Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

GUTTALAX ČÍPKY

OBSAH

Guttalax kapky, nebo Dulcolax čípky?

Účinná látka obsažená v Guttalaxu patří do skupiny takzvaných stimulačních laxativ, která přímo stimulují nervovou pleteň v tračníku. Vzniká na ně návyk. Účinek očekávejte za 6-8 hodin. Je lepší volit Zaječici či Šaratici, popřípadě glycerinové čípky (změkčující laxativum, mění konzistenci tvrdé stolice, účinek za 15-40 minut, vhodné i pro těhotné) nebo laktulózu.

Hlavně je ale potřeba uvažovat nad příčinou! Ta může být opravdu různá a při dlouhodobých obtížích je potřeba konzultovat situaci s lékařem. Je vhodné zařadit do stravy psyllium (vlákninu), zakysané výrobky a důkladně pít.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi GUTALAX PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den mam problem mela jsem zacpu vzala gutalax vyprazdnila mam bolesti furt chodim vyprazdnovat je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Projímadlo Guttalax,
Dobrý den je to 14 hodin co jsem si vzala projímadlo a vůbec jsem nebyla na wc.Nikdy jsem projímadlo neužívala.
Čím by to mohlo být,že jsem se nevyprázdnila? Děkuji za odpověď Z.P.

Zdroj: diskuze Gutalax příbalový leták

Glycerinové čípky v těhotenství

Pokud se potíže s vyprazdňováním nedaří odstranit vhodnou volbou stravy a dodržováním režimových opatření, je možné pravidelné dlouhodobé užívání laktulózy, občasně lze aplikovat glycerinové čípky, eventuálně také nárazově užít takzvaná kontaktní laxativa (například pikosulfát – Guttalax). Rovněž popíjení hořké vody Zaječická lze zahrnout do výběru vhodné stravy – její šetrný projímavý účinek se s výhodou využívá k dlouhodobé úpravě zažívacích potíží a nastolení pravidelného rytmu vyprazdňování. V těhotenství doporučujeme užívat nejnižší účinnou dávku, tedy1 dl Zaječické 1x denně večer před spaním. V případě potřeby je možné podávat až 4 dl denně, lze pít i ráno nalačno.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A INDOMETACIN ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Beru lék Pradaxa a teď jsem na gynekologii dostala na bolest Indometacin čípky. Snáší se tyto dva léky. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin se nesmí užívat pokud probíhá léčba s lékem Pradaxa! Může to způsobit závažná krvácení. Indometacin vůbec nepoužívejte a neprodleně kontaktujte svého lékaře a sdělte mu, že užíváte lék Pradaxa, aby vám dal jiný lék proti bolesti. Máte-li nyni akutní bolest, tak jediný lék na bolest, který můžete užít z volně prodejných, je paracetamol (Paralen) v maximální dávce dvě tablety nejdříve po 4 hodinách (max 8 tablet za den).
Jestli jste již užila lék Indometacin, tak se hlídejte, a kdyby se u vás objevil některý z níže uvedených příznaků, tak neprodleně volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112. Příznaky interakce Pradaxy a Indometacinu:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.
Prosím vás, je nesmírně důležité VŽDY ! ! informovat lékaře o VŠECH dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Cena projímadla Guttalax

Kapky:

  • V GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 15 ML – 88,06 Kč
  • GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 30 ML – 135,66 Kč

Tablety:

  • GUTTALAX POR TBL NOB 20 X 5 MG – 77,53 Kč

Tento lék si pacient hradí sám.

Čípky Guttalax

V České republice jsou zaregistrovány pouze tyto lékové formy:

Kapky:

  • V GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 15 ML
  • GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 30 ML

Tablety:

  • GUTTALAX POR TBL NOB 20 X 5 MG

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Poradna

V naší poradně s názvem INDOMETACIN ČÍPKY 100 A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Ryšavá.

Užívám Warfarin na ředění krve a trpím bolestmi zad ,bederní páteře proto užívám čípky Indometacin 100,které mi alespon trochu snižjí bolesti.Mám ale obavy,zda není nebezpečné užívat tyto dva léky současně.Prosím o radu.Děkuji za vysvětlení Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin je vynikající v léčbě ortopedické bolesti, jako je bolest zad, revmatoidní artritida, Bechtěrevova nemoc, stavy po úrazech, apod. Ale v případě společného užívání s Warfarinem může zvyšovat riziko krvácení, zejména do trávicího traktu, kde krvácení není vidět. Lepší variantou na tlumení bolesti u pacientů s Warfarinem je užívání paracetamolu, který je také ve formě čípků, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/vyrobek…
Kdyby Paralen byl pro vás příliš slabý, tak je zde možnost jiného léku, který je již k dostání jen na lékařský předpis. Jeho název je Tramadol Mylan a může se užívat společně s Warfarinem. Zkuste nejdříve ten první, a potom případně požádejte svého lékaře o předpis na Tramadol Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Indometacin čípky 100 a warfarin

Cena projímadla Guttalax

Kapky:

GUTTALAX POR GTT SOL 1 × 15 ml – 88,06 Kč

GUTTALAX POR GTT SOL 1 × 30 ml – 135,66 Kč

Tablety:

GUTTALAX POR TBL NOB 20 × 5 mg – 77,53 Kč

Tento lék si pacient hradí sám.

Čípky Guttalax

V České republice jsou zaregistrovány pouze výše uvedené lékové formy.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

jejej, podobné problémy jsem měla i já. Nakonec jsem se rozhodla pro změnu gynekoložky a povedlo se. Ta se mnou problém začala řešit okamžitě. předepsala mi vaginální čípky gyntima a wobenzym. Wobenzym jsem brala 3 měsíce čípky podobu deseti dnů. Teď si jednou za týden zavedu čípek, abych udržovala správnou mikroflóru a je vše v naprostém pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst příbalovou informaci léku Guttalax.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Mašek.

Dobry den.Již jsem Vám psal ohledně mé operace kýly ale má lékařka má dovolenou a v lekarně mi nabídly pouze čípky na zácpu nevím tedy o jaké připravky si mohu požádat.Díky za radu,vím že je to těžké radit na dálku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Použijte čípky, které vám nabídli v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Příbalový leták

Zde může vidět příbalovou informaci k léku Guttalax.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Měla jsem mykózu, gynekoložka mi předepsala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Guttalax kapky

Guttalax kapky patří mezi kontaktní laxativa. Ta dráždí střevní sliznici a tím dochází ke zmenšení vstřebávání vody do organismu. Druhotně pak zlepšuje střevní motilitu (hybnost) díky zvětšenému obsahu střeva. Účinek nastupuje po 6–9 hod., tato laxativa se proto užívají večer před spaním. V průběhu těhotenství lze některá kontaktní laxativa užívat pouze po poradě s lékařem. Účinná složka přípravku ani jeho metabolity nejsou vylučovány do mateřského mléka zdravých kojících žen. Z toho důvodu je možné některé tyto přípravky bezpečně užívat i během kojení.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Zkuste unikání metodu léčby mrazem - www.anurex.cz, mě osobně to hodně pomohlo a to na trvalo! Už žádné masti, čípky, tabletky nebo doktoři :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy

Guttalax kapky

Guttalax kapky patří mezi kontaktní laxativa. Tato dráždí střevní sliznici, a tím dochází ke zmenšení vstřebávání vody do organismu. Druhotně pak zlepšuje střevní motilitu díky zvětšenému obsahu střeva. Účinek nastupuje po 6–9 hodinách, tato laxativa se proto užívají večer před spaním. V průběhu těhotenství lze některá kontaktní laxativa užívat pouze po poradě s lékařem. Účinná složka přípravku ani jeho metabolity nejsou vylučovány do mateřského mléka zdravých kojících žen. Z toho důvodu je možné některé tyto přípravky bezpečně užívat i během kojení.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi MOTÁNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vávrová.

Dobrý den, již druhý týden trpím silným motáním hlavy, někdy nejsem schopna ani sama jít na toaletu atd. Od OL mě odvezla RZ do nemocnice, tlak byl kolem 200/110, dostala jsem kapačku a za 4 hod jsem byla poslána domů. Dostala jsem recept na čípky, které mám použít při dalším silném motání a byla jsem hotová. Čípky s jmenují TORECAN. Jsem nucena je používat každý druhý den, motání je příšerné. Co mám dělat, toto přeci není k životu. Prosím, poraďte mi, kam se mám obrátit o pomoc.
Skutečně nejsem schopna normálně fungovat, v klidu jsem tak 2-3hod, pak musím zase odpočívat a být sama doma, to vůbec není možné, chvílema nejsem schopna se ani o sebe postarat.
Děkuji předem za pomoc!

Vávrová Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Měl jsem téměř ten stejný problém a ještě trochu mám... Všechna vyšetření v pořádku, nikdo mi nijak nepomohl, žádné prášky nezabírají. Od té doby co jsem začal chodit rovně s občasnými cviky a hlavně hodne pohybu je moje bolest, nevolnost, průjem, apatie na půlce, možná ještě více. Trvalo mi to rok. Pomáhalo mi si lehnout na rovnou podložku a podložit si krk tak až jsem ucítil úlevu a takové pohyby v krku. A když jsem byl úplně s nervy v kýblu, silné deprese atd... Pomohli 3+ piv. Alkohol totiž rozšiřuje cévy, zvýší tlak a mozek je lépe zásobený.

A když to shrnu, okamžitě začít chodit rovně s nejakými cviky na posílení hlubokých svalů páteře, zajít si za fyzioterapeutem aby upřesnil potíže s páteří a zvolil vhodné cvičení.

Zdroj: diskuze Krční páteř problémy příznaky

Dávkování Guttalaxu

Pokud není lékařem předepsáno jinak, doporučují se tyto dávky:

Dospělí a děti nad 10 let: 10–20 kapek večer

Děti 4–10 let: 5–10 kapek večer

Děti by neměly užívat Guttalax bez doporučení lékaře.

GUTTALAX je zpravidla podáván večer před spaním, vyprázdnění nastává následující den ráno. Účinek se obvykle dostaví 6–12 hodin po podání. GUTTALAX lze pravidelně, při každodenním podávání, užívat po dobu maximálně dvou týdnů, a to jak po konzultaci, tak i bez konzultace s lékařem.

Důležité je dodržovat dávkování uvedené na obalu přípravku. Jestliže jste užil(a) více přípravku GUTTALAX, než jste měl(a), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Užívání vysokých dávek pikosulfátu sodného, stejně jako ostatních laxativ, může způsobit chronický průjem, závažné ztráty tekutin, kolikovité křeče v břiše, závažné ztráty draslíkových iontů a ostatních elektrolytů. Účinky předávkování lze minimalizovat vyvolaným zvracením nebo výplachem žaludku. Následně je zpravidla třeba doplnit tekutiny. Opakované předávkování laxativy může vést k vážnému poškození střevní sliznice, k chronickým bolestem břicha a průjmu, poškození ledvin a k pocitu celkové slabosti. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem vyhledejte lékaře!

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Julča.

Měla jsem mykózu, dostala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mona.

Měla jsem mykózu, na gyndě dostala čípky a v lékárně mi doporučili ještě Probiolact jako prevenci opakování zánětu a zdá se, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Dávkování Guttalaxu

Pokud není lékařem předepsáno jinak, doporučují se tyto dávky:

Dospělí a děti nad 10 let: 10–20 kapek večer

Děti 4–10 let: 5–10 kapek večer

Děti by neměly užívat Guttalax bez doporučení lékaře.

GUTTALAX je zpravidla podáván večer před spaním, vyprázdnění nastává následující den ráno. Účinek obvykle nastává 6–12 hodin po podání. GUTTALAX lze pravidelně, při každodenním podávání, užívat po dobu maximálně dvou týdnů, a to jak po konzultaci, tak i bez konzultace s lékařem.

Důležité je dodržovat dávkování uvedené na obale přípravku. Jestliže jste užil(a) více přípravku GUTTALAX, než jste měl(a), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Užívání vysokých dávek pikosulfátu sodného, stejně jako ostatních laxativ, může způsobit chronický průjem, závažné ztráty tekutin, kolikovité křeče v břiše, závažné ztráty draslíkových iontů a ostatních elektrolytů. Účinky předávkování lze minimalizovat vyvolaným zvracením nebo výplachem žaludku. Následně je zpravidla třeba doplnit tekutiny. Opakované předávkování laxativy může vést k vážnému poškození střevní sliznice, k chronickým bolestem břicha a průjmu, dále k poškození ledvin a pocitu celkové slabosti. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem vyhledejte lékaře!

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Dulcolax čípky - příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Dulcolax čípky.

Zdroj: Projímadlo čípky

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Čípky proti zácpě

Hlavním úkolem čípků (latinsky suppositoria) je mechanicky usnadnit proces vyprázdnění (obsah glycerinu), případně podpořit defekaci stimulací podslizničních nervových pletení. Čípky jsou různé velikosti (čípky na zácpu pro děti, čípky na vyprázdnění pro dospělé) a po rozbalení se zavádějí vždy do konečníku (takzvané rektální čípky) po lehkém zatlačení na stolici, a to nejlépe v mírném předklonu/podřepu. Jakkoliv čípek po zavedení prakticky okamžitě nutí k vyprázdnění, je třeba pro dosažení maxima jeho účinku několik desítek minut počkat ‒ v opačném případě se pouze vypudí netknutý čípek a zácpy se nezbavíte.

Zdroj: Projímadlo čípky

Hubnutí s Guttalaxem

Při hubnutí s Guttalexem dochází k tomu, že se z organismu odstraní zbytky potravy, ne tuky, a také dochází k masivnímu odvodnění. Dlouhodobé a bezdůvodné užívání Guttalaxu na hubnutí může způsobit chronický průjem, závažné ztráty tekutin, kolikovité křeče v břiše, závažné ztráty draslíkových iontů a ostatních elektrolytů.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Hubnutí s Guttalaxem

Při hubnutí s Guttalaxem dochází k tomu, že se z organismu odstraní zbytky potravy – ne tuky – a také dochází k masivnímu odvodnění. Dlouhodobé a bezdůvodné užívání Guttalaxu na hubnutí může způsobit chronický průjem, závažné ztráty tekutin, kolikovité křeče v břiše, závažné ztráty draslíkových iontů a ostatních elektrolytů.

Zdroj: Projímadlo Guttalax


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP