Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

JAK SE RYCHLE ODVODNIT

OBSAH

Kdy je potřeba odvodnit nohy

Oteklé nohy mohou indikovat mnohé nemoci, od zánětu žil přes onemocnění lymfatických cév až k onemocnění jater, ledvin nebo srdce. U těchto případů je lékařská pomoc nutná a neměla by se rozhodně odkládat. Není také od věci zjistit, zda někdo z vaší rodiny měl některé tyto potíže, jsou totiž dědičné. Není nutné panikařit pokaždé, když vám trochu nateče lýtko, ale pokud se otoky objevují často a bez důvodu, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Jak odvodnit nohy

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT ORGANISMUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava.

Nezabìrajì mí prášky na odvodnění (Furorese)léčìm se s ledvinami,poradì někdo co k nim přidat za bylinky.Ruky,nohy,vìčka celkově jsem jak koule.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Ahoj, taky jsem měla se zavodněním opravdu hrozné problémy. Vyzkoušej tohle www.odvodneni-organi… ja s tím mám fakt super zkušenost.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit organismus

Zkušenosti s H2Out

Další možností je užívat při otocích na nohou produkt H2Out. Jde o doplněk stravy, který obsahuje kombinaci pěti přírodních rostlinných látek, obohacenou kofeinem. Extrakt kopřivy dvoudomé přispívá k normální činnosti ledvin, tedy k vylučování vody z organismu. Fenyklová silice podporuje vylučování moči, tedy detoxikaci. Extrakt kaštanu přispívá ke snížení pocitu těžkých nohou, kdy se špatnou cirkulací v žilách a cévních vlásečnicích zadržuje voda v tkáních. H2Out dále obsahuje extrakt zelené kávy, bambusovou vlákninu a extrakt ze semene kaštanu, které příznivě ovlivňují trávení a metabolismus.

Užívají se 2 tobolky během dne, nejlépe ráno a odpoledne, vždy po jídle. Užívejte nejpozději 4 hodiny před spaním! Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Jedná se o doplněk stravy, který není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem a těhotným ženám. Kúru opakujte vždy 1x za 3 měsíce. Osobám s hmotností nad 70 kg se doporučuje zdvojnásobit dávkování (2 tobolky dopoledne a 2 tobolky odpoledne).

Dle recenzí dochází k úbytku ranních otoků nohou. Chce to ale trpělivost, účinnost odvodnění se dostaví cca za 6–8 týdnů.

Cena všech výše uvedených produktů je dohledatelná na internetu. Zde je například cena produktu H2Out.

Zdroj: Jak odvodnit nohy

Odvodnění organismu pro ženy

Příčin zavodnění u žen může být několik – příliš mnoho soli nebo cukru v potravě, premenstruační syndrom, překyselení organismu, špatná funkce lymfatického systému, nedostatečný pitný režim, nevhodná hormonální antikoncepce, ale také nemoci, jako je cirhóza jater, onemocnění ledvin, srdeční choroby nebo vysoký krevní tlak.

Je-li zavodnění způsobeno nemocí, lékař předepíše pacientovi diuretika ve formě léků. Ale existují i přírodní prostředky, které pomohou organismus odvodnit. Rychlé odvodnění organismu s sebou nese jistá rizika, proto by mělo být prováděno pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem.

Odvodnění by rozhodně nemělo sloužit jako prostředek pro rychlé zhubnutí. Nejenže svoji hmotnost získáte během pár týdnů nazpět, ale ještě nějaká kila navíc naberete. Močopudných účinků některých rostlin využívají (či spíše zneužívají) „zázračné“ prostředky na hubnutí. Při jejich užívání zpočátku dojde ke krátkodobému odvodnění, takže se na přechodnou dobu může váha snížit. Pak se tekutiny vracejí zpět a nárůst hmotnosti je mnohdy vyšší, než byla původní hodnota. Takovou kúru nemá cenu zkoušet ani zdarma. Všechny nabídky, které slibují zaručené zhubnutí, a to ještě bez diety a cvičení, zavánějí vždy podvodem. Snad ještě horší je, jestliže si někdo v honbě za rychle ztracenými kily takovou odvodňovací dietu naordinuje sám. I bylinné kúry by měly být vždy pod kontrolou lékaře.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irenka22.

H2Out zní super, poslední dobou mi velmi otékají nohy, na různých diskuzích jsem četla pozitivní recenze na produkt. Určitě vyzkouším.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit nohy

Babské rady na odvodnění organismu

  • omezení soli – nesolit při přípravě jídla a nedosolovat, kupované potraviny obsahují již dost soli
  • omezení kyselinotvorných potravin, místo toho konzumovat zásadotvorné potraviny
  • draslík vyskytující se v meruňkách, banánech, bramborách či datlích pomáhá proti zadržování vody v těle
  • omezení cukru – má také negativní účinek při zadržování vody
  • čaj na odvodnění těla – používat bylinkovou směs, která pomáhá vylučovat nadbytečnou vodu z těla
  • lymfatické masáže – pravidelné masáže také mohou pomoct
  • ovoce a zelenina – skvělým diuretikem je meloun nebo okurka, dále pak kořenová zelenina jako celer, petržel a pastinák, z ovoce jsou dobrým pomocníkem pro odvodnění i obyčejná jablka, která navíc pomáhají upravovat peristaltiku střev
  • pitný režim – je nutné dostatečně pít, i když chcete tělo odvodnit. Častou chybou je, že lidé přestanou pít, aby se zbavili zavodnění, což jim vůbec nepomůže; organismus bude ještě více šetřit a vy se zavodněného těla nezbavíte; vsaďte na čistou vodu a bylinkové čaje
  • bylinky – miřík celer (nať, bulva), bříza bradavičnatá (list), přeslička rolní (nať), sadec nachový, pýr plazivý (oddenek, kořen), jalovec obecný (podle doporučení lékaře), libeček lékařský (nať), kukuřice setá, řebříček obecný (květ a nať), jehlice trnitá, trubkovec tyčinkovitý, drnavec lékařský, fazol obecný, truskavec rdesno ptačí, rybíz černý, bez černý (květ, plod), zlatobýl obecný (nať s květem), maliník obecný (list), pampeliška (smetanka) lékařská, kopřiva dvoudomá, medvědice lékařská, klikva velkoplodá, brusinka obecná – ze všech těchto druhů bylin si jednotlivě můžete připravit odvar, který vám pomůže k odvodnění
  • hormonální antikoncepce – v případě zadržování vody je lepší vyměnit stávající za jinou

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem OCTAN DOMACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štefan Schütz.

Dobrý den!Bolí mně pravý oteklý kotník.nikde jsem si ho nenarazil.stalo se to,asi při cvičení,když jsem prováděl cvičení kroužení kotníku.Poradíte mi?Děkuji za odpověd´.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste odvodnit kotník pomocí sody bicarbony. Soda vytáhne veškerou přebytečnou vodu a tím zmírní otok i bolest. Tady je návod na zábal na oteklý kotník: youtu.be/RdxCApYTkss

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octan domaci

Čím snížit cukr před odběrem krve

Zaručených rad na snížení cukru co nejrychleji před odběrem naleznete na internetu opravdu velkou řadu, ale tyto rady jsou často zavádějící. Možná si díky nim snížíte rychle hladinu cukru, ale opravdu jen na krátký čas. Uvědomte si, že jedině režimová opatření, která jsou nastavena při léčbě cukrovky, prospívají vašemu organismu. A pokud se s nimi neztotožníte, tak problém s cukrovkou nevyřešíte. Je to vaše zdraví a vaše zodpovědnost!

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Hlaváček.

Mám dlouhodobě problémy se srdcem (hypertense a arytmie). Na otoky nohou mi dali
Furorese 125 (1-1-0), ale bez úspěchu po ranní dávce močím až v poledne, po druhé je to večer a v noci, ale nic moc, jako by to druhá tabletka brzdila. Kdysi v nemocnici mi dali ranní injekce furosemidu a za pár dnů jsem přibral 10 kg. Pak mi to snižovali úspěšně postupným dávkováním do žíly (celé dny). To se podařilo.
Jiné léky jsem nezkoušel. Kvůli polyneuropatii levé nohy jsem téměř nepohyblivý, doktory nemohu obíhat (je mi 82 let). Co mi poradíte? Děkuji P.H.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit nohy

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ingredience: 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 200 g vlašských ořechů, 120 g polohrubé mouky, sníh z bílků

Ingredience na polevu: 4 žloutky, 180 g moučkového cukru

Postup: Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě – je to rychle pečené. Horké řezy hned po vyndání z trouby polijeme polevou (4 žloutky ušleháme s cukrem do pěny). Řezy jsou rychlé a recepty na ně budete rozesílat.

Zdroj: Ořechové řezy

Diskuze

V diskuzi CO SPUSOBUJÍ ZAVRATE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr zmrzlik.

pri rychlem pohybu pri zmene tela nap. rychle postavení rychle otocení se na par sekund zamota hlava

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co spusobují zavrate

Léky na vysoký tlak

Zde můžete vidět seznam léků na vysoký krevní tlak.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi JAK RYCHLE SE ŠÍŘÍ SVRAB? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den. Udělalo se mi několik ohnisek vyrážky po těle, vypadá to na svrab (zdvojené pupínky, svědění atd), i když ne v místech typických pro svrab. Mám to na rameni, v oblasti kostrče a na podbřišku, také na jednom kotníku. Teď je víkend, ihned v pondělí se chystám k lékaři. Některé vyrážky už mám delší dobu a nenapadlo mne, že by to mohl být svrab, protože se to nešíří moc rychle. Nevíte někdo, jak rychle se svrab po těle rozšiřuje? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak rychle se šíří svrab?

Hodnoty vysokého tlaku v těhotenství

Hodnoty vysokého krevního tlaku v těhotenství v klidu jsou při opakovaném měření vyšší než 140/90.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi 1 - 7 PAD ( K, NA, U, POD ) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Annabella .

Nevíte někdo rychle přiřazení pádů k předložkám k, na, u, pod?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel René.

k je 3. pád,
na je 6. pád,
u je 2. pád,
pod je 7. pád.

Zdroj: diskuze 1 - 7 pad ( k, na, u, pod )

Odvodnění organismu přírodní cestou

Pomoc při zavodnění poskytnou vhodné bylinky. Ideální kombinaci pro odvodnění organismu tvoří jalovec obecný, kopřiva dvoudomá, bříza a petržel zahradní. Extrakty z těchto bylin mají schopnost eliminovat otoky dolních končetin, současně podporují látkovou výměnu a přispívají ke zmírnění pocitů únavy a vyčerpání. Především však podporují fungování močových cest a pomáhají při vylučování přebytečných tekutin z těla.

Jalovec

Jalovec obecný (Juniperus communis) zvyšuje vylučování moči a díky tomu zbavuje tělo přebytečných tekutin. Je to keřík, který významně podporuje činnost ledvin, lymfatického systému i trávení. Navíc je významným antioxidantem. Pro odvodnění je nepostradatelnou bylinou.

Kopřiva

Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) přispívá k vylučování přebytečných tekutin z organismu, osvěžuje tělo, podporuje vitalitu a energii a významně posiluje imunitní systém.

Bříza

Bříza (Betula Linné) přispívá k vylučování přebytečných tekutin z organismu a napomáhá tělu –podobně jako už předchozí zmíněné byliny – zbavovat tělo přebytečných tekutin. Její zajímavou vlastností je schopnost udržovat v krvi přiměřenou hladinu cholesterolu.

Petržel

Petržel zahradní (Petroselium crispum) podporuje správné fungování močových cest, navíc je významným zdrojem vitamínu C.

Abecední seznam bylin na odvodnění:

  • akantopanax, albízie, atraktylis
  • bahnička, bez, bob
  • cibule zimní
  • čepelatka
  • drynárie
  • euryale
  • heřmánek, hroznovice
  • chlupatka, choroš
  • ibišek
  • jahodník, jitrocel, jmelí (jedovatá bylina), juka
  • kakost skvrnitý, karbinec, kdoulovec, komonice, kopřiva, krtičník, kručinka
  • lagenárie, lapačo, lilek (jedovatá bylina), listnatec, líčidlo, lobelka, lopuch, lotos, lygodium, lýkovec
  • maraba, melie, meloun, morušovník, mosla
  • olše
  • palma areková, papája, polnička, povijník, prha, psyllium
  • sargenta, sedmikráska, schizonepeta, sítina, slzovka, stelera, stužkovec, svidina, svízel
  • šatavari
  • tinospora, touleň srdčitá, trubkovec, tykev
  • úhorník
  • violka, vraneček, vrbina, vrcholák, vřes
  • zarděnice, závitka
  • žabník, žlutodřev

Zdroj: Jak odvodnit nohy

Diskuze

V diskuzi ENTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Tento lék na střevní potíže mohu opravdu doporučit, Vždycky mi účinně a rychle při těchto potížích pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Julcinika.

Můžu se připojit ke spokojenosti s Enterolem. Byla jsem zvyklá na Endiaron, ale už nějak nepomáhal. V lékárně doporučili změnu. Pomohl a zabral rychle.

Zdroj: diskuze Enterol

Pomůže na rychlé snížení Gurman Diamizin?

Tento doplněk stravy dle zkušeností uživatelů perfektně zabírá na udržení normální hladiny cukru. Potlačuje chuť na sladké a tím drží hladinu cukru v krvi v normě a zároveň tím napomáhá redukci váhy.

Zdroj: Čím snížit cukr před odběrem krve

Diskuze

V diskuzi LÉČBA BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek.

Prosím o radu k rychlé léčbě jsem z toho nestastny

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba bez receptu

Jak snížit cukr v krvi v těhotenství

Odpověď na tuto otázku je jednoduchá – je potřeba snížit spotřebu cukru. To je hlavní cesta, jak požadovaného stavu dosáhnout. Důležité je i snížit příjem škrobových sacharidů, které se v těle změní na cukr.

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Bramborový knedlík jednoduše a rychle

Suroviny:

  • 1 kg vařených brambor
  • 16 polévkových lžic hrubé mouky
  • 8 polévkových lžic krupice
  • 1 vejce

Postup:

Uvařené brambory nastrouhejte, přidejte k nim mouku a vejce a zpracujte kompaktní těsto. Z těsta vyválejte 6 šišek, ty vložte do osolené vařící vody a zpočátku vařečkou odlepujte ode dna. Vařte cca 20 minut.

Zdroj: Recepty na knedlíky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Gabriela Štummerová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP