Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

JAK DLOUHO BOLÍ VYTRŽENÝ ZUB

OBSAH

Co znamená bolest okolních zubů po extrakci

Bolest okolních zubů po extrakci může být důsledkem podráždění nervu zánětlivým procesem či otokem dásně a pohmožděním, po zaléčení zánětu odezní, pokud ne, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Co znamená bílý povlak po vytržení zubu

Po vytažení zubu je nutno věnovat zvýšenou péči ústní hygieně. Doporučuje se čistit zuby častěji, než je obvyklé, nejlépe po každém jídle, zvláště pečlivě pak na noc. Povlak se zpravidla objevuje po úraze jako následek zhmoždění tkání, rovněž tak i po jakémkoliv chirurgickém výkonu. Pokud se navíc dostaví otok, bolest a teplota, je nutné navštívit lékaře.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROVÁDÍ KALIBRACE MOČOVÉ TRUBICE A JE TO BOLESTIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Mám neustálé problémy se záněty močového měchýře, teď s tím bojuji již 2,5 měsíce a bylo mi navrženo cystoskopie a kalibrace. Moc se toho bojím. Bolí to moc a jde to nějak znecitlivět při tomto zákroku, jak dlouho to trvá a jak dlouho trvá léčba potom?
Nemusí se zákrok opakovat? A jak dlouho to vydrží, aby se zase zánět neobjevit?

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se provádí kalibrace močové trubice a je to bolestivé

Jak dlouho bolí rána po vytržení zubu

Bolest po extrakci je většinou zvládnutelná běžnými analgetiky, o konkrétním léku je vždy dobré domluvit se s ošetřujícím lékařem. Bolesti mohou trvat několik dnů, zhruba od třetího dne by však měly začít ustupovat. Pokud se naopak zvyšují, objeví-li se otok, nebo dokonce teplota, bude nutné další odborné ošetření.

Zdroj: Vytržený zub - jak hojit ránu

Poradna

V naší poradně s názvem KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Štěpničková.

Mám na koleni bouli už moc dlouho ale nějak poslední dobou se to zhoršuje a pomalu mě už bolí když na té noze stojím. Prosím nemůžete mi poradit
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cesta k uzdravení vašeho kolena povede přes ordinaci ortopéda. Je potřeba zjistit stav vašeho kolena pomocí rentgenu popřípadě magnetické rezonance. Podle výsledků se pak stanoví příslušná léčba (rehabilitace, kolagenové injekce, lázně, atd). Než se na vás dostane řada, tak během dne používejte bandáž kolena, kterou koupíte ve zdravotnických potřebách. Tady můžete vidět co máte k dispozici a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koleno

Bolest po extrakci zubu moudrosti

Po zákroku přetrvává působení lokální anestezie po několik hodin. Po jejím odeznění může nastoupit citlivost až bolestivost rány přetrvávající po další 2 až 3 dny. Tato bolest je zvládnutelná běžně dostupnými léky proti bolesti. Aby se snížilo riziko komplikací při hojení (například zánětu), poskytne lékař po ošetření dostatečné informace o tom, jak o ránu pečovat. Při nekomplikovaném průběhu hojení je pacient bez obtíží zpravidla během jednoho týdne.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINNÉ ČAJE BOLEST VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobrý den
Delší dobu mě bolí obě varlata levé víc,15 dní užívám čaj který jsem si tady přečetl. Bolest trochu ustoupila , jak dlouho se má čaj užívat a zda se po určité době na několik dní vysazuje užívání.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dlouhodobá bolest varlat není obvyklá a mohla by být prvotním příznakem vážného onemocnění. Určitě doporučuji návštěvu na urologii a nechat si provést alespoň vyšetření varlat ultrazvukem. Nebolí to a není to nepříjemné. Nepodceňujte to a objednejte se tam! Čaj, který je uveden v článku je možné používat dlouhodobě. Tento čaj léčí tím, že tlumí bolest varlat, ale neléčí samotnou příčinu bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinné čaje bolest varlat

Pomoc proti bolesti

Po chirurgických zákrocích v dutině ústní je nutná důsledná hygiena dutiny ústní, vhodné jsou výplachy heřmánkem, šalvějí či jinými dezinfekčními roztoky, doporučuje se přijímat měkkou, kašovitou stravu, pooperační otoky ošetřovat studenými obklady. Bolest může být tlumena léky tišícími bolest ve formě tablet, často jsou ordinována antibiotika. Doba léčení je asi 7–10 dnů při nekomplikovaném průběhu, během nichž bývá podle pooperačního stavu několik kontrol.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ LŮŽKO PO VYTRŽENÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edita.

Dobrý den, mám dotaz.Pred měsícem mi byl vytržený zub 6v pravo dole.Skoro dva roky mě ten zub bolel i přes umrtvovaci pastu.Zub jsem si nechala vytrhnout.A docházela jsem k zubaři na čištění suchého lůžka.a před týdnem mi zubařka vyndala drén ať se rána zatáhne, jenže to stále bolí.Myslite že by nebylo špatné udělat rentgen?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché lůžko po vytržení zubu

Jak dlouho trvá bolest po vytržení zubu

Příslušná oblast se nejprve znecitliví místním anestetikem, podaným nejčastěji ke konkrétnímu zubu. V případě jednoduché extrakce lékař zub uvolní od dásně a šetrně vyjme. Pokud se jedná o složitější extrakci například nepříznivě uloženého zubu moudrosti, musí se zub chirurgicky vybavit přímo z kosti, kde je zadržen. Rána se následně zašije. Od toho se odvíjí i délka bolesti. Vytažení zubu (extrakce) je drobný chirurgický výkon, který nevyžaduje speciální léčebný režim ani pracovní neschopnost. Rána po extrakci zubu začne přirozeně bolet po odeznění znecitlivění, tedy za 2–3 hodiny po výkonu. Pokud proběhla extrakce hladce, postačí bolest ztišit 1–2 tabletami analgetika (prášek proti bolesti), před užitím je třeba prášek rozpustit ve vodě anebo rozdrtit na menší kousky. Bolest definitivně ustává během několika hodin a rány v ústní dutině se hojí poměrně rychle.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY V NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Hamrlová.

Dobrý den, manžel měl mozkovou příhodu a má levou ruku nefunkční a na levé noze ucpané cévy a noha od kotníku dolů je studená. Nikdo mně nechtěl říct co to vlastně znamená a navíc se mu začali dělat puchýře na různých místech právě té studené nohy a ty pak praskly a má strupy a noha ho bolí. Snaží se chodit, ale sám se nezvedne a musím mu pomáhat. V nemocnici byl od 23. června a špatnou medikací se osypal a byl převezen na kožní a tam nerehabilitoval...dovolené, málo sester a potom pár dnů byl na rehabilitaci, jenže dostal salmonelosu a tak byl převezen na infekční, kde opět nic nedělali. Po odeznění nemoci jsem si ho vzala domů a rehabilituji s ním sama. Jen se chci zeptat, co je příčina té studené nohy a zda by se to dalo nějakými léky znovu zprůchodnit. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Štěpánková.

Dobry den.Neustale me boli chodidla.Treba kdyz dlouho sedim a chci vstat a jit tak me boli cele chodidlo a take kdyz jdu dlouhe trasy.Rano kdyz vstavam nebo v noci kdyz jdu na wc tak bych uplne padla jak me nohy neposlouchaj.Nejvice pod prsty a v klendbe a dlouha kost od malicku k pate.Muzou to byt ucpane cevy?Dekuji Štepankova

Zdroj: diskuze Ucpané cévy v noze

Jak dlouho se to hojí

Nejvíce naražená žebra bolí, když rychle dýcháme, kašleme, kýcháme nebo se něčemu smějeme. Bolest může trvat i několik týdnů. Doporučuje se 4–6 týdnů absolutního klidu a spaní v polosedě.

Zdroj: Naražená žebra

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOZKOVÝCH BLAN NÁSLEDKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, 20.1.18 mi zjistili serozní meningitidu, nezjistili co to způsobilo lecili me kortikoidy, jsem momentálně v domácí léčbě neznám nikoho, kdo se s tímhle léčil tak se chci zeptat, krom bolesti nohou(kolen) nemůžu ještě úplně normálně chodit tak mě u bolí neustále hlava, jsou dny lepší ale z toho jsou dny, kdy mi nic nezabírá a začíná to být opravdu šílené, když člověka skoro dva měsíce bolí hlava každý den. Můžete mi poradit jake mate prosím s tímhle zkušenosti? Že by hlava bolela i tak dlouho a někdy až nesnesitelné? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,tuto nemoc jsem prodelala v roce 2015.byla jsem 14 měsíců na neschopence.vic jak pul roku jsem kvuli bolestem hlavy nespala.nejvice mi pomohl cipralex,vitamin b,hořčík(magnosolv)100% fyzicky i psychický klid.žádná televize,počítač,knížky,jen ticho. do ted mam následky,ale nestezuji si.mam prisny rezim-pravidelný spanek,nepřetěžovat se,vitamíny. Jak něco poruším,tak tělo "vypne".trvá to i týden,než začnu "fungovat".zkousela jsem sportovat,ale tělo se brání. Chce to čas.ty bolesti hlavy jsou fakt děsný,ale přejde to.na spani me pomáhá,když si dam na hlavu polštář,který se dává do mikrovlnky,je naplněný nějakými krystaly,takže je těžší něž normální polštář.mam ho jako závaží.hlavu mě jakoby uzemní a zklidni.drzim palce.je to beh na dlouhou trat.

Zdroj: diskuze Zánět mozkových blan následky

Jak poznat zánět po vytržení zubu

Zánět po extrakci zubu bývá závažnou, ale poměrně častou komplikací a jeho řešení je většinou dlouhodobé a vyžaduje velice dobrou spolupráci pacienta. Projevuje se bolestí, otokem, hnisem a teplotou. ATB terapie a výplachy jsou v rukou stomatologa, co vy můžete udělat, je pečlivá ústní hygiena, výplach Corsodylem, ledovat postižené místo, užívat léky na snížení otoku dásně (například Aescin 2-2-2), NSA na bolest a snížení zánětu (například Ibalgin 400 mg, dle potřeby), někteří stomatologové doporučují Wobenzym.

Rána po extrakci se nesmí takzvaně vybublávat!!!

Po extrakci zubu hrozí rovněž alveolitida (zánět, suché lůžko). A kuřák by měl raději počkat s cigaretami cca 4 hodiny, aby nedošlo k rozpadu přirozeného obvazu, což je krevní sraženina (totéž způsobuje vybublávání).

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO VAŘÍME VÁCLAVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

jak dlouho vařit guláš z václavek ??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho vaříme václavky

Příznaky pohmožděného zubu

Počátečním příznakem naraženého zubu je bolest. Zubaři konkrétně hledají tupou bolest jako známku podvrtnutí zubního vazu. Můžete také zaznamenat ostrou, lokalizovanou bolest v jednom zubu.

Pokud se bolest vytváří v otevřené oblasti nebo je obtížné ji lokalizovat, může to být známka infekce nebo bolesti zubů. Infekce nebo bolest zubů způsobená onemocněním zubů nebo těžkým traumatem vyžaduje okamžitou lékařskou pomoc, ale pohmožděný zub se může za pár dní zahojit sám.

Mezi další příznaky pohmožděného zubu patří:

  • přetrvávající bolestivost;
  • zánět;
  • citlivost;
  • zarudnutí;
  • krvácení z dásní.

Zdroj: Jak dlouho bolí naražený zub

Poradna

V naší poradně s názvem ZA JAK DLOUHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Za jak dlouho začnou antibiotika působit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Antibiotika začínají působit do 20 minut od spolknutí. Znatelná úleva přichází za 24 hodin. Poslední zbytky antibiotik se z těla vyloučí do dvou dnů od posledního spolknutí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za jak dlouho

Jak si poradit s bolestí

Pokud budete chtít celkovou regeneraci podpořit, můžete si postiženou část hrudníku mazat gely a mastičkami na pohmožděniny (mast z kostivalu, prhy), případně užívat doplňky stravy sloužící jako výživa pro kosti a klouby (například tablety s kolagenem, vápníkem či fosforem a další).

Naraženiny žeber bolí dlouho. Pokud by se bolest zhoršovala, a nereagovala na analgetika nebo se dostavily nějaké stavy motání, slabosti, bledost a podobně, volejte RZP.

Při silných bolestech je možné užívat prášky proti bolesti. Ale lepší je se těmto lékům vyhnout a snažit se to vydržet.

Zdroj: Naražená žebra

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Alavis MS užívám měsíc nemůżu nic jiného než chválit opravdu výborný měla jsem bolesti obou kolen,to ustalo a i otoky jsou zcela pryč.Jen mohu doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Je tomu pár měsíců co mě začali bolet s otekat prsty na rukou,zápěstí..prsty na nohou a zkoncilo to vodou v koleni která se mi neustále vrací..lékař netuší proč to tak je..všechny testy mam negativní..tak že mi vlastné nic není.."jen"..se mi neustále dělá voda v koleni A bolí a otikaji mi ruce(prsty)..může mi také pomoci Alavis A za jak dlouho?Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Komplikace

Trhání kořene zubu

Trhání kořene zubu se provádí po umrtvení tkání v okolí zubu. Lékař speciální pákou uvolní okolní měkké tkáně, poté je pohyby do stran zub vyjmut z kostěného lůžka.

Možné komplikace:

  • zlomení kořene během trhání zubu;
  • prodloužené krvácení z rány – lékař do rány na podporu sražení krve vloží kolagenní hmotu;
  • odlomení části kostěného lůžka zubu;
  • rozpad krevní sraženiny v ráně během hojení a vznik takzvaného suchého lůžka – po vyčištění se do lůžka vloží speciální hmota s dezinfekčními účinky;
  • v horní čelisti může zřídka dojít k otevření v bezprostřední blízkosti se nacházející čelistní dutiny – lékař musí přes lůžko přešít sliznici z okolí rány;
  • při trhání dolních zubů moudrosti (osmičky) může ve výjimečných případech dojít ke zlomenině čelisti;
  • poškození sousedního zubu během rozkývání trhaného zubu;
  • poranění měkkých tkání v sousedství trhaného zubu;
  • poranění cév či nervu;
  • vdechnutí či polknutí trhaného zubu.

Trhání zubu se zánětem

Po extrakci horních zubů v bočním úseku se zánětem je možné otevření čelistní dutiny, případně zatlačení zubu či části zubu do čelistní dutiny, kdy je nutné otvor rozšířit a zub vyjmout, stav se následně řeší plastikou slizničním lalokem. Po výkonu může docházet k mírné krvavé sekreci z nosu. Hojení rány může být prodlouženo místním zánětem zubního lůžka, jehož léčba spočívá v drenáži a lokálním ošetřování rány.

Zdroj: Jak dlouho bolí vytržený zub

Jízda na kole

Jízda na kole je opravdu vhodnou rehabilitační technikou při léčbě artrózy.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Domácí léčba naraženého zubu

Pokud pociťujete přetrvávající bolest zubů, může to být známka pohmožděného zubního vazu. Tvrdé kousnutí do jídla nebo nadměrný tlak v důsledku skřípání zubů nebo silného zatínání může způsobit namáhání pojivových tkání vašich zubů. Toto napětí může způsobit lokální bolest a nepohodlí.

Pokud se neléčí, vaše bolest se může rozšířit do dalších oblastí úst. Mohlo by to také zvýšit riziko infekce. Pokud se vaše bolest zhorší nebo pokud zaznamenáte krvácení nebo otok, naplánujte si návštěvu u zubaře. Nepodstupujte samoléčbu doma. Získejte léčbu v ordinaci zubního lékaře, kterou potřebujete, abyste se cítili co nejdříve lépe.

Zdroj: Jak dlouho bolí naražený zub

Léčba naraženého zubu

Vymknuté vazy zubů mohou nějakou dobu bolet, než se zahojí. Je to proto, že je těžké nepoužívat zuby. Používáte a dále namáháte zuby žvýkáním, mluvením a polykáním. Další namáhání pohmožděných zubů může zhoršit příznaky bolesti. Může způsobit rozšíření bolesti i do okolních tkání.

Odpočinek je počáteční, doporučená léčba pohmožděného zubu. Zubní zákroky bolest zhorší. Pokud máte bolest zubu a nedávno jste podstoupili zubní ošetření a váš skus není v pořádku, navštivte znovu svého zubaře. Může zkontrolovat, zda je třeba upravit váš skus.

Zubař vám také může předepsat léky ke snížení bolesti a zánětu.

Pokud si všimnete, že zatínáte nebo skřípete zuby, zvažte použití chrániče úst pro ochranu a úlevu. Váš lékař vám může doporučit jíst měkká jídla, dokud bolest neustoupí.

Zdroj: Jak dlouho bolí naražený zub

Kde bolí žlučník

Příznaky podrážděného žlučníku se dostaví bezprostředně po jídle. Objeví se pocity nafouklého břicha a intenzivní plnosti, prudká bolest vystřelující pod žebro, zvracení nebo pocit na zvracení, říhání a případně i mírné zežloutnutí bělma.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Naražený zub

Vazy vašich zubů mohou začít bolet přílišným tlakem nebo tvrdým kousnutím do jídla. Toto podráždění může způsobit, že pocítíte ostrou bolest zubu, kterou lze zaměnit za běžnou bolest zubů. Existují zde však odlišnosti. Podvrtnutí vazu je lokalizováno bolestí na jednom zubu, přičemž bolest při zánětu zubů může být obtížné identifikovat v jedné konkrétní oblasti.

Existuje mnoho příčin, jak si můžete vymknout zub. Některé běžné příčiny zahrnují:

  • příliš silné zatnutí zubů;
  • skřípání zubů v noci;
  • kousání do tvrdých potravin;
  • okusování nehtů;
  • stomatologické operace nebo zákroky;
  • vysoká plomba;
  • zubní infekce;
  • poranění malým předmětem, jako jsou kosti, semena, jádra nebo led;
  • problémy s dutinami, jako jsou alergie nebo nachlazení.

Zdroj: Jak dlouho bolí naražený zub


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP