Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

KDE KOUPIT BORAX

OBSAH

Rozpustnost boraxu

Borax je hůře rozpustitelný, aby se dobře rozpustil, je potřeba roztok důkladně promíchat nebo protřepat.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Diskuze

V diskuzi BORAX N A TVRDÉ PÁJENÍ MOSAZÍ /KDE JEJ MŮŽU KOUPIT ?/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofrmeister Viktor.

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Při příjmu pouhých 50 mg/kg tělesné váhy musíme počítat s tím, že může dojit ke zdravotním potížím. Klasifikace produktů s obsahem boru se tak v současnosti zásadně změnila. Iniciátorem těchto změn jsou průzkumy, které byly provedeny jménem dánského ministerstva životního prostředí. V roce1996 byla zadána studie na prozkoumání účinných látek na ochranu dřeva. Na základě výsledků této studie byly v roce 1997 produkty s borem označeny jako reprodukčně toxické a musí být od roku 1999 v Dánsku označeny symbolem „jedovaté“ (lebka se zkříženými kostmi). Mezitím reagovala také EU a přijala příslušné směrnice. Nato Spolkový institut pro bezpečnost práce a ochranu zdraví (www.baua.de) boritany zařadil na listinu CMR (karcinogenní, mutagenní nebo reprodukčně toxické činnosti a procesy) v příloze I směrnice 67/548/EWG, TRGS 906. Přechodné období pro značení skončilo 30/05/2009, takže od 1. 6. 2009 jsou tato opatření právně účinná. To platí také pro označení borax/boritany.

Totální kecy, sprosté lži farmafie... Borax osobně užívám, nejsem sám, NIKOMU to nikdy neublížilo, za to pomohlo s každým problémem, především těmi problémy které moderní medicína, tedy v překladu novodobá kultivovaná mafie, léčit neumí, nebo nechce.. Nemůžete sehnat ? Nevím jestli lze použít k pájení mosazi, ale ve Fichema .cz to prodávají klasický tetraboritan sodný.

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

Prodej a cena

Borax je možné zakoupit v internetových obchodech nebo kamenných prodejnách, jako jsou lékárny, drogérie, zahradnictví či hypermarkety. Jeho cena se pohybuje kolem 40 korun za 500 g.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Diskuze

V diskuzi BORAX N A TVRDÉ PÁJENÍ MOSAZÍ /KDE JEJ MŮŽU KOUPIT ?/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofrmeister Viktor.

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Palmer.

koupil jsem ho jako hnojivo -hnojiva Praha www.hnojivapraha.cz/

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

Kde koupit borax

Borax, dříve též tinkal, má chemický vzorec Na2[B4O5(OH)4]·8H2O (tetraboritan sodný) a je to jednoklonný minerál. Název borax pochází z arabského buraq – bílý. Dřívější název tinkal pochází ze středověku, kdy byl borax do Evropy dovážen z Tibetu. Borax je v léčitelství používán především jako zdroj bóru. Kde lze borax koupit a jaká je jeho cena, je vidět tady: borax cena.

Zdroj: Výroba domácího krému z aloe vera

Diskuze

V diskuzi BORAX N A TVRDÉ PÁJENÍ MOSAZÍ /KDE JEJ MŮŽU KOUPIT ?/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofrmeister Viktor.

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Je to prosím tohle?
Díky


www.hnojivapraha.cz/…

BORAX 500 g

Kód: 140066

Produktové číslo: 8592213010690

Borax - tetraboritan sodný - ZÁKLADNÍ PRODUKT PRO VÝROBU SLIZU a dále nepostradatelný doplněk v půdě. Jeho nedostatek způsobuje: - sklovitost růžic květáku - sklovitost kedluben a odumírání vegetačního vrcholu semenic - srdéčkovou hnilobu červené řepy - k


Kategorie: Hnojiva

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

Kde se dá borax koupit

Cena a prodej boraxu.

Zdroj: Borax

Diskuze

V diskuzi BORAX ŠKODLIVÉ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Podle nejnovějších výzkumů je borax v rámci Evropské unie nutné označovat jako látku představující nebezpečí pro reprodukci a pro těhotné ženy.
Ale toto není nikde popsáno a není záznam, že by bylo vědecky dokázáno . Čili to je asi docela jinak .............

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri jirousek.

cha že je borax jedovaty to uz bych tu nebyl mužu popravde řic že sem měl zkřivene prsty na obou rukach po mesici brani boraxu sem prsty bez problemu narovnal a nejen to mel sem problem vylezt na mou lod ma 80cm na vysku ted nani bezproblemu skacu nejen nani ale i zni to prisaham bohu je to pravda davam si jednu cajovou lzicku boraxu do jednoho litru mineraky nemam zadne bolesti kloubu je mi 63let dokonce prodavaji boraxove prasky poslechnete mne a berte ho a uvidite tu zmenu s pozdravem jiri

Zdroj: diskuze Borax škodlivé účinky

Borax jako hnojivo

Borax neboli tetraboritan sodný obsahuje stopový prvek bor, který je obecně důležitý pro výživu rostlin. Boraxem se hnojí do půdy i postřikem na list. Borax se užívá na jaře na začátku kvetení – asi 0,5%, neboť zvyšuje odolnost květu před zmrznutím. Další možné použití je i na podzim po opadu listů.

Zdroj: Borax

Diskuze

V diskuzi BÓRAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária Ambrózová.

Dobrý deň! Bývam v rodinnom dome a už niekoľko rokov mi v letných mesiacoch znepríjemňujú bývanie mravce. Vyskytujú sa okolo domu a dostávajú sa dovnútra do izieb. Niektoré sú malé, iné veľké, s krídlami. Neviem sa ich zbaviť, hoci som vyskúšala množstvo prípravkov proti mravcom. Na internete som sa dočítala, aj vo vašom článku, že by mohol pomôcť bórax. Stále však neviem, kde ho naozaj kúpiť. Najradšej by som si ho objednala. Ak sa dá, poraďte, kde. Ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Borax nyní koupíte už pouze na IČO. Nástrahy na mravence z práškového boraxu a cukru jsou popsány už ve starých zahrádkářských knihách. S poznámkou že mravenci tyto nástrahy velmi dobře žerou a brzy po nich hynou. (zdroj: Rádce zahrádkářů 1955)

Zdroj: diskuze Bórax

Účinky boraxu

Borax a kyselina boritá mají v podstatě stejný vliv na naše zdraví. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení Candidy.

Zdroj: Boraxglycerin

Diskuze

V diskuzi REBBO: PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

No, nevím, jestli odpověď bude ještě k něčemu, ale pokud jste si lupla jak říkáte 'technický borax', tak myslím, že ani ne. Prosím, předtím, než se pustíte do takových závažných experimentů /borax se mimo jiné používá hojně jako prudce jedovatý postřik proti hmyzu/, prostudujte si nemalou škálu poznatků ostatních. Z Vašeho dotazu vyplývá, že o tom nemáte ani malou povědomost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Coto plácáte ? Nestrašte lidi ! Mám také technický borax z fichemy, užívám ho vnitřně už dva měsíce, čistota toho boraxu je 99.9% tedy i kdyby se tam nacházelo 0.1% třeba strychninu tak z toho nemám obavy, neboť než zežeru to kilo co jsem si koupil tak 5 životů prožiji. Tedy i kdybych to zežral najednou, tak mi množství "nečistot" nemůže nic udělat. Tady se někdo klepe strachy že mu tupé ovce přestanou kupovat jeho předraženosti. Je to stejné jako s vit. c. Můžete si koupit celaskon, ve srovnání s čistým vit. C je asi 350x dražší.

Zdroj: diskuze Plíseň

Použití boraxu

Své využití nachází borax v chemickém a potravinářském průmyslu, sklářství, papírenství, v zemědělství jako hnojivo a při kovářském svařování a tvrdém pájení jako tavidlo. Pro tyto účely je též připravován uměle. Ve zdravotnictví se používá borax v podobě bílého prášku, který je bez zápachu a je rozpustný ve vodě. Je používán jako kloktadlo při infekcích dutiny ústní (například afty, angíny).

Zdroj: Borax

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HonzazMoravy.

Kup si borax na fichema.cz, užívej vně i vnitřně. Vygoogluj boraxová konspirace. Zdraví H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ájina.

Koupila jsem si borax od Fichemy a chtěla bych ho užívat i vnitřně ale nevím jestli je rozdíl mezi technickým a přírodním minerálem jestli se nemá užívat jen ten přírodní.Můžete mi poradit? Děkuji Ájina

Zdroj: diskuze Plíseň

Borax na bělení prádla

Přidání boraxu do obvyklého pracího prostředku pomůže s projasněním bílé barvy na prádle. Borax je přídavek, který odstraňuje zbytky skvrn a také změkčuje vodu.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Borax

Pro použití boraxu při likvidaci svrabu nejsou potřebná data. Ve zdravotnictví se používá borax v podobě bílého prášku, který je bez zápachu a je rozpustný ve vodě. Je používán jako kloktadlo při infekcích dutiny ústní (například afty, angíny).

Zdroj: Léčba bez receptu

Diskuze

V diskuzi JAKÉ HROZÍ NEBEZPEČÍ PŘI VNITŘNÍM POŽITÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haluz.

Jaké hrozí nebezpečí ? Obrovské ! Ovšem né pro dotyčného který tuto fenomenální látku požije, nýbrž pro zisky farmaceutického průmyslu, pro to je to obrovské nebezpečí.

Jestli můžete poradit. Co je tetraboritan sodný dekahydrát, ve srovnání o tom jedu o kterém mluvíte ? Slyšel jsem že i soda bicarbona nebo kuchyňská sůl je "toxičtější" než borax.. Co vy na to ? Borax užívám vnitřně, prozatím mám velmi málo zkušeností ale ty jsou více než skvělé.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois.

Na www.uspesna-lecba.cz se dovíte, proč byl farmaceutickým lobby zakázán, protože se osvědčil jako levný, daleko úspěšnější lék pro léčbu artrózy než jejich vysoce předražené preparáty. Taky jsem používal Borax, přece jen může být znečištěn je technický, koupil jsem si proto Acidum Boricum 500g, kyselinu boritou, přidávám si ji do Tepperweinovy směsi na odkyselní - na špičku nože do dávky na 2 vrchovaté lžičky směsi (dostane se koupit v pár lékárnách hotová (500g za cca 360Kč), sám si ji vyrábím ze surovin v potravinářské kvalitě, s pětinovou cenou) viz kniha Tepperwein Pryč s kyselostí. Hrozil mi umělý kolení kloub a mám léky nezvladnutelnou polyneuropatii (spaní jen s oblblbujicimi prášky) a držím se od nich uz dál chodidla v noci nepálí, a klouby nebolí bez BRUFENU A NEURONTINU!

Zdroj: diskuze Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?

Co je to borax

Chemický vzorec je Na2[B4O5(OH)4]•8H2O, tedy tetraboritan sodný. Název borax označující jednoklonný minerál pochází z arabštiny, ale ve středověku se mu říkalo tinkal, jelikož byl do Evropy dovážen z Tibetu. Borax pochází z ložisek evaporitů, vzniká vysrážením ve slaných jezerech a jako výkvět na půdách aridních oblastí. Na Mohsově stupnici tvrdosti má hodnotu 2. Borax může být šedobílý, šedý, bezbarvý, zelený nebo modrý, často obsahuje uzavřeniny jílu. Na vzduchu rychle dehydratuje a potahuje se kalným bílým škraloupem. Nejčastěji tvoří zrnité nebo sypké agregáty, nálety, kůry. Rozpustný je ve vodě a v kyselinách. Hojně je využíván v homeopatii.

Zdroj: Borax

Borax globule

Boraxové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to Candida albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů. V České republice jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum („boraxglycerin“). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní.

Zdroj: Borax

Co je to borax

Chemická značka boraxu je Na2B4O5(OH)4 •8 H2O. Borax je bezbarvý, nažloutlý, kalně šedý, často obsahuje uzavřeniny jílu. Na vzduchu rychle dehydratuje a potahuje se kalným bílým škraloupem. Nejčastěji tvoří zrnité nebo sypké agregáty, nálety, kůry. Vzniká především jako recentní minerál bórem bohatých slaných jezer a bažin aridních oblastí, jsou to takzvaná boraxová jezera, ve společnosti dalších borátů, sulfátů, halitu, trony a jiných minerálů v západním Tibetu, Kalifornii a jinde. Je zdrojem bóru pro chemický průmysl. Borax lze zakoupit v lékárnách. Boraxglycerin je past na mykózu, používaná zejména v období těhotenství jako neškodný lék, který neublíží dítěti.

Zdroj: Boraxglycerin

Borax 9ch

V homeopatii se borax 9ch používá pro léčbu vaginálních mykóz. Jde o osvědčený přípravek též při zaplísnění střev, které se projevuje zvýšenou až nepotlačitelnou chutí na sladké. Obsahuje sacharózu a monohydrát laktózy. Je určen k perorálnímu podání.

Další použití je na ojedinělé, pálivé a bolestivé afty s bělavými povlaky, které při jídle krvácejí; mohou vzniknout nejen poškozením sliznice, ale i při prořezávání zubů (mléčných i stálých). Vyskytují se na jazyku, na vnitřní straně tváří a velmi bolestivě reagují na slané a kyselé potraviny.

Dávkování 9ch: 3–4x denně 5 granulí.

Možné použít i na genitální herpes (herpes genitalis), to je výsev malých seskupených puchýřků, které obsahují kalnou tekutinu a které se postupně slévají do jednoho puchýře.

Dávkování 9ch: 5 granulí 3x denně.

Zdroj: Borax

Kde koupit chloroform?

Lepší, než si vyrábět chloroform doma svépomocí, je si ho koupit. Chloroform se prodává v různém množství, přičemž nejmenší množství je 1 litr. Cena jednoho litru chloroformu nyní činí kolem 130 Kč. Chloroform je možné koupit kupříkladu v internetovém obchodě Verkon.

Zdroj: Kde koupit chloroform?

Borax 15ch

V homeopatii se borax 15ch používá na kinetózu (obtíže při cestování), zejména v letadle a na lodi, kdy nevolnost vzniká kvůli prudkému zrychlení, při turbulencích nebo při kymácení lodi, či při jízdě po nerovné silnici. Obtíže jsou provázené bledostí, motáním hlavy a nevolností.

Dávkování 15ch: 5 granulí před cestou (v předvečer a ráno v den cesty), pak každou půlhodinu, postupně dle zlepšování stavu vysazovat.

Další použití se doporučuje při strachu z pohybu dopředu a dolů (výtah, schody, houpačka) – dítě nemá rádo „vyhazování nad hlavou“, probudí se při ukládání do postýlky (nesnáší pohyb dolů). Děti se budí nejen pohybem dolů, ale jsou také přecitlivělé na sebemenší hluk (například nadskočí při nenadálém zvuku).

Dávkování 15ch: 5 granulí před spaním nebo opakovaně při strachu a úzkosti.

Možné je užívat i při přecitlivělosti na hluk – dospělý či dítě vyskakují při náhlém, ostrém zvuku; dítě se při nečekaném zvuku budí trhnutím.

Dávkování 15ch: 5 granulí 2x denně; u neklidného dítěte večer před spaním 5 granulí a v noci při probuzení opakovaně dle potřeby.

Zdroj: Borax

Cena

Glauberova sůl je dostupná na internetu. Lze ji koupit i v kamenných obchodech s bylinkami a v lékárnách. V nabídce ji má i lékárna dr Max. Glauberovu sůl můžete koupit například zde.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP