Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

HEMEROIDY FOTO

OBSAH

Hemeroid, nebo hemoroid?

Pro hemoroidy se často nesprávně používá výraz hemeroidy. Ať už jim říkáme tak či onak, má s nimi podle statistik zkušenost sedm z deseti lidí. Někteří se s tímto problémem setkají jen jednou nebo dvakrát za živout, ale většina se tímto onemocněním trápí dlouhodobě a nepříjemné příznaky se často vracejí.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den!Obracím se na vás s velkou prozbou o pomoc a radu!!!Jsem řidič z povolání - autobusák a trpím problémy s hemeroidy!!!Zrovna ted se mi přihodilo že jsem dostal ošklivou chřipku a lékař mi musel naordinovat troje antibiotika!!!!Bohužel jsem z nich dostal sillný průjem,který trval cca 14 dnů!!!To již mi z konečníku začala tect čirá krev a hrozné pálení!!!Lékař mi zdělil že mi praskl nějaký hemoroid!!!Já však z toho dostal řitní abces!!!!Velké teploty a hrozné bolesti!!!Po celou dobu jsem dělal koupele v teplé vodě s Hypermanganem!!!Nakonec mi abces prasknul!!!Navštivil jsem opět lékaře!Po vyšetření mi zdělil že na řezání to již prý není a že mám dále pokráčovat v koupelích a k tomu so zakoupit čípky Ma stu!!!Bydlím v Mostě!Chci se touto cestou vás zeptat,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbižší středisko,kde hemeroidy odstranují lejzrem a nebo co mám užívat,aby to bylo co nejvíce účinné???Předem děkuji za vaší radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Dobrý den,chci se zeptat.Mám vnitřní i vnější Hemeroidy a mám stále průjem Při vyprazdňováni mi teče čistá krev do mísy.Je to rakovina?Salmuleozu nemám.Děkuji za odpověď.Iveta

Zdroj: diskuze Hemeroidy a průjem

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Je to účinná mast na hemeroidy?

Framykoin obsahuje kombinaci antibiotik se širokým spektrem účinku, která působí na původce kožních onemocnění. Framykoin se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odřeniny kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tudíž je možné použít framykoin i na infikované hemeroidy (respektive hemoroidy).

Před použitím přípravku Framykoin se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, případně zdravotní sestrou. Framykoin nelze používat na rozsáhlé mokvající plochy a na bércové vředy kvůli nebezpečí jeho vstřebání. Přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Hemoroidy foto

Fotografie, na kterých jsou vidět hemoroidy a píštěle, jsou vidět zde: hemoroidy foto, píštěl foto.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kechlerová.

prosím vás dítě 4 roky věku. Má zřejmě hemeroidy, byl již 2x u chirurga, ale zřejmě bude nucen navštívit proctologa nebo gastroenterologa?
chirurgové ho nevyšetřili tak jak je třeba.
je v Praze dětský proctolog?
chlapec se bojí jít na velkou, občas i krvácí, moc u toho plače, zadržuje v sobě stolici třeba i 4 až 5 dní.
já jsem babička, bydlím ale v Brně. Snacha si nějak neví s tím rady.
děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemeroidy u dětí

Konečník anatomicky

Název konečník, latinsky rectum, počeštěně rektum pochází z latinského intestinum rectum „rovné střevo“. Konečník je poslední část trávicí trubice, zakončená řitním otvorem, jímž se vyměšují nestrávené zbytky potravy ven z organismu. Z druhé strany na konečník navazuje sestupný tračník tlustého střeva.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zkoušela jsem ten anurex. Je to pecka. Rychlé jednání, na druhý den mi přišel a pomohl prakticky hned. Maximálně doporučuju.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Epsomská sůl a glycerin

Rovněž tato méně známá domácí léčba může pomoci s bolestivými hemoroidy. Pomocí jednoduchých složek vytvoříte směs, kterou aplikujete přímo na postižené oblasti.

Postup: Smíchejte 2 lžíce epsomské soli s 2 lžícemi glycerinu. Naneste směs na gázovou podložku a položte ji na bolestivou plochu. Nechte působit po dobu 15–20 minut. Opakujte každé čtyři až šest hodin, dokud se bolest nezmírní.

Zdroj: Nejlepší lék na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anicka.

Moc poučný článek, náš Tomášek (8let) měl hemeroidy také. Nevím, co to způsobilo, ale paní doktorka nám nařídila změnu jídelníčku a doporučila mi tuto mast mastnahemeroidy.cz. Naštěstí to během prvního týdne pomohlo, ale trápil se chudák hrozně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast

Jak poznat hemeroidy

Typicky se hemoroidy projevují bolestí, svěděním a krvácením. Krvácení se objevuje v podobě světlé krve na toaletním papíru a doprovází je pocit vlhka. Při opakovaných a dlouhodobých potížích zprvu vznikají hemoroidy, které lze manuálně zatlačit. V pokročilejší stadiích již toto není možné a je nutný zásah lékaře, neboť existuje riziko komplikací (infekce, trombóza, odumírání tkáně či vznik anémie v důsledku zvýšeného krvácení). Popsané příznaky se mohou objevit i u jiných závažnějších onemocnění, a tak je vhodné při přetrvávajících potížích či při změně jejich charakteru navštívit lékaře, aby mohl provést komplexnější vyšetření. Za hlavního viníka vzniku hemoroidů se označuje sedavý způsob života. Při něm se městná krev v žilách v pánvi. Stejně tak k němu přispívá i složení stravy a následně stolice.

Zde naleznete více informací k této tematice a také odkaz na fotografie (fotky).

Zdroj: Léky na hemeroidy

Pomáhá sauna na hemoroidy?

Hlavním nebezpečím u hemoroidů je vysoká teplota. Zvyšuje se přitom riziko vnitřního krvácení a trombózy u rozsáhlých hemoroidů. Pod vlivem vysokých teplot se také uvolňují svaly a zvyšuje tep, což může vést ke krvácení.

Lékaři pacientům doporučují při tomto onemocnění spíše ruskou nebo parní lázeň, které mají relativně nízké teploty. Pobyt v parní lázni by měl být omezen na 7–10 minut.

Zdroj: Hemeroidy a sauna

Diskuze

V diskuzi POTŘEBOVAL BYCH POMOC A RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav zitek.

Dobrý den myslím te mám hemeroidy a potřeboval bych na to nějaký lék čí máš popřípadě i řadu jak to vyléčit a co sním jíst a co nesmím děkuji za brzkou odpověď pan zitek a můj tel 776555453

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potřeboval bych pomoc a radu

Příznaky hemoroidů

  • Hemoroidy se projevují krvácením, které je patrné po defekaci na toaletním papíru.
  • Hemoroidy mohou v okolí konečníku způsobit tlaky, bolesti, pálení a svědění a jiná nepohodlí.
  • Hemoroidy často doprovází zánět, otok a podráždění konečníku.
  • Hemeroidy je možné nahmatat, jako takové výhřezy, které jsou cítit jako malé bouličky v okolí konečníku, tak zvaný prolaps konečníku.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ HEMEROIDŮ BEZ OPERACE HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Vopatová.

Dobrý den.Které zařízení v Praze odstraní hemeroidy bez operace a je to hrazené pojišťovnou?Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Gatyasova.

Prosim mam venkovni hemeroid bojim se strasne moc operace prosim mohu navstivit vad dekuji

Zdroj: diskuze Odstranění hemeroidů bez operace hrazené pojišťovnou

Za jak dlouho účinkuje Detralex

Z recenzí pacientů s hemoroidy, kteří užívají jen jednu tabletku Detralexu měsíc a po přerušení další měsíc, vyplývá, že po hemoroidech není po této léčbě ani stopa.

Délka podávání Detralexu závisí na potížích. Lék se obvykle užívá po dobu 2–6 měsíců, po zlepšení se přestane zcela užívat anebo se v případě potřeby užívání po 1–2 měsících opakuje. Pokud jsou potíže neustálé a vysazení Detralexu by vedlo ke zhoršení stavu a funkce cév, lze lék na doporučení lékaře užívat kontinuálně.

Zdroj: Detralex na hemeroidy

Nežádoucí účinky

Přípravek je obvykle dobře snášen. Při jeho užívání se výjimečně mohou vyskytnout u některých pacientů mírné zažívací potíže (nevolnost, zvracení, obtíže při trávení, bolesti žaludku), popřípadě závratě a bolesti hlavy, které nejsou důvodem pro přerušení léčby.

Jestliže zaznamenáte jakýkoliv nežádoucí účinek, který není uveden v této příbalové informaci, oznamte to prosím svému lékaři nebo lékárníkovi. Interakce s jinými léčivy nejsou doposud známy.

Zdroj: Detralex na hemeroidy

Mobivenal na hemeroidy

Mobivenal léčí hemoroidy a je k této léčbě přímo indikován výrobcem. Správná formulace odborného názvu onemocnění hemoroidy (řecky Haimorrhoides flebes, alternativní český název je zlatá žíla, píštěl, případně zkomoleně hemeroid) říká, že jde o otok nebo zánět cévní struktury za řitním otvorem, která napomáhá při kontrole vyprazdňování. Ve svém původním fyziologickém stavu slouží jako polštářovitá výplň skládající se z arteriovenózních kanálků a vazivové tkáně.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Může hemoroid způsobit plynatost?

Hemoroidy samy o sobě nemohou způsobit plynatost. Ale plynatost společně s hemoroidy je nepříjemnou záležitostí. Dochází k dyskomfortu a bolestivosti v okolí řitního otvoru. Aby se odstranila plynatost a nadýmání, je důležité jíst pomalu a dobře přežvýkat potravu. Přejídání není nikdy zdravé a stravování se jednoduchými pokrmy je na druhou stranu vždy to nejlepší. Provádíme-li očistu tlustého střeva, abychom odstranili nahromaděné usazeniny a parazity, je nezbytné k vylepšování a eliminaci tohoto stavu zvýšit příjem vlákniny.

Zdroj: Plynatost a hemeroidy

Sedací koupel

Trápí vás hemoroidy? Pak jejich hojení urychlíte pravidelnou aplikací sedací koupele z dubové kůry, která má svíravý účinek.

Postup: Tři lžíce nadrobno roztlučené nebo mleté dubové kůry namočte do 1 l vody a nechte 12 hodin macerovat. Potom 10 minut povařte na mírném ohni. Přidejte 7 lžic bylinné směsi ze stejných dílů listu ořechu, natě přesličky a lnice. Odstavte a nechte 20 minut luhovat. Sedací koupel má po každé stolici trvat 15–20 minut.

Zdroj: Nejlepší lék na hemeroidy

Dávkování

Přesné dávkování a délku léčby vždy určuje lékař!

Při léčbě chronické žilní nedostatečnosti je doporučená dávka 2 tablety denně užité v jedné dávce nebo dvou oddělených dávkách.

V případě akutního zánětu hemoroidů se užívá 6 tablet denně po dobu prvních 4 dnů, poté 4 tablety denně po dobu následujících 3 dnů. Udržovací dávka je 2 tablety denně.

Tablety se užívají při jídle a zapíjejí se tekutinou. Předávkování je málo pravděpodobné. Mohly by být pozorovány pouze mírné zažívací obtíže. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku se poraďte s lékařem.

Zdroj: Detralex na hemeroidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP