Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

HNEDE BODKY PO RUKACH

OBSAH

Pigmentové skvrny na holeních

Hnědé skvrny nebo fleky v těchto místech mohou být neškodnými projevy anebo mohou signalizovat počínající onemocnění kůže. Nejčastěji se jedná o dermopatii. Dermopatie se projevuje jako světle hnědé, šupinaté skvrny. Tyto skvrny mohou mít oválný nebo kruhový tvar. Někteří lidé se mylně domnívají, že se jedná o takzvané stařecké skvrny. Porucha se vyskytuje nejčastěji v přední části obou nohou. Skvrny nebolí, „neotvírají se“ ani nesvědí.

Příčiny

Hnědé skvrny na holeních nebo fleky na holeních mohou být způsobeny změnami malých krevních cév. Následkem jsou projevy na kůži zvané dermopatie. Na kůži vznikají světle hnědé šupinaté oválné fleky. Takové skvrny nebolí ani nesvědí a nevyžadují zvláštní léčbu. Ovšem pokud dojde k podráždění a narušení kožní bariéry, tak je nutná lékařská kontrola, jelikož zde hrozí riziko infekce. A samozřejmě pokud hnědé skvrny na holeních začnou měnit barvu, je také důležité s tímto problémem obeznámit lékaře.

Obrázky

Na těchto obrázcích můžete vidět pigmentové skvrny objevující se na holeních.

Odstranění

Dermopatie je neškodná a není třeba ji léčit a nějakým způsobem odstraňovat.

Zdroj: Hnědé skvrny na dolních končetinách

Diskuze

V diskuzi FLEKY PO TELE HNEDE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Zdravim uz od zari me skacou fleky hnede po tele vzlast po rukach a nohach nebyla jsem na vysetreni krve .Chci se zeptat nemam to od jater????? dekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fleky po tele hnede

Je to nedostatek vitamínu?

Ano, nedostatek vitamínu A, B-komplexu, C, D i minerálů, jako jsou zinek, hořčík, křemík, železo, může způsobit tvorbu záděr.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHA KOZA NA NOHACH A RUKACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr mares.

mam suchou kuzi na nohach a rukach co s tim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na suchou kůži na nohách a rukách? Základní péče je jednoduchá - mazat a mazat... K mazání používejte různé rostlinné oleje například olivový, arašídový, olej z pomerančových jader a tak podobně. Vyzkoušejte co vám nejvíce prospívá a upřednostněte to, po čem máte nejvíce přijemný pocit. Péči můžete dále podpořit předchozí koupelí rukou a nohou v roztoku kyseliny citronové. Takovou koupel připravíte z 5 litrů vlažné vody a půlku moka lžičky kyseliny citronové, kterou běžně koupíte v supermarketu asi za 7 korun. V takové lázni si pak masírujte ruce i nohy po dobu pěti až deseti minut - zase jak vám to bude přijemné. Máte-li na nohách ztvrdlou pokožku, doba u konce této koupele je nejlepší příležitostí, jak ji odstranit pomocí pemzy nebo ocelového pilníku na ztvrdlou kůži. Po koupeli si ruce a nohy osušte a promažte některým z oblíbených rostlinných olejů.
Tuto péči můžete aplikovat i na celé své tělo, nejen na nohy nebo jen ruce. Pak si lázeň připravte ve vaně do které natočte vodu, aby byla vana plná a pak do vody nasypte celý pytlíček kyseliny citronové. Dejte pozor, aby se všchny krystalky kyseliny dobře ve vodě rozpustily a pak si do ní vlezte. Doba působení je na vás - jak vám to bude přijemné. Po koupeli se osušte a promažte se olejem. Při promazávání si bezvadně protáhnete své tělo, obzvláště při mazání zad je to zajímavé - snažte se svépomocí namazat se všude. Při mazání dodržujte pravidlo, od periferií k srdci. To znamená nejdříve ruce, zápěstí, předloktí, paže, ramena a prsa. Potom kotníky, lýtka, stehna, zadek, břicho a záda. Nakonec si promasírujte chodidla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucha koza na nohach a rukach

Hnědé špinění

Hnědé špinění může znamenat nesoulad hormonálních hladin, a to většinou po užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Používal jsem omega forte již před dvěma roky.Nejdříve po sprchování mně svědilo celé tělo.Když jsem přestal kapsle brát tak svědění přestalo.Po nějaké době se mi na nohách objevily tmavší ohraničené pruhy (jako ponožky) které postupovali směrem vzhůru.Po čase se mi rozptýlily po celém těle.Na rukách od dlaní k loktům mám tmavé fleky které po přiložení ruky pálí.V tříslech a v pase mám tmavě hnědé pásy.Nevím tedy co je na tomto rybím tuku dobré.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Mám stejné zkušenosti jako pan Petr ze dne 5.3.2019. Proto tuku OmegaMarine Forte +nevěřím!

Zdroj: diskuze Omega marine forte diskuze

Okusování kůže kolem nehtů

Okusování nehtů a kůže okolo nich je zlozvyk, který přispívá k tvorbě záděr. Víte, že tento zlozvyk má každý čtvrtý člověk? Když už se bez okusování nemůžete obejít, tak suchou kůžičku netrhejte. To je to nejhorší, co můžete udělat, protože si takto zaděláváte na celkovou sepsi organismu.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Psychické problémy

Psychické projevy projevující se třením prstu o prst také způsobují výskyt záděr. Pokud už vám teče krev, tak do záděry mohou proniknout nečistoty, vznikne zánět, a pokud je pod nehtovým valem, začíná velký problém. Pak černá boule u prstu už opravdu není jen běžná záděra.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi RYMOVNÍK HNĚDÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kominik.

Udělali se hnědé fleky na listech které se neustale zvětčuji napadané jsou i stvoly jak se dál zachovat Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Štefanová Anna.

Pokut se na rýmovníku začnou tvořit hnědé skvrny , většinou se už nedá nic zachránit. Kupte si nový rýmovník a zbytečně mu nedopřávejte vodu. Rýmovník nesnáší přemokřelou půdu. Doporučuji přesadit do hlinitopísčité zeminy a nepřelévat vodou.

Zdroj: diskuze Rymovník hnědé skvrny

Olejíček na záděry

Dříve než záděry odstřihnete, je vhodné je namočit do teplé vody se solí nebo olivovým olejem. Po prohřátí budou záděry měkčí a snáze odstranitelné. Jedná-li se o záděru zatrhnutou „do masa“, potřete místo dezinfekcí a přelepte náplastí. Přes den co nejvíce promašťujte. V drogerii seženete celou řadu zvláčňujících olejíčků, které jsou vyvinuty pro zvláštní péči o okolí nehtů.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi HNĚDÉ SKVRNY NA DOLNÍCH KONČETINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Chromá.

Mám hnědé skvrny na nohou v přední části a jsem z toho nesčastná hlavně v letě kdy je to vidět. Prosím můžete mě poradit jak to odstranit. Děkuji předem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny na dolních končetinách

Hypermangan cena

Cena na trhu za 200 g hypermanganu je přibližně 45 Kč. Aktuální přehled nejlevnějšho hypermanganu je zde: hypermangan cena.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Co je hypermangan?

Hypermangán je manganistan draselný, chemicky KMnO 4, a je to černo-fialová lesklá krystalická sůl. Hypermangán je velmi dobře rozpustný ve vodě, kdy vzniká růžovo-fialový až tmavofialový roztok (záleží na koncentraci). Z roztoku se hypermangan dá zpětně odstranit dialyzační blánou. V medicíně se používá jako antiseptikum, k potírání ekzémů a plísní na nohou. Hypermangan je oxidační činidlo, proto musí být v určité vzdálenosti od rezavějících kovů. Pokud budeme železnou tyč pravidelně namáčet v "čerstvém" vodném roztoku hypermanganu, tak za krátko nám zreziví. Hypermangan je minerál, který má molární hmotnost cca 158 g / mol a hustotu asi 2,7 g / cm 3.
Při použití hypermanganu je třeba si dávat pozor, protože roztok hypermanganu skutečně vytváří na pokožce hnědé skvrny, zejména pak hnědé klouby na rukou. Ale nebojte tyto hnědé klouby a hnědé skvrny do 48 hodin zmizí. Z textilu se fleky od hypermanganu čistí octem, který urychlí vyblednutí hnědých fleků i z pokožky. Hypermangan nezpůsobuje žádnou otravu kůže, můžete být klidná.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Diskuze

V diskuzi ANTURIE PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,mám dotaz.Před 3 lety jsem dostala anturii,která od té doby stále kvete.Starý květ odejde a hned raší nové.Potřebovala by přesadit,mám ale strach,abych rostlině neublížila.V květinářství mi řekli,přesadit po odkvětu.Má někdo prosím zkušenost s přesazováním?Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bergerova.

anturie krásně a hodně kvete ale na listech má hněde skvrny má ji na okne v poloswtínu

Zdroj: diskuze Anturie pěstování

Jablečný ocet a cibule

  • Rozkrájejte cibuli a zabalte ji tak, abyste z ní mohli vymačkat šťávu. Smíchejte jeden díl šťávy z cibule a jeden díl jablečného octa. Tuto směs naneste tamponem přímo na hnědé skvrny a nechte působit po dobu 30 minut. Ošetření by se mělo opakovat denně po dobu asi 6 týdnů nebo do té doby, dokud skvrny nezačnou mizet.

Zdroj: Na hnědé skvrny domácími prostředky

Diskuze

V diskuzi AKNE FLICKY HNEDE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

chtela bych se zeptat co mam delat mam hnede flicky na obliceji mela sem akne a ja jsem to mackala mohli by ste mi poradit prosim

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akne flicky hnede

Odstranění skvrn pomocí mléčných výrobků

  • Použijte na hnědé skvrny kyselé mléko nebo podmáslí, pomocí nichž si můžete umýt celý obličej. Pokud máte mastnou pleť nebo trpíte na akné, smíchejte trochu citronové šťávy s kyselým mlékem.
  • Jako účinnou pleťovou masku lze použít směs z limetkové šťávy a jogurtu. Doba působení je mezi 20 až 30 minutami, pak opláchněte.
  • Celou noc můžete nechat působit směs z mléka a mleté hořčice. Pleť opláchněte ráno.

Zdroj: Na hnědé skvrny domácími prostředky

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Deniso, zvažte své časové možnosti. Máte-li dosti času, tak by určitě bylo vhodné proaktivně vyloučit problémy oběhového systému konzultací u lékaře internisty. Na druhou strany, když Vaše problémy takto rychle vymizely, tak je možné zvolit i reaktivní přístup a řešit tuto záležitost až při dalším výskytu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka gaborova.

mam hnede skvrny a chcem sa ich zbavit poradte aku masticku mam pouzivat mam uz aj od kozneho lekara a moc to nepomaha dakujem a dovidenia .



Zdroj: diskuze Hnědé skvrny

Citronová šťáva

  • Naneste citronovou šťávu přímo na postiženou oblast. Nechte působit po dobu 30 minut a následně opláchněte. Citronová šťáva odbarví tmavé skvrny a citelný rozdíl uvidíte již během dvou měsíců.
  • Přidejte trochu cukru do citronové šťávy. Touto směsí pak potřete každou pihu pomocí vatové tyčinky nebo tamponu. Nechte působit 30 minut a následně opláchněte.
  • Smíchejte med s citronovou šťávou. Naneste směs na hnědé skvrny a opláchněte po 30 minutách. Citronová šťáva pleť vysušuje, kdežto med poskytuje vlhkost a chrání pokožku před poškozením.

Zdroj: Na hnědé skvrny domácími prostředky

Další domácí prostředky

  • Na stařecké skvrny je účinné používání aloe vera. Nechte působit výtažek z aloe vera po dobu 45 minut, zlepšení je znatelné během jednoho měsíce.
  • Mizení skvrn napomáhá aplikace ricinového oleje přímo na postiženou oblast.
  • Otevřete kapsle vitamínu E a jejich obsah naneste na hnědé skvrny před tím, než půjdete spát. Také je vhodné používat krémy obsahující vitamín A nebo retin A.
  • Konzumujte potraviny nebo nápoje, které jsou bohaté na antioxidanty – zelený čaj, ginkgo, víno, tmavá čokoláda, sója, fazole a citrusové plody.

Zdroj: Na hnědé skvrny domácími prostředky

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Hnědé skvrny na kůži

Každou pigmentovou skvrnu na pokožce je nutné nejdříve odborně prozkoumat. Až poté vám dermatolog navrhne vhodnou formu jejího odstranění. Na kůži těla se může objevit skvrna hnědého odstínu různé intenzity, která někdy nevyčnívá nad okolí a není plastická. Tento typ změny barvy na kůži se spíše označuje jako hyperpigmentace. Jindy může být skvrna barevně zbarvená a vystouplá, lze ji nahmatat, může mít drsný povrch. Tyto změny se označují jako pigmentové névy neboli znaménka, také se může jednat o seboroické bradavice. V případě, že se ložisko zvětšuje, tvar se stává nesymetrickým, hranice ložiska se rozpíjejí do okolí, v barvě se střídá více odstínů hnědé od bledé až po černou, případně se na povrchu objeví uzlík, oděrka či krvácení, měli byste navštívit dermatologa. Za riziková lze označit všechna nově vzniklá znaménka a ložiska hnědé barvy nad 6 milimetrů v průměru. Léčba tohoto stavu závisí na diagnóze.

Zdroj: Flíčky na kůži

Co znamená hnědé špinění

Téměř každé těhotenství provází nějaký vaginální výtok nebo drobné špinění. A rozhodně nejde o žádnou tragédii. Jakmile se objeví krvácení, měla by žena zbystřit, může to být varovný signál něčeho komplikovanějšího. Každé špinění a krvácení mělo být důvodem návštěvy u gynekologa, ten určí, co je způsobilo a zda je vše tak, jak má být.

Slabé hnědé špinění se může objevit v prvních měsících těhotenství, a to proto, že se oplodněné vajíčko uchycuje do děložní sliznice, což může vyvolat drobné krvácení či špinění. Pokud vás nebolí břicho a cítíte se jinak v pořádku, většinou to neznamená nic vážného.

Hnědé špinění však může signalizovat i choroby děložního hrdla – v tomto případě je krvácení slabší, vypadá jako hnědavý výtok. V druhé polovině těhotenství může krvácení signalizovat poruchy placenty, například jejího nesprávného uložení. V horším případě může být známkou předčasného odlučování placenty. Platí nepsané pravidlo: Jestli to je do hněda, tak je to dobré a stát se to může, špatné by bylo, kdyby to byla jasná krev a větší množství.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP