Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Téma

HNĚDÝ FLEK NA NOZE

OBSAH

Hnědý povlak

Hnědý povlak jako příznak nemoci signalizuje nesprávnou funkci jater, onemocnění žlučníku, vysoký cholesterol.

Jak se zbavit hnědého povlaku

Odstranit příčinu a hydratovat organismus. Vhodné je kloktat třeba šalvějí nebo slanou vodou, eventuálně kloktadlem Tantum Verde.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá hnědý povlak jazyka.

Zdroj: Hnědý povlak jazyka

Diskuze

V diskuzi KOŽNI ÚTVAR NA PRAVEM LÝTKU NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra entova.

Na pravém lýtku nohy mého muže se objevil na kůži červený zvětšujicí strupujici útvar zatím nevíme k čemu to přiřadit.dekuji Entova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Dobrý den, asi před měsícem se mi na noze vytvořil načervenalý útvat, nesvědí ani nebolí.
Prosím co by to mohlo být?

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kožni útvar na pravem lýtku nohy

Nemoc růže na noze – obrázek

Kožních projevů je celá řada, a tak se zde můžete podívat na fotky, jak nemoc růže na noze vypadá.

Zdroj: Růže je nakažlivá nemoc

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO MAZAT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den,dceři 6 let byla předepsana mast na zanicene misto na tváři,měla boulicku pod kůží,ktera diky masti uzrala a cast se po tydnu vymackala. Mazeme nyni uz druhy tyden,boulicka na tvari je stale a jiz vymacknout skoro nejde. Ma otazka zni jak dlouho je mozne masti mazat? A jak osetrit flek po masti aby se kuze zregenerovala a nezustal hnedy flek? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte ješte jednou na kontrolu k lékaři, který vám předepsal tu mastičku, aby mohl zkontrolovat účinky léčby a případě ji změnil. V tomto věku je potřeba nepodceňovat riziko vzniku nových tvarů na tváři, které můžou pak otravovat celý život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho mazat?

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDY FLEK NA DASNICH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Je nesmysl, aby barvivo ze zubního kamene obarvilo natrvalo dáseň kolem zubu. To spíše vypadá na zanedbaný váček na dásni, který se zapouzdřil a takto se zbarvil. Pro vyčištění je potřeba obarvenou tkáň naříznout a vyčistit. Zkuste absolvovat ještě jednu návštěvu u jiného zubaře. Pokud tyto stavy zanedbáte, tak riskujete odchlípnutí dásní od zubů a následnou parodontózu. Fotka, na které jsou vidět tmavé dásně kolem zubů, je vidět zde: www.tomasvanek.cz/im…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivanka Kučerová.

Mooooc děkuji za váš názor a radu.Také jsem dnes uvažovala, když stále křoupu mandle a meruňková hořká jadérka, zda-li by to nemohl být nějaký druh plísně.Na vaše doporučení budu pokračovat s jiným lékařem v odstranění problému. Zdravím neznámou zpřízněnou duši Cempírka , Ivča.

Zdroj: diskuze Hnědy flek na dasnich

Červené fleky na nohou

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může být příznakem plísňové kožní infekce, která může způsobit olupování, zarudnutí, svědění, pálení a někdy i puchýře a vředy. Je nakažlivá. Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy při léčení udržujte čisté a suché, stejně tak vnitřek boty.

Co s tím dělat

Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy je nutné při léčení udržovat čisté.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA KŮŽI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina Kopřivová.

Dobrý den.Udělal se mi flek na noze.Už jsem ho mnéla jednou na té samé,ale na jiném místě.Ten zmizel.A po nějaké době znovu.Prosila,bych o radu.Děkuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky na kůži nohou

Červený ohraničený flek na noze

Červený ohraničený flek na noze může být počátečním příznakem plísně. Plísně (mykózy) jsou houbová onemocnění vyvolaná organismy, které se svými vlastnostmi blíží rostlinám a bakteriím. Na rozdíl od bakterií však tyto organismy mají jádro a oproti rostlinám netvoří chlorofyl. Mají buněčnou stěnu, která je tvořena chitinem a mohou žít jako jednotlivé buňky nebo v koloniích. Jsou v podstatě všudypřítomné. Žijí aerobně, to znamená, že ke svému metabolismu vyžadují kyslík.

Příčiny

Příčinou onemocnění jsou mykózy. Mykóza pokožky nohou (atletická noha, kandidóza interdigitální – meziprstní) je stav, kdy dotyčný pociťuje silné svědění, které nedokáže ničím potlačit, na kůži nemusí být akutně zjevné žádné zvláštní známky postižení plísní (silné olupování, zčervenání). Typické je postižení u lidí, kterým se zvýšeně potí nohy. Zasaženy bývají zvláště meziprstní oblasti a klenba nohy – k nákaze jsou náchylnější lidé s málo klenutou nohou (s plochýma nohama).

Co s tím dělat

Léčba plísňového postižení by měla být vedena odborníkem – dermatologem. Onemocnění je velmi svízelné, často se vrací a ani při zdánlivém ústupu příznaků nebývá vyhráno. K léčbě jsou hojně používána celková (tablety) a lokální (roztoky, krémy) antimykotika (léky bránící růstu a množení plísní). Bohužel však, obdobně jako u bakterií a antibiotik, narůstá rezistence (odolnost) houbových organismů vůči těmto lékům a léčba je pak téměř neúčinná. Proto je nutné vhodně volit antimykotikum dle výsledků mikroskopického a kultivačního vyšetření odebraných vzorků postižené tkáně a klinického obrazu u nemocného jedince.

Zdroj: Červené nohy

Poradna

V naší poradně s názvem FLÍČKY POD NEHTEM BEZ ÚRAZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Tato komplikace nastává tehdy, když jdete stylem chůze, který vyžaduje zvedání palce a dalších prstů na noze. Pohyb prstů je instinktivní, takže si ho neuvědomujete. Palec při každém zvednutí narazí nehtem na vršek špičky vaší obuvi a když je těchto nárazů hodně v krátké době, tak se vytvoří normální hematom, který vypadá jako ten váš. Typický doprovodný jev je právě bolest nehtu při stlačení.
Jak tomu zabránit? Není to jednoduché, zvláště pokud musíte nosit uzavřené boty. Jednoduché řešení je vyměnit uzavřené boty za sandály. Pokud to nejde, můžete experimentovat s větším číslem bot a nebo se zaměřit na boty s měkkou textilní špičkou. Také se zde nabízí použití speciální bandáže, která ale dokáže fixovat jen palec. Tady se můžete podívat na to, jak vypadá a kolik stojí: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, děkuji za odpověď, ale to jsou prsty na ruce - jak uvádím v popisu, né na noze. Na fotce je palec na levé ruce - přikládám ještě fotku palce na pravé ruce - kde je stejný flek, jen trochu bledší. Jana
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Recept na výrobu domácí cukrové pasty II.

  • 9 lžic cukru se 3 lžícemi citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Černé skvrny v puse

Černý flek v ústech nebo černá skvrna mohou signalizovat tvorbu pigmentů. Pigmenty se dají rozdělit podle toho, odkud jsou získávány. Dělí se na:

  • exogenní – z vnějšího prostředí; příkladem časté exogenní pigmentace je například tetováž dásně amalgámem;
  • endogenní – z vnitřního prostředí; mezi endogenní pigmenty patří produkty rozpadu krevního barviva a melanin, který mimo jiné udává zabarvení pleti.

Zdroj: Tmavá skvrna na dásni

Poradna

V naší poradně s názvem FOTO PO ŠTÍPNUTÍ HMYZEM NA BORELIOZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,poštípala mě nějaká potvora mám na noze červený flek a je to i tvrdé a hodně to svědí,můžete mi poslat prosím foto jak vypadá štípanec na kterém se poznají příznaky že by to mohla být borelioza?Děkuji za odpověď s přáním pěkného zbytku dne Marie Dostálová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na těchto fotografiích je vidět reakce na kůži při borelióze:
www.google.cz/search…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Foto po štípnutí hmyzem na boreliozu

Recept na výrobu domácí cukrové pasty I.

  • smíchat 2 hrnky cukru, ¼ hrnku vody a ¼ hrnku citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den, už delší dobu mě trápí tmavnutí boku nehtů na noze. Na zimu se mi udělal takovýto flek, nebolí, nesvědí, neodrůstá. Na léto zmizí. Nyní se mi udělal hned po obutí plné obuvi i na druhém palci nohy. O co se může jednat?
Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Fleky pod nehty, které jste vyfotila, jsou výrony krve. Nejsou tedy zvlášť nebezpečné. Pokud se objevují pravidelně vždy jen v zimním období, tak to bude souviset se změnami, které pro toto období děláte. Obouváte jiný typ bot nebo měníte styl nebo intenzitu pohybu. Pokud sama nedokážete určit, která sezónní změna za to může, tak bude nejlepší obrátit se na ortopéda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Jak má vypadat zdravý jazyk

Zdravý lidský jazyk by měl být narůžovělý, mírně vlhký, hladký, jen s tenkým povlakem. Pokud tomu tak dlouhodobě není, možná se vám skrze tento orgán snaží tělo naznačit, že má problém.

Zdroj: Hnědý povlak jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, chci se prosím zeptat. Objevil se mi po odlakování nehtu na noze na palci flek.. mám strach z melanomu. Avšak po přečtení dotazů zde, může se jednat o hematom? Nedávno jsem měla velmi vyšší aktivitu než normálně (3 dny za sebou jsem nachodila po každé 10km). Raději se chci ujistit.. předem mockrát děkuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jde o reakci na zvýšenou aktivitu. Vlivem namáhavé chůze se vytvořil otlak, který se vybarvil do podoby, kterou nyní vidíte. Pro váš klid se můžete zastavit v ordinaci kožního lékaře a nechat si zkontrolovat nehet dermatoscopem. Je to jen pár minut, které ale uklidní vaše nepříjemné obavy. Zároveň by bylo vhodné navštívit ortopeda, aby se podíval na vaše chodidlo a doporučil vám opatření do budoucna, aby se tento jev neopakoval.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Hnědý cukr

Hnědý cukr je surový cukr. Tento cukr má vyšší obsah biologicky hodnotných látek, má svou charakteristickou chuť a vůni. Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové přes zlatavou až po tmavě hnědou. Zabarvení tohoto cukru je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby.

Výhody, nevýhody

U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Přírodní cukr obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Jeho použití téměř odpovídá použití rafinovaného cukru, je vhodný například ke slazení kávy, čaje, k pečení perníků a jiných moučníků.

Cena

Zde může vidět cenu hnědého cukru.

Zdroj: Cukr

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVE PUCHAŘKY NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žena.

každym rokem se mi oběvuji na noze vodove puchyřky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možná je to alergická reakce na trávy, nebo na slunce. Zkuste příští rok preventivně mazat fenistilem, který volně zakoupíte v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodove puchařky na noze

Co znamená hnědý výtok místo menstruace

Menstruační krev sestává z krve, staré výstelky děložní (endometria), hlenu, který pokrývá vaginu, a z vaginálních bakterií. Její součástí je i neoplodněné vajíčko – to je však pouhým okem neviditelné. Je odlišná od normální krve nejen svým složením, ale také fyzikálními vlastnostmi. Výstelka (endometrium) je pevný materiál, který vidíme v menstruační krvi jako pevný kus či sraženinu.

Hnědý až černý výtok se často objevuje ke konci menstruace. Může to být ale i krev, která zůstala v děloze v nějakém záhybu z předešlé menstruace. Objevuje se rovněž u žen, které menstruují častěji – mají krátký cyklus. Pokud je krev i nadále tmavě červená, může to být známkou počínajícího potratu nebo přítomnosti nezhoubného nádoru.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu

Recept na domácí pleťovou masku z cukru a tvarohu

  • 3 lžíce plnotučného tvarohu
  • 1 lžíce hroznového cukru
  • 1 vejce
  • šťáva z půlky citrónu

Z bílku ušlehejte sníh, do kterého zlehka vmíchejte tvaroh, cukr, žloutek a citronovou šťávu. Hotovou masku naneste na obličej a nechte působit cca 20 minut.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Žlutý jazyk

Silný povlak žluté barvy signalizuje žlučníkové obtíže. Zežloutnutí v zadní části jazyka je příznakem plísňové nebo bakteriální infekce v ústech či žloutenky.

Jak se zbavit žlutého jazyka

Eliminovat příznaky vzniku žlutého zabarvení jazyka, zmírnit překyselení organismu pomocí detoxikace.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá žlutý jazyk.

Zdroj: Hnědý povlak jazyka

Černý povlak na jazyku

Povlak tmavé až černé barvy vychází z nedostatku vitamínu B3 (niacin), dehydratace, nadměrného pití kávy a kouření, nízké imunity, z nemoci trávicího traktu.

Jak se zbavit černého povlaku

Jednoduše, je nutné odstranit příčinu projevu a pravidelně doplňovat tekutiny.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá červený povlak na jazyku.

Zdroj: Hnědý povlak jazyka

Peeling z hnědého cukru

Pokud chcete mít pokožku jako hedvábí, stačí, když se o ni budete dobře starat. Pravidelný peeling čili odstraňování odumřelých šupinek mechanickou cestou je jednou z možností. Recept, který vám na dalších řádcích nabízíme, v sobě spojuje vyživující účinky olivového oleje s abrazivními schopnostmi cukrových krystalů, které se v oleji následně pozvolna rozpustí a zanechají vaši kůži nádherně hladkou. V nabízeném receptu se používají jen čistě přírodní látky, takže se nemusíte obávat alergických reakcí.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Jak vzniká husí kůže?

Jak jste si možná všimli, husí kůže má tendenci se tvořit, když je vám zima. Tvoří se také, když zažíváte silné emocionální pocity, jako je extrémní strach, smutek, radost a sexuální vzrušení.

Husí kůže se může objevit také během fyzické námahy, a to i při malých činnostech, jako když právě kakáte na záchodě. Je to proto, že fyzická námaha aktivuje váš sympatický nebo instinktivní nervový systém. Někdy se může stát, že naskočí husí kůže bez důvodu například jen na jedné noze.

Mnoho zvířat také zažívá to, co by se dalo kategorizovat jako husí kůže, včetně dikobrazů a psů. V těchto případech je husí kůže tělesnou reakcí na situace, kdy je výhodné vypadat větší a silnější, například během konfrontace nebo námluv.

U lidí se odborníci domnívají, že husí kůže je produktem evoluce fungující podobným způsobem, jako je tomu u jiných savců.

Zdroj: Husí kůže, je to normální, když se objeví třeba jen na jedné noze?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP