Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

CONDRO SULF 800

OBSAH

Zkušenosti

Condrosulf 800 indikuje revmatolog či ortoped. U výrobků dle zkušeností uživatelů Proenzi, GS Condro a další potravinových doplňků není garantován léčebný účinek. Nejde o návykový lék, tudíž může být jeho použití dlouhodobé.

Condrosulf je balen v platech, jde o poměrně velké tobolky, které se však dají dobře polknout. Nutno pořádně zapít. Přípravek opravdu účinkuje a ulevuje od bolesti. Pomáhá při artróze. Je cenově dostupný.

SÚKL garantuje přítomnost i množství účinné látky. Potvrzena je mnohaletá dobrá zkušenost velkého počtu pacientů. Výhodou je možnost koupení velkého balení.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A GS CONDRO DIAMANT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dáňová.

Prosím mohu užívat společně s XARELTEM??????

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

GS Condro můžete užívat společně s lékem Xarelto. Vzhledem k tomu, že GS Condro budete užívat delší dobu, tak si na začátku léčby nechte změřit srážlivost a při té příležitosti informujte svého lékaře o tom, že nově užíváte i GS Condro.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a GS condro diamant

GS Condro nebo Proenzi?

Základem všech kloubních přípravků GS Condro je glukosamin sulfát a revoluční komplex Fortescin. Komplex Fortescin obsahuje speciální látky aescinu (extrakt Aesculus hippocastanum) v denní dávce 40 mg. Aescin přispívá ke správnému krevnímu zásobení kloubních pouzder, vazů a šlach. Také přispívá ke zlepšení oběhu tělních tekutin na úrovni jednotlivých tkání (mikrocirkulace tkání). Další složkou GC Condro je vitamin C (v denní dávce 12 mg), který je důležitý pro správnou tvorbu pevné kolagenní sítě chrupavek a menisků. Toto složení přípravku GS Condro podporuje nejen správnou funkci kloubního, ale i pojivového aparátu.

Proenzi obsahuje glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, které tvoří základní stavební složky kloubní chrupavky, a je obohacen o unikátní ExPur complex. Jde o kombinaci kolagenu typu II a vitaminu C. Kolagen typu II je jednou ze základních stavebních součástí kloubní chrupavky a vitamin C přispívá ke tvorbě kolagenu, potřebného pro správnou funkci chrupavek a kostí.

Zde najdete ty nejlevnější ceny produktu GS Condro.

Zde je nejlevnější cena přípravku Proenzi.

Zdroj: Proenzi

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A GS CONDRO DIAMANT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den , prosím o radu. Mohu společně užívat warfarin a GS condro diamant ? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glukosamin je prokazatelně prospěšný pro správnou výživu chrupavek, kloubních vazů, menisků a šlach. I aescin má své prokazatelné účinky na dolní končetiny. Bohužel však společné užívání glukosaminu s warfarinem je nebezpečné a hrozí zvýšené riziko krvácení. Užívání však možné je, ale musí se snížit dávka warfarinu. Přesnou dávku warfarinu je třeba určit laboratorním vyšetřením krve, o které požádáte svého lékaře, od něhož dostáváte recept na warfarin a zároveň ho i informujete o svém záměru užívat GS condro diamant. Pak je možné společné užívání i trvale. Vlastní neodborná úprava v dávkování warfarinu může přivodit i náhlou smrt.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a GS condro diamant

Kapky do nosu s antibiotiky

Pro aplikaci do nosu bylo testováno několik antibiotik. Mezi ně patří mimo jiné mupirocin, gentamicin, vankomycin, ciprofloxacin, polymyxin B, thiamfenikol, rifamycin, azithromycin a doxycyklin. Ze zkušeností vyplívá, že roztok s gentamicinem, podávaný jako nosní kapky v glykolátu sodném, byl u lidí dobře snášen a účinný. V ČR je gentamicin dostupný pouze jako kapky do očí a často bývá předepisován v této formě i pro použití do nosu.

Intranazální výplach mupirocinem v normálním fyziologickém roztoku účinně snížil počet Staphylococcus aureus v maxilárním sinu. Podobně se u sinonazálních polypóz používá nosní výplach vankomycinem. Kromě toho byla vytvořena zařízení pro intranazální podávání pro zlepšení klinických výsledků.

K dispozici jsou také kapky do nosu s antibiotiky připravované přímo v lékárně. Poměry účinných látek jsou následující:

  • Neomycini sulf. 0,05 g,
  • Dexamethasoni natrii phophas 0,0013 g,
  • Roztok septonexu pufrovaný 4,0 g,
  • Natrii chloridum 0,05,
  • Aqua purificata ad 10,0 g.

Všechny kapky do nosu s antibiotiky jsou k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky do nosu s antibiotiky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP