinky na oběhový systém a může ovlivnit srážlivost krve. Buďto můžete na místo Mobivenalu použít Detralex, který obsahuje vše mimo aescinu a nebo v druhém případě se dohodnout se svým lékařem, který vám předepisuje Warfarin, že se chystáte tento doplněk stravy použít. Lékař vám pak bude častěji kontrolovat index srážlivosti a podle výsledků poupraví dávkování warfarinu. Oboje pak budete muset užívat pravidelně bez přestávek a před ukončením léčby Mobivenalem znovu budete muset informovat lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mobivenal micro

Mobivenal micro

Doplněk stravy pro zdravý cévní systém. Aktivní látky v 1 tabletě Mobivenalu: mikronizovaný a čištěný bioflavonoidní extrakt obsahující 450 mg Diosminu, 50 mg Hesperidinu a 30 mg Aescinu. Aescin je zde přítomen jako 150 mg 20 % extraktu z jírovce maďalu. Díky aescinu Mobivenal lépe pomáhá na zápaly. Mobivenal je český výrobek a je nejlevnější alternativou ze všech zde uvedených přípravků. Navíc Mobivenal je volně prodejný bez předpisu. Zde je cena Mobivenalu a místa, kde lze koupit: Mobivenal cena. Mobivenal byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zdroj: Doplňky stravy obsahující Diosmin a Hesperidin

Mobivenal

Potravní doplněk Mobivenal obsahuje mikronizovaný a čištěný bioflavonoidní extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20 % extraktu z jírovce maďalu). Dále Mobivenal obsahuje kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropylmethylcelulozu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172. Aescin lépe pomáhá na zápaly. Mobivenal je český výrobek a je nejlevnějším vazotonikem na trhu, navíc je volně prodejný bez předpisu. Zde je cena Mobivenalu a místa, kde lze koupit: Mobivenal cena.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Diskuze

V diskuzi OTOKY KOLEM KOTNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Vyzkoušej kompresní punčochy na oblast kotníku. Spi na zádech s nohama výš než tělo. Častá masáž od kotníků ke kolenům také pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka.

To jsem také zkoušela a žádná změna Mobivenal jsem našla ještě na internetu tak jestli o tom něco víte díky za info nebo doporučte nějaký přípravek klidně i na recept.

Zdroj: diskuze Otoky kolem kotníků

Mobivenal micro simple složení

Extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20% extraktu z jírovce maďalu), kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropyl­methylcelulozu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172. Hlavními složkami doplňku stravy Mobivenal micro je mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescin.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Diskuze

V diskuzi GYNEKOLOGICKÝ PROBLÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den kdo má zkušenost s mobivenal micro simple dostala jsem ho od svého gynekologa neb mám problémy a menstruací která se mi často prodlužuje i na 14 dní prý tento lék to zastaví, antikoncepci nesmím ani hormonální léčbu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Gynekologický problém

Mobivenal micro zkušenosti

V produktu Mobivenal micro je 80 % všech částic menších než 2 mikrony a nejsou zde částice větší než 5 mikronů, což je cca 50x méně než průměr lidského vlasu. Takový stupeň mikronizace nebývá u podobných produktů obvyklý. U produktů s větší velikostí částic dochází k vstřebání menšího množství. Mobiven během půl až jednoho dne pomáhá při bolestivém zánětu žil. Má rychlejší účinek na bolestivé otoky a záněty dolních končetin. Je velmi účinný pří potížích s hemoroidy.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

MOBIVENAL MICRO

Mobivenal Micro je volně prodejný doplněk stravy, který obsahuje jako účinné složky sloučeniny hesperidin, aescin a diosmin.

Hesperidin, diosmin a aescin účinkují na stěny krevních žil, snižují jejich propustnost, zlepšují odtok žilní krve z dolních končetin, a navíc působí lehce protizánětlivě. Poměrně významný je i jejich efekt proti otokům tkání.

Mobivenal Micro je doporučován při onemocněních žil dolních končetin, jako je žilní nedostatečnost projevující se křečovými žilami, pocitem těžkých nohou, otékáním nohou a podobně.

Mobivenal Micro se vyrábí v podobě tablet a obvyklá dávka pro dospělého člověka je 1 tableta denně. Přípravek by neměly užívat děti, těhotné a kojící ženy.

Mobivenal Micro má jen minimum vedlejších účinků, které jsou navíc prakticky vždy nezávažné. Někteří uživatelé mohou mít po požití preparátu trávicí obtíže a vyloučit nelze ani vznik alergické reakce.

MOBIVENAL MICRO 120 TBL. je volně prodejný a stojí cca 369 Kč. Aktuální cena.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Dávkování Mobivenalu

Doporučená denní dávka Mobivenalu je 1x denně 1 tableta.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Mobivenal micro simple − příbalový leták

Doplněk stravy Mobivenals obsahem 450 mg Diosmin + 50 mg hesperidin (mikronizované).

Užití:

Doplněk stravy Mobivenals obsahem 450 mg Diosmin + 50 mg hesperidin je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním, při dlouhém stání, chození a cestování.

Dávkování:

Doplněk stravy Mobivenals obsahem 450 mg Diosmin + 50 mg hesperidin se užívá v dávce 1 tableta 1x denně během jídla. Tablety se polykají vždy celé (nerozkousané) a zapíjí se dostatečným množstvím tekutiny. Doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout. Neužívejte při přecitlivělosti na jednotlivé složky přípravku.

Údaje o firmě.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Zkušenosti

Mobivenal s obsahem 450 mg diosminu, 50 mg mikronizovaného hesperidinu a 30 mg aescinu je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním, při dlouhém stání, chození a cestování. Aescin obsažený ve výživovém doplňku Mobivenal micro napomáhá snižovat pocit těžkých nohou a zlepšuje cirkulaci krve v drobných cévách. Jedná se o doplněk stravy.

Zkušenosti uživatelů s přípravkem Mobivenal jsou vesměs pozitivní. Uvádějí například, že jim po 14 dnech zmizel pocit těžkých nohou, vystouplé žíly trochu vybledly. Mnoho pacientů užívá Detralex, který je na předpis, a tak pokud se jim nechce pro recept, nahrazují ho právě Mobivenalem. Snášenlivost se jeví stejná jako u Detralexu. Oproti Detralexu je navíc v Mobivenalu výtažek z jírovce a léčivá látka aescin (proti zánětům). Jde o produkt vhodný pro pacienty s chronickými potížemi.

Mnoho uživatelů používá Mobivenal z důvodu cévní nedostatečnosti, při bolestech a otocích dolních končetin. Po ukončení registrace léku Anavenol je Mobivenal doporučován i lékaři. Dle zkušeností uživatelů má dokonce lepší účinky.

Někteří uživatelé jej doporučují na křečové žíly a na hemoroidy namísto Glyvenolu. Účinek na hemoroidy se prý dostaví za několik dní. Mobivenal působí rovněž proti otokům nohou a je možné jej užívat i preventivně.

Tablety jsou dost velké, což pro někoho může být nevýhoda. Stačí jedna tableta denně a účinek je dle některých uživatelů minimálně stejný jako při užívání Detralexu.

Také je na trhu Mobivenal micro Simple. Mobivenal micro Simple 120 tbl. je rovněž doplněk stravy.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Účinky

Příznivé účinky Mobivenalu:

  • zlepšuje stav žil;
  • napomáhá omezovat pocit unavených nohou;
  • hojí popraskané drobné žilky;
  • napomáhá při hemoroidech;
  • blokuje hromadění krve v žilách nohou.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Oblíbený lék na cévy

Mobivenal micro 120 tabl. doplněk stravy

Mobivenal micro je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním nebo pro ty, kdo dlouho stojí, chodí a cestují. Hlavními složkami doplňku stravy „MOBIVENAL micro“ jsou mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescin. V produktu MOBIVENAL micro je 80 % všech částic menších než 2 mikrony a nejsou zde částice větší než 5 mikronů, což je cca 50x méně než průměr lidského vlasu. Takový stupeň mikronizace nebývá u podobných produktů obvyklý. U produktů s větší velikostí částic dochází k vstřebání menšího množství.

Složení: Extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20% extraktu z jírovce maďalu), kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropylmethylcelulózu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172.

Dávkování: Obvyklá dávka je 1x denně 1 tableta, tablety se polykají celé, nerozkousané. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let. Skladujte mimo dosah dětí.

Těhotné a kojící ženy smějí užívat pouze po konzultaci se svým lékařem! Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních třech měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře.

Přípravek chraňte před vlhkem a přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě 15–25  °C. Přípravek je vhodný pro diabetiky.

„Mobivenal micro 120 tabl. doplněk stravy“ je alternativou známého léku na žíly Detralex.

Zde můžete vidět cenu produktu „Mobivenal Micro 120 tabl.“.

Zdroj: Léky na žíly a cévy bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP