Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

GLYCERINOVÝ ČÍPEK ÚČINKY

OBSAH

Za jak dlouho účinkuje glycerinový čípek

Účinek se dostaví nejpozději do 30 minut po použití.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macik.

Dobrý den. Protože léta trpím zácpou, zakoupila jsem colonix, abych se s tímto problémem touto cestou pokusila bojovat. Vím, že colonix neberu dlouho, teprve od minulého pondělka a dnes je úterý (od 22.6.). Ale dosud jsem se nevyprázdnila. Přiznám se, že dnes mi není už nejlépe. Cítím se unavená a ospalá a tlačí mi žaludek. V neděli jsem si vzala čípek a trochu jsem měla stolici. Ale čípek mi vždy nezabírá a nevím, zda tím neporušuji program. Můžete mi k tomu dát nějakou informaci?? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. Já také trpím už delší dobu zácpou a glycerinové čípky mě moc nezbírají jsou slabé.Lepší je čípek Dulcolax ten zabere spolehlivě do 20minut nebo si musím udělat mýdlový klystýr který je spolehlivý a je za chvilku hotový a úleva od zácpy je velká.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Jak funguje glycerinový čípek

Glycerin obsažený v čípku podporuje vyprazdňování střev, změkčení a zvlhčení stolice, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje její vylučování. Před použitím uvolněte čípek roztržením fólie nad špičkou čípku. Zaveďte čípek do konečníku zašpičatělou částí napřed. Skladujte na suchém místě při teplotě od +5 °C do +25 °C.

Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Nepoužívejte, pokud je obal porušen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi DUTINA ÚSTNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Jezdik.

Dobrý den má přítelkyně má v dutině ústní něco jako bradavici a mám pocit že to mužebyt nakazlive jelikož něco podobného mi vyrostlo v oblasti penisu nyní jsem začal uzivat mast z propolisu. Děkuji za zprávu a radu.


Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri.

Dobrý den mám dlouhý čípek v krku a jeto nepříjemné co stim dělat diky

Zdroj: diskuze Dutina ústní

Glycerinové čípky po porodu

Po porodu se asi každá maminka bojí při návštěvě toalety zatlačit, ale vyprázdnit se musí... V tomto případě také výborně pomáhá glycerinový čípek. Glycerin obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod. Účinek se dostaví za 10–20 minut. Dá se koupit v lékárně a balení obsahuje 10 ks. Cena je kolem 20 Kč. Přípravek lze užívat i v těhotenství, šestinedělí a během kojení.

Zdroj: Glycerinové čípky

Účinky

Použití glycerinu se využívá převážně u mikroklyzmatu, což je klyzma s malým obsahem tekutiny. Klyzma je méně objemné, klient tekutinu déle udrží a snadněji se vyprázdní. Jedná se o projímavý druh klystýru.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVEJOVÝ SIRUP LISOVANÝ ZA STUDENA ZPUSOB UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,

od jedné paní jsem si koupila sirupy lisované za studena
-šalvějový
-jetelový
-bezinkový_černý bez z plodu
-tymiánový

Bohužel mi k tomu nebyl dán leták ,
jak ho užívat a na co se může užívat.
Ptala jsem se ji,odkazala mi na net....bohužel...

Proto se na vás obrátím,
protože jsem to jaksi na netu nemohla dohledat.

Budu moc ráda za vše informace.

Děkuji a s přáním hezkého dne.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Šalvěj:
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- nežádoucí účinky: odstavec.ceskenemoci…
- pití sirupu / čaje: odstavec.ceskenemoci…

Jetel:
- účinky a použití: odstavec.ceskenemoci…

Černý bez
- účinky: odstavec.ceskaordina…

Tymián
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- recept a dávkování: odstavec.ceskenemoci…

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Jak funguje glycerinový čípek

Glycerinové čípky jsou laxativa. Glycerin (glycerolum) obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici a zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva, čímž usnadňuje její odchod. Glycerinové čípky jsou tedy vhodným prostředkem k řešení zácpy. Účinek se dostaví za 10–20 minut po použití. Dle recenzí je přípravek dobře snášen, může však dojít ke dráždění konečníku se svěděním a pálením. V tomto případě – nebo při výskytu jiných neobvyklých reakcí – používání čípků ukončete a poraďte se s lékařem.

Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na některou jeho složku, při bolestivých trhlinkách v oblasti řitní, při krvácejících hemoroidech.

Přípravek se prakticky nevstřebává, proto používání těchto čípků neovlivňuje účinky jiných léků současně užívaných. Nepoužívejte však současně s tímto přípravkem bez porady s lékařem jiné léky v čípkové formě. V případě předepisování jiných léků upozorněte lékaře, že používáte glycerinové čípky.

Zkušenosti na zácpu: Dospělí a děti starší než 10 let si podle potřeby zavádějí 1 čípek do konečníku. Přípravek vyvolá vyprázdnění stolice za 10–20 minut po zavedení čípku.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCERINOVÉ ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobré ráno, můžete mi poradit? V úterý 15.2. jedu na magnetickou rezonanci do Prahy. Ráno mám použít čípek na vyprázdnění konečníku. Chci si ho vzít v 6:00 hodin, mohu se pak nasnídat v 7 nebo v 8 hodin? Vyšetření mám ve 13:30, 4 hodiny předtím nemám jíst. Předem Vám děkuji za radu. S pozdravem Ladislav.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se nasnídat, ale změňte jídlo. K snídani použijte tekutý výživný nápoj, který můžete koupit v lékárně. Jedno balení nahradí jedno jídlo. Kupte si jich víc, ať si můžete dát ještě jeden do 4 hodin před vyšetřením a pak hned po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glycerinové čípky

Zkrácený děložní čípek na začátku těhotenství

Pokud máte zkrácený čípek, je lépe vyhnout se nadměrnému cvičení, a to i tomu pro těhotné. Neznamená to však, že budete pouze ležet doma. Procházka vám zcela jistě neuškodí. Riziko předčasného porodu je přímo úměrné progresi zkracování čípku. Čím kratší čípek, tím větší riziko.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Jak se mění děložní čípek na začátku těhotenství?

Děložní čípek prochází v průběhu menstruačního cyklu a na počátku těhotenství různými změnami, o kterých pojednáváme v následujících částech.

Zdroj: Jak se mění děložní čípek v raném těhotenství?

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

jejej, podobné problémy jsem měla i já. Nakonec jsem se rozhodla pro změnu gynekoložky a povedlo se. Ta se mnou problém začala řešit okamžitě. předepsala mi vaginální čípky gyntima a wobenzym. Wobenzym jsem brala 3 měsíce čípky podobu deseti dnů. Teď si jednou za týden zavedu čípek, abych udržovala správnou mikroflóru a je vše v naprostém pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Pomůcky

Při glycerinovém klystýru je potřeba ricinový olej nebo glycerin; 100–200ml Janetova stříkačka; slabší rektální rourka nebo Nelatonův katétr; čtverce buničiny; jednorázová podložka; vazelína; dřevěná lopatka; gumové rukavice; emitní miska; toaletní papír; podložní mísa.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Ahoj,
právě jsem zasadila túje cca 50 cm vysoké v řadě po 30 cm od sebe. Máte někdo zkušenosti, zda mezi ně mohu zatím zasadit letničky ať to je trochu pestřejší, nebo jsou túje agresivní na další rostliny. Jak daleko od zeleninové zahrádky je mohu mít, aby úroda aspoň nějaká byla ?
Dík všem za odpověď.
Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz

Měkký děložní čípek v těhotenství

Děložní čípek by měl 1 až 2 dny před očekávanou menstruací změknout a měla by se zde vytvořit opět dírka. To byste měly mít napozorované v předešlých cyklech. Některé ženy měknutí pozorují až několik hodin před samotným krvácením. Jestliže je děložní čípek stále tvrdý i v den očekávané menstruace, jste nejspíše těhotná.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST HLAVY V ZÁTYLKU RÁNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Každé ráno kolem třetí hodiny plus-minus 1 hod. mě vzbudí úporná bolest hlavy vzadu v týle. Trvá to již 2 měsíce a ještě se nestalo, že by jedno ráno bolest nepřišla. Musím si vzít Indometacinový čípek a potom to přejde. Zase vydržím celý den. Už se bojím večer chodit spát a nevím si rady, ani lékaři ne. Co s tím mám dělat. Poradí mi někdo ?

Marta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zajděte za ortopedem a požádejte ho o analýzu polohy, ve které spíte. Zřejmě na začátku prázdnin u vás došlo k namožení krční nebo hrudní oblasti, které se nadále stimuluje způsobem vašeho ležení ve spánku. Obvykle stačí přes tak zvané trigger pointy uvolnit trapézové svaly a přitahovače lopatek a problémy ustoupí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest hlavy v zátylku ráno

Děložní čípek v raném těhotenství

Po oplodnění vajíčka zůstává čípek během celého těhotenství zavřený a zároveň produkuje hustý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Irlbeková.

mám užívat lék Condrosulf 800 mg prosím jaké jsou vedlejší účinky a jak je snášen. Bojím se vedlejších účinků.Děkuji za odpovědi.Irlbeková M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Condrosulf je obvykle dobře snášen, protože obsahuje pouze přírodní látku, která pomáhá udržovat kloubní chrupavky v dobré kondici. Zde jsou možné nežádoucí účinky:
Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných): Velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby. Alergické reakce (např. kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Pozice čípku

Během raných fází těhotenství prochází děložní čípek mnoha změnami.

Když žena není těhotná, mění se poloha jejího děložního čípku během fází menstruačního cyklu následovně:

  • Během ovulace je děložní čípek výše v pochvě.
  • Po ovulaci a před menstruací, pokud žena neotěhotněla, klesá děložní čípek níže v pochvě.
  • Pokud žena otěhotněla, děložní čípek zůstane výše v pochvě a jeho poloha je podobná jako při ovulaci.

Zdroj: Jak se mění děložní čípek v raném těhotenství?

Textura čípku

Struktura děložního čípku se také mění na začátku těhotenství v důsledku zvýšeného průtoku krve. Pokud žena ještě neotěhotněla, děložní čípek bude na dotek pevný, jako špička nosu. Pokud otěhotněla, děložní čípek bude měkčí a bude se více podobat rtům.

Zdroj: Jak se mění děložní čípek v raném těhotenství?

Průběh onemocnění

Onemocnění se projevuje zvýšenou teplotou nebo horečkou. Onemocnění se nevyhýbá ani kojencům a batolatům, ty mohou mít horečku až 40 °C. Dalšími příznaky je změna chování dítěte, ale i dospělého, únava, rozmrzelost, bolestivé polykání, zduřelý čípek, zduřelé mízní uzliny na krku, nechutenství, rýma, kašel, chrapot, může se přidat i bolest břicha.

Zde můžete vidět, jak vypadá zduřelý čípek v krku.

Zdroj: Zduřelý čípek v krku

Dávkování

Diazepam se podává ve formě tablet, injekčně a jako čípek. Nejpoužívanější tablety mají sílu 5 a 10 miligramů, k úlevě většinou postačuje jedna tableta. U deliria tremens se ovšem podávají velmi vysoké dávky, výjimkou není několik desítek miligramů denně. U epileptického záchvatu můžeme použít injekční formu (jmenuje se Apaurin) nebo čípek, nejde-li bezpečně aplikovat injekce. Lék nesmí být užíván bez vědomí ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Diazepam a jeho účinky

Postup

  1. Do stříkačky natáhneme ordinované množství oleje nebo glycerinu.
  2. Oblékneme si rukavice a rektální rourku natřeme vazelínou, zavedeme do konečníku.
  3. Stříkačku nasadíme na zavedenou rektální rourku a přípravek pomalu vstřikujeme.
  4. Jednou rukou vytahujeme rourku z konečníku, druhou ji současně otíráme.
  5. Požádáme klienta, aby v sobě tekutinu co nejdéle zadržel.
  6. Ležícímu klientovi podáváme podložní mísu.
  7. V průběhu celého výkonu s klientem neustále komunikujeme.
  8. Dotazem si ověříme, zda se klient vyprázdnil.
  9. Dekontaminujeme a uklidíme pomůcky.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Příprava klienta – klientovi je nutné vysvětlit postup, účel klyzmatu; doporučíme mu, aby během výkonu zhluboka dýchal nosem, a ucítí-li nesnesitelné nutkání na stolici, aby to hlásil. Dále klienta upozorníme na to, že je potřeba na konci výkonu tekutinu v sobě zadržet co nejdéle (minimálně 10 minut). Uvedené pokyny klientovi opakujeme i během výkonu.

Klientovi pokud možno zajistíme soukromí. Chodící klienty vyzveme, aby přišli do koupelny, u klienta ležícího na pokoji vyzveme ostatní klienty, aby opustili na chvíli pokoj.

Polohování – pravý bok, kolenoprsní poloha, poloha na zádech s pokrčenými a oddálenými dolními končetinami (pod klienta se podkládá podložní mísa, jednorázová podložka).

Zdroj: Glycerinový klystýr


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP