Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

KEŘ MOTÝLOVNÍK

Motýlí keř, také nazývaný motýlovník, je poměrně bezproblémová rostlina na zahradě. Roste tak snadno, že je na některých místech považován za plevel a bývá postižen jen velmi málo chorobami. Existuje několik chorob, na které byste si měli dávat pozor, pokud chcete, aby vaše rostlina byla tak zdravá, jak jen může být. K léčbě nemocí motýlího keře se spíše využívá prevence než cokoli jiného. Obvykle, pokud se pěstují na vhodných místech s dobře odvodněnou půdou a dostatkem cirkulace vzduchu, tak většina problémů s těmito keři se omezí hned na začátku. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli více o problémech s onemocněním motýlích keřů a o tom, jak řešit jejich choroby.

Zdroj: Motýlí keř nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem MOTÝLÍ KEŘ - ŽLOUTNUTÍ LISTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Povolná.

Prosím o radu,u keře mi začaly černat listy. Motýlovník jsem postříkala proti
mšicím,ale nepomohlo to.Kvete,ale zdá se mi,že za celé léto(zatím)
vůbec nevyrostl.Prosím, čím mám keř postříkat. Děkuji EP

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Proč černají listy na motýlím keři?
Plísňové choroby a padlí způsobují mnoho skvrn na listech, které mají barvu od žluté po hnědou a dokonce i černou nebo tmavě hnědou. Tyto skvrny mohou být kruhové nebo nepravidelné, ale obvykle se z nich krátce po jejich objevení vyvinou plodnice. Plísňovým onemocněním prospívají vlhké podmínky.
Co dalšího způsobuje tmavé listy na motýlích keřích?
Pokud jsou vadnoucí listy scvrklé a hnědé, motýlí keř trpí nedostatkem vody. Motýlí keř potřebuje vodu během růstového období na začátku jara a během období sucha po celou sezónu.
Pokud jde o plíseň, odstraňte zcela napadené rostliny nebo ostříhejte větve a zbytek živé rostliny postříkejte fungicidem, typicky OTRIVA. Seznam všech fungicidů, které jsou nyní v nabídce pro ochranu okrasných rostlin proti plísním a padlí je vidět zde: www.zbozi.cz/hledej/…
Babská rada jak se zbavit černé plísně na listech motýlího keře je postříkat postižené rostliny směsí vody a saponátu. Rozmíchejte 1 polévkovou lžíci domácího tekutého pracího prostředku v 3,5 litru vody a nastříkejte jej na rostliny.

Zdroj: diskuze Motýlí keř - žloutnutí listů


Autor obsahu

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP