Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

BABSKE RADY CERVENE FLAKY NA LICIACH

OBSAH

Malé okrouhlé nahnědlé skvrny na dolních končetinách se objevují hlavně u starších pacientů obojího pohlaví a obvykle nevyžadují žádnou léčbu. Někdy však takovéto kožní projevy mohou být první známkou onemocnění, jako je dermopatie, necrobiosis lipoidica diabeticorum, diabetické puchýře a eruptivní xantomatóza.

Zdroj: Hnědé skvrny na dolních končetinách

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak, aby nepoškodila doska? Aby tam následne neboli fľaky.
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Odstranit silikon bez poškození podkladu a bez zbytkových skvrn jde pomocí odstraňovače silikonu. Je to tekutá chemikálie, která rozpouští molekuly silikonu a umožňuje jeho úplné odstranění. Kolik stojí a jak vypadá můžete vidět tady: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak aby sa tam následne neostali fľaky?
Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Varcholova.

Dobry den,

Mam obavy z flaky pod nehtom- objavil sa nahle, noc pred tym ako sa objavil ma ncht svedel, druhy den sa objavil, mam ho asi 3 tyzdne nez nejake zmeny, poradte co to je?

Dakujem, prajem pekny den.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ještě chvilku počkejte, abyste mohla vypozorovat, jestli se bude ta hnědá skvrna posouvat společně s odrůstajícím nehtem. To se ukáže do tří týdnů. Pokud se bude posouvat, tak je vše v pořádku. Pokud ne, tak bude nutná prohlídka u kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE KULATE FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobry den dcera ma na nohou cervene kulate fleky asi uz pres 3 mesice a porad se to zhorsuje byla jsem sni nekolikrat u lekare ale nic ji nepomaha..ty fleky jsou cervene a kulate ma to skoro na celych lytkach a uz se ji to dela i na stehnach..predem dekuji za vasi radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dano, z takto malého množství informací se nedá určit diagnóza ani vhodná léčba. Červené kulaté fleky na nohou vaší dcery je potřeba vidět. V tomto případě bude nutné pokračovat dále v návštěvách lékaře a zkoušet, co na to zabere. Buďte prosím trpělivá a dodržujte přesně léčebné postupy, které vám určí lékař. Zkuste návštívit i alergologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene kulate fleky na nohou

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mispulina.

dobry den,
ze strany vzadu na jazyku jsem objevila cervene bublinky a uprostred jazyka takove cervene hrbolky,pritom mam trochu zluty povlak na jazyku ale kdyz si zuby vycistim i s jazykem,tak je to lepsi.taky par let uz kourim.
Nevim z ceho to muze byt.
Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzadu na jazyku jsou takové červené hrbolky, které vystupují z šedší tkáně. Někdy se stane, že se zduří a pak vytvářejí pocit, že vám uvízlo jídlo v krku. Zduření nastává jako reakce většinou na bakteriální nákazu. Někdy si s ní poradí imunitní systém a zduření za den dva zmizí. Někdy to nezvládne a infekce propukne s typickou bolestí a škrábáním v krku. preventivně můžete zkusit kloktat Stopangin nebo kloktadlo JOX. Žlutý povlak na jazyku může být způsoben kouřením. Zkuste ho odstranit dvouminutovým výplachem úst pomocí čerstvě vymačkané neředěné citronové šťávy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene skvrny

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLÍČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobry den na predlokti a nohou mam cervene flicky spis takove teckovite skvrnky .
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pravděpodobně máte solární ekzém. Kupte si v lékárně hydrocortison v masti a aplikujte do vyléčení. Když to do týdne nezačne mizet, tak navštivte kožního lékaře a poraďte se s ním na dalším postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené flíčky

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi VYRAZKA NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Jsou to velke cervene fleky mam je na stehnech i na nartech mam to uz dva mesice a nevim co stim.Nekdy jsou suche a nekdy uplne cervene.Pokud to nekdo z vas mel prosim o radu dekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrazka na nohou

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Diskuze

V diskuzi VIZÍN NA ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

Mám dotaz, jestli má vizín na červené oči nšjaké negativní účinky , pokud by se používal častěji než 2 x denně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Jsem oční lékařka a Visine při dlohodobém nebo častém používání oko spíše vysušuje a dochází tak opět ke zhoršení situace s červenáním nebo pálením oka při jeho používání. Zkuste se raději několikrát dobře vyspat, nezdržujte se v zakouřeném nebo prašném prostředí a oko se srovná samo.

Zdroj: diskuze Vizín na červené oči

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi LINFANICKEUZLINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dasa.

co to je cervene skvrny na hrbetech ruky a cerveny otoky na holeni

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Linfanickeuzliny

Jak vyvolat menstruaci?

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi pro vyvolávací injekci? Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud menstruaci každou chvíli očekáváte, pomůže vám červené víno nebo horká koupel. Dále někomu pomáhá konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak zpoždění není ničím neobvyklým a může se opravdu objevit po pár dnech i týdnech.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP