Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

ČERVENÉ OČNÍ VÍČKO

OBSAH

Suchá a oteklá oční víčka

Když náhle otečou oční víčka, může jít o alergickou reakci na oční kosmetické přípravky či o akutní oční onemocnění. Pokud míváte pravidelně oteklá víčka, znamená to, že v organismu není již delší dobu vše v pořádku.

Příčiny

Oteklá horní oční víčka – vznikají zneužíváním léků (například psychofarmak), nahromaděním lymfy (kvůli nemoci, z nedostatku nebo nadbytku spánku), v případě nedostatečné činnosti ledvin nebo onemocnění jater.

Oteklá spodní oční víčka – vznikají zneužíváním léků, špatným odtokem a nahromaděním lymfy, vyčerpáním, používáním nesprávných skel v brýlích, oslabením funkce ledvin či srdce.

Léčba

Léčba je individuální. Chceme-li odstranit otoky, je nutné řešit základní příčinu. V případě hromadění lymfy může pomoci manuální lymfatická drenáž či mikromasáž očního okolí a obklady víček. U alergické reakce se podávají antihistaminika.

Zdroj: Oční víčka oteklá a červená

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na oteklé a svědivé víčko použijte výplachy borovou vodou a přestaňte na 1 měsíc používat umělé řasy. Kdyby to nezabíralo do 3 dnů, tak jděte na oční, protože to bude vyžadovat léčbu, která je jen na předpis. Tyhle problémy spojené s častým používáním umělých řas při jejich neustálém prodlužování jsou časté. Musíte nechat víčka také odpočívat. To co se vám stalo je jasný signál, že je potřeba zařadit pauzičku. Tak se mějte hezky.

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Ječné zrno

V případě ječného zrna jde o bakteriální infekci a zánět mazové žlázky na samém okraji horního či spodního víčka. Malý vřídek způsobuje otoky, které jsou obvykle bolestivé.

Léčba

Pomůže teplý obklad, na deset minut přiložte na víčko teplou žínku; opakujte 4krát denně. Anebo zkuste masáže, postiženou oblast jemně prsty masírujte. Infekci vyléčí oční kapky a antibiotické masti. Předepíše vám je oční lékař.

Zde můžete vidět, jak vypadá ječné zrno.

Zdroj: Oteklé horní víčko

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANE OČNÍ KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jano, jestliže Vám na svědění v očích zabírá framykoin, tak nejspíše jde o bakteriální nákazu očních sliznic. Takže je třeba někde získat recept na Maxitrol, který oko okamžitě sklidní a vyhubí přemnožené bakterie. Maxitrol si do postiženého oka kapejte 6 krát denně dvě kapky pod spodní víčko. Jestliže z nějakého důvodu nemůžete jít k lékaři pro recept na Maxitrol, tak užívejte pravidelně svůj ophtalmo-framykoin 3 krát denně si aplikujte tenkou linku masti pod spodní víčko do doby než obtíže vymizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Oční poranění

Oteklá víčka mohou být také následkem poranění očního okolí (zhmoždění víčka nebo neopatrný zásah kosmetickým nástrojem, třeba pinzetou). V tomto případě to může končit mnohem hůře než jen opuchlým víčkem.

Léčba

U samoléčitelství k oční oblasti přistupujte vždy s respektem. Nepoužívejte žádné abrazivní přípravky a víčka nedřete na sucho ani nemněte. Při používání kosmetických nástrojů buďte hodně opatrní. V případě již vzniklého úrazu okamžitě navštivte očního lékaře.

Zde můžete vidět, jak vypadá oční poranění.

Zdroj: Oteklé horní víčko

Červené oči

Červené oči, můžou být příznakem většího problému například i uvnitř oka. Pokud máte trvale červené oči, tak namísto nevhodné léčby očními kapkami Visine, raději navštivte svého očního lékaře a poraďte se o vhodné léčbě.


Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINNÉ OČNÍ KAPKY NA ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, můžete mi prosím někdo doporučit oční kapky, které by byly stejně účinné, jako Ophtalmo septonex. Když je například oko lehce zanesené, červené s malým množstvím bílého sekretu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Jakmile se tvoří v oku sekret, tak to často bývá počátek bakteriální nákazy a zde už Ophthalmo Septonex nestačí a musí se použít antibiotika. V takovém případě se zastavte na očním, tam oko vyšetří a do deseti minut máte recept na účinný lék.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinné oční kapky na zánět

Proč mám žilky v bělmu

  • zánět spojivek
  • suché oči
  • alergie
  • kontaktní čočky
  • syndrom počítačového vidění
  • oční úraz
  • vřed rohovky
  • oční herpes
  • zánět střední vrstvy oka
  • glaukom
  • oční kapky
  • nemoc
  • těhotenství
  • kouření
  • životní prostředí
  • nebezpečí na pracovišti
  • nedostatek spánku
  • koupání

Toto jsou příčiny způsobující červené žilky v oku.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi MŽITKY PŘED OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dosti často se mi objevují před očima (pravým i levým) červené tečky. Stává se to během dne i v podvečer, bez ohlede na námahu nebo okamžitou náladu, stres a podobně. Mám dojem, jako by na všem kolem byly červené kuličky (jako na šípkovém keři), někdy jsou doplněny i kuličkami žlutými. Je mi přes 70 let a oční lékař mi to nechce nevěřit, považuje to za nemožné. Obávám se, aby to nebyla jiná nemoc, než pouze oční vada. Poraďte kam se obrátit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mžitky před očima

Alergie

Alergie jsou nejčastější příčinou otoků víček, přičemž může být na vině mnoho faktorů: pyly, prach, zvířecí srst, některé oční kapky, ale i make-up a jiné zkrášlovací přípravky, třeba řasenka, oční linky nebo stíny. Oči navíc ještě pálí, svědí a slzí.

Léčba

Pokud máte otoky způsobené alergií, lékař vám doporučí antihistaminika ve formě očních kapek, mastí nebo tabletek. Abyste předešli alergické reakci na make-up nebo jiné kosmetické přípravky, kupujte si jen ty s nápisem „hypoalergenní“. Předtím než začnete produkt používat, vždy si nejdřív proveďte kožní test.

Zde můžete vidět, jak vypadá alergie očních víček.

Zdroj: Oteklé horní víčko

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ HORNI VÍČKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, nějakou dobu mám vždy ráno oteklé jedno víčko neni to nějak zarudlé jen otok. Včera večer sem si všimla maleho pupínků který se mi na víčku udělal. Nevím proč oko otéká. Děkuji za odpověď J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé horni víčko

Zkušenosti pacientů

Reakce a zkušenosti s oční klinikou DuoVize si můžete přečíst zde.

Zdroj: Oční klinika DuoVize

Diskuze

V diskuzi POLYPY V UCHU U KOČEK A NASLEDKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Filipová.

Dobrý den,
můj kocourek má polypy v uších od narození.Operaci jsme zamítli-případné řezání horního patra,a možnost znovu vzrůstu polypu,to prostě nemá cenu trápit zvíře a sahat si hluboko do kapsy.Teď je to pár dnů,co má přivřené oči,a je mu vidět spodní bělmo...,a tak mně napadá,je možné,že polypy zasáhly do očního nervu a tlačí,a může i oslepnout?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MVDr. Hrachová.

Dobrý den,
přivřené oči či přetažené oční víčko mohou být nespecifickým přznakem řady onemocnění. S případnými polypy může i nemusí vůbec souviset. Kočičku nechejte vyšetřit veterinárním lékařem, bez důkladného vyšetření nelze takto online dělat jakékoli závěry.
MVDr. Hrachová

Zdroj: diskuze Polypy v uchu u koček a nasledky

Pravidelné oční testy

Oční test není jen dobrý pro kontrolu brýlí. Je také důležitý pro kontrolu zdravých očí. Vyšetření zraku může zjistit různá onemocnění očí, jako je glaukom a šedý zákal, stejně jako jiné zdravotní problémy, například cukrovku a vysoký krevní tlak. Oční testy mohou rovněž diagnostikovat příčiny zhoršení rovnováhy, koordinace a mobility.

Zdroj: Rady pro zdravé oči ve vyšším věku

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ OČNÍ VÍČKO PO KOUSNUTÍ HMYZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,už asi třetí den mám problém s horním víčkem levého oka.
Oko bylo nejdříve oteklé,pomalu jsem neviděla,otok pozvolna ustál,ale oko se vybarvuje.
Vypadám,jako bych měla monokla.
Do oka si kapu Ophthalmo-septonex a mažu mastičkou.
Také jsem dávala obklad z heřmánku.
Lékaře jsem nenavštívila.
Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé oční víčko po kousnutí hmyzem

Jak často by měl být proveden oční test?

Vyšetření zraku se doporučuje jednou za dva roky nebo častěji.

Co dělat, když jsou změny v očích?

Navštivte vždy svého kontaktologa nebo očního lékaře, pokud máte problémy s viděním.

Zdroj: Oční testy

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ HORNÍ VÍČKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den potřeboval bych poradit je mi 17 a prez noc mě začalo bolet vedle oka směrem k uchu když se toho dotknu tak to začne bolet včera to aspon trochu vypadalo k světu ale dneska mám dost nateklé víčko jenom levé pravé je v pohode
Tak kdyby někdo věděl co a tím tak bych byl rád

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady pomůže jedině vyšetření v ambulanci dorostového lékaře a popřípadě snímek hlavy z rentgenu. Může to být infekce oka, zubu a nebo alergická reakce, přičemž každá z těchto příčin vyžaduje odlišnou léčbu. Než se dostaneš k lékaři, tak si na postižené místo přikládej ledový obklad. Ledový obklad se udělá z mokrého kapesníku umístěného do igelitového sáčku, který se dá zmrznout do mrazáku. Po zmrznutí se i s igelitem zabalí do čisté suché utěrky a přiloží se na postižené místo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé horní víčko

Kontakt

Oční klinika DuoVize

Sokolská 35, 3. patro (poblíž náměstí I. P. Pavlova)

Praha 2

mobil: 777 643 020

telefon: 223 009 068

e-mail: info@duovize.cz

Ordinační doba:

Pondělí: 8:00–15:30

Úterý: 8:00–20:00

Středa: 8:00–16:00

Čtvrtek: 8:00–18:00

Pátek: 8:00–14:00

Zdroj: Oční klinika DuoVize

Diskuze

V diskuzi ASI MÁM KOPŘIVKU ? KDO PORADÍ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav (64 let).

Z ničeho nic mám každé ráno po téle svědivé pupeny a červenou vyrážku, již asi 14 dní. Také jsem měl oteklý ret a oční víčko. Jinak jsem poměrně zdravý, mám slabší cukrovku II.typu, neberu žádné láky, Během dne se mi vyrážka a pupeny téměř ztratí. Zkoušel jsem vynechat různá jídla a pití ale bez ůzpěchu. Je to zřejmě nějaká alergie a nemohu zjistit na co. Kdo máte podobné problémy a poradíte ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den předpokládám že už váš problém asi nebude aktuální, ale mám takový problém také. Doktoři na nic nepřišli. V lednu roku 2016 se mi to objevilo poprvé trvalo asi čtyři měsíce a z ničeho nic přestalo každý den ráno výsev puchýřů po těle pokaždé na jiných místech jiné velikosti. A před dvěma dny to samé. Po 4 letech se mi to znovu vrátilo.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vyrazka na tele

cdVet Oční péče ze silic růží 20 ml

Oční kapky cdVet ze silic růží pečují jemně a efektivně o oči vašeho psa. Tyto oční kapky jsou nejen vhodnou prevencí, ale i přirozenou podporou při již probíhajících onemocněních, jako je například časté slzení očí, výtok z očí, červené oči nebo zánět. Především po procházce v prašném prostředí nebo po koupání v přírodě se následná péče vždy vyplácí. Oční péče (Augenpflege) od firmy cdVet představuje velmi šetrný čisticí a ošetřující přírodní přípravek z růžové vody ze silic plátků růží pro přirozenou péči o oči.

Slzení očí : Při potížích s nadměrným slzením nebo pro pravidelné čištění očí po koupání nebo po procházce v prašném prostředí kápněte 1 nebo 2 kapky na spojivkový váček.

Zánět spojivek: Díky účinkům růžové vody je cdVet oční péče vhodná jako dodatečná podpora v situacích, jako je například zánět očí nebo spojivek.

Přesné dávkování po jedné kapce zajišťuje červené pryžové mačkátko s šetrně zakulaceným kapátkem, integrované do víčka skleněné lékárenské lahvičky. Kapátko je opatřeno ochranným závitovým víčkem.

Při kapání do očí psa postupujte opatrně, a nejste-li si jistí, jak bude pes reagovat, je lepší mít k ruce pomocníka. Lahvičku držíme v dostatečné vzdálenosti od oka a stiskem červeného hrdla kápneme 1 až 2 kapky na spojivkový váček.

Vyplavené nečistoty spolu se zbytky kapek v okolí oka opatrně setřeme například čistým kapesníkem nebo jinou jemnou čistou látkou ve směru od oka.

Jak často kapat: cdVet kapky do očí pro psy můžete používat podle potřeby i vícekrát denně, případně jen občas podle situace – jako prevenci.

Zdroj: Zánět spojivek u psa

Domácí rady na červené žilky v očích

Mnoho lidí trápí červené oči. Ale jak se této nepříjemnosti zbavit? Zarudnutí očí může být způsobeno vážnějším problémem, například virózou. Pokud jsou zarudlé oči doprovázeny výtokem nebo máte jiné příznaky, navštivte před zahájením domácí léčby svého lékaře. Pokud nemáte zhoršené vidění, nejste citlivější na světlo a netrpíte bolestí očí, pak můžete vyzkoušet pár domácí rad.

  • Umělé slzy. Zarudlé oči způsobené suchostí jsou často doprovázeny svěděním, pálením nebo pocitem tření. Umělé slzy, poskytují potřebnou úlevu od těchto nepříjemných pocitů. Tyto oční kapky jsou volně prodejné a lze je používat často. Umělé slzy by se měly aplikovat ze začátku každou hodinu a poté čtyřikrát za den.
  • Studené obklady. Ponořte čistou žínku do mísy, poté vyždímejte přebytečnou vodu a položte na oči. Studené obklady jsou velmi účinné nejen na červené oči, ale také pomáhají proti zadržování vody v oblasti očí.
  • Antihistaminika. Pokud jsou vaše oči červené a doprovází je slzení a svědění, může se jednat o oční alergii. Velmi vhodná je návštěva lékaře, který vám předepíše léky, konkrétně antihistaminika. Tyto léky působí jen krátkodobě, musí se tedy aplikovat čtyřikrát denně. Zároveň by neměly být používány dlouhodobě.
  • Vazokonstriktory. Vazokonstriktory jsou oční kapky určené proti zarudnutí očí. Tyto kapky zmenšují krevní cévy ve spojivce. Vazokonstriktory však nejsou u očních lékařů oblíbené, protože při jejich použití se odstraňuje pouze zarudnutí, ale neřeší se příčina.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Jak fungují oční kapky Visine

Tetrahydrozolin hydrochlorid je účinnou látkou očních kapek Visine. Při podráždění očí tato účinná látka v kapkách Visine způsobí, že začervenání očí omezí tím, že stahuje cévy, takže oko se rychle zpět jakoby vybělí. Tohoto efektu s oblibou užívají kuřáci konopí, protože jak známo, hlavním vizuálním znakem intoxikace látkou THC, kterou obsahuje marihuana, je právě rozšíření cévek v očích, které způsobí zakalení jejich bělma do červena. Oční kapky Visine tento efekt zčervenání očí dokážou okamžitě odstranit. Jenže ne napořád, neboť jak se časem a praxí ukazuje, tak oční kapky Visine po dlouhodobém užívání naopak červenání očí trvale zhoršují.

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Zaměření kliniky

Oční klinika DuoVize se specializuje na laserové operace femtosekundovým laserem, nitrooční operace dioptrických vad, ambulantní operace šedého zákalu, léčbu keratokonu, zeleného zákalu, léčbu onemocnění sítnice či sklivce a dalších onemocnění.

Zdroj: Oční klinika DuoVize


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP