Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

ALKALICKÁ MINERÁLNÍ VODA

OBSAH

Kde koupit alkalickou vodu

Alkalické minerální vody je možné zakoupit v potravinách nebo přes internetové obchody.

Alkalickou vodu si můžete připravit i doma. Jedna alkalická tyčinka stačí na aktivaci 0,5 l vody a dokáže vyrobit přibližně 500 l alkalické vody. Čím déle máte vodní tyčinku ponořenou ve vodě, tím vyšší bude pH vody.

Prodávají se i takzvané alkalické energetické sklenice. Jejich objem je různý, nejčastěji se kupuje 370 ml. Podle vlastností vody a intenzity používání vydrží náplň 3 až 6 měsíců. S energetickým pohárem se dá dosáhnout pH vody 9,2.

Alkalizující džbán (2 l) a zásobník dokážou proměnit 2 500–3 000 l vody na alkalickou. Nádoba má elegantní design, a navíc se svým tvarem a velikostí vejde tak akorát do dveří ledničky.

Ionizátory vody se připevňují přímo na vodovodní kohoutek. Díky ventilu můžete regulovat, zda chcete ionizovanou alkalickou vodu, nebo obyčejnou, pitnou vodu a také si můžete nastavit, jaké pH má upravená voda mít. Nevýhodou je jejich nepřenositelnost a vyšší cena.

Všechny tyto prostředky obsahují náplň složenou z kuliček (kromě ionizátorů), které vyrábějí záporný potenciál (ORP), redukují chlor a uvolňují delší infračervené vlny.

Zdroj: Alkalické minerálky

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vili.

Nejlépe a trvalé čistění organismu dokáže pouze alkalická (živá) voda, cena je zanedbatelná. Voda má vysoký ORP -.

Po zadání - alkaliné water- se dozvíte mnohem vice. O vodách web: www.mrtva-ziva-voda.… , proč pít živou vodu.

Máte i možnost předejít mnoha nemocem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Názvy

Důležitý je také vliv alkalické vody na vstřebatelnost do organismu. Molekuly neupravené vody se shlukují do skupin zvaných klastry. Klastr tvoří 12 až 18 molekul. Takovýto shluk je příliš velký, takže jeho pronikání tkáněmi je pomalé. Oproti tomu ionizovaná/alkalická voda tvoří klastry jen 5 až 8 molekul, proto se vstřebává do tkání a hydratuje buňky daleko rychleji a snadněji. Také daleko lépe vyplavuje z těla nečistoty a škodliviny.

Seznam alkalických minerálek: Aqua Maria, Bílinská kyselka, Dobrá voda, Excelsior, Excelsior originál, Hanácká kyselka, Hanácká kyselka Pro Vital, Ida, Il Sano, Korunní, Magnesia, Mattoni, Poděbradka, Poděbradka Pro Linie, Praga, Odysea, Ondrášovka, Rudolfův pramen, Salacia, Šaratica, Vincentka, Vratislavská kyselka, Zaječická hořká, ZON.

Zdroj: Alkalické minerálky

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAHUJÍ DOPLŇKY OMEGA 3 KYSELINU MOČOVOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Jarolímová.

Dobrý den, nikde jsem se nedočetla, jestli obsahují potravinové doplňky s rybím tukem Omega 3 kyselinu močovou a zda je vhodné je užívat při onemocnění dnou? děkuji za odpověď Petra Jarolímová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud je doplněk s Omega 3 vyroben z rybího tuku, tak puriny obsahuje. Rovněž je ale třeba zmínit, že kapsle obsahuje jen velmi málo tuku, obvykle 1 nebo 2 gramy, někdy i méně. Takže při užívání tohoto doplňku nevzniká vysoké množství metabolizované kyseliny močové a je tedy i při dně prospěšný. Pokud si chcete být jistá, že vám ani toto malé množství vůbec neublíží, tak kapsle zapíjejte větším množství alkalické minerální vody. Alkalická voda má pH vyšší než 7, takže reaguje zásaditě (neutralizuje kyseliny) a v organismu pomáhá lépe rozpouštět krystalky kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsahují doplňky Omega 3 kyselinu močovou?

Gordon – alkalická minerální voda

BONAQUA (Coca-Cola), GORDON –alkalická minerální voda z Veselí nad Lužnicí (zásaditá minerálka). Jedná se o vodu obohacenou o minerály. Kvůli množství minerálů se nehodí k přípravě kojenecké stravy. Z chemického hlediska jde o zásaditou minerálku.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Alkalické nápoje

Alkalická voda je prostředkem pomocné terapie při onemocnění dnou již po mnoho let. Stupeň užitečnosti takové vody je vyjádřen množstvím rozpuštěných mineralizačních prvků. Trpíte-li dnou, je velmi důležité dostat do organismu velké množství vody. Alkalická minerální voda má určité chemické složení a různé vlastnosti, ale jejím největším přínosem je schopnost neutralizovat a vylučovat přebytečnou kyselinu močovou z těla. Stupeň užitečnosti takové vody je vyjádřen množstvím rozpuštěných mineralizačních prvků. Bikarbonát-sulfátové minerální vody obsahují soli s křemíkem a hořčíkem, které tělo nejen zbaví přebytku kyseliny močové, ale také je nasytí stopovými prvky. Alkalická minerální voda má blahodárné účinky na trávicí trakt, léčí, čistí tělo od toxinů a nečistot. Působí rovněž profylakticky proti dně – napomáhá alkalizaci moči a udržuje jinak špatně rozpustnou kyselinu močovou v roztoku, takže brání tvorbě krystalů.

Látky, které jsou obsaženy v minerální vodě, podporují vylučování přebytečné kyseliny močové a zároveň snižují kyselost vnitřního média, čímž se normalizuje jeho pH. Navíc alkalická voda stimuluje výměnu proteinových sloučenin, zlepšuje trávení a čistí tělo. Při dně se používá alkalická voda s nízkou slaností a je nejúčinnější, když se pije během období odpočinku (remise).

Účinek alkalické minerální vody:

  • eliminuje nerovnováhu kyselých bází, která vznikla v důsledku vysokého obsahu kyseliny močové v těle pacienta;
  • obohacuje organismus o potřebné minerální látky;
  • rozpouští a odstraňuje sloučeniny sodíku z těla;
  • zabraňuje akumulaci oxalátů, které tvoří kamenné krystaly.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem MATTONI PERLIVÁ NEBO NEPERLIVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Hauserová.

Dobrý den, jsem ráda, že jsem našla Vaše stránky. Potřebovala jsem info o nemoci dna. Jen bych se ráda zeptala, zda u přírodní léčby matonkou je myšlena minerální voda Mattoni. Pokud ano, zda perlivá, či neperlivá. Děkuji za Vaši odpověď. VH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro nemocné dnou jsou nejlepší dva nápoje, voda a káva. Vše bez cukru. Pokud s chutí pijete perlivou vodu bez přidaných cukrů, vybrala jste si na jedničku s hvězdičkou. V mnoha případech je perlivá voda jen voda. To se týká i přírodní minerální vody Mattoni. Cokoliv podpoří vaši chuť se napít a nemá to cukry, tak je při dně prospěšné.

Výhody perlivé vody:

Cítíte se býti více sytá.
Pití perlivé vody může vést ke krátkodobému, okamžitému zvýšení sytosti nebo plnosti. Některé studie ukazují, že voda sycená oxidem uhličitým vás udrží déle sytou – a může dokonce udržet jídlo v žaludku déle než běžná voda.

Perlivá voda může zmírnit zácpu.
V jedné studii lidé pociťující zácpu po mrtvici zaznamenali výraznou úlevu po dvou týdnech pití perlivé vody. Jiná studie zjistila, že perlivá voda přináší úlevu lidem s poruchami trávení.

Perlivá voda usnadňuje přechod od slazených nápojů.
Pokud se snažíte zbavit závislosti na limonádě, perlivá voda může být vstupenkou, jak oklamat váš mozek ze špatných návyků. Pro zvýraznění chuti perlivé vody můžete dokonce použít bylinky, ovoce nebo okurku.

Nežádoucí účinky perlivé vody
Dokud si vybíráte druhy bez cukru, nemusíte se obávat mnoha rizik. Existuje velmi málo konkrétních výzkumů, které ukazují, že perlivá voda má negativní dopad na zdraví. Je ale potřeba si dát na pár věcí pozor.
Žaludeční problémy:
Pokud jste náchylná k potížím s břichem, můžete zaznamenat dočasné, ale nežádoucí vedlejší účinky perlivé vody:
Říhání.
Nadýmání.
Plynatost.
Bolest břicha.
Pokud zjistíte, že váš žaludek sycení oxidem uhličitým špatně snáší, omezte příjem perlivé vody a zůstaňte u neperlivé vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mattoni perlivá nebo neperlivá

Jak vyrobit alkalickou vodu

Filtrací kohoutkové vody pomocí alkalizujícího džbánu.

Rozdíl mezi filtrovanou a alkalickou vodou je v tom, že hlavní složkou filtru ve filtrační konvici je aktivní uhlí, které vychytá chlor, pesticidy a jiné škodlivé látky. Druhou podstatnou složkou je pryskyřičný měnič, který snižuje obsah kovů a odstraňuje minerály, které zapříčiňují tvrdost vody.

K výrobě alkalické vody se používá alkalický džbán. Správně se mu říká alkalizující džbán a je to zařízení podobné běžné filtrační konvici, ale obsahuje filtry, které jsou pokrokovější než standardní vodní filtry. Zde je porovnání vlastností běžné filtrační konvice a alkalizujícího džbánu: konvice versus alkalický džbán. Kromě přirozeného procesu filtrace dochází ke zvyšování pH, upravená voda má lepší hydratační vlastnosti, díky čemuž ji organismus dokáže lépe absorbovat.

V procesu úpravy alkalické vody se vytváří následující efekt:

  • Alkalická voda uvolní vodík.
  • Upraví se pH nárůstem zásaditosti vody.
  • Alkalická voda získává záporné ionty.
  • V alkalické vodě klesá ORP potenciál, získává elektrony.
  • Zmenšuje se velikost shluků, které molekuly vody vytvářejí – alkalická voda tak má lepší schopnost hydratovat, ale i rozpouštět.
  • Pohlcuje se chlor.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Zásadité potraviny

  • zelenina
  • ovoce (v technologicky neupraveném stavu)
  • ořechy
  • luštěniny
  • produkty ze sóji

Zdroj: Alkalická dieta

Poradna

V naší poradně s názvem RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Kopeček.

Hledal jsem dávkování šaratice, je to pro mne dost důležité. Po dlouhém hledání jsem našel honosný, výrazný nadpis: ŠARATICE, MINERÁLNÍ VODA - DÁVKOVÁNÍ. A ve "stati" pod nadpisem je dávkování bramboříku, něco březové vodě, a jiné, v tomto případě nesmysly. Tak chaotické informování je navzdory zázračné digitalizaci "n-té generace" informačních technologií, či jak to ještě honosněji nazvat, pro kočku. Bůh nás chraň před "digitalizací státní správy", tak propagované Pirátskou stranou. To by to asi dopadlo.
Kop.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šaratice se dávkuje buď v jednorázové dávce 150 ml jednou denně a nebo pravidelně 50 ml po každém hlavním jídle (3 krát denně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mořská voda

Složení březové vody

Obsahuje flavonové glykosidy (cca 2 %), silice (cca 0,05 až 0,5 %), pryskyřice, třísloviny (5 až 9 %), vitamín C, karoteny, organické kyseliny, saponiny, minerální látky, betulalbin, olej, cukr a fytoncidy, hořčík, měď, draslík, železo, kyselinu jablečnou, éterické oleje, aromatické látky a další důležité živiny.

Zdroj: Březová voda

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY PRO NEMOCNÉ DNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lu.

Nenacházím odkaz na ten Nejlepší alkalický džbán a Konvici

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mládková zd..

Nikde v celém článku neni uvedena ani jedna alkalická minerálka - značkou- jestli mattoni, magnézia atd.Pak veškeré informace tady nemají žádnou cenu. děkuji ml.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Překyselení organismu – příznaky

  • únava
  • bolest hlavy
  • nespavost
  • zadržování vody v těle
  • migréna
  • kožní onemocnění
  • zažívací problémy
  • záněty kloubů, osteoporóza
  • obtížné polykání
  • pálivý pocit v ústech
  • nízký krevní tlak

Zdroj: Alkalická dieta

Poradna

V naší poradně s názvem VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Horáčková.

Jakým vyšetřením se pozná voda na plicích?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pleurální výpotek, někdy označovaný jako „voda na plicích“, je nahromadění přebytečné tekutiny mezi vrstvami pleury mimo plíce.
Voda na plicích nemusí mít žádné příznaky a často se zjistí až z rentgenového snímku. U některých pacientů ale byly hlášeny příznaky jako bolest na hrudi, suchý, neproduktivní kašel, dušnost nebo obtížné, namáhavé dýchání, ortopnoe (neschopnost snadno dýchat, pokud osoba nesedí vzpřímeně nebo nestojí vzpřímeně).
Jak se diagnostikuje pleurální výpotek?
Mezi testy, které se nejčastěji používají k diagnostice a hodnocení pleurálního výpotku, patří:
- Rentgen hrudníku,
- Počítačová tomografie (CT) skenování hrudníku,
- Ultrazvuk hrudníku,
- Thoracentéza (jehla zasunutá mezi žebra pro získání biopsie nebo vzorku tekutiny),
- Analýza pleurální tekutiny (vyšetření tekutiny odebrané z pleurálního prostoru).
Pokud pleurální výpotek zůstal nediagnostikován navzdory předchozím, méně invazivním testům, lze provést torakoskopii. Torakoskopie je minimálně invazivní technika, při které se využívá malé kamerky zasunuté do pleurálního prostoru. Provádí se v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje nejen vizuální hodnocení pohrudnice, ale často umožní i léčebný zásah.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Překyselení organismu – jablečný ocet

Užívání jablečného octa odstraňuje překyselení organismu (acidózu), které je dáváno do souvislosti s nadměrnou únavností, chronickými bolestmi hlavy, alergiemi, artritidou, cukrovkou, rakovinou, roztroušenou sklerózou a dalšími civilizačními nemocemi. Ačkoli je ocet kyselý, v organismu vyvolává zásaditou reakci.

Zdroj: Alkalická dieta

Výroba alkalické vody

Alkalická vodní tyčinka: jedna alkalická tyčinka stačí na aktivaci 0,5 l vody a dokáže vyrobit přibližně 500 l alkalické vody. Čím déle máte vodní tyčinku ponořenou ve vodě, tím vyšší bude pH vody. Zde můžete vidět cenu alkalické tyčinky do vody: alkalická vodní tyčinka cena.

Alkalické energetické sklenice: objem těchto sklenic závisí na typu, který si vyberete, přibližně je to 370 ml. Podle vlastností vody a intenzity používání náplň vydrží 3 až 6 měsíců. S energetickým pohárem se dá dosáhnout pH vody 9,2.

Alkalizující džbán na vodu: objem džbánu je 2 l a zásobník dokáže proměnit 2500–3000 l vody na alkalickou. Má elegantní design, vhodný do dveří ledničky. Zde můžete vidět cenu alkalyckého džbánu: alkalický džbán cena.

Ionizátor vody: ionizátory vody se připevňují přímo na vodovodní kohoutek. Díky ventilu můžete regulovat, zda chcete ionizovanou alkalickou vodu nebo obyčejnou pitnou vodu, a také si můžete nastavit, jaké pH má upravená voda mít. Nevýhodou je jejich nepřenositelnost a vyšší cena, kterou můžete vidět tady: ionizátor vody cena.

Všechny tyto prostředky obsahují náplň složenou z kuliček (kromě ionizátorů), které:

  • vyrábějí záporný potenciál (ORP);
  • redukují chlor;
  • uvolňují delší infračervené vlny.

V Číně, kde jsou tyto kuličky vyráběny, je obvykle označují jako turmalínové kuličky. Nanopoháry a náplně kazet byly testovány ve France Organisation for Technical conformity center v Paříži a splňují 1935/2004EC a EN ISO 8442-2:1998. Výstupy těžkých kovů a dalších látek sledovaných při úpravě vody v použitých materiálech a kuličkách jsou nedetekovatelné.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Poradna

V naší poradně s názvem VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voda.

Dobry den, mam hrozny problem chodim asi tak 40krat za den na wc. Trva to jiz 3 den ze zacatku sem si myslel ze to je klasicky prujem, ale co jsem zjistil me prekvapilo tekla ze mne jen zluta voda.. Ted uz tece i bezbarva voda.. Vubec to ani nezapacha.. Co to je?? Prosim pomozte mi nejak co mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte průjem. Žlutá voda, která se pak změní na bezbarvou je pořád ještě normální průjem. Je potřeba bedlivě dodržovat pitný režim a každou návštěvu WC zapít sklenkou vody. Zároveň si naordinujte lék Endiaron a přípravek Smecta. Oboje koupíte v lékárně bez předpisu a užívejte to podle návodu, než vymizí příznaky průjmu. Také se snažte sníst netučná, ale vydatná jídla, například rýži s libovým masem. Můžete i běžné pečivo a ovoce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda

Jaké jsou alkalické minerálky

Pro zdraví člověka je důležitá rovnováha kyselin a zásad v těle. Prakticky všechna degenerativní onemocnění, včetně rakoviny, artritidy, srdečních onemocnění, ledvinových a žlučových kamenů, dokonce i zubní kazy, jsou spojena s nadměrnou kyselostí v těle.

Lidské tělo má v sobě zabudovaný mechanismus, který udržuje konstantní pH krve (7,4). Tento mechanismus pracuje tak, že bere a ukládá kyselé a zásadité minerální látky z jiných míst, včetně kostí, měkkých tkání, tělesných tekutin a slin, čímž způsobuje prudké kolísání pH v těchto tkáních. Proto je velmi důležité pomáhat tělu s udržením rovnováhy.

Při procesech látkové přeměny si tělo samo vytváří kyseliny, ale zásady si vytvořit neumí, proto mu je musíme dodávat vhodnou stravou, ale i pitím dostatečného množství alkalické vody. Nedostatek zásad v organismu má na svědomí mnohé zdravotní problémy, například ani rakovina nemůže existovat v alkalickém (zásaditém) prostředí.

Nejvhodnější vodou je alkalická voda, která nejen zažene žízeň, ale pomůže organismu neutralizovat kyseliny. Žaludek stále udržuje své pH na hodnotě 4. To znamená, že když pijeme alkalickou vodu, žaludek spustí mechanismus: začne vylučovat kyselinu chlorovodíkovou, aby vrátil pH zpět na stejnou úroveň. Čím více alkalické vody budeme pít, tím více kyseliny žaludek vyloučí. Vedlejším produktem kyseliny chlorovodíkové je hydrogenuhličitan sodný nebo hydrogenuhličitan draselný, který jde do krevního oběhu. Tyto hydrogenuhličitany jsou takzvané alkalické nárazníky, které neutralizují kyselé odpady. Postupně, jak tělo stárne, se tento alkalický proces zhoršuje a v těle se hromadí více odpadních látek a kyselin.

Alkalické (zásadité) minerální vody (v 1 kg vody více než 1 g částic) neutralizují účinek kyseliny solné v žaludku (při jídle trvá neutralizační účinek déle), způsobují pokles hladiny cukru v krvi a jeho vylučování močí, což předurčuje jejich použití při cukrovce. Pomáhají rovněž lépe využít cukr v játrech a šetří inzulín. Vhodné jsou i při chorobách dýchacích cest s produkcí vazkého hlenu, zánětech močového měchýře (cystitid), u dny, žlučových kamenů nebo chronickém zánětu žlučových cest.

Balené vody, ať už alkalické nebo kyselé, mají několik negativ. Na jedné straně je to vyšší cena, na straně druhé hygienická nezávadnost. Než se voda v láhvi dostane k vám na stůl, uběhne i několik měsíců. Z plastové láhve se uvolňují do vody toxické látky, a pokud voda není skladována podle přísných hygienických podmínek, mohou se v ní množit bakterie.

Minerální voda, která z nerostů a hornin přijímá minerály, jako jsou draslík a vápník, může být přirozeně zásaditá. Kromě toho lze však do vody přidat zásadité příměsi, jako například bikarbonát. Ionizátory vody zpracovávají kohoutkovou vodu tak, že rozdělí sloučeninu H2O, tedy vodu, na molekuly vodíku a kyslíku. Poté ionizátor odstraní určitou část molekul kyselého vodíku, čímž se zvedne pH vody.

Zdravá ionizovaná (živá, alkalická, zásaditá) voda pomáhá při odkyselení. Absence oxidantů a přebytek antioxidantů výrazným způsobem prospívají lidskému zdraví. Menší molekulární struktura vody podporuje lepší hydrataci a maže negativní paměťové vzory molekul vody. Taková voda je vhodná pro dlouhodobé používání ke zvýšení imunity a ideální jako prevence proti běžným nemocem.

Na trhu existuje několik výrobců zásadité vody. Lze si ji ovšem vyrobit i doma. Nejjednodušší je smíchat obyčejnou vodu s jedlou sodou. Již půl čajové lžičky přibližně na 4 litry vody dokáže zvýšit její pH.

Někteří lidé dokonce tvrdí, že i voda s citronem se po vypití stane v těle alkalickou. Citronáda je však jednoznačně kyselá, ne zásaditá. Dalším způsobem je použití ionizátoru, avšak skeptikové tvrdí, že tyto přístroje ve skutečnosti nefungují.

Zdroj: Alkalické minerálky

Citrón na překyselení organismu

Kyselý citrón se díky vysokému obsahu zásadotvorných minerálních látek chová při trávení zásadotvorně. Citrón je sice kyselý, ale v organismu se chová zásadotvorně, to znamená, že neutralizuje nadměrnou kyselost. Je tedy nesmírně důležitý při začínajících onemocněních, kdy pomáhá vyburcovat naši imunitu tím, že odkyselí organismus. Odkyselením organismu se zlepší činnost našich buněk, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Kyseliny je ničí, zásaditá směs minerálních látek zesílí jejich účinky.

Zdroj: Alkalická dieta

Březová voda – cena

Zde je seznam nejnižších cen březové vody.

Zdroj: Březová voda

Voda v koleni – obrázky

Zde se můžete podívat, jak vypadá voda v koleni.

Zdroj: Voda v koleni

Je Jarischova voda bez parabenu?

Jarichův roztok je k dostání v lékárně v jakémkoli množství a na přání vám jej namíchají i bez parabenů.

Zdroj: Jarišova voda

Jarischova voda pro kojence

Jarischův roztok je možné použít k potírání nebo obkladům mokvavých kožních lézí či ekzému i u kojenců. Bez porady s lékařem jej ale nepoužívejte dlouhodobě a na rozsáhlé plochy.

Zdroj: Jarišova voda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP