Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

ANTIMYKOTIKA VOLNĚ PRODEJNÁ

OBSAH

Ostatní systémová antimykotika

Griseofulvin – má úzké spektrum účinku, zabraňuje prorůstání vláken kůží, používá se k léčbě onychomykóz (plísňové onemocnění nehtů).

Flucytosin – je širokospektrální, dobře proniká tkáněmi, používá se k léčbě systémových mykóz.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDENÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie .

dobrý den. už 3 týdny mě každý večer hrozně svědí ruce víc a víc nevím jak se toho zbavit dekuji za radu Lucie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mazat, mazat a mazat. Zkuste krémy s heřmánkem, popřípadě můžete zkusit promazávat kalciovou mastí, která je volně prodejná v lékárně. Když to nepřejde, tak bude potřeba vyšetření u kožního lékaře, který určí příčinu a zvolí vhodnou léčbu.

Zdroj: diskuze Svědení rukou

Protiplísňový lék

Protiplísňové léky – nejen pro muže – se dělí na následující skupiny.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na suché kolem nosu je dobré použít mast Borosan. Mast Borosan je volně prodejná v lékárně. Mast Borosan je také vhodná na odřený nos od smrkání. Spotřebovává se velmi pomalu, takže na dlouho vydrží.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché kolem nosu

Venofarmaka volně prodejná

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Poradna

V naší poradně s názvem DYSHIDROTICKÝ EKZÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý je to ekzém ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na obrázku je vidět rozsáhlá infekce kůže. Tento stav se nazývá "atletická noha" (tinea pedis). Většina těchto infekcí je způsobena jedním ze tří druhů hub zvaných dermatofyty. Často bývá doprovázena plísní nehtů nebo meziprstí. Co s tím dělat? Užitečné jsou koupele v roztoku epsomské soli (volně prodejná sůl v lékárně). Další pomocníci jsou topické protiplísňové léky, například Clotrymazol (volně prodejný v lékárně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dyshidrotický ekzém?

Volně prodejná hnojiva

Chcete-li vytvořit co nejlepší kombinaci půdy v co nejkratším čase nebo bez zakládání vlastního kompostu, naleznete ve specializovaných prodejnách velký výběr volně prodejných schválených hnojiv. Tyto produkty obvykle obsahují krev, kostní moučku, řasy, rybí prášek a granulované kuřince, tyto složky vám poskytnou dostatečný zdroj dusíku, fosforu i draslíku a obohatí vaši zahradní zeminu. Jejich nevýhodou ale je, že za jejich snadné použití zaplatíte vyšší cenou.

Zdroj: Nejlepší substrát pro zeleninovou zahradu

Diskuze

V diskuzi ANTIMYKOTIKA PŘI LÉČBĚ ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Po letech užívání přípravku seretaid jsem přišla na to, že mám drsný jazyk a po dotazu u lékařky mi zjistila plísně / asi candidi v hltanu/. Byla mi změněna léčba na jiné preparáty a doporučen lék nystatin -gel. Antimykotika mají doplatek 800,- na jednu dávku, proto mi je nenapsala. Dotaz: Jsem diabetik,nesladím,ale jím v omezeném množství škroby ve chlebu, těstovinách,rýži. Existuje přírodní lék, který mne zbaví plísňového onemocnění v hltanu? Zatím řeším v sezoně pojídáním borůvek,kys.zelí,česnek. Děkuji předem za rady. Ivana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antimykotika při léčbě astmatu

Látky chránící cévní stěnu - venofarmaka

Rostlinné látky

  • rutin,
  • hesperidin,
  • aescin (z jírovce),
  • ženšen,
  • vilín, extrakt z listů vinné révy.

Polosyntetické látky

  • oxerutin,
  • troxerutin,
  • diosmin (modif. hesperidin).

Syntetické látky

  • dobesilan vápenatý,
  • tribenosid,
  • analgetika a antiflogistika.

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Poradna

V naší poradně s názvem COAFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Cejthamrová.

Dobrý den,mám dotaz,jsem kojící matka,léta užívám ráno jednu tabletku Euthyroxu a měsíc teď kostičku Colafitu.Teď poslední tři dny se mi udělaly na hřbetu obou ruk i prstech nepatrné pupínky,které svědí,bolí a jsou červené.Myslíte,že by to mohla být reakce úžíváni ??děkuji Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nepatrné červené pupínky na rukách, které svědí a bolí určitě nezpůsobil Colafit. Může je způsobit lék na štítnou žlázu Euthyrox. Měla byste s tímto výsevem zajít na endokrinologii, aby se zhodnotila role léku Euthyrox. Další příčiny můžou být například gumové rukavice při úklidu. V nich se můžou ruce zapařit a taktéž se pak často vytváří tento druh vyrážky. Zkuste to mazat mastí Hydrocortison, která je volně prodejná v lékárnách. Tato mast je bezpečná i v době kojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Coafit

Antimykotika bez receptu na kvasinky

Léčivá látka oxikonazol tlumí růst a zastavuje množení nižších hub (kvasinek a plísní) a některých bakterií. Myfungar krém se používá k léčbě plísňových a kvasinkových onemocnění kůže končetin, trupu, vlasaté části hlavy a vnějších pohlavních orgánů, dále jako doplněk léčby plísňového onemocnění nehtů. Používá se 1x denně.

Zde můžete vidět cenu krému Myfungar s léčivou látkou oxikonazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Dobrý den, poslední dobou mam problémy v třiskach. Svědění a vlhkost kolem varlat. Můžete mi poradit co s tím mohu dělat.
Dekuj

Zdenek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To jsou přesně podmínky pro vznik "vlka". U toho pak nesnesitelně svědí pokožka, a když to k uspokojení poškrábete, tak to začne pálit, jako když se do toho zakousne vlk - proto také ten název. Nejlepší péče je pravidelné mytí mýdlem a dobré vysušení - nikoliv drhnutí ručníkem. Ideální je vysušit to fénem a pak hned nanést tekutý pudr nebo dětský zásyp. Do dvou dnů je to pryč. Se zásypem ale ještě pokračujte, obzvláště když se hodně potíte ve vedru nebo při zátěži. Zásyp aplikujte ráno i večer před spaním. Kdybyste již vlka měl tak použijte mast Hydrocortisone, která je volně prodejná v lékárně. Pomůže vám do jednoho nebo dvou dnů se toho zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Antimykotika bez receptu na plíseň penisu

Mykóza penisu se léčí pomocí antimykotických přípravků. Jsou to lokálně fungicidní léky, což znamená, že jde o látky hubící houby a plísně. Mezi tyto léky patří Clotrimazol HBF. Přípravek je určen k léčbě kožních a slizničních onemocnění způsobených kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi, diagnózu těchto onemocnění určí vždy lékař, se kterým se poraďte o vhodnosti používání přípravku CLOTRIMAZOL HBF krém. Použití 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu CLOTRIMAZOL HBF krému.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ PRODEJNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Mráz.

Dobrý den, sháním pro kamarádku čaje bazalky posvátné, v hodnotě asi 300kč. Jestli ho máte, a jak by se to dalo předat když jsem od Jihlavy? (přijít osobně nebo poštou?)
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač prodejna

Antimykotika bez receptu na kožní plísně

Candibene 1% sprej a Clotrimazol kožní sprej (roztok) jsou přípravky určené na kožní mykózy. Léčivou látkou je klotrimazol – antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Používá se k léčbě infekcí kůže a nehtů dospělých a dětí od 2 let. Aplikuje se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu spreje Candibene 1%.

Zde můžete vidět cenu kožního spreje Clotrimazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ-KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena Pomaizlova.

Dobrý den,
ráda bych si u Vás koupila kefírovou houbu. Mám s ní výborné zkušenosti. V mládí jsem držela přísnou dietu na onemocnění ledvin, kefír výborně pomohl. Dnes potřebuji zregulovat průvodní zdravotní neduhy seniorského věku.

P.S.
Kdysi v centru Prahy ve Vodičkově ul. byla prodejna, kde se mj. tyto kultury prodávali. Teď je tam prodejna módních doplňků :-( .... Kde by se teď v Praze dala kef. houba sehnat, netuším. Nemáte náhodou tip? Jinak si ráda od Vás houbu koupím. Jen je to kapánek "přes hlavu", pravda? :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomira.

Pěkný den paní Pomaizlová,
napište mi prosím na můj e-mail
radomira.r@seznam.cz

Děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská-kefírová houba-zdravý nápoj 40,- Kč

Antimykotika bez receptu na vaginální mykózu

Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém je produkt určený na léčbu gynekologické mykózy, infekce vyvolané Trichomonas vaginalis a některými G+ a G-mikroby. Krém navíc působí i na kandidové balanitidy a kožní mykózy. Používá se vaginálně jednorázově tableta, krém je určen rovněž pro léčbu partnera a pro aplikaci ve vulvální a anální oblasti: 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Diskuze

V diskuzi SKOPOVÉ MASO CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Ducarová.

Nějaká prodejna v Ostravě která prodává skopové maso děkuji za info Ducarová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Otakar-p.

Zkuste to sehnat buď přímo z chovu nebo v nějakém blízkovýchodním krámku. arabský nebo ázerbájdžánský obchůdek by to měl mít, jídla z jehněčího (hotel-lipno.cz/cs/12… jsou tam velmi populární.

Zdroj: diskuze Skopové maso cena

Volně prodejná antihistaminika

Fenistil por.gtt.sol.1x20ml

Účinná látka: Dimetinden

Charakteristika: Dimetinden je antihistaminikum, které má výrazný protialergický a protisvědivý účinek. Léková forma gelu má příjemný chladivý účinek.

Použití: K terapii alergických projevů na kůži (alergický ekzém, poštípání hmyzem), u solární dermatitidy a u popálenin 1. stupně.

Kontraindikace: Při přecitlivělosti na dimetinden. Nesmí se aplikovat do očí. Aplikace v těhotenství a v období kojení je možná pouze na základě předchozí konzultace s lékařem.

Nežádoucí účinky: Ojediněle se může vyskytnout pálení a zarudnutí v místě aplikace či alergická kožní reakce.

Dávkování: Obvykle se dospělým i dětem aplikuje ve formě gelu nebo pomocí speciální kuličky (roll-on) 2–4krát denně v tenké vrstvě na postižená místa.

Patří sem například Fenistil gel, Fenistil Roll-on.

Zde můžete vidět cenu Fenistilu.

Zdroj: Antihistaminika

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKUM FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karol.

Nevíte prosím, pod jakým názvem se dá objednat Framykoin na zahraničních internetových obchodech?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin obsahuje v 10 gramech masti dvě účinné látky:
- bacitracinum zincicum 2500 m. j.
- neomycini sulfas 52 mg (což odpovídá neomycinum 1000 m. j./33 mg).
Obě účinné látky jsou antibiotika. S Framykoinem byly v poslední době problémy s jeho dostupností v lékárnách. Pro udržení dostupnosti tohoto léčiva lékárníci umožnili přípravu masti přímo v lékárně smícháním těchto dvou antibiotik, ale musí to být na receptu napsáno - rozpis magistraliter. Takže pokud chcete dostat Framykoin nebo jeho ekvivalent, dohodněte se svým lékařem na předpisu. Je to nejjednodušší způsob k získání tohoto léčiva. Další řešení je objednat si podobnou mast ze zahraničí. Ve Spojených státech je volně prodejná mast Neosporin, která obsahuje také tato dvě antibiotika, jako Framykoin, a navíc ještě třetí antibiotikum s názvem Polymyxin B. Je možné ji objednat na internetu na této adrese:
www.amazon.com/s?k=n… Zásilka půjde z USA, takže musíte počítat s vyšší cenou za poštovné a platbou předem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotikum Framykoin

Venofarmaka

Venofarmaka jsou látky, které podle jejich výrobců chrání cévní stěnu a pomáhají zlepšit její funkci. Jejich působení zatím u žádného z nich nebylo řádně objasněno a ani klinicky prokázáno, s výjimkou nespecifických analgetik a látek tišících zánět. To ale neznamená, že jsou nutně neúčinné. Hypotetické mechanismy účinku jdou od vlivu na cévní a lymfatický systém, přes protizánětlívý vliv, antitrombotický účinek, vliv na hladké svaly a pojivo cévní stěny až k vlivu na genovou expresi: například syntézu lamininů (tribenosid) nebo expresi cykloxygenázy (ženšen). Mohou být přírodního, polosyntetického i syntetického původu. Často se jedná o rostlinné flavonoidy, jejich glykosidy, nebo saponiny. Jejich účinek byl kdysi vysvětlován antioxidačním působením, což je však nepřípustným zjednodušením. Účinnost proteolytických enzymů (třeba propagovaný Wobenzym) nebyla klinicky nikdy prokázána.

Používají se především při zánětu žil (akutní tromboflebitidě), varixech (křečových žilách) a hemoroidech.[1]

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Antibiotika bez předpisu v zahraničí

Některá antibiotika lze volně zakoupit v lékárnách ve Velké Británii, Španělsku, v Egyptě a Jižní Americe. Ceny jsou podobné jako u nás bez přispění pojišťovny. V některých zemích, jako je třeba Mexiko, se dají antibiotika koupit zcela volně.

Zdroj: Volně dostupná antibiotika

Antimykotika bez receptu na plíseň nehtů

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané kvasinkami, plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, například pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty: Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají, plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem. Používá se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Clotrimazolu.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Triazolová antimykotika

Triazolová antimykotika mají široké spektrum účinku. Působí proti většině původců mykotických infekcí.

Zástupci

Flukonazol – je účinnější než imidazolová antimykotika. Vyvolává méně nežádoucích účinků. Podává se při orgánových a diseminovaných mykózách. Využívá se v léčbě řady plísňových infekcí od banálních po ty velmi závažné. Z běžných plísňových nemocí může jít o slizniční kvasinkové infekce (kvasinkové infekce dutiny ústní, kvasinkový zánět jícnu), kvasinkové infekce hlubokých tkání a plísňové infekce nehtů. Z méně častých infekcí může být použit například u kryptokokových infekcí (kryptokoková meningitida). Lék může být podáván i preventivně některým pacientům s oslabenou imunitou jako prevence vzniku plísňové infekce. Jsou to zejména hematologičtí pacienti léčení chemoterapeutiky pro leukémie a pacienti po transplantacích. Flukonazol se vyrábí v podobě tabletek o síle 100 miligramů a smí být užíván pouze dle přesného doporučení lékaře. Dávka léků je značně individuální a závisí na tíži a lokalizaci infekce a na celkovém zdravotním stavu pacienta. U lehkých plísňových infekcí může u dospělého člověka postačit 100–200 miligramů denně, závažné infekce mohou vyžadovat denní dávku 400–800 miligramů. Flukonazol může mít řadu vedlejších účinků. Poměrně časté jsou trávicí obtíže, jako je nechutenství, nevolnost, zvracení a průjmy. U mužů může dojít k poškození jater se zvýšením jaterních testů a vzácně i se vznikem žloutenky. Lék může mít vliv na krvetvorbu za vzniku chudokrevnosti a nedostatku krevních destiček. Vyloučit nelze ani vznik alergických reakcí, které mají nejčastěji podobu svědivé vyrážky.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Antimykotika volně prodejná (pro muže)

Volně prodejná antimykotika jsou obvykle ve formě mastí nebo sprejů proti plísním. Nejvíce prodávaný je Canesten krém.

Canesten krém

Léčivá látka přípravku, klotrimazol, je antimykotikum pro kožní podání. Působí proti řadě choroboplodných houbovitých mikroorganismů, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Canesten krém se používá k léčbě kožních a slizničních infekcí, které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi.

U mužů se používá na:

  • plísňové onemocnění (dermatomykózy) – vyskytují se nejčastěji v místech snadné zapářky, v kožních záhybech, mezi prsty u nohou (tinea pedum), v oblasti třísel (tinea inguinalis), na trupu (tinea corporis), na rukou (tinea manuum); projevují se zčervenáním, svěděním, někdy i olupováním kůže, případně může dojít i k bolestivým prasklinám kůže;
  • pityriasis versicolor – projevuje se obvykle na hrudníku nebo na zádech jako olupující se nesvědivé skvrny;
  • erythrasma – projevuje se jako hnědočervené, mírně šupinaté, ostře ohraničené, nesvědivé skvrny až plochy v oblastech zapářky nebo mezi prsty;
  • zánět žaludu pohlavního údu (balanitida) – projevuje se zarudnutím a svěděním žaludu a předkožky, případně páchnoucím výtokem z předkožkového vaku.

Přípravek Canesten krém mohou používat dospělí a děti od věku 2 let.

Doporučená dávka přípravku

Kožní kvasinkové infekce: Pokud lékař neurčí jinak, nanáší se Canesten krém 2–3x denně na postižená místa v tenké vrstvě (obvykle postačí asi půl centimetru krému na plochu o velikosti dlaně). Krém je třeba používat 3–4 týdny u plísňových onemocnění kůže (dermatomykóz), 2–4 týdny u onemocnění erythrasma a 1–3 týdny u onemocnění pytiriasis versicolor. Pokud nedojde ke zlepšení příznaků po 14 dnech léčby, vyhledejte lékaře.

Zánět žaludu pohlavního údu u muže: Pokud lékař neurčí jinak, nanáší se Canesten krém 2–3x denně na postižená místa v tenké vrstvě (obvykle postačí asi půl centimetru krému na plochu o velikosti dlaně), tedy na kůži žaludu a předkožku. Krém je třeba používat 1–2 týdny. Před každým použitím krému je třeba postižené místo pečlivě omýt a osušit. Pokud nedojde ke zlepšení příznaků po 7 dnech léčby u zánětu nebo po 14 dnech léčby u kožních infekcí, nebo pokud se příznaky naopak zhoršují, vyhledejte lékaře. Aby byla léčba úspěšná, je důležitá pravidelná a dostatečně dlouhá péče. Pro dosažení úplného uzdravení musí být krém používán výše uvedenou dobu, a to i pokud vymizí klinické známky onemocnění. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny.

Canespor 1x denně krém

Tento přípravek obsahuje bifonazolum, což je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku. Používá se k místní léčbě kožních infekcí vyvolaných kvasinkami, plísněmi a jinými houbami. Bifonazol dobře proniká do kožních vrstev postižených infekcí a usmrcuje tam původce nákazy nebo brání jejich růstu. Canespor 1x denně krém se používá při plísňových onemocněních (mykózách) vyvolaných dermatofyty, kvasinkami a jinými houbami.

K nákazám citlivým na bifonazolum patří například mykózy nohou a rukou (tinea pedum, tinea manus), mykózy kůže v místech snadného zapaření, tedy především v kožních záhybech (mykózy trupu (tinea corporis), mykózy meziprstí (tinea inguinalis). Typickými příznaky těchto mykóz jsou kožní ložiska s červeným, zánětlivým lemem, který může být posetý drobnými puchýřky. Ložiska mohou být drobná, oválná, nebo větší, nepravidelného mapovitého tvaru. Může docházet k olupování na obvodu ložisek nebo k šupinatění v centru ložiska (tinea corporis, tinea inguinalis).

Muži mohou dále tento krém použít na onemocnění pityriasis versicolor (jasně ohraničené skvrny, obvykle hnědé na světlé kůži a bělavé na tmavé kůži, často se vyskytují na přední straně trupu nebo na zádech, skvrny nesvědí, může docházet k povrchovému olupování kůže), dále na povrchové kandidózy (zřetelně ohraničené, obvykle červené svědící skvrny, často se objevují v místech zapářky nebo mezi prsty) a erythrasma (červenohnědé nesvědivé skvrny až plochy v místech vystavených zvýšenému pocení a tření).

Přípravek mohou bez porady s lékařem používat děti od 3 let, dospívající a dospělí. Dětem do 3 let může být přípravek podáván pouze po poradě s lékařem a pod lékařským dohledem.

U jednotlivých typů onemocnění se doporučuje tato celková délka léčby:

  • mykózy nohou, mykózy meziprstí: 3 týdny;
  • mykózy trupu, rukou a kožních záhybů: 2 až 3 týdny;
  • pityriasis versicolor, erythrasma: 2 týdny;
  • povrchové kožní kandidózy: 2 až 4 týdny.

Aby se zabránilo opakování nákazy, je naprosto nezbytné pokračovat v léčbě ještě 1–2 týdny po vymizení příznaků onemocnění nebo po vymizení obtíží, ale délka léčby by se v zásadě měla řídit povahou onemocnění. Pokud se příznaky onemocnění nezlepší do 14 dnů, nebo se zhorší, nebo pokud se objeví nežádoucí účinky nebo jiné reakce, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny.

Canespor 1x denně krém nepáchne a dobře se smývá. Po aplikaci krému je třeba si umýt ruce, pokud ruce nejsou postiženým místem určeným k ošetření.

Další přípravky

Exoderil – je antimykotický, protizánětlivý kožní roztok k zevnímu použití nejen pro muže.

Terbistat krém – používá se nejen u mužů k léčbě houbovitých a kvasinkových infekcí kůže.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Algifen bez předpisu

Algifen není volně prodejný a jeho výdej je vázán na lékařský předpis, mohl by být totiž zneužit jako droga.

Z pohledu návykovosti je možné Algifen nahradit léky Nimed, Aulin nebo Nimesil (vše účinná látka nimesulid), které nejsou návykové a jsou účinnější i v menší dávce: 2-3 tablety denně. Co se týče volného prodeje, tak ani tyto léky proti bolesti nejde volně koupit a je třeba mít předpis od lékaře.

Zdroj: Je Algifen volně prodejný?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP