Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

GLYCERINOVÉ ČÍPKY

OBSAH

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCERINOVÉ ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobré ráno, můžete mi poradit? V úterý 15.2. jedu na magnetickou rezonanci do Prahy. Ráno mám použít čípek na vyprázdnění konečníku. Chci si ho vzít v 6:00 hodin, mohu se pak nasnídat v 7 nebo v 8 hodin? Vyšetření mám ve 13:30, 4 hodiny předtím nemám jíst. Předem Vám děkuji za radu. S pozdravem Ladislav.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se nasnídat, ale změňte jídlo. K snídani použijte tekutý výživný nápoj, který můžete koupit v lékárně. Jedno balení nahradí jedno jídlo. Kupte si jich víc, ať si můžete dát ještě jeden do 4 hodin před vyšetřením a pak hned po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glycerinové čípky

Glycerinové čípky pro děti

Pro děti jsou vhodné glycerinové čípky 1 g x 5 ks.

Výhody použití: snadná aplikace, působí cíleně přímo v místě účinku, bez omezení věku (i pro kojence), vhodné pro těhotné a kojící ženy.

Účinná látka: bezvodý glycerin 2 g.

Dávkování:

  • kojenci a malé děti: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 1 g;
  • děti a dospělí: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA o hmotnosti 2 g.

Zdroj: Glycerinové čípky

Cena

Zde můžete vidět cenu glycerinových čípků na našem trhu.

Zdroj: Glycerinové čípky

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macik.

Dobrý den. Protože léta trpím zácpou, zakoupila jsem colonix, abych se s tímto problémem touto cestou pokusila bojovat. Vím, že colonix neberu dlouho, teprve od minulého pondělka a dnes je úterý (od 22.6.). Ale dosud jsem se nevyprázdnila. Přiznám se, že dnes mi není už nejlépe. Cítím se unavená a ospalá a tlačí mi žaludek. V neděli jsem si vzala čípek a trochu jsem měla stolici. Ale čípek mi vždy nezabírá a nevím, zda tím neporušuji program. Můžete mi k tomu dát nějakou informaci?? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. Já také trpím už delší dobu zácpou a glycerinové čípky mě moc nezbírají jsou slabé.Lepší je čípek Dulcolax ten zabere spolehlivě do 20minut nebo si musím udělat mýdlový klystýr který je spolehlivý a je za chvilku hotový a úleva od zácpy je velká.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Glycerinové čípky v těhotenství

Pokud se potíže s vyprazdňováním nedaří odstranit vhodnou volbou stravy a dodržováním režimových opatření, je možné pravidelné dlouhodobé užívání laktulózy, občasně lze aplikovat glycerinové čípky, eventuálně také nárazově užít takzvaná kontaktní laxativa (například pikosulfát – Guttalax). Rovněž popíjení hořké vody Zaječická lze zahrnout do výběru vhodné stravy – její šetrný projímavý účinek se s výhodou využívá k dlouhodobé úpravě zažívacích potíží a nastolení pravidelného rytmu vyprazdňování. V těhotenství doporučujeme užívat nejnižší účinnou dávku, tedy1 dl Zaječické 1x denně večer před spaním. V případě potřeby je možné podávat až 4 dl denně, lze pít i ráno nalačno.

Zdroj: Glycerinové čípky

Diskuze

V diskuzi GLYCERÍNOVÉ MYDLO NA PIGMENT KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

mám na krku pigment. používala jsem glycerínové mydla,elecom mast, bioderma čistiaca voda a ne pomohlo.děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerínové mydlo na pigment krku

Glycerinové čípky po porodu

Po porodu se asi každá maminka bojí při návštěvě toalety zatlačit, ale vyprázdnit se musí... V tomto případě také výborně pomáhá glycerinový čípek. Glycerin obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici, zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod. Účinek se dostaví za 10–20 minut. Dá se koupit v lékárně a balení obsahuje 10 ks. Cena je kolem 20 Kč. Přípravek lze užívat i v těhotenství, šestinedělí a během kojení.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A INDOMETACIN ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Beru lék Pradaxa a teď jsem na gynekologii dostala na bolest Indometacin čípky. Snáší se tyto dva léky. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin se nesmí užívat pokud probíhá léčba s lékem Pradaxa! Může to způsobit závažná krvácení. Indometacin vůbec nepoužívejte a neprodleně kontaktujte svého lékaře a sdělte mu, že užíváte lék Pradaxa, aby vám dal jiný lék proti bolesti. Máte-li nyni akutní bolest, tak jediný lék na bolest, který můžete užít z volně prodejných, je paracetamol (Paralen) v maximální dávce dvě tablety nejdříve po 4 hodinách (max 8 tablet za den).
Jestli jste již užila lék Indometacin, tak se hlídejte, a kdyby se u vás objevil některý z níže uvedených příznaků, tak neprodleně volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112. Příznaky interakce Pradaxy a Indometacinu:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.
Prosím vás, je nesmírně důležité VŽDY ! ! informovat lékaře o VŠECH dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Jak funguje glycerinový čípek

Glycerinové čípky jsou laxativa. Glycerin (glycerolum) obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici a zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva, čímž usnadňuje její odchod. Glycerinové čípky jsou tedy vhodným prostředkem k řešení zácpy. Účinek se dostaví za 10–20 minut po použití. Dle recenzí je přípravek dobře snášen, může však dojít ke dráždění konečníku se svěděním a pálením. V tomto případě – nebo při výskytu jiných neobvyklých reakcí – používání čípků ukončete a poraďte se s lékařem.

Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na některou jeho složku, při bolestivých trhlinkách v oblasti řitní, při krvácejících hemoroidech.

Přípravek se prakticky nevstřebává, proto používání těchto čípků neovlivňuje účinky jiných léků současně užívaných. Nepoužívejte však současně s tímto přípravkem bez porady s lékařem jiné léky v čípkové formě. V případě předepisování jiných léků upozorněte lékaře, že používáte glycerinové čípky.

Zkušenosti na zácpu: Dospělí a děti starší než 10 let si podle potřeby zavádějí 1 čípek do konečníku. Přípravek vyvolá vyprázdnění stolice za 10–20 minut po zavedení čípku.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem INDOMETACIN ČÍPKY 100 A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Ryšavá.

Užívám Warfarin na ředění krve a trpím bolestmi zad ,bederní páteře proto užívám čípky Indometacin 100,které mi alespon trochu snižjí bolesti.Mám ale obavy,zda není nebezpečné užívat tyto dva léky současně.Prosím o radu.Děkuji za vysvětlení Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin je vynikající v léčbě ortopedické bolesti, jako je bolest zad, revmatoidní artritida, Bechtěrevova nemoc, stavy po úrazech, apod. Ale v případě společného užívání s Warfarinem může zvyšovat riziko krvácení, zejména do trávicího traktu, kde krvácení není vidět. Lepší variantou na tlumení bolesti u pacientů s Warfarinem je užívání paracetamolu, který je také ve formě čípků, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/vyrobek…
Kdyby Paralen byl pro vás příliš slabý, tak je zde možnost jiného léku, který je již k dostání jen na lékařský předpis. Jeho název je Tramadol Mylan a může se užívat společně s Warfarinem. Zkuste nejdříve ten první, a potom případně požádejte svého lékaře o předpis na Tramadol Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Indometacin čípky 100 a warfarin

Guttalax kapky, nebo Dulcolax čípky?

Účinná látka obsažená v Guttalaxu patří do skupiny takzvaných stimulačních laxativ, která přímo stimulují nervovou pleteň v tračníku. Vzniká na ně návyk. Účinek očekávejte za 6-8 hodin. Je lepší volit Zaječici či Šaratici, popřípadě glycerinové čípky (změkčující laxativum, mění konzistenci tvrdé stolice, účinek za 15-40 minut, vhodné i pro těhotné) nebo laktulózu.

Hlavně je ale potřeba uvažovat nad příčinou! Ta může být opravdu různá a při dlouhodobých obtížích je potřeba konzultovat situaci s lékařem. Je vhodné zařadit do stravy psyllium (vlákninu), zakysané výrobky a důkladně pít.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

jejej, podobné problémy jsem měla i já. Nakonec jsem se rozhodla pro změnu gynekoložky a povedlo se. Ta se mnou problém začala řešit okamžitě. předepsala mi vaginální čípky gyntima a wobenzym. Wobenzym jsem brala 3 měsíce čípky podobu deseti dnů. Teď si jednou za týden zavedu čípek, abych udržovala správnou mikroflóru a je vše v naprostém pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Nácvik vyprázdnění stolice u návykové zácpy

Ráno po probuzení vypijte sklenici vody nebo čaje, za půl hodiny se nasnídejte a po snídani zaveďte do konečníku 1 čípek. Před upotřebením uvolněte čípek roztržením nastřižené fólie nad špičkou čípku! Jakmile se dostaví nucení na stolici, nejdéle však do půl hodiny, pokuste se o vyprázdnění. Po několika dnech vynechávejte čípky a pokoušejte se o vyprázdnění stolice ve stejnou dobu bez čípků.

Na přípravek může vzniknout návyk, nedoporučuje se tedy jeho nepřetržité denní používání po dobu delší než 1 týden. Při zácpě dodržujte vhodnou životosprávu (dostatek pohybu, strava bohatá na vlákniny – ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, dostatečné množství tekutin a podobně). Při krvácení z konečníku nebo nemožnosti vyprázdnit se po použití těchto čípků vyhledejte lékaře, může jít o závažné onemocnění. Rovněž při dlouhodobé zácpě vyhledejte lékaře. Při náhodném požití většího množství čípků, zvláště dětmi, může dojít k žaludeční nevolnosti, případně ke zvracení. Je vhodné vypít větší množství studené vody a vyhledat lékaře.

Glycerinové čípky uchovávejte při teplotě do 25 °C, a to v původním vnitřním obalu. Přípravek není určen pro děti mladší než 10 let.

Zdroj: Glycerinové čípky

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Mašek.

Dobry den.Již jsem Vám psal ohledně mé operace kýly ale má lékařka má dovolenou a v lekarně mi nabídly pouze čípky na zácpu nevím tedy o jaké připravky si mohu požádat.Díky za radu,vím že je to těžké radit na dálku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Použijte čípky, které vám nabídli v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Dulcolax čípky - příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Dulcolax čípky.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Měla jsem mykózu, gynekoložka mi předepsala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Zkuste unikání metodu léčby mrazem - www.anurex.cz, mě osobně to hodně pomohlo a to na trvalo! Už žádné masti, čípky, tabletky nebo doktoři :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy

Dulcolax

Dulcolax čípky představují místně působící projímadlo, které účinkuje v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku (vlnovitý pohyb stěn střeva, který vede k vyprazdňovacímu procesu) a změkčuje stolici. Dulcolax čípky se používají u pacientů trpících zácpou, při přípravě na diagnostická vyšetření, před operačním zákrokem nebo po něm.

Vždy užívejte Dulcolax čípky přesně podle pokynů uvedených v příbalové informaci nebo pokynů svého lékaře či lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Pokud není lékařem předepsáno jinak, doporučují se níže uvedené dávky.

Krátkodobá léčba zácpy

Dospělí a děti nad 10 let: 1 čípek (10 mg) pro okamžitý účinek, maximálně jedenkrát denně.

Obvykle jsou čípky účinné asi za 10 až 30 minut. Je třeba je nejprve rozbalit a potom vložit do konečníku.

Pro děti ve věku 4-10 let je k dispozici přípravek Dulcolax ve vhodnější lékové formě (enterosolventní tablety).

Děti ve věku 4 let nebo mladší nesmí přípravek užívat.

Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů. Pro přípravu k diagnostickým výkonům a v předoperační péči by měly být čípky užívány pod dohledem lékaře.

K dosažení úplného vyprázdnění střeva se doporučuje

Dospělí a děti nad 10 let: přípravek Dulcolax tablety - 2 tablety (10 mg) ráno a 2 tablety (10 mg) večer před vyšetřením, následované podáním 1 čípku ráno před vyšetřením.

Děti 4-10 let: přípravek Dulcolax tablety - 1 tableta (5 mg) večer před vyšetřením, následovaná podáním projímadla pro děti s okamžitým účinkem (například čípek) ráno před vyšetřením.

Dulcolax čípky mohou stejně jako ostatní projímadla způsobit při dlouhodobém předávkování chronický průjem, bolesti břicha, nízkou hladinu draslíku v krvi, sekundární hyperaldosteronismus (zvýšená tvorba hormonu aldosteron, který ovlivňuje hladiny sodíku a draslíku v krvi) a vznik ledvinových kamenů. V souvislosti s chronickým nadužíváním projímadel bylo také popsáno poškození tubulů ledvin (druh poškození ledvin), metabolická alkalóza (stav, ke kterému dochází, pokud organismus vytváří více zásaditých látek než kyselých) a sekundární svalová slabost způsobená nízkými hladinami draslíku v krvi.Glycerinové čípky

Glycerinové čípky jsou určené především proti zácpě u dětí.

Výhody použití:

  • snadná aplikace přímo v místě účinku;
  • bez omezení věku (i pro kojence);
  • vhodné pro těhotné a kojící ženy;
  • působí cíleně.

Účinná látka: bezvodý glycerin 2 g.

Složení: glycerin, sodium stearate, aqua.

Dávkování:

  • kojenci a malé děti: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA s hmotností 1 g.
  • děti a dospělí: podle potřeby 1 ks Suppositoria Glycerini SANOVA s hmotností 2 g.

Zdroj: Projímadlo čípky

Čípky proti zácpě

Hlavním úkolem čípků (latinsky suppositoria) je mechanicky usnadnit proces vyprázdnění (obsah glycerinu), případně podpořit defekaci stimulací podslizničních nervových pletení. Čípky jsou různé velikosti (čípky na zácpu pro děti, čípky na vyprázdnění pro dospělé) a po rozbalení se zavádějí vždy do konečníku (takzvané rektální čípky) po lehkém zatlačení na stolici, a to nejlépe v mírném předklonu/podřepu. Jakkoliv čípek po zavedení prakticky okamžitě nutí k vyprázdnění, je třeba pro dosažení maxima jeho účinku několik desítek minut počkat ‒ v opačném případě se pouze vypudí netknutý čípek a zácpy se nezbavíte.

Zdroj: Projímadlo čípky

Zácpa u kojenců

Je-li dítě kojeno, může se vyprazdňovat jak po každém kojení, tak i 1x za týden anebo méně často. To ale neplatí v případě nekojených dětí, které by se měly vyprazdňovat až 2x denně. Normální a běžný stav je i méně než 3x za týden.

V případě zácpy je stolice tvrdá a dítě se nepravidelně vyprazdňuje. Proto je vhodné, když rodiče vyprazdňování u dítěte sledují a dokážou na jeho základě posoudit konzistenci stolice a její četnost. Změna k lepšímu souvisí především s obměnou stravy, což je změna relativně rychlá, pokud jde o viditelný výsledek. U malých nekojených dětí jde hlavně o nahrazení umělého mléka speciálním kojeneckým mlékem, které zlepší stravitelnost, zajistí měkčí stolici a zmírní zácpu. Pomocí mohou být i pravidelná nahřívání bříška nebo masáže bříška, která uvolní nahromaděný a částečně ucpaný obsah střev. Dále mohou pomoci i krátká kojenecká cvičení.

Co pomáhá: Zkuste v příkrmech podávat více ovoce a ubrat problematických potravin, zvyšte příjem tekutin, čaje, dávejte i klidně jenom po lžičkách, pokud kojíte, dokojujte po každém příkrmu, do každého příkrmu přidejte trochu olivového oleje (necelá lžička na 150 ml), dále pomůže cvičení s nožičkama, masáž a teplo na bříšku, v krajním případě lze použít i rektální rourku, ale tu radši jen výjimečně.

Babské rady: Můžete vyzkoušet čípky na změkčení stolice, někdy stačí ovocná švestková šťáva jako přírodní projímadlo (Hipp, v DM drogerii nebo Tescu), zřeďte nebo dejte menší množství, při přetrvávajících problémech přidejte další dávku, teplá koupel, teplo na bříšku a cvičení s nožičkama pomohou uvolnit střeva, při dlouhodobějších problémech se poraďte s lékařem.

Čípky na zácpu: Jde o glycerinové čípky na změkčení tvrdé stolice přímo v konečníku, jsou volně prodejné v lékárně, primárně jsou určené dospělým, a tak rozdělte čípek třeba na polovinu nebo třetinu dle váhy miminka.

Zdroj: Zácpa u dětí

Gyntima čípky v těhotenství

Jestliže čípky Gyntima během několika dní nevyřeší vaše potíže, obraťte se na svého odborného lékaře. Použití čípků u mladých dívek konzultujte s odborníkem. Po operaci pochvy a v graviditě používejte pouze v případě, jestliže vám je lékař doporučí. U osob citlivých na některou složku přípravku může aplikace vyvolat mírnou iritaci sliznice a přechodně způsobit slabý pocit pálení.

Zdroj: Gyntima

Projímadlo do 30 minut

Pokud potřebujete pomoc do 30 minut, použijte glycerinové čípky. Tyto čípky obsahují 85% glycerolum (2,06 g v 1 čípku). Pomocnými látkami jsou uhličitan sodný, kyselina stearová, 85% glycerol.

Glycerin (glycerolum) obsažený v čípku na sebe váže vodu, změkčuje stolici a zvětšuje její objem v dolní části tlustého střeva a usnadňuje tak její odchod při zácpě. Účinek se dostaví za 10–20 minut po použití.

Produkt Suppositoria glycerini Léčiva používají dospělí a děti starší než 10 let při zácpě různého původu, například při změně prostředí, životosprávy, při dlouhodobém upoutání na lůžku, po operaci, při zahuštěné a zatvrdlé stolici, v těhotenství, v šestinedělí a při kojení, při dlouhodobé zácpě k nácviku pravidelného odchodu stolice.

Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na některou jeho složku, při bolestivých trhlinkách v oblasti řitní, při krvácejících hemoroidech.

Přípravek není určen pro děti mladší než 10 let.

Přípravek se prakticky nevstřebává, proto používání těchto čípků neovlivňuje účinky jiných současně užívaných léků. Nepoužívejte však současně s tímto přípravkem bez porady s lékařem jiné léky v čípkové formě. V případě předepisování jiných léků upozorněte lékaře, že používáte Suppositoria glycerini Léčiva.

Dávkování a způsob použití

Dospělí a děti starší než 10 let si podle potřeby zavádějí 1 čípek do konečníku. Přípravek vyvolá vyprázdnění stolice za 10–20 minut po zavedení čípku.

Nácvik vyprázdnění stolice u návykové zácpy

Ráno po probuzení vypijte sklenici vody nebo čaje, za půl hodiny se nasnídejte a po snídani zaveďte do konečníku 1 čípek Suppositoria glycerini Léčiva. Jakmile se dostaví nucení na stolici, nejdéle však do půl hodiny, pokuste se o vyprázdnění. Po několika dnech vynechávejte čípky a pokoušejte se o vyprázdnění stolice ve stejnou dobu bez čípků.

Před upotřebením uvolněte čípek roztržením nastřižené fólie nad špičkou čípku!

Upozornění

Na přípravek může vzniknout návyk, nedoporučuje se proto jeho nepřetržité denní používání po dobu delší než 1 týden. Při zácpě dodržujte vhodnou životosprávu (dostatek pohybu, strava bohatá na vlákniny, tedy ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, dostatečné množství tekutin a podobně).

Při krvácení z konečníku nebo nemožnosti se vyprázdnit po použití těchto čípků vyhledejte lékaře, může jít o závažné onemocnění.

Rovněž při dlouhodobé zácpě vyhledejte lékaře.

Při náhodném požití většího množství čípků, zvláště dětmi, může dojít k žaludeční nevolnosti, případně ke zvracení. Je vhodné vypít větší množství studené vody a vyhledat lékaře.

Zdroj: Projímadlo s okamžitým účinkem

Účinné látky

Tomanol se vyskytoval ve dvou formách, potahované tablety a čípky.

Tomanol tablety obsahoval tyto účinné látky:

  • Mono-isopropyl amino antipyrin hydrochlorid - 0,2 g.
  • Fenylbutazon - 0,1 g.

Tomanol čípky obsahoval tyto účinné látky:

  • Isopropyl tartrát amino antipyrin - 0,645 g.
  • Fenylbutazon - 0,2 g.

Zdroj: Lék Tomanol


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP