Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

CHLORELLA A UŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN

OBSAH

O Warfarinu, léku na ředění krve, se vedou ostré spory. Zastánci i odpůrci předkládají různé argumenty. Odpůrci tvrdí, že lék sám dokonce zabíjí. Pokud se použije selský rozum, tak Warfarin může pomoci. Když se Warfarin používá bez rozumu, může i uškodit. To ovšem platí u všech léků.

Zdroj: Warfarin a jeho nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Chlorella v sobě skrývá nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda) a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí!

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Podle posledních poznatků v sobě chlorella skrývá nejen užitečné účinky, ale i nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda), nebo s ischemickou chorobou srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Chlorella – možná nebezpečí

Chlorella v sobě skrývá i možná nebezpečí pro lidi užívající Warfarin. Mnoho vitamínu K snižuje účinky Warfarinu. Neužívejte tedy chlorellu, pokud používáte tento lék na ředění krve!

Zdroj: Chlorella pro a proti

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.

Zdroj: diskuze Chlorella a léky

Chlorella cena

Zde můžete objednat nejkvalitnější chlorellu: chlorella cena.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Chlorella v těhotenství

Chlorella je vhodná pro těhotné a kojící ženy. Je považována za výborný „čistič a rozcvičovač“ líných střev, je tedy prospěšná i v těhotenství.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UŽÍVÁNÍ MARIHUANY, JAKÝ TO MŮŽE MÍT NA LÉČBU VLIV? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav Cetl.

Dobrý den užívám Warfarin a chtěl bych vědět jestli účinek marihuany THC má vliv na působení léku Warfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Marihuana může zvýšit antikoagulační účinek warfarinu inhibicí jeho metabolismu. Při současném kouření marihuany a užívání warfarinu může docházet ke krvácení z nosu a zvýšenému výskytu modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a užívání marihuany, jaký to může mít na léčbu vliv?

Co je chlorella?

Chlorella patří mezi zelené potraviny, které obsahují velké množství chlorofylu. Chlorella je sladkovodní řasa. Obsahuje velké množství různých vitamínů a minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek). Obsahuje také tryptofan a růstový faktor CGF.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN-UŽIVÁNÍ DOPLŇKU STRAVYDOBRÝ DEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Dobrý den,tento měsíc jsem začala užívat Warfarin 2 .Mám doplňky stravy od Nahrinu kapsle s rybím olejem a selenem a Chlorella Japan,které jsem užívala,můžu je brát i s Warfarinem? Děkuji.Jiřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Problém je u rybího tuku. Je potřeba konzultace s lékařem a případné upravení dávky Warfarinu. Jinak hrozí zvýšené riziko krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin-uživání doplňku stravyDobrý den

Xarelto a alkohol

Obecně se nedoporučuje pít alkohol při užívání léků na ředění krve, jako je Xarelto. Mezi další léky, které působí jako ředidla krve, patří Warfarin a Aspirin. Míchání alkoholu s léky na ředění krve může zvýšit riziko krvácení a je třeba se mu ve většině případů vyhnout.

Zdroj: Co nejíst při užívání léku Xarelto

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marienka.

dobrý den, může užívání chlorelly podráždit žlučník ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella žlučník nedráždí. Obvykle podráždí jen střeva a způsobí větší či menší průjem.

Zdroj: diskuze Chlorella

Chlorella cena

Zde můžete porovnat ceny chlorelly.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ VÍCE LÉKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Dobrý den,
mám dotaz. Přítel užívá warfarin a zároveň začal užívat arginmax. Snižuje se tím účinek warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obecně k Warfarinu není vhodné užívat žádné doplňky ovlivňující biochemické procesy v těle. U Arginmaxu zjevně nehrozí žádné riziko při společném užívání Warfarinu, ale konečné rozhodnutí, zda užívat nebo neužívat, musí dát ošetřující lékař, který předepisuje Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání více léků

Bezpečností opatření při užívání chlorelly a spiruliny

Doplňky stravy, které obsahují Chlorellu a spirulinu mohou mít negativní vliv s některými léky. Vzhledem k tomu, že chlorella i spirulina obsahují vitamin K, tak doplňky z nich mohou zasahovat do účinků léků, které jsou předepsány na ředění krve. Pokud máte alergii na jód, tak můžete být alergičtí i na chlorellu. Chlorella a spirulina stimulují imunitní systém, proto se nedoporučuje používat je při současném užívání léků na potlačení imunity. Tyto doplňky stravy by měly být použity pouze pod dohledem lékaře. Neměly by se brát při těhotenství nebo při kojení. Doplňky stravy ze spiruliny by neměly být použity při onemocněních, jako jsou fenylketonurie a genetické poruchy, protože tělo nedokáže metabolizovat aminokyselinu fenylaminu. Také by neměly být tyto doplňky stravy použity, pokud máte lupus nebo revmatoidní artritidu.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Berta.

A to jste vzala jako kde? Toto hypotéza byla dávno vyvrácena několika studiemi, první hned v Japonsku. Chlorella se bere i jako doplněk při léčbě chemo a nezískala by přísný status doplňku stravy, kdyby ničila účinky léků při rakovině.

Zdroj: diskuze Chlorella

Chlorella cena

Zde je seznam nejlevnějších produktů: cena

Zdroj: Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERA - MANGO A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Švejdová.

Prosím o sdělení, zda lze při užívání léku warfarin Orion současně pít bylinný nápoj z aloe (koncentrát) , příchuť mango. ( 2 víčka do skleničky vody 200 ml).
Děkuji za odpověď.
Jana Švejdová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za prvé neexistuje žádný věrohodný vědecký důkaz, který podporuje pití šťávy z aloe vera. Při pití šťávy z aloe vera nebyl prokázán žádný zdraví prospěšný účinek pro lidské tělo.
Co se týče interakce s Warfarinem, tak nejsou žádné zprávy o tom, že by k ní docházelo. Pro jistotu si ale nechte změřit srážlivost krve po prvních dnech používání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aloe vera - mango a warfarin

Zelená zelenina při užívání Xarelta

Lék Xarelto neinteraguje s vitamínem K jako Warfarin. To znamená, že si můžete vychutnat listovou zeleninu a další potraviny s vysokým obsahem vitamínu K, kdykoli budete chtít – aniž by to narušovalo vaši léčbu.

Zdroj: Co nejíst při užívání léku Xarelto

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Účinky chlorelly

Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Černý nebo zelený

I když čaj je uváděn jako prospěšná tekutina, ne vždy může být jeho působení příznivé, tato skutečnost se týká právě pacientů užívajících lék Warfarin.

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje vitamin K a katechiny, které mohou potenciálně působit proti účinkům některých léků na ředění krve, předpokládá se tedy, že pravidelná konzumace zeleného čaje by mohla ovlivnit působení léku Warfarin.

Černý čaj

Velké množství černého čaje může snížit účinnost léku Warfarin a zpomalit srážení krve. Může dojít k poklesu účinku Warfarinu, který snižuje srážení krve, a tím se může zvýšit riziko srážení. Není jasné, proč se tato interakce objevuje.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Citrusové plody a Warfarin

Velkým nepřítelem léků je grep, nežádoucí účinky mají ovšem všechny citrusové plody. Platí přitom jednoduché pravidlo, že čím větší plod, tím vyšší účinek na léky má. A jak je to s Warfarinem? Vysoká spotřeba citrusového ovoce způsobuje snížení antikoagulační aktivity Warfarinu. Toto zjištění ukazuje, že ovocné šťávy mohou nepříznivě ovlivňovat účinky i jiných léků. Z tohoto důvodu by lékaři předepisující Warfarin měli pacienty vždy upozornit na konzumaci citrusových plodů a sledovat u svých pacientů mezinárodní normalizovaný poměr (INR) častěji. Preventivním opatřením u pacientů užívajících Warfarin je podstoupit INR měření asi 2 až 7 dní po zahájení nebo změně jakékoliv bylinné léčby. Při užívání Warfarinu je také možná interakce s brusinkovým džusem.

Citrusové plody konzumované opravdu v malém množství při užívání Warfarinu nevadí. Doporučuje se však nezapíjet lék Warfarin džusy z citrusů. Léky je lépe zapíjet čistou vodou.

Zdroj: Účinky citronové šťávy na Warfarin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP