Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

RUZE NA LYTKU FOTO

OBSAH

Nemoc růže na noze – obrázek

Kožních projevů je celá řada, a tak se zde můžete podívat na fotky, jak nemoc růže na noze vypadá.

Zdroj: Růže je nakažlivá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNI ÚTVAR NA PRAVEM LÝTKU NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra entova.

Na pravém lýtku nohy mého muže se objevil na kůži červený zvětšujicí strupujici útvar zatím nevíme k čemu to přiřadit.dekuji Entova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jde o nějaký druh keratozy. Seboroicka nebo aktinická. Někdy se může takto projevovat i rakovina kůže. Určitě to nechte prohlédnout odborníkem na kožním. Tak jako tak budete potřebovat léčbu na předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožni útvar na pravem lýtku nohy

Inkubační doba

Nemoc růže má krátkou inkubační dobu a příznaky se rozvíjejí jen několik hodin poté, co streptokok pronikne do těla.

Zdroj: Růže je nakažlivá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem PALENÍ NOHOU PŘI CUKROVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

5 let mám cukrovku 2.typu beru prášky Metformin 3x denně. Už asi měsíc trpím pocity horka v levém lýtku. Trvá to pár minut ale vrací se to po celý den. Na lýtku nejsou vidět žádné povrchvé změny a ani mě nebolí nohy. Přesto jsou tyto pocity docela nepříjemné. Nejsem si jist, co to způsobuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě to bude diabetická neuropatie dolní končetiny. Zajděte za svým diabetologem a řekněte mu o svých nových nepříjemných pocitech v nohou. Diabetolog bude nejlépe vědět, jak tuto situaci ve vašem případě řešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Palení nohou při cukrovce

Zánět žil v lýtku

Při zánětu žil v lýtku si zaslouží pozornost lékaře oteklé lýtko, které vzniklo bez zevní příčiny. Pravděpodobně se jedná o zánět žilního systému s možností vzniku trombu, a tudíž o závažné onemocnění s rizikem plicní embolie. V tomto případě je třeba vždy co nejdříve navštívit specializovanou cévní ambulanci.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hejdánek.

Užívám na trombozu v lýtku Eliguis 5mg 1 0 1.Mám dotaz,zda je nutné nosit kompresní punčochu na noze 24 hod.nebo je možné ji na noc sundávat ?
děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Kožní onemocnění růže – fotografie

Růže má charakteristické projevy, pro lepší představivost přikládáme snímky tohoto onemocnění.

Zdroj: Růže - nemoc kůže

Poradna

V naší poradně s názvem PŮDOPOKRYVNÉ RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Cepkova.

KDE KOUPIT PUDOKRYVNE RŮŽE. A JEJICH CENA ZA KUS.DEKUJI CEPKOVA MARIE Ul.Strma 336 Broumov 55001 .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Půdopokryvné růže lze objednat online na internetu. Nabídek je mnoho, takže můžete vybírat. Tady je seznam všech zahradnictví, kde pokryvné růže nabízejí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Půdopokryvné růže

Zánět žil v lýtku

Při zánětu žil v lýtku si zaslouží pozornost lékaře otok postiženého lýtka vzniklý bez zevní příčiny, velice pravděpodobně se totiž jedná o přestup sraženiny do hlubokého žilního systému, a tudíž o závažné onemocnění s rizikem plicní embolie. V tomto případě je třeba vždy co nejdříve navštívit specializovanou cévní ambulanci.

Léčba žilní trombózy se liší podle lokalizace sraženiny v žilním systému a spočívá v aplikaci látek, které snižují srážlivost krve, zpočátku jde nejčastěji o injekční aplikaci heparinu, poté je na základě kontrol srážlivosti krve nastavena takzvaná antikoagulační léčba. Neoddělitelnou součástí léčby jsou režimová opatření – kompresivní léčba punčochami nebo bandážemi, elevace (zvýšená poloha) nohou, dostatečný přísun tekutin, chladné sprchy a podávání venotonik (léků zlepšujících žilní návrat).

Zdroj: Zánět žil

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Salvét.

Prosím o sdělení, jako dietu nutno dodržovat při trombóze v lýtku při užívání
léku Eliquis.
Děkuji, s pozdravem Salvét

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Čtyři měsíce užívám Eliquis 5 mg. tbl. na trombózu žilní v lýtku DK, lýtko bolí ne pravidelně, ne intenzivně, chci vědět zda to je běžné nebo špatně a obrátit se okamžitě na lékaře, jsem pod lékařskou kontrolou. Děkuji

Zdroj: diskuze Eliquis - dieta

Je nemoc růže přenosná

Růže neboli erysipel je infekční onemocnění způsobené bakteriemi, které postihnou zánětem kůži a podkoží, většinou na dolních končetinách. Onemocnění je kontaktem přenosné vzácně a při léčbě antibiotiky se pacient pro své okolí stává brzy neinfekční, takže nakažlivost je minimální.

Zdroj: Růže - nemoc kůže

Diskuze

V diskuzi OLEJ Z 31 LÉČIVÝCH BYLIN - INFORMACE A VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Margita Karasova.

Dobrý deň ,prosim Vás pomáha olej 31 na liečbu vnútorných žíl v lýtku? Ak áno ako ich aplikovať. Ďakujem pekne.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olej z 31 léčivých bylin - informace a využití

Množení

Půdopokryvné růže se rychle rozrůstají. Jedná se o šlechtěné odrůdy, proto je lepší je zakoupit v kontejnerech. Dají se množit řízkováním.

Zdroj: Půdopokryvné růže

Fotografie

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět růže.

Zdroj: Erisypel alias růže

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ DĚDIČNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Ze je nesmysl,ze je nemoc ruze dedicna....?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samo onemocnění erysipel dědičné není, ale cesty, které k němu vedou, mohou být dědičné. Jde o způsob života, množství zdravého pohybu, způsob stravování, atd. Tyto všechny věci opakujeme po svých předcích a díky tomu máme i podobné nemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění dědičnost

Růže příznaky 

Růže je onemocnění, které je doprovázeno celkovými příznaky, kdy vlastně v počátečních dnech tohoto onemocnění, třeba 1 až 2 dny, tak se pacient cítí unavený, malátný, má febrilie - horečky, velmi často je tady 38* až 39* C a teprve až třeba za 1 až 2 dny dochází k zrudnutí vlastně té postižené kůže. Velmi často se onemocnění růží vyskytuje například na bércích. Růže se může vyskytnout třeba i v obličeji nebo na nose. Kromě toho, že růže může způsobit začervenání pokožky, tak může být i růže silnější a může při ní docházet třeba ke vzniku puchýřů a někdy může i po zhojené růži, když se tyto puchýře odhojí, tak tam může vzniknout i drobný defekt, který se pak samozřejmě také časem zhojí.

Zdroj: Indulona na růži

Diskuze

V diskuzi OPKOVANÁ ŘŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

Dobrý den už se mne po třetí vrátila řůže a to jsem měla dvoje prášky co mám dělat děkuji za odpovět a tu řůži mám na břiše .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opkovaná řůže

Co je a co není růže

Tak jak vy uvádíte, že se jedná o mokvavé projevy na dolních končetinách, tak to není projev růže. Růže (Erysipelas) je bakteriální onemocnění, které vlastně způsobuje bakterie z rodu streptokoků Streptococcus pyogenes, která může způsobovat i angínu, revmatickou horečku či impetigo. Tento streptokok je schopen proniknout narušenou kožní bariérou a v podstatě dochází k tomu, že tato bakterie vyvolává zánět podkoží.


Zdroj: Indulona na růži

Jak se pozná trombóza v noze

Žilní trombóza dolní končetiny se projevuje omezeným odtokem krve k srdci, krev se hromadí v žilním systému. Plazma z žíly při stagnaci krve uniká přes žilní stěnu do tkáně a způsobuje otok, což jsou klasické příznaky trombózy žil. Tkáň reaguje na přítomnost tekutiny zánětlivou reakcí, proto je kůže nad postiženým úsekem žíly teplá, zarudlá a končetina bolí. Pokud je postižen jen malý úsek například na lýtku a žíla není uzavřena zcela, projeví se problém třeba jen pnutím v dané oblasti. Trombus však může žílu uzavřít. Pak příznaky zesilují, pokožka nad postiženým místem nabývá modrofialové barvy a je teplá.

Zdroj: Trombóza dolních končetin

Bylinky na léčbu růže

Na léčbu růže se nejlépe hodí silný odvar z rostliny s názvem sléz lesní. Ze slézu lesního se použijí jak listy, tak i květ v sušeném nebo i čerstvém stavu. Do odvaru se pak namáčejí obklady, které se přikládají na růží postižená místa.

Zdroj: Indulona na růži

Péče o půdopokryvné růže

Pěstování je jednoduché. Napadení houbovými chorobami (černá skvrnitost, padlí) bychom se za normálního průběhu počasí neměli obávat. Tyto růže jsou nenáročné, postačí jim obvyklá hlinitá zahradní půda a místo na slunci. Pokud je půda neúrodná a má špatnou strukturu, zlepšíme ji na celé ploše do hloubky asi 30 cm kompostem a plnými hnojivy. Před výsadbou musíme dát dobrý pozor na vytrvalé plevele (pýr, pcháč, smetanku, svlačec, pryskyřník, přesličku, mléč), jejich pozdější udolání je v porostu růží skoro nemožné. Půdu tedy připravujeme s časovým předstihem. I když půdopokryvné růže často nakupujeme jako kontejnerované, je přece jen nejlepší sázet je na podzim nebo brzy na jaře. Do půdy sazenice ukládáme poněkud hlouběji (o 5 cm) a rostliny radikálně seřízneme, aby dobře rozvětvily. Půdopokryvné růže vysazujeme na vzdálenost asi 50 cm (4 ks na 1 m2) a dobře je zalijeme.

Zdroj: Půdopokryvné růže

Projevy růže

Růže je infekční onemocnění, které se nejprve projevuje celkovými příznaky, mezi něž řadíme především horečku, bolesti hlavy, tělesnou únavu a zhoršení celkového stavu. Na kůži se poté v místě vstupu infekce objevuje otok a bolestivé zarudnutí, které se jazykovitě šíří do okolí. Zpravidla také dochází ke zduření mízních uzlin. V obzvláště závažných případech se vytvářejí drobné, nebo i velké puchýře a dochází k rozsáhlejší destrukci kůže. V případě, že bakteriální infekce pronikne až na svalovou vrstvu, vzniká pak rozsáhlý neohraničený zánět, kterému se říká flegmóna.

Zdroj: Erisypel alias růže

Vznik růže

K průniku této infekce do organismu dochází přes nejrůznější kožní poranění. Často vzniká u jedinců se sníženou obranyschopností organismu, s cukrovkou, bércovými vředy či prasklinami v kůži. Tato místa bývají vstupní branou infekce. Bakterie proniknou do povrchových vrstev kůže a postupně se dostávají až do podkoží s využitím mízních cév.

Zdroj: Erisypel alias růže

Hodí se půdopokryvné rostliny do svahu

V případě, že se chcete vyhnout sekání trávníku ve svahu, využijte právě půdopokryvné dřeviny. Půdopokryvné růže se hodí na jižně exponované svahy. Dlouhými a bujně rostoucími výhony zabrání sesunutí svahu a rozrůstání plevele. Navíc vytvářejí krásně po celé léto kvetoucí koberec. Mezi růžově kvetoucí zástupce patří ´Knirps´, ´Neon´, ´Magic Meidiland´, ´Pink Star´, ´The Fairy´, bíle kvetoucí ´Sea Foam´, ´Snowcarpet´, žlutě kvetoucí ´Amber Sun´, ´Sunny Rose´, červeně kvetoucí ´Mainaufeuer´ či ´Austriana´. Růže se silně rozvětvují a zcela zakrývají půdu větvičkami.

Zdroj: Půdopokryvné růže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP