Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

VNITŘNÍ HEMEROIDY BABSKÉ RADY

OBSAH

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY A PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den!Obracím se na vás s velkou prozbou o pomoc a radu!!!Jsem řidič z povolání - autobusák a trpím problémy s hemeroidy!!!Zrovna ted se mi přihodilo že jsem dostal ošklivou chřipku a lékař mi musel naordinovat troje antibiotika!!!!Bohužel jsem z nich dostal sillný průjem,který trval cca 14 dnů!!!To již mi z konečníku začala tect čirá krev a hrozné pálení!!!Lékař mi zdělil že mi praskl nějaký hemoroid!!!Já však z toho dostal řitní abces!!!!Velké teploty a hrozné bolesti!!!Po celou dobu jsem dělal koupele v teplé vodě s Hypermanganem!!!Nakonec mi abces prasknul!!!Navštivil jsem opět lékaře!Po vyšetření mi zdělil že na řezání to již prý není a že mám dále pokráčovat v koupelích a k tomu so zakoupit čípky Ma stu!!!Bydlím v Mostě!Chci se touto cestou vás zeptat,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbižší středisko,kde hemeroidy odstranují lejzrem a nebo co mám užívat,aby to bylo co nejvíce účinné???Předem děkuji za vaší radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Dobrý den,chci se zeptat.Mám vnitřní i vnější Hemeroidy a mám stále průjem Při vyprazdňováni mi teče čistá krev do mísy.Je to rakovina?Salmuleozu nemám.Děkuji za odpověď.Iveta

Zdroj: diskuze Hemeroidy a průjem

Hemeroid, nebo hemoroid?

Pro hemoroidy se často nesprávně používá výraz hemeroidy. Ať už jim říkáme tak či onak, má s nimi podle statistik zkušenost sedm z deseti lidí. Někteří se s tímto problémem setkají jen jednou nebo dvakrát za živout, ale většina se tímto onemocněním trápí dlouhodobě a nepříjemné příznaky se často vracejí.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Vnější a vnitřní hemoroidy

Vnější hemoroidy – malé měkké uzlíky zbarvené do modra, které se vyskytují kolem řitního otvoru, vnější hemoroidy nekrvácí.

Vnitřní hemoroidy – nacházejí se uvnitř konečníku a způsobují otoky, následné bolesti a krvácení při stolici. Bohužel někdy dochází k jejich nepříjemnému vyhřeznutí (prolaps), kdy je potřeba vrátit je operativně zpět. Obecně jsou vnitřní hemoroidy ale méně bolestivé než vnější.

Vnitřní hemoroidy se projevují nebolestivým krvácením, zatímco vnější se vyznačují bolestivým vyprazdňováním.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Konečník anatomicky

Název konečník, latinsky rectum, počeštěně rektum pochází z latinského intestinum rectum „rovné střevo“. Konečník je poslední část trávicí trubice, zakončená řitním otvorem, jímž se vyměšují nestrávené zbytky potravy ven z organismu. Z druhé strany na konečník navazuje sestupný tračník tlustého střeva.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kechlerová.

prosím vás dítě 4 roky věku. Má zřejmě hemeroidy, byl již 2x u chirurga, ale zřejmě bude nucen navštívit proctologa nebo gastroenterologa?
chirurgové ho nevyšetřili tak jak je třeba.
je v Praze dětský proctolog?
chlapec se bojí jít na velkou, občas i krvácí, moc u toho plače, zadržuje v sobě stolici třeba i 4 až 5 dní.
já jsem babička, bydlím ale v Brně. Snacha si nějak neví s tím rady.
děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemeroidy u dětí

Jak poznat hemoroidy

Jako hemoroidy (česky též zlatá žíla) označujeme oteklé a zanícené cévní struktury v oblasti konečníku. Onemocnění přichází téměř bez varování a způsobuje nepříjemné bolesti a nepohodu pacientům bez ohledu na věk či pohlaví. K tvorbě hemoroidů dochází vlivem zánětu (zduření) a rozšíření křečových žil v konečníku. V důsledku toho pacient pociťuje bolest při vyměšování, objevují se malé uzlíky v oblasti konečníku a typickým příznakem je i krev ve stolici. Velmi častým problémem, který ztrpčuje život, je svědění a podráždění v okolí konečníku.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zkoušela jsem ten anurex. Je to pecka. Rychlé jednání, na druhý den mi přišel a pomohl prakticky hned. Maximálně doporučuju.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Příčiny

Příčinou onemocnění je často sedavé zaměstnání, jídelníček s nedostatečným obsahem vlákniny a s tím související zácpa, ale také zvyšující se věk nebo těhotenství – to vše jsou faktory, které mohou vznik hemoroidů ovlivnit. Ke zmírnění potíží, jako je podráždění, svědění, pálení a mokvání, a k podpoře hojení slouží čípky a rektální masti pro léčbu hemoroidů.

Co hemoroidy zhoršuje a důvody, proč nemocných přibývá:

  • dlouhé sezení (u počítače, v autě);
  • špatná strava (nedostatek ovoce, zeleniny, vlákniny, příliš kořeněná jídla);
  • nedostatek tekutin (voda, čaje, neslazené nápoje a podobně);
  • částečně jde o dědičné onemocnění.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anicka.

Moc poučný článek, náš Tomášek (8let) měl hemeroidy také. Nevím, co to způsobilo, ale paní doktorka nám nařídila změnu jídelníčku a doporučila mi tuto mast mastnahemeroidy.cz. Naštěstí to během prvního týdne pomohlo, ale trápil se chudák hrozně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast

Komplikace hemoroidů

Komplikace nemoci se obvykle řeší akutní operací. K hlavním komplikacím léčby hemeroidů patří:

  • profúzní krvácení – krvácení po obtížné defekaci; hrozí nebezpečí chudokrevnosti při takovýchto častých ztrátách krve;
  • trombóza vnitřního hemoroidu – přebývající krev ve vnitřní hemoroidální cévní pleteni se srazí a tato krevní sraženina obvykle vyvolá zánět oblasti; hemoroid se zvětší a dráždí nervová zakončení registrující napětí ve stěně – reakcí na toto zvýšení napětí je křeč; kvůli této křeči svěračů bývá obvykle znemožněno vyšetření hemoroidů pohmatem skrz konečník (per rectum);
  • strangulace – zánětem postižené zvětšené hemoroidy vyhřeznou z konečníku, avšak dojde ke stahu svěrače – hemoroidům je tedy znemožněn návrat do análního kanálu; nastává takzvané uskřinutí hemoroidálních uzlů.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi POTŘEBOVAL BYCH POMOC A RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav zitek.

Dobrý den myslím te mám hemeroidy a potřeboval bych na to nějaký lék čí máš popřípadě i řadu jak to vyléčit a co sním jíst a co nesmím děkuji za brzkou odpověď pan zitek a můj tel 776555453

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potřeboval bych pomoc a radu

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ HEMEROIDŮ BEZ OPERACE HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Vopatová.

Dobrý den.Které zařízení v Praze odstraní hemeroidy bez operace a je to hrazené pojišťovnou?Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Gatyasova.

Prosim mam venkovni hemeroid bojim se strasne moc operace prosim mohu navstivit vad dekuji

Zdroj: diskuze Odstranění hemeroidů bez operace hrazené pojišťovnou

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Co pomáhá na hemoroidy

Ten, kdo má potíže s hemoroidy, si často klade otázku, jak se jich co nejrychleji zbavit. Hemoroidy lze léčit například přípravky s obsahem diosminu a hesperidinu, které příznivě ovlivňují stav žil a napomáhají při hemoroidech. Účinné jsou také rektální masti a čípky, které rychle zastavují krvácení, svědění a pálení při hemoroidech a dalších obtížích v oblasti konečníku. Zároveň zabraňují vzniku zánětu a podporují regeneraci postižené oblasti. Níže uvedené přípravky dokážou léčit vnější i vnitřní hemoroidy, často mají dezinfekční účinky a schopnost tlumit a zastavovat krvácení.

Jak se zbavit hemoroidů? Na hemoroidy použijte:

  • čípky – zmírňují nepříjemné tlaky, bolest, svědění či pálení v konečníku (nejžádanější je Spofax nebo čípky Faktu);
  • krémy – působí protizánětlivě a ulevují od bolesti (například krém Procto-Glyvenol, který má i praktický aplikátor, nebo krém Hemoral);
  • masti – napomáhají zástavě krvácení, přinášejí úlevu od bolesti i svědění, zároveň regenerují postiženou oblast (mezi favority patří například Faktu mast);
  • gely – příjemný masážní gel, který uleví od bolesti a působí na vstřebávání otoků (vynikající je například Herbactive gel nebo Hemostop gel);
  • léky proti bolesti – rychlá úleva od bolesti, pomáhají volně prodejná analgetika;
  • bylinné koupele – vyzkoušejte určitě bylinnou koupel Hemoral;
  • bylinky – velmi účinné a již našimi babičkami vyzkoušené jsou koupele v odvaru z dubové kůry nebo hojivého heřmánku.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP