Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

KTERÁ MINERÁLKA JE ALKALICKÁ

OBSAH

Zásaditá čili alkalická voda je pro lidské tělo velmi prospěšná. Je to ideální řešení problému překyselení organismu. Příznivě ovlivňuje acidobazickou rovnováhu těla a vrací ji do normálních hodnot.

Zdroj: Alkalické minerálky

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY PRO NEMOCNÉ DNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lu.

Nenacházím odkaz na ten Nejlepší alkalický džbán a Konvici

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mládková zd..

Nikde v celém článku neni uvedena ani jedna alkalická minerálka - značkou- jestli mattoni, magnézia atd.Pak veškeré informace tady nemají žádnou cenu. děkuji ml.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Gordon – alkalická minerální voda

BONAQUA (Coca-Cola), GORDON –alkalická minerální voda z Veselí nad Lužnicí (zásaditá minerálka). Jedná se o vodu obohacenou o minerály. Kvůli množství minerálů se nehodí k přípravě kojenecké stravy. Z chemického hlediska jde o zásaditou minerálku.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janek.

Našieľ som zoznam niektorých alkalických mineránych vôd. Je tam aj Mattoni.Táto minerálka inde je označená ako kyslá. Vie niekto pomenovať bežne dostupné minerálky na českom/slovenskom trhu zàsaditej povahy?
Ďakujem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky

Zásadité potraviny

  • zelenina
  • ovoce (v technologicky neupraveném stavu)
  • ořechy
  • luštěniny
  • produkty ze sóji

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vili.

Nejlépe a trvalé čistění organismu dokáže pouze alkalická (živá) voda, cena je zanedbatelná. Voda má vysoký ORP -.

Po zadání - alkaliné water- se dozvíte mnohem vice. O vodách web: www.mrtva-ziva-voda.… , proč pít živou vodu.

Máte i možnost předejít mnoha nemocem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Testy jaterních enzymů: alkalické fosfatázy, 5-nukleotidázy a GGT

Další z klíčových funkcí jater je produkce žluči, která pomáhá trávit tuky. Žluč protéká v jaterním systému malými trubičkami a je nakonec uložena v žlučníku, který se nachází pod játry. Když je žluč pomalá, nebo je zablokovaná hladina některých jaterních enzymů zvyšuje se:

  • Alkalická fosfatáza, což je enzym, který patří mezi hydrolázy.
  • 5-nukleotidáza, což je deaktivační enzym.
  • Gamma-glutamyl transpeptidáza (GGT), což je termín, používaný pro enzymy, které katalyzují vznik amidové vazby.

Jaterní testy mohou zjistit některé nebo všechny z těchto enzymů v krvi. Mezi nejčastěji testované patří alkalická fosfatáza. Pokud alkalická fosfatáza nebo 5-neklotidáza a GGT, jsou zvýšené, problémy s tokem žluči jsou pravděpodobně přítomny. Žlučové problémy mohou způsobit problémy v játrech, žlučníku nebo trubičkách, které je spojují.

Zdroj: Funkční jaterní testy

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAHUJÍ DOPLŇKY OMEGA 3 KYSELINU MOČOVOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Jarolímová.

Dobrý den, nikde jsem se nedočetla, jestli obsahují potravinové doplňky s rybím tukem Omega 3 kyselinu močovou a zda je vhodné je užívat při onemocnění dnou? děkuji za odpověď Petra Jarolímová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud je doplněk s Omega 3 vyroben z rybího tuku, tak puriny obsahuje. Rovněž je ale třeba zmínit, že kapsle obsahuje jen velmi málo tuku, obvykle 1 nebo 2 gramy, někdy i méně. Takže při užívání tohoto doplňku nevzniká vysoké množství metabolizované kyseliny močové a je tedy i při dně prospěšný. Pokud si chcete být jistá, že vám ani toto malé množství vůbec neublíží, tak kapsle zapíjejte větším množství alkalické minerální vody. Alkalická voda má pH vyšší než 7, takže reaguje zásaditě (neutralizuje kyseliny) a v organismu pomáhá lépe rozpouštět krystalky kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsahují doplňky Omega 3 kyselinu močovou?

Překyselení organismu – příznaky

  • únava
  • bolest hlavy
  • nespavost
  • zadržování vody v těle
  • migréna
  • kožní onemocnění
  • zažívací problémy
  • záněty kloubů, osteoporóza
  • obtížné polykání
  • pálivý pocit v ústech
  • nízký krevní tlak

Zdroj: Alkalická dieta

Poradna

V naší poradně s názvem TLOUSTNUTÍ PO VITAMÍNECH ŘADY B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edita.

Dobrý den, užívám již delší dobu rozpustné vitaminy řady B. Konkrétně Magnezium citrate, ale převyšuji dávku 4x více. Od té doby co je jím - piju, tak jsem přibrala 6 kg, za 3 roky. Může to být způsobené citrátem nebo je to nějaká má stravovací chyba? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Magnezium citrate není vitamín B. Magnezium citrate je základní, důležitý minerál - hořčík a je rozumné ho užívat. Ve vyšších dávkách ale způsobuje řídkou stolici, což vede ke ztrátě tekutin. Vy píšete, že hodně pijete, takže se to vyrovná. Na otázku, zda-li zvýšený příjem tekutin může vést ke zvýšení tělesné hmotnosti, tak obecně ne, pokud pijete jen neslazené nápoje (voda, minerálka, sodovka, čaj, káva). Pokud ale pijete limonády, ovocné šťávy nebo pivo či jiné alkoholické nápoje, tak jejích vyšší příjem vede k nárůstu hmotnosti.
S návratem k původní váze vám pomůže fyzioterapeut, kterého najdete v kazdém vetším fitcentru. Probere s vámi váš jídelníček a navrhne změny. S pomoci fyzioterapeuta zhubnete nejrychleji a uspokojivé výsledky uvidíte již za 3 měsíce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vitamín b12 přibývání na váze

Alkalické nápoje

Alkalická voda je prostředkem pomocné terapie při onemocnění dnou již po mnoho let. Stupeň užitečnosti takové vody je vyjádřen množstvím rozpuštěných mineralizačních prvků. Trpíte-li dnou, je velmi důležité dostat do organismu velké množství vody. Alkalická minerální voda má určité chemické složení a různé vlastnosti, ale jejím největším přínosem je schopnost neutralizovat a vylučovat přebytečnou kyselinu močovou z těla. Stupeň užitečnosti takové vody je vyjádřen množstvím rozpuštěných mineralizačních prvků. Bikarbonát-sulfátové minerální vody obsahují soli s křemíkem a hořčíkem, které tělo nejen zbaví přebytku kyseliny močové, ale také je nasytí stopovými prvky. Alkalická minerální voda má blahodárné účinky na trávicí trakt, léčí, čistí tělo od toxinů a nečistot. Působí rovněž profylakticky proti dně – napomáhá alkalizaci moči a udržuje jinak špatně rozpustnou kyselinu močovou v roztoku, takže brání tvorbě krystalů.

Látky, které jsou obsaženy v minerální vodě, podporují vylučování přebytečné kyseliny močové a zároveň snižují kyselost vnitřního média, čímž se normalizuje jeho pH. Navíc alkalická voda stimuluje výměnu proteinových sloučenin, zlepšuje trávení a čistí tělo. Při dně se používá alkalická voda s nízkou slaností a je nejúčinnější, když se pije během období odpočinku (remise).

Účinek alkalické minerální vody:

  • eliminuje nerovnováhu kyselých bází, která vznikla v důsledku vysokého obsahu kyseliny močové v těle pacienta;
  • obohacuje organismus o potřebné minerální látky;
  • rozpouští a odstraňuje sloučeniny sodíku z těla;
  • zabraňuje akumulaci oxalátů, které tvoří kamenné krystaly.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Diskuze

V diskuzi BRAMBORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den, prosím o odpověď na otázku, která zelenina se nesmí pěstovat po bramborách, která naopak ano.
Děkuji VS

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brambory

Překyselení organismu – jablečný ocet

Užívání jablečného octa odstraňuje překyselení organismu (acidózu), které je dáváno do souvislosti s nadměrnou únavností, chronickými bolestmi hlavy, alergiemi, artritidou, cukrovkou, rakovinou, roztroušenou sklerózou a dalšími civilizačními nemocemi. Ačkoli je ocet kyselý, v organismu vyvolává zásaditou reakci.

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINNĚJŠÍ KRÉM NA VRÁSKY NA ČELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Obličejová gymnastika, která je na videu neni žádná novinka a opravdu funguje, ale otázka je která žena má čas tato cvičení opravdu dělat. Pro posílení obličejových svalů můžete vyzkoušet masku Skinduglence, která procvičuje obličejové svaly a vyhazuje vrásky už po prvním použití.

Poznámka redakce:
Více informací o masce Skindulgence najdete zde: www.google.cz/search… Napište nám sem pak, jak maska účinkovala na Vás.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinnější krém na vrásky na čele

Jaterní testy

Jaterní testy znamenají laboratorní vyšetření stavu jater. Stanoví se 4 jaterní enzymy, které se mohou doplnit o vyšetření bilirubinu. Jaterní enzymy jsou sloučeniny vyskytující se v jaterních buňkách, konkrétně to jsou:

  • AST (aspartátaminotransferáza)
  • ALT (alaninaminotransferáza)
  • GMT neboli GGT (gamaglutamyltransferáza)
  • ALP (alkalická fosfatáza)

Zdroj: Játra

Diskuze

V diskuzi RYNGLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Šraga.

Dobrý den,
která odrůda (dostupná na trhu) ryngle nebo blumy, případně i švestky je nejvíce odolná vůči monilóze.
Mám Althanovu renklódu, která tím velmi trpí (což je známá věc).
Děkuji.
L.Š.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ryngle

Jak vyrobit alkalickou vodu

Filtrací kohoutkové vody pomocí alkalizujícího džbánu.

Rozdíl mezi filtrovanou a alkalickou vodou je v tom, že hlavní složkou filtru ve filtrační konvici je aktivní uhlí, které vychytá chlor, pesticidy a jiné škodlivé látky. Druhou podstatnou složkou je pryskyřičný měnič, který snižuje obsah kovů a odstraňuje minerály, které zapříčiňují tvrdost vody.

K výrobě alkalické vody se používá alkalický džbán. Správně se mu říká alkalizující džbán a je to zařízení podobné běžné filtrační konvici, ale obsahuje filtry, které jsou pokrokovější než standardní vodní filtry. Zde je porovnání vlastností běžné filtrační konvice a alkalizujícího džbánu: konvice versus alkalický džbán. Kromě přirozeného procesu filtrace dochází ke zvyšování pH, upravená voda má lepší hydratační vlastnosti, díky čemuž ji organismus dokáže lépe absorbovat.

V procesu úpravy alkalické vody se vytváří následující efekt:

  • Alkalická voda uvolní vodík.
  • Upraví se pH nárůstem zásaditosti vody.
  • Alkalická voda získává záporné ionty.
  • V alkalické vodě klesá ORP potenciál, získává elektrony.
  • Zmenšuje se velikost shluků, které molekuly vody vytvářejí – alkalická voda tak má lepší schopnost hydratovat, ale i rozpouštět.
  • Pohlcuje se chlor.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem CUPHEA HYSSOPIFOLIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, je tato rostlina jedovatá? Mám kočky a nerada bych je vystavila nebezpečí otravy.

Děkuji za informace a rady

Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Cuphea hyssopifolia je odolná rostlina, která může podle své rozmanitosti vzkvétat po celý rok. Je to velmi robustní rostlina, která nepotřebuje příliš bohatou půdu, aby prosperovala. Při požití kočkou, může způsobit zažívací a neurologické problémy.

Zdroj: diskuze Cuphea hyssopifolia

ALP – alkalická fosfatáza

Alkalická fosfatáza se vyskytuje výhradně v cytoplazmatických membránách – v epitelu vývodových cest žlučových, játrech, kostech, střevech, placentě, srdci a v plicích.

Normální hodnota

  • děti do 6 týdnů: 1,2–6,3 μkat/l
  • děti 6 týdnů až 2 roky: 1,44–8,0 μkat/l
  • děti 2 až 11 let: 1,12–6,2 μkat/l
  • děti 11 až 15 let: 1,35–7,5 μkat/l
  • ženy: 0,7–2,1 μkat/l
  • muži: 0,9–2,2 μkat/l

Co znamená vysoká hodnota

Vysoká hodnota může signalizovat:

  • intra- či extrahepatální cholestázu
  • reparační procesy kostí (díky zvýšené činnosti osteoblastů)
  • zlomeniny
  • metastáze v kostech
  • Pagetovu chorobu
  • osteomalácii
  • virové hepatitidy (při malém zvýšení oproti hodnotám AST a ALT)
  • nádorová onemocnění jater (při velkém zvýšení oproti hodnotám AST a ALT)
  • bakteriální infekce
  • střevní onemocnění
  • selhání ledvin
  • biliární cirhózu
  • hyperparatyreózu
  • růst kostí u dětí (dle aktivity osteoblastů)

Co znamená nízká hodnota

Nízké hodnoty se vyskytují při hypofunkci štítné žlázy a při nedostatku vitamínu C. Dále u intoxikace vitamínem D, léčby antiepeleptiky nebo hypolipemiky a u hereditární hypofostatemie.

Zdroj: Jaterní testy - normální hodnoty

Diskuze

V diskuzi CHOROBY OLEANDRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dandra.

Po zimě jsem vynesla oleandr ze sklepa-světlý sklep,a na listech jsou černé oválné skvrny,je jich na listech hodně,nejsou nějak velké ale listy jsou jimi poseté, je napadená pouze část rostliny,může mě někdo poradit co by to mohlo být za chorobu a co s tím?? Děkuji

15.4.2020

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kája S..

Na jednom z oleandrů se mi objevily žluté skvrnky velikosti špendlíkové hlavičky na vrchní straně listu a ve spodní straně jen vybledlá skvrnka, která časem přechází v bílou šupinku, která se odloupne. Skvrnky jsou i na letošních listech. Stejný problém se objevil i řízku. Co mám dělat? Děkuji. K

Zdroj: diskuze Choroby oleandru

Alkalická mýdla

Alkalická mýdla mají důležitý význam pro všechny, kdo trpí překyselením organismu. Lidé, kterým byla diagnostikována artritida, artróza, prodělávají záněty a plísně v těle, mívají deprese, rakovinu, trápí je chronické zdravotní problémy, jsou velmi překyselení. Prvními signály překyselení organismu bývají nezpracované stresy, únava, vyčerpání, psychická nevyrovnanost, špatný spánek a časté chození na toaletu během noci. Objevují se tmavé kruhy nebo otoky pod očima, kožní vyrážky, opary, praskají koutky úst, tvoří se bradavice, ječná zrna a podobně. Zažívání mívá zhoršenou funkci projevující se průjmy, zácpou, nadýmáním, plynatostí, bolestmi břicha a dalšími problémy. Překyselení těla bývá také častým důsledkem výkyvů váhy, příčinou vzniku hemoroidů, zánětů močového měchýře, problémů se slinivkou, ledvinami, játry, štítnou žlázou a prostatou. Snažíme-li se odkyselit organismus, je velmi důležité nejen změnit stravovací návyky, ale i používat alkalická mýdla.

Chcete-li se dozvědět, kde se na stupnici překyselení nacházíte, proveďte jednoduchý test. Kupte si ve zdravé výživě lakmusový papírek na měření pH moči. Měření provádějte podle návodu na příbalovém letáčku. Optimální hodnoty pH moči se pohybují kolem 5,5.

Zdroj: pH u mýdla

Obnovení vlasů

Ideální pH lidských vlasů kolísá v rozsahu 4–5. Kyselost pH je tedy srovnatelná s jablečným octem. K opláchnutí hlavy potřebujete třetinu šálku jablečného octa smíchaného s litrem vody. Kyselost této směsi napomáhá k udržení rovnováhy pH vlasů a odstraňuje nahromaděné nečistoty z hlavy. Většina přípravků na vlasy je hodně alkalická a může mít na vaše vlasy nepříznivý vliv. Užívání vysoce alkalických nebo kyselých šamponů způsobuje suchost a lámavost vlasů.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Tik v oku léčba

Drobné obtíže není nutno léčit. Nejlepším vitaminem na léčbu tiku v oku je B12, ten je k dostání v lékárně v podobě B-komplexu (Forte). Můžete konzumovat od 1 do 3 tablet denně. Výhodou B-komplexu je to, že neobsahuje jen vitamin B12, ale celou skupinu vitaminů B. Vitamin B12 také najdete v rybím tuku anebo pivovarnických kvasnicích. Dalším vitamínem, který pomáhá, je magnézium (hořčík). Pozor, ať se nepředávkujete, působí to totiž i na srdce. Můžete si jej koupit v lékárně, ale mnohdy stačí i vhodná minerálka nebo banány. Většinou však problém s tikem zmizí stejně rychle, jak přišel. Pokud tik v oku nevymizí do dvou měsíců, navštivte ošetřujícího lékaře, který zahájí léčbu. Až při těžších stavech se již používají léčiva, a to neuroleptika (tiaprid, risperidon), dále se využívají antidepresiva a benzodiazepiny.

Zdroj: Tik v oku

Citrón na překyselení organismu

Kyselý citrón se díky vysokému obsahu zásadotvorných minerálních látek chová při trávení zásadotvorně. Citrón je sice kyselý, ale v organismu se chová zásadotvorně, to znamená, že neutralizuje nadměrnou kyselost. Je tedy nesmírně důležitý při začínajících onemocněních, kdy pomáhá vyburcovat naši imunitu tím, že odkyselí organismus. Odkyselením organismu se zlepší činnost našich buněk, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Kyseliny je ničí, zásaditá směs minerálních látek zesílí jejich účinky.

Zdroj: Alkalická dieta

Bolest chodidel u dětí

Pokud bolí chodidla děti, může jít o růstové bolesti, zvláště když nohy bolívají obě. Přesto by bylo vhodné pro jistotu absolvovat rentgenové vyšetření nohou a krevní test (alkalická fosfatáza, kostní izoenzym). Dítě by mělo být vyšetřeno neurologem a ortopedem. Důležité je dbát na stravu dítěte nejen kvantitou, ale hlavně kvalitou! Nezbytný je dostatek kvalitních (nikoli nutně živočišných) bílkovin (maso, tofu, luštěniny, bílky), stopových prvků a minerálů, stejně jako kvalitních tuků (ořechy, semena, ryby, žloutky, kvalitní rostlinné oleje).

Zdroj: Bolest chodidel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP