Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

JAKE POTRAVINY ZAHUSTUJI KREV

OBSAH

Potraviny, které zahušťují krev

Mezi potraviny, které takzvaně zahušťují krev, patří brokolice, květák, špenát, kořenová zelenina. Dále je nutná střídmost u těchto potravin: cukr, brambory, banány, sladké nápoje, tučná jídla, sladké, slané, uzeniny, káva, alkohol.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, mám doma také čivavu, fenečku, v březnu jí budou 3 roky. Ta moje čivava je dost vybíravá, nejraději má jídlo vařené, hustou polévku, např. masíčko (kuřecí, hovězí, vepřové.) se zeleninou, vajíčko - stačí 1/2 na den , rýži, nudle, oves.vločky, brambůrek. Ale i tak mám doma granulky, pro malé plemena, některé jsou přímo pro čivavy. Nad kapsíčkama, paštičkama, atd. ohrnovala nos, čichla a odešla, radějí hladověla. Jinak když si najdete web.stránky , která je věnovaná čivavám, tam je o tomto plemenu úplně všechno, také jsem zpočátku nevěděla co s tím malým štěnětem, byl to dárek, pro mě ten nejkrásnější.

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi PLIVANI KREV S PUSI A NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata skopova.

D. Den. Chtěla bych vas poprosí o radu muj kluk PLIVA krev s hlenami a teče mu zaroven i s nosu krev můžete mi prosim poradit na jake vyšetření mam s klukem jit a co mam delat dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plivani krev s pusi a nosu

Alkohol a ředění krve

Není nápoj jako nápoj. Užívání alkoholu, kávy a dalších tekutin, které jsou močopudné a zároveň zahušťují krev, způsobuje únavu. Paradoxně to lidé často řeší další kávou. Správné je napít se čisté nebo minerální vody.

Zdroj: Ředění krve

Diskuze

V diskuzi POTRAVINY PRO ZDRAVÉ LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha juráčková.

Přátelé potřebuji radu co dělat pro ledviny v zimě,je prý dobré teplo a zahřivaci potraviny , a to jaké děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potraviny pro zdravé ledviny

Tmavá krev ve stolici psa

Tmavá krev ve stolici psa se značným zápachem může značit střevní nebo žaludeční katar. Ten je způsoben požitím závadné a nedostatečně rozkousané potraviny. U tohoto onemocnění je typická krev ve stolici, zápach stolice, průjem a zvracení. A tyto příznaky jsou nejčastější po požití potravy. Je potřeba okamžitě navštívit veterinárního lékaře, který psa vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Tmavá krev ve stolici psa může být ale i projevem rakovinotvorného onemocnění. Toto onemocnění je nejčastěji spojeno i s průjmem. Je potřeba okamžitě navštívit veterinárního lékaře, který psa vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Tmavá krev ve stolici psa může být rovněž důsledkem prasklého vředu v žaludku a dvanácterníku. Zde je také potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který stanoví diagnózu na základě provedených vyšetření a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY SNIŽUJÍCÍ KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Pichlerova.

Potřebovala bych vědět jaké potraviny snižují kyselinu močovou. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chcete-li snížit hladinu kyseliny močové, můžete ve stravě jíst méně purinů, přijímat více vitamínu C, omezit alkohol a slazené nápoje, pít více kávy a snažit se udržet si zdravou váhu. Pokud užíváte určité léky na jiné zdravotní stavy, jejich vysazení může také pomoci snížit hladinu kyseliny močové.
Z potravin, které snižují hladinu kyseliny močové, stojí za zmínku tyto:
Banány
Jablka
Třešně
Citrusové plody
Zelený čaj a káva

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potraviny snižující kyselinu močovou

Co dělat, když pes čůrá krev

Když zjistíte, že váš pes má krev v moči, tak neprodleně navštivte veterinárního lékaře, který provede patřičná vyšetření, stanoví diagnózu a zahájí léčbu. Určitě tento indikátor nepodceňujte.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi JAKE JSOU VHODNE POTRAVINY PRO ZBAVENI SE DNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Kúrova.

Asi před dvěma lety jsem onemocněla dnou. Nasadili mě prašky sice mě pomahaji , ale chci se te dny zbavit. Moc mě boli veškere klouby v těle , hlavně na rukou. Mam i artozu v prstech na rukou. Chtěla bych vědět jake potraviny jsou nejvhodnějši a ktere ovoce mužu jest a ktere zase nesmim. Prosim o radu a taky jsem darce krve , už jsem dala 44 odběru. Jestli mužu vubec davat krev. Jak vlastně postupovat pri teto nemoci . Děkuji za informace Kúrova Alena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jake jsou vhodne potraviny pro zbaveni se dny

Rizika při ředění krve

Stejně jako potraviny typu hroznové víno nebo borůvky mohou i určité bylinky ředit krev. Bylinky lze snadno zařadit do každodenní stravy, přičemž jejich působení můžeme zintenzivnit tím, že budeme kromě nich konzumovat další potraviny, které mají tutéž funkci, tedy ředí krev. Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. Z tohoto důvodu by s jejich užíváním (za účelem ředění krve) měl souhlasit lékař, pod jehož dohledem by měl pacient při této léčbě být. Některé potraviny a bylinky mohou být kontraindikovány při současné léčbě antikoagulačními léky, neboť zde existuje riziko nežádoucích účinků.

Bylinky prospívají celému organismu. Nejen že působí preventivně při podpoře kardiovaskulárního zdraví, ale mají i další pozitivní účinky, kvůli kterým by se měly stát nedílnou součástí stravy.

Zdroj: Bylinky na ředění krve

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Salvét.

Prosím o sdělení, jako dietu nutno dodržovat při trombóze v lýtku při užívání
léku Eliquis.
Děkuji, s pozdravem Salvét

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Dobrý den,mám trombozu kterou jsem dostala po úrazu na lyžích přetrhané vazy v koleně,chtěla by jsem vědět které potraviny nesmím jíst aby se mi to ne zhoršilo.Děkuji

Zdroj: diskuze Eliquis - dieta

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Poradna

V naší poradně s názvem ZAZVOR A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jake množstvi zázvoru je možne použivat s warfarinem? Ředi hodnê krev?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin se používá ke zpomalení srážení krve. Zázvor může také zpomalit srážení krve. Užívání zázvoru spolu s Warfarinem může zvýšit pravděpodobnost vzniku modřin a krvácení. Při užívání zázvoru s Warfarinem je nutné často kontrolovat krev. Při pravidelné konzumaci zázvoru možná bude zapotřebí změnit dávku vašeho Warfarinu. O tom, jaké množství zázvoru je možné užít společně s Warfarinem, rozhodnou jedině výsledky krevní srážlivosti, protože u každého člověka bude tato interakce jinak silná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin aj zázvor znižujú zrážanlivosť krvi

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi MARKSTAR@EMAIL.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny lupusu nepřináší aplikace kortikoidů trvalé výsledky. Příčinou lupusu jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla. Ty se v případě lupusu projevují různými příznaky jako je únava, bolest kloubů, bolest na hrudi, červená vyrážka, pupínky, padání vlasů, světloplachost, zvýšená krvácivost, nedostatek dechu, krev v moči atd. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si lupus sami trvale odstranili, a kortikoidy jste nepotřebovali. Kontakt 608 155 338.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Dobrý večer kdy Vás můžu zavolat

Zdroj: diskuze Markstar@email.cz

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Poradna

V naší poradně s názvem ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HK.

Dobrý den. Ředím krev po operaci srdeční chlopně warfarinem, mohu si dat mísu LASAGNÍ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak musíte kontrolovat příjem vitamínu K. Pro ženy je hranice 90 mikrogramů a pro muže 120 mikrogramů.
Lasagne jsou tvořeny převážně těstovinami a masem. Obě tyto potraviny obsahují jen velmi málo vitamínu K. Celkově jedna porce lasagna obsahuje 8 mikrogramů vitamínu K. Takže lasagne můžete bez obav konzumovat, i když užíváte Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co jist a pit.

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ LÉKŮ XARELTO 20 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Pelesny.

Po jaké době když jsem přestal brát prášek Xarelto 20 mohu darovat krev? Děkuji moc za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po ukončení léčby Xareltem můžete darovat krve nejdříve za 2 dny po dokončení léčby. Totéž platí pro přípravky PRADAXA (dabigatran), ELIQUIS (apixaban), INHIXA (enoxaparin).
Až za 7 dní je možné darovat krev po dokončení léčby heparinem nebo jeho deriváty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Ingredience: světlý kukuřičný sirup, červené a zelené potravinářské barvivo, voda

Postup: Smícháte sirup s barvami. Záleží na vlastním vkusu, jaké barvy chcete docílit. Můžete do červené přidat zelenou a vytvořit tak tmavou krev, nebo třeba jen trošku hnědé. Po smíchání vznikne hustá červená hmota, kterou je potřeba naředit vodou na požadovanou hustotu a máte připravenu umělou krev. Světlý kukuřičný sirup zakoupíte v prodejnách zdravé výživy za cenu cca 30 korun. Sypké potravinářské barvy stojí mnohem méně, dá se říct pár korun. Můžete ale použít i gelové, ty už budou trošku dražší. Práškové prodávají téměř v každé „staromódnější“ drogerii či zásobenějším obchodě.

Další možností je použití medu, červeného barviva a kakaa, to vše se smíchá do hladka. Kakaem ovšem směs zhořkne, takže pokud se použije v okolí úst, vyvolává nepříjemné pocity.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Na co se používá umělá krev

Umělou krev lze použít na vytváření efektu otevřených jizev a ran. Pokud chcete docílit přesného efektu, můžete pro aplikaci použít štětec. Nikdy nepoužívejte umělou krev kolem očí a vyvarujte se přímému kontaktu s očima. Jak jsme již zmínili, umělá krev vytváří efekt otevřené rány, takže nikdy úplně nezaschne. Pozor tedy: pokud si ušpiníte oblečení touto krví je možné, že z některých druhů textilií nepůjde úplně odstranit. Umělá krev je dostupná v obchodech ve světlé i tmavé variantě a v několika velikostech balení.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Obsah kolagenu v potravinách

Kolagen je bílkovina, protein, který se v největší míře vyskytuje v tělech savců, konkrétně v jejich pojivových tkáních. Nejbohatší přírodní zdroj kolagenu v potravinách je tedy maso a kůže savců.

Jaké potraviny obsahují kolagen

  • Maso bohaté na kolagen je především hovězí kližka, skopové maso, kozí maso.
  • Dalším významným zdrojem je zvířecí kůže.
  • Jako další zdroj kolagenu může být označena pravá živočišná želatina.
  • Hodnotným zdrojem kolagenu a dalších podpůrných amynokyselin je hydrolyzovaný syrovátkový protein.
     

Zdroj: Kolagen, lék proti stárnutí

Potraviny, které ředí krev

Z potravin, které mají vliv na ředění krve, lze uvést především česnek a cibuli.

Česnek je považován za velmi prospěšnou přírodní látku. Mimo jiné působí právě na ředění krve, a to díky obsahu salicylátů. Salicyláty jsou obsaženy v mnoha léčivech a jsou rovněž primární složkou aspirinu, který se předepisuje k ředění krve. Konzumace česneku prospívá zdraví srdce a cév a pomáhá ničit patogeny v těle.

Cibule obsahuje salicyláty taky, a tudíž i ona pomáhá ředit krev.

Mezi další přírodní antikoagulanty patří například hrozny, ananas, jablka, zázvor a některé koření. Zvláštní péče se musí věnovat pacientům po mrtvici. Konzumace potravin s přírodními antikoagulanty vyžaduje kontrolu těchto pacientů, aby nedošlo k ovlivnění dávkování warfarinu.

Hrozny obsahují flavonoidy, které snižují shlukování krevních destiček a vznik škodlivých krevních sraženin. Zároveň obsahují sloučeninu zvanou resveratrol, která mimo jiné snižuje i krevní tlak.

Ananas obsahuje enzym bromelain, který je přírodním antikoagulantem, poškozuje fibrin, což je bílkovinná látka v krvi způsobující její srážlivost. Ananas je také zdrojem vlákniny, která odstraňuje z krve toxiny a špatný cholesterol, pomáhá snižovat krevní tlak.

Jablka obsahují stejné fytonutrienty, jaké se nalézají v hroznech. Pití 100% jablečné šťávy každý den po dobu 6 týdnů pomáhá s odstraněním špatného LDL cholesterolu, který způsobuje mrtvici.

Zelenina, koření a byliny – proti srážlivosti krevních destiček pomáhá zejména zázvor.

Zdroj: Přírodní prostředky na ředění krve

Skořice

Účinek na snížení krevního cukru

Skořice zlepšuje účinky inzulinu na buňky, což usnadňuje hubnutí. Skořice má vliv na metabolismus cukrů a tuků, což je výhodné pro diabetiky. Denní užívání skořice může vést ke snížení hladiny cukrů v krvi i o 30 %.

Způsob použití

Skořice se přidává do sladkých pokrmů, pečiva, používá se při zavařování.

Na co si dát pozor

Je nutné si dát pozor na množství zkonzumované skořice. Protože nadměrné množství může poškodit játra. Pozor také na polykání skořice bez zapití vody (hit internetu), je to velmi nebezpečné, může způsobit dušení.

Zdroj: Jaké potraviny snižují cukr v krvi


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP