Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

LÁHEV

OBSAH

Sirup ze smrkových výhonků

Užíváme jako prevenci i na léčbu kašle, a to 1 lžíci každé ráno nebo k ochucení čaje či nápoje. Sirup má velmi příjemnou chuť, kterou ocení i děti.

Mladé smrkové výhonky sbíráme v dubnu až květnu, dobře je umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5litrovou láhev tak, že vložíme vrstvu výhonků asi 5 cm vysokou, prosypeme ji třtinovým cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není láhev plná. Jemně přitlačíme. Láhev převážeme celofánem a postavíme na okno na slunné místo. Necháme stát 2 až 3 týdny. Začne se tvořit hustá šťáva, kterou pak přes plátýnko přecedíme, slijeme do láhví a uložíme na chladné místo.

Trochu jiný recept z mladých smrkových výhonků se připravuje tak, že se v 500 ml vody krátce povaří 1 kg čerstvých jehliček, poté se odstaví, zakryje a nechá 1 až 2 hodiny luhovat. Následně se přecedí a doplní vodou do objemu 1 litru. Přidá se 1 kg želírovacího cukru, znovu povaří a plní do sklenic. Vzniklou směs používáme jako sladidlo, mažeme na chleba, přidáváme do čajů proti kašli a nachlazení. K celkovému posílení organismu se užívá 1 čajová lžička denně.

V některých obchodech se zdravou výživou nebo na internetu se dá smrkový sirup koupit.

Zdroj: Likér ze smrkových výhonků

Diskuze

V diskuzi PHYTOCHI® - TRADIČNÍ ČÍNSKÁ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Chuť je příjemná nasládlá (mandarinky, aloe). Před použitím se musí láhev protřepat a pije se 30-60 ml na lačný žaludek ráno cca 30 min před jídlem. kompletní detoxikace trvá 3-4 měsíce. Potom se již pracuje na zvyšování imunity a léčbě zdravotních potíží. J-kovacs@seznam.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Phytochi® - tradiční čínská medicína

Sirup ze smrku

Ingredience: mladé smrkové výhonky do délky 5 cm, třtinový cukr, citrony

Postup: Výhonky dobře umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5litrovou láhev tak, že vložíme vrstvu výhonků asi 5 cm vysokou, prosypeme třtinovým cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není láhev plná. Jemně přitlačíme. Láhev převážeme celofánem a postavíme na okno na slunné místo. Necháme stát 2–3 týdny. Začne se tvořit hustá šťáva, kterou pak přes plátýnko přecedíme, slijeme do láhví a uložíme na chladné místo. Užíváme jako prevenci i léčbu kašle 1 lžíci každé ráno nebo k ochucení čaje či nápoje. Sirup má velmi příjemnou chuť a ocení jej i děti.

Zdroj: Smrkové výhonky

Poradna

V naší poradně s názvem LÁMAVÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maretová.

Přiznám se, že já jsem se po mnohém zkoušení různých metod a přípravků nakonec rozhodla jen pro olejování (o té metodě například tady www.prostezdravi.cz/… nebo dlouhevlasy.cz/pece-… Používám olivový olej, který je cenově nejdostupnější a taky si říkám, že poměr cena výkon zde bude asi naprosto nejdokonalejší. A opravdu to stačí, víc výdajů než jednou za čas koupit v Bille lahev panenského nemám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plně souhlasím, taky jsem zjistila, že mi na vlasy nejvíce prospívá olivový olej s pár kapkami citronu. Vlasy si nejdříve umeju jedlou sodou rozdělanou ve vodě a pak si na ně dám olivový olej s citronem a je to naprosto dokonalé. V jednoduchosti je síla, někdy :-).

Zdroj: diskuze Lámavé vlasy

Kravské mléko

Odvěkou náhradou mateřského mléka je kombinace plnotučného kravského mléka s vodou a cukrem. Použijte standardní dětskou láhev a smíchejte jeden díl vody (vroucí vody) a dva díly pasterovaného plnotučného kravského mléka. Přidejte lžičku cukru a směs důkladně promíchejte, aby došlo k rozpuštění cukru. Láhev nemusíte ohřívat, protože vroucí voda přidaná do směsi poskytne potřebné teplo. S přibývajícím věkem dítěte zvyšujte množství mléka a zároveň snižujte množství vody ve směsi.

Zdroj: Umělá strava pro kojence

Diskuze

V diskuzi PROSBA O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jelinek Jiri.

Dobry den vyskytl se mi takovy problem - od znameho jsem dostal v loni hroznove vino v kvetinaci .Kvetinac byl maly vino nic moc velkeho vzrustu.Na podzim jsem cele vino presadil do velkeho kvetinace dal na balkon a udelal k nemu mensi drevenou konstrukci.Na jare se vino docela krasne zazalenalo ale vyskytl se onen zmineny problem na cele sazenici ( listy i stonek ) se objevilo neco co vypada jako kdyby to nekdo posypal cukrem crystal - nevim co to je a jestli s tim mam neco delat - na listech je to ze spoda - poradi mi nekdo prosim i s dalsi veci - docetl jsem se ze se ma vino zastipovat jako u rajcat - jsem zrejme zahradnik praclovek - nevim o cem je rec. Predem vsem dekuji za rady.

Jelinek Jiri

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vilém.

Zdravím před 2 Romana jsem byl na sběru vína ve Francii u Bordeaux a super zážitek a nové zkušenosti. S tím že o víno je se potřeba starat celý rok, od vyvazování zastřihávání až po sběr a zpracování je to náročná práce. Víno i rád piju a ve Francii je nekonečný výběr dala se tam sehnat i láhev za 2eura ale taky třeba za 20euro. A občas si i objednávám nějaka francouzské víno tady www.vinigrandi.cz/ mají tam výběr zahraničních vín a dost i z Francie.

Zdroj: diskuze Prosba o radu

Recept na domácí výrobu

Ingredience: 1 díl měsíčku, 10 dílů 80% lihu

Postup: Lahev naplníme měsíčkem a zalijeme nejlépe 80% lihem. Jeden díl drogy zalijeme zhruba 10 díly lihu. Necháme 14 dní louhovat.

Zdroj: Měsíčková tinktura

Poradna

V naší poradně s názvem SLOVNÍ DRUHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka Novotná.

Dobrý den můžete mi prosím dát pár příkladů přídavných jmen na které se ptáme KTERY jaký a čí je nám jasné děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Slovní druhy

Pár příkladů přídavných jmen na která se ptáme jaký, který, čí:

KTERÝ
- Který z vás půjde nejdřív? První.
- Který meloun chcete? Zelený.
- Který telefon bývá nejdražší? Nový.
- Který strom je nejlepší k jarnímu polibku? Rozkvetlý.

JAKÝ
- Jaký domácí prostředek ničí viry? Mýdlový.
- Jaký je zralý plod? Sladký.
- Jaký autobus jezdil do Itálie? Mezinárodní.
- Jaký pas potřebujeme k vycestování? Cestovní.

ČÍ
- Čí bratr to byl? Matčin.
- Čí potraviny jsou prý lepší? Němců.
- Čí to byla družina? Krále.
- Čí je to láhev? Pavlova.

Zdroj: diskuze Prosba o radu

Griotka z aronie

Ingredience

  • 1 kg aronie,
  • 1/2 až 3/4 kg cukru,
  • 7 dcl i více vínovice (Brandy),
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové,
  • 1 l převařené vody.

Postup

Bobulky aronie v sítku omyjeme pod tekoucí vodou. Nachystáme si třílitrovou lahev. Do lahve dáme vždy vrstvu aronie, kterou prosypeme cukrem, a pokračujeme takto až do vypotřebování všech plodů. Lahev s aronií a cukrem zalijeme vínovicí a necháme louhovat cca 1 měsíc. Po měsíci převaříme 1 l vody s kyselinou citronovou, necháme ji zcela vychladit a přilijeme do sklenice s ovocem. Opět necháme měsíc louhovat. Hotový likér scedíme přes plátýnko do sklenic. Podáváme jako lék jednu štamprličku na lačno po ránu.

Zdroj: Domácí likér z aronie

Poradna

V naší poradně s názvem BILÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se spolehnout na výzkumné studie, které prokázaly léčivé účinky na klouby u látek glukosamin a chondroitin. U všech přípravků, které skutečně obsahují tyto dvě látky se dostaví i kýžený léčebný efekt. Největší jistotu, že v přípravku je skutečně to co je na obalu, máte u preparátů registrovaných u Státního úřadu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Sem patří přípravky Dona a Prubeven, jenž obsahují Glukosamin a jejich cena je cca 400 Kč na měsíc. Chondroitin najdete v registrovaném přípravku Condrosulf, kde měsíční cena vychází na 380 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

3. cvičení

/form_start/Před [select,sebou,s sebou,1] měli náročný terén.

Zapomněl si [select,sebou,s sebou,2] vzít nabíječku.

Při tanci [select,sebou,s sebou,1] velmi házel všemi směry.

Lucernu zavěsil nad [select,sebou,s sebou,1].

Propisku musel mít [select,sebou,s sebou,2].

Na cvičení [select,sebou,s sebou,2] nosil láhev vody.

Být sám [select,sebou,s sebou,1] není vždy jednoduché.

Na oslavu přinesli [select,sebou,s sebou,2] dárky.

Přivedl [select,sebou,s sebou,2] své přátelé.

Stěžoval si, že ho nechtěli vzít [select,sebou,s sebou,2]./form_end/

Zdroj: Cvičení na předložku „s (sebou)“

Diskuze

V diskuzi NIKDY BYCH SI NEKOUPILA ALOE VERA NAPŘ.V LÉKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Aloe Vera se dá v pohodě pěstovat doma. Je to nenáročná rostlina, jenom časem zabírá dost místa. Už jsem starší a pěstuji tuto rostlinu hlavně kvůli sobě a pejsáčkům. Já už v různých receptech ji piju a mažu už alespoň 20let. Ta je snad na všechno, díky ní nemám zdravotní problémy, které mají starší lidi a to je mi přes 70let. Očišťující likér - aloe 30dkg, med - 1/2kg, červené víno- 7dcl a 1dcl lihu, na jaře a na podzim, v létě si dělám limonádu - aloe med a jableční ocet. Pejskům to dávám i do masa. Je to zázrak přírody, ale pěstovaná doma, ne koupená v lahvi s nějakým konzervantem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Zapomněla jsem, že očišťující likér je recept, který jsem dostala asi před 40ti lety od primáře Ostravské nemocnice, za který jsem dodnes vděčná.
Aloe se umele a přidají se ostatní ingredience (med, víno a líh). Nejlepší je zavařovací 4litrová láhev a dá se do chladné a tmavé místnosti nebo lednice a denně se promíchá. Po týdnu se scedí přes plátýnko a skladuje se v tmavých lahvích v lednici.
Denně ráno na lačno, se užívá polévková lžíce. Já si to dávám na noční stolek a po probuzení si dávám loka přímo z láhve. Tento likér vám čistí vnitřní zažívací orgány, může nastat ze začátku i řidší stolice a dokonce i tmavší, jak se čistí střeva.

Zdroj: diskuze Nikdy bych si nekoupila aloe vera např.v lékárně

1. cvičení: Přiřaďte podstatná jména rodu ženského ke správným vzorům

laskavost, pánev, nabídka, svíce, myš, medvědice, laň, borovice, hladina, drzost, láhev, mýtina, šňůra, tramvaj, polévka, část, pověst, lavice, slepice, jabloň

VZORY ŽENSKÉHO RODU

ŽENA

RŮŽE

PÍSEŇ

KOST

Zdroj: Podstatná jména rodu ženského: pracovní list

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA OLEJ Z MERUŇKOVÝCH JADER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Zdravím všechny "alchymisty".
Snažím se letos vyrábět různé olejíčky, kapky a krémy, mám nasušeno spoustu meruňkových pecek a ráda bych vyrobila olej z jejich jader. Prosím, podělí se někdo o svůj recept? Hledám na internetu ... a nenacházím. Děkuji předem. Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pecky je třeba vyloupat a jádra nechat důkladně vyschnout. Po několika týdnech sušení je nasekejte na kousíčky, nahřejte chvíli v 80ti stupňové troubě a pak pomocí malého ale silného lisu je stlačte, až se z nich začne uvolňovat panenský meruňkový olej lisovaný za studena.
Druhá možnost je teplá cesta, kdy se usušená nasekaná jádra ohřejí ve vodní lázni 80 °C teplé po dobu 60 minut a pak se přecedí a pevné zbytky zase prolisují. Veškerá tekutina se nechá den v klidu, v chladničce nejlépe v nějaké PET láhvi. Tak budete druhý den pěkně vidět oddělenou vrchní vrstvičku meruňkového oleje a spodní vodu se sedlinou. Vodu pomocí hadičky vypusťte, láhev roztříhněte a vyberte ztuhlý olej.
Studená cesta přinese kvalitnější olej se zachováním všech vzácných složek. Teplá cesta přinese více oleje.

Zdroj: diskuze Recept na olej z meruňkových jader

Jak vytvořit česnekovou tinkturu?

Smícháte 50 ml jemného alkoholu z lékárny s 50 gramy drcených stroužků česneku. Tyto drcené stroužky česneku přidáte do alkoholu a necháte láhev nebo sklenici pootevřenou na chladném místě po dobu 10 dní. Pak se česnekové stroužky oddělí a můžete je vymačkat. Česnekovou směs necháte další 2 až 3 dny odležet a pak můžete zahájit léčbu.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Diskuze

V diskuzi PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

dobrý den,před rokem mě začal bolet prst na ruce ale moc jsem tomu něvěnovala pozornost, myslala jsem ža mám jen záděr, nebo jsem zajela pilníkem. Po nějaké době mi mězi kůžičkou a nehtem vznikla malá bílá tečka- a z té začal vatékat hnis,Nebralo to konce a trvalo to několik dnů.Byla jsem dost zničená, protože o nehty jsem se vždy vzorně starala a nikdy neměla zapotřebí umělé. Asii po dvou měsících jsem zašla k lékaři-chirurgovi. ten doporučil višnové zábaly. To trvalo ěkolik týdnů, pomohly od bolesti a vzhled nehtu nebyl až tak hrozný, přesto se nemoc po pár týdnech opšt vrátila.Poté doporučil strhnutí něhtu. Což jsem odmítla, sehnala jsem si mastičku z trávy a neht se ,,zahojil" ale neroste rovný, naštěstí je jen n aboku a není tak viditelný. To bylo před rokem a tec se mi udělalo to samé na palci stejné ruky. Jsem v nocé práci a nemůžu chodit s višnákem palec bolí a já jsem na dně. Marijánka nezabírá....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Neta.

Dobrý den,přečetla jsem Váš článek o bolávém prstu a chtěla by
pomoci,povedlo si mi vyléčit samotné svůj prst,který jsem rizla až do kosti padnutím na sklěnenou lahev.Dik chirurgovi,zašíl mi
tkaně,proto že rána byla vélká.Po určité době palec se nechtěl hojit,a hnisal a hnisal,až mi svalstvo prstu zmizelo pod jeho kůži.
Pán doktor mi tedy nabidl uříznout prst,aby mi zachranil zápěstí,
ja jsem ale ne dala na zákrok souhlas,přišla jsem domu,dala vařit vodu,pak přidala do ní sůl a hipermangan malou špetku,aby voda jen zružovela,a pak až se dálo výdržet teplotu vody,ponořila do něj bolávý prst asi na 10-15min.,zatím osušila ho sterilným můlem ,uřizla list aloe-very,odstranila šipy,otevřela ho a přiložilana ranu,vlastně jsem ovínula celý prst listem a zabalila zase do sterílního můlu,ták,jak to dělají sestríčky v nemocnicí.A tak jsem pokračovala v samoléčení,pokud se mi prst úplně ne uzdravil,dnes na něm nosím snůbní prstinek,proto že od té doby ne znám s ním žádné jíné stárosti.
Tutu metodu používám vždy,kdýž mám nejaké problemy se zraněním s hnísávymi následky a pořád mi pomáhá.

Zdroj: diskuze Plisen pod nehtem

Buřty na pivu od Ládi Hrušky

Ingredience: 4 špekáčky, 3 cibule, 1 malá lahev kečupu (300 ml), 1 černé pivo

Technologický postup: Špekáčky rozdělte na půl a nařežte je jako na oheň. Do pekáče nalijte kečup a pivo v poměru 1 : 1 (například 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchejte. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a část přidejte do pekáčku. Do omáčky vložte nakrájené špekáčky a zasypte zbytkem cibule. Pečte v troubě na 200 °C asi 50 minut, každých 15 minut špekáčky otočte a promíchejte.

Zdroj: Buřty na pivu

Diskuze

V diskuzi DODATEK K DOTAZU BAZÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Ne, je změněna rozhodně Manganistanem draselným. Měl jsem doma filtraci na vodu, která k pročišťování používala tento prostředek. Tehdy jsem viděl, jak reaguje manganistan ve vodě a nyní je to stejné. A nádobu z tehdy jsem musel vyhodit, jak byla hnědá až černá.
Láhev je originál a je to na ní jasně napsané. Po nasypání do bazénu byla voda růžová, až temně fialová. Manganistan ve vodě časem zhnědne (zkušenosti i jiných lidí) a já už ho mám ve vodě 4. den. Barva není organického původu. Test PH jsem dělal, díky předchozímu nalévání "louhu" je mírně vyšší. Předpokládám, že by to nemělo na reakci peroxidu a manganistanu mít vliv. Spíše je asi málo peroxidu oproti manganistanu.
Děkuji za rady, chápu, že již otravuji. Nepotřebuji výrobky s atestem, příště zlikviduji nepatřičné láhve z dosahu chemie pro bazén, aby nemohlo dojít k nechtěnému použití.
Dnes koupím ještě stejné množství peroxidu a naleji jej tam. Minimálně by to mělo zredukovat agresivnost a neměly by se barvit stěny nevyčistitelně
Poslal bych Vám i fotku po nasypání, kterou jsem si udělal. Bohužel nejde přiložit. Už jsem možnost našel, tak přikládám - takto vypadala voda pátou minutu po nasypání a rozmíchání.
Děkuji.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: dodatek k dotazu Bazé

Warfarin a víno

Při léčbě warfarinem jsou obecně povoleny 2 dl vína. Větší množství zvyšuje účinek warfarinu a riziko krvácení. Sklenka bílého nebo červeného vína (150 ml) má průměrnou energetickou hodnotu 410 kJ a průměrný obsah alkoholu činí 10 g. Láhev bílého nebo červeného vína (700 ml) má průměrnou energetickou hodnotu 2 100 kJ a průměrný obsah alkoholu činí 7 jednotek, což je pro ženu celotýdenní akceptovatelný příjem alkoholu.

Zdroj: Warfarin a alkohol následky

Diskuze

V diskuzi LUPY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Jistá si tím nejsem, ale intuitivně se mi to zdá nejpravděpodobnější.. Většinou se mi vždy osvědčuje za vším hledat tu nejjednodušší příčinu a v tomhle případě by to jenom mělo svoji logiku, protože tomu vše nasvědčuje. Já jsem prapůvodně vyhledala kožního lékaře čistě kvůli padání vlasů. Že trpím nějakými nepříjemnými pocity jsem sice zmínila, ale nepřikládala jsem tomu velký význam, protože nešlo o nic neobvyklého, sétkávám se s nimi nárazově již delší dobu, vždy přijdou a zase odezní. Nevím, čím je to způsobeno. Snad stresem. Nicméně paní doktorka mi automaticky předepsala slabý kortikoid Alpicort, který měl tyto pocity odstranit a padání vlasů zastavit. No po několika použitích jsem jej odložila a vrátila se k jeho silnější variantě F, na základě nálezu seboroické dermatitidy u další kožní lékařky, kterou jsem zmiňovala. K tomu, že trpím touto formou dermatitidy dospěla na základě toho, že se mi podívala takovým kukátkem do hlavy, sejmula několik mých vlasů ze zad, shledala, že ty jsou u kořínků obalené takovou malou šupinkou a tak to začalo. Byla jsem nadšená, že mám diagnozu, s nadějí jsem začala používat Alpicort F, na střídačku s poměrně silným kortikoidem Triamcinolon, a zinkovo salycilový šampon z lékarny. Zhruba po měsíci každodenního používání dle rady se dostavilo pálení kůže, zarudnutí a kolem čela také drobné bolavé pupínky. Hlava se vesele olupovala. Na kontrole mi okamžitě paní doktorka řekla, ať kortikoidy vysadím,.. Do příští návštěvy jsem tuhle paseku jakž takž spravila přírodním konopným šamponem a tea tree olejem. Hlava mě nesvědí nepálí, ale stále se olupuje, tak jak jsem popisovala. Od té doby uplynuly dobré čtyři měsíce, během kterých jsem doufala, že se tělo dokáže zregenerovat samo. Jen Revalid a klid asi nestačí. Možná dělám chybu, že si myji vlasy pouze 2x týdně. Protože mi tolik padají a téměř vůbec se mi nemastí, snažím se je mytím příliš nezatěžovat. Teď si říkám, že by mi asi více pomohla alespoň obden výživná maska podle Vaši rady, a umytí častější. Co se týče stravy, tam už nemám moc co dohánět. Snažím se sníst každý den něco tučného - rybu, avokádo, nebo oříšky, prostě něco. Sem tam slupnu tobolku s omega kyselinou, když na to příde Specielně mrkev uplně miluju, a často si dělám mrkvový salát s kousky ananasu. Dnes jsem si koupila Vitamin E s pupalkou...No výsledek je zatím takový, že jsem nepatrně přibrala ale na vlasech se to nijak neprojevilo :-) Panthenol s avokádovým olejem ve spreji mám už zabalený v kufru. Koupila jsem ho už minulý týden na spáleniny, tak ho budu moci použíti i na hlavu. Taky jsem si nechala objednat velkou lahev s neředěnou vodou z Mrtvého moře, kterou si hlavu poliji vždycky než vlezu do sprchy, snad nemůže uškodit. Mám docela dobrou výbavu, se kterou se pustit do boje, ale asi to ještě bude nějakou dobu trvat. Jen doufám, že je moje domněnka správná, a beru to za správný konec. Přeci jen si říkám, že lékař odborník, musí mít nějaký důvod pro to nasadit tu kterou léčbu, a pokud jsem na vyšetření přišla a odešla z něj se seboroickou dermatitidou, asi to nebude to tak jednoduché, jak si představuji. Ale to ukáže čas.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech

Recept na domácí výrobu jasmínového oleje

Ingredience: 1 slunečnicový nebo olivový olej, 1 svazek čerstvých květů jasmínu nebo 200 g sušených květů.

Postup: Květy jasmínu vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým nebo olivovým olejem tak, aby byly všechny květy ponořené. Olej necháme stát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo. Po dvou týdnech květy vyjmeme. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Využití česnekové tinktury ve vaření

Pokud máte stále ještě zbytek česnekové tinktury, tak ji nevyhazujte, protože se dá uschovat v lednici ještě minimálně půl roku. Česneková tinktura se také používá k vaření, protože jde o dobré koření. Pokud chcete uschovat česnekovou tinkturu v kovových nebo plastových lahvích, tak to nedělejte, doporučuje se uschovat česnekovou tinkturu pouze ve skleněné lahvi. Nejlepší je skleněná 50 ml lahev s kapátkem.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Recept na tinkturu

Ingredience: 2 díly 90% alkoholu, 1 díl výhonků

Smrkové výhonky naložte na týden do čistého alkoholu (může být i Lesana nebo Alpa, pokud budete tinkturu používat na mazání) do skleněné uzavíratelné lahve a nechte při pokojové teplotě na tmavém místě macerovat. Každý den láhev krouživým pohybem promíchejte. Po týdnu výluh přeceďte a slijte do nové lahve a skladujte v temnu, pokud chcete chladivý efekt, tak v lednici. Užívejte až 3x denně po 10 kapkách.

Zdroj: Smrkové výhonky

Domácí lak na vlasy z citronu

Na domácí lak z citronu budete potřebovat:

Ingredience: 1 citron nakrájený na klínky, 2 hrnky vody, hrnek, sítko, prázdná, čistá láhev s rozprašovačem

Postup: Citrony vložte do vroucí vody a nechte vařit, dokud nezůstane pouze polovina kapaliny. Vařenou citronovou vodu nechte vychladnout. Citronovou vodou naplňte připravenou čistou nádobu s rozprašovačem tak, že ji přelijete přes sítko. Lahev označte popiskem „Domácí citronový lak na vlasy“, datumem, kdy jste jej připravili, a datumem, kdy by měl být odstraněn (jeden týden od data přípravy). Pokud je hotový sprej lepkavý na dotyk, zřeďte jej trochou vody.

Takto připravený sprej na vlasy můžete uchovávat v chladničce po dobu až jednoho týdne. Chcete-li prodloužit životnost domácího laku na vlasy, přidejte do lahvičky lžíci alkoholu. Díky této přísadě může být sprej na vlasy uskladněn při pokojové teplotě po dobu až dvou týdnů. Vůni vlasového spreje můžete podtrhnout přidáním několika kapek svého oblíbeného esenciálního oleje.

Pokud se vlasový sprej zakaluje, vykazuje růst plísní nebo zapáchá, vyhoďte ho.

Zdroj: Domácí lak na vlasy

Domácí aviváž

Výroba domácí aviváže není vůbec složitá, a navíc je i ekonomicky výhodná.

Základem domácí aviváže je bílý ocet, který je nejen přírodním změkčovadlem, ale také odstraňuje zbytky mýdla v pračce a snižuje statické výboje v sušičce.

Možné postupy

Postup č. 1

Potřebujete: 1 láhev octa

Návod: Používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 2

Potřebujete: 6 šálků bílého octa a 1 šálek sody

Návod: Vše promíchejte a používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 3

Potřebujete: 6 šálků vody, 3 šálky bílého octa, 2 šálky vlasového kondicionéru

Návod: Smíchejte vodu, ocet a kondicionér na vlasy ve velké nádobě, vše promíchejte. Netřeste, jelikož by tato manipulace způsobila pěnění. Obsah tekutiny přelijte do uzavíratelné nádoby. Výroba domácí aviváže je hotová za 5 minut.

Postup č. 4

Potřebujete: 6 šálků vody, 2 šálky vlasového kondicionéru (můžete použít jakýkoliv), 3 šálky bílého octa, 20 kapek esenciálního oleje

Návod: Ingredience smíchejte a netřepejte. Přelijte tekutinu do uzavíratelné nádoby. Používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 5

Potřebujete: 1 lahev bílého octa, 30–40 kapek esenciálního oleje, můžete použít levanduli, pomeranč, citron a mátu

Návod: Éterický olej nakapejte do octa a používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 6

Potřebujete: 2 šálky teplé vody, 1 šálek jedlé sody, 1 šálek bílého destilovaného octa

Návod: V nádobě smíchejte teplou vodou a jedlou sodu, vše pomalu přidejte do octa. Tekutina bude šumět a vyvěrat. Po vyšumění přelijte tekutinu do uzavíratelné lahve a používejte jako běžnou aviváž.

Zdroj: Domácí aviváž


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP